Da mogu ga locirati, ali nije dovoljna samo prijava tj mora se ici sudskim putem i to dodje oko 1000 kn koliko se sjecam....
Printable View
Mislim da je 500kn i da se plaća operateru Al nemojte me sad držat za riječ. (il nagovoris onog koji radi u tehničkoj sluzbi za korisnike i daš mu za pivu) i može locirati mob u krugu 100njak metara il tako nesto, nemože 100% točno..
Čak se može saznat i broj kartice koja je u ukradenom mobitelu. Dakle broj na koji mozete dobiti onog koji vam je ukrao mob :) U to sam 100% siguran jer smo imali takvu jednu intervenciju prije par god..
Ja osobno nikada nisam kupio ukradeni telefon ali se ni to više ne može ako netko prijavi. hehehe. Imam frenda kaj ih je on tak kupovo i preprodavo da zaradi neš. Ovo je fora kaj mogu vidjeti koji broj je unutra ali to se ne isplati osim ako mob nije skup. Frendu maznuli K700 kada je bio top model još se sječam da se je olakšao za 2700 kn. I on prijavio i išo na muriju i našli lika i išo je tamo prepoznati toga kaj mu je maznuo i nikad niš nije dobio ni mob nazad ni lovu.
pa nemoze mu murja vratiti mobitel i lovu. On treba dici privatnu tuzbu. Jer ako je mobitel dalje prodao kak ce mu vratiti.
Ne, ovo je ono što imaju HZP kombiji. Preciznost je oko 1 m ili i manje, jer se pozicija odredi GPS-om pa onda šalje GSM-om. To je totalno druga tehnologija u igri.
Evo jedne teme u kojoj me zanimaju vasa misljenja pa da cujem..
Zanime me jeli moguce negdje naci mobitel gdje se nalazi odnosno vlasnik tog mobitela ili tