Ima negdi kakav tutorial za to kak narihtat postotak? Nisam inače u android vodama, pa pitam.
Printable View
Ima negdi kakav tutorial za to kak narihtat postotak? Nisam inače u android vodama, pa pitam.
Ne citas sto sam napisao ili?
Ne postoji tutorial, postoji jedino flashanje nekog drugog (nesluzbenog) ROM-a.
O ovome se vec raspravlja(lo) u Android podforumu, pa nema smisla duplicirati sadrzaj.
Elo ekipa... nekako se već dakle mislim uzeti mini pro jer mi u t-mobile za kunu ipak na najmanjoj tarifi. Vidim da se dosta prodaje a i nema nešto puno negativnih kritika ovdje pa pretpostavljam da šljaka uredno :) Sad jedino glede baterije što svi kritiziraju al mišljenja sam s vremenom da bude malo bolja kad se razradi...
Glede dizajna mi je odličan i uopće nije tako debel pa da smeta...meni taman :)
Kakva je qwerty tastatura ovako u praksi? Jel djeluje dosta stabilna?
Ima li još koja primjedba na uređaj? Meni ne smeta što je 2.1 jer za ono osnovno sms i pozive dovoljno, a još ako je kvalitetna kamera i mp3 taman :)
Malo sam isprobavao net na njemu i ugodno sam se iznenadio za tako malen ekran kako je funkcionalno... bolje masu nego na g700 i nokiji 5230 tako da super strojčić.
ODG.
Mobitel je ko bombonica i sljaka dobro. Pazi ako imas debele prste ko cevape onda moze bit malo teze da se tipka na qwerty-u, ali ako imas normalne ne bi trebalo bit problema :) Jedino oko cega se malo polemise to je baterija, ali generalno gledano ne radi se o nekoj losoj...
Nadam se da ce dobro da te sluzi, a od nokije 5230 je bolji za klasu i dosta je i brzi.
Bok
Može li mini pro da služi kao phone modem, npr preko wi-fi da se on i laptop spoje pa koriste ove mobilne tarife? Ima li ta opcija neka već u 2.1 OS ili se neki dodatni program skine s android marketa?
Može li na androidu biti uključen 3G ali da ne "vuče" internet...zato jer kada mi je 2G (dummy) mobitel onda smeta dvbt signalu, kada je na 3G ne smeta pri razgovoru i porukama i internetu - kako je to kod androida?
ODG.
Nisam tocno razumio tvoje pitanje.... Kada je 3G ukljucen to ti znaci da imas 3G mrezu koja se pokrece kada na primjer otvoris internet pretrazivac ili neku aplikaciju koja koristi internet. Inace ne crpi internet jedino ako imas neke -push up- aplikacije.
Ne smeta pri pozivima samo trosi vise baterije.
Bok
To sam i mislio, nešto mi to čudno zvuči - zašto bih MORAO gasiti 3G ako želim dužu bateriju - to je obično nekih ne više od 20 % baterije ako se uključi 3G pa zato pitam...Meni je na mom samsungu koji je dummy stalno uključen 3G i ima sličica 3G ali on nije na internetu - nego kad upalim operu mini onda ide na net... Jedino sada ako postoje neke aplikacije koje samovoljno vrše neke provjere i nadogradnje na androidu - mislio sam na to. Da ja pogasim sve aplikacije i da mi ne jede promet, ali da bude 3G i da ne smeta TV signalu dok šaljem poruke i pričam.
P.S. uzeo sam danas taj x10 mini u bonbonu - našlo se nešto para pa reko ajd da baš vidimo o čem se tu radi... :)
Pa nisi trebao te pare tako potrošiti...mogao si nas forumaše zvati da malko nazdravimo svi mobilnim tehnologijama ;)
Ajd javi kako ti se čini taj mini, svoje dojmove...itd! 3G ikona naravno da ti nije na internetu ako ti je internet isključen ali ti je brži protok podataka čim se spojiš da ne namještaš prije neta uvijek to ako ti je na 2G.
Što se tiče toga da troši 3G bateriju u odnosu na 2G to vjerujem da nije nikome problem - struja je tu uvijek negdje iza ćoška...a ako baš netko ide u šumu na tjedan dana, onda neka ugasi 3G! Meni baš i nije bitno jel 3G ili EDGE jer je sve to sitan promet, veći mi je problem to što T-mobile signal 2G smeta DVB-T signalu...valjda je blizu frekvencija ili što...dok Tele2 ništa ne ometa. Znam da sam pizdio na brata tjednima jer komunicira s curom baš kad gledam tv - i onda zamrzava, kašlje slika itd...Sada koristim ProgDVB program koji sam hvata signal ponovo pa nastavi kad smetnja prođe -dok programi koje sam prije koristio (cyberlink ako se nevaram) oni crknu i moraš ga ugasit/upalit, ili prebacivat kanale...
Dojmovi na prvu ruku (nisam prije imao android): pogubio sam se u svemu tome, pa tražim gdje su pozivi, gdje vidim info o bateriji i sl, ali odmah se brzo snađe i pohvata sve...Ekran je odličan, odgovor jako brz, precizan...Daleko bolji nego npr samsung gt-s5210 (onaj jeftini touch samsung što baterija traje danima i danima). Ovdje je odgovor brz i odmah, nema pauze. Jako mi se sviđa što ima malu zelenu ledicu koja blinka ako ima propušteni poziv/poruka. Senzor blizine ja također odlična stvar, pa kada maknem telefon s uha u roku od sekunde se upali ekran i onda npr. stisnem broj koji treba službi za korisnike (onaj automat, stisni 2 za postavke...), ili ako trebam prekinuti poziv. Znao sam da je malen, ali ovaj mobitel je stvarno malen i tanak...a osim što je malen, još više je lagan. Kamera je malo uvučena tako da vjerujem da neće zaštitno stakalce biti lako ogrebano - slike su kao što je rečeno svuda perfektne za tu cijenu, blic LED dovoljan, iako bih JAKO,jako ali jako bio sretan da je to xenon npr sa K850i ali evo, što je tu je! Naravno, kamera je brza i precizna, autofokus odrađuje posao. Kvaliteta zvuka u slušalici je odlična, zapravo bolja nego na samsung koji isto imam gt-s5510, nekako mi se zvuk čini jači, čišći i bliži. Isto mi kaže i sugovornik...To je inače kod SE uvijek bilo bez mane. Razglas je također perfektan i lako se prebaci s jednog na drugo...ja volim pričati na razglas jer obično nešto radim pa da su ruke slobodne a i zbog zračenja...SAR je preko 1 kod tog mobitela...Jednostavno je ugodnije razgovarati bez držanja moba na uhu, bar meni. Internet i ostale facebook i slične gluposti nisam isprobao...Malo koliko sam pipno u internet vidim da je brz, odzivan, precizan, zum brzo radi...
Gledao sam uzeti galaxy možda, ali to će pričekati. Za početak i ulaz u android svijet, mislim da je x10 odličan omjer cijene i dobivenog...Naravno, galaxy s ili možda S2 sumnjam da će "ispariti" iz vidika, ali to kada "prerastem" ovaj mini.
Znate li kakve dobre stranice za x10mini - tipa popis aplikacija koje su odlične i rade odlično, najnoviji software, recenzije i slično...
ODG.
Najbolje ti je za softver da gledas zvanicne updejtove na sajtu sony ericssona.
gadgeterija prati informacije ovo onog moba na ovom linku.
Po forumu imas dosta prijedloga za aplikacije pa mislim da ti je to najbolje, da se ne ponavljaju.
Recenzije imas i na mob.hr-u, ali i na mnogim drugim....
Bok
Nadogradio sam soft preko SEUS-a. Sve ok.
Postoji li kakva aplikacija za dial-up koji bi koristio preko wifija. Znači imam carnet iskon internet i mobitelom se spojim na wifi, ali je još potrebno napraviti dial-up vezu s carnet podacima...Ili neznam ako je moguće nekako preko bluetootha podijeliti vezu s kompjutera!?
Da sam sebe nadopunim - u vezi internet prometa, 3g/2G...Internet promet koji se može omogućiti/onemogućiti kako mobitel ne bi trošio bateriju i kune s računa (data promet) nema nikakve veze s 3G, UMTS, HSDPA,2G! To je drugi par opanaka. U mrežnim postavkama postoji način rada mreže, gdje imaju opcije GSM, WCDMA - to WCDMA bi bilo UMTS tj. 3G signal i zato mi ne smeta signalu DVB-T od televizije. Dodatna štednja baterije bi bila staviti na samo GSM. U tom slučaju ukoliko se omogući promet podataka, on će biti brzinom EDGE! WCDMA više troši bateriju pogotovo kada je slab ili nedostupan 3G signal.
Može li se kako "spasiti" tj. snimiti Firmware iz SEUS-a koji je ostao sada u kompu nakon što sam napravio update? - Za slučaj ako SE izda ponovo update, a ja nakon nadogradnje nebudem imao mogućnost rootanja i sl... Tako da mogu sam uvjek staviti ovaj trenutni soft ako zatreba osvježiti.
-->našao sam na forumu ovo: http://www.xperiax10.net/2010/04/14/...-x10-tutorial/
Bilo je pod debrand ali čitajući sam vidio da se FS nalazi u: C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\db\13740270\blob_fs
i onda postupak kako da se "prevari" SEUS i stavi bilo koji FS - jel radio tko to, vjerujem da funkcionira? Malo mi to sumnjiva zamjena fajla "u letu" dok se još skida...
naravno da ima
http://forums.se-nse.net/topic/52325...tor-encryptor/
Kako napraviti da mobitel vibrira kada su tonovi ugašeni, na lock screenu imam ako kliznem s lijeva na desno ga otključam, a ako s desna na lijevo onda ugasim/upalim tonove i vibraciju. Zašto vibracija ne ostane uključena (stavio sam kvačicu u postavkama)? Jedino da to napravim tako je otići u postavke i odabrati "Bez zvuka" - onda je i drugačija sličica nacrtana, vibrirajući mobitel umjesto prekriženog zvučnika...
extended controls, widgetlocker lockscreen, ili neki drugi widget. nejde po difoltu koliko znam. možeš i volume strelice stiskat dole dok ti ne zavibrira
E ovo je brzo i zgodno sa strelicama volume, to nisam znao. Uzeo sam Ring Toggle aplikaciju, stavio na desktop shortcut i sada jednostavno biram. Zgodan je i jednostavan...ali ovo sa volume tipkama je možda još i zgodnije, jednostavnije...
šta ja znam, izbjegavam strelice, stavio sam si toggle na extended controls.
A za zaključavanje ekrana i gašenje ekrana - umjesto on/off tipke gore, koja bi app bila jedna od boljih...? Vidim ima ih par tamo, ali nešto u komentarima spominju kako se ne može deinstalirati poslije, drugima opet ne radi ispravno... Kao da se manje koristi ta fizička tipka jer može crknuti...A iskreno je i zgodnije pipnit na ekran nego gore.
Imam pitanje u vezi kabla za komp: ovaj što sam dobio uz mobitel je EC700, a imam još jedan od prije CA-101, to bi bio ovaj http://europe.nokia.com/find-product...y-cable-ca-101
Nokia micro usb kabal koji sam koristio za samsung... Može li se koristiti taj micro usb kabal i sa sony ericsonom? Jel to sada standardizirano pa je svejedno? Jedina razlika je u tome što sony kabal ima nekakvu "kvrgu" - ima li ta kvrga kakve veze, tj. možda je unutra nekakav čip ili nešto...zna to tako biti u tim data kablovima...
Pa sto jednostavno ne probas? Ukljuci pa vidi jel radi.
AFAIK da, trebalo bi raditi jer je to standardni plug.
Sto se tice "kvrge" - googlaj malo prvo. To je obican filter protiv interferencija.
Zanimalo me i šta bude ako staviše ekser u utičnicu pa nisam stavio da vidim šta će bit...
Onda znači na ovome bez kvrge će biti interferencije - a pošto ja nemam pojma kakve su to interferencije i jel mogu pokidat mobitel, bolje da ne stavljam ekser u utičnicu... :D
P.S. Čisto opaska: ne sviđaju mi se takvi komentari sa navodnicima i googlaj malo prvo, kao sam ja glup i jedini na svijetu neznam što ta kvrga znači - znam za filtere za kavu, nisam čuo ništa o interferencijama... Mene jedino zanima jel EC700 jednako što i CA-101. Gugl baš i nije toliko pametan da da odgovor koji me zanima...pa onda tu uskaču forumi, zar ne!? (guglao sam prvo i samo mi je nudio da kupim jedan ili drugi kabal, tj. aparat za kavu EC 700)
A ja ti opet ne bi rekao da probas nesto ako nisam siguran da ce raditi, ili barem da se nista lose nece dogoditi.
Micro USB je micros USB, nema tu puno sta filozofirati. :)
To sam i ja mislio, vidim da su kontakti posve isti,...i ide se prema tome da sve bude isto - ali opet, to je sony ericsson, oni uvijek nešto lijevo izvode... Ovaj kabel je zapravo za Nokiu, a koristio sam ga bez problema za Samsung...
Nevezano uz prijašnju temu, pa pišem u novi post:
Primjetio sam da mobitel nakon što se napuni, prestane se puniti. Onda se prazni dok je još na punjaču - tako da kada sam ga isključio s punjača piše 93 %, a u podacima o korištenju stoji da je zadnji puta punjen prije minutu...
Znači, na taj način je "otišlo" 10 % baterije i zato se može čitini kako mobitel ne daje točnu informaciju o korištenju...
ljudi pomoć kako da složim postavke da mi instalira aplikacije na memorisku karticu a ne na memoriju telefona
hvala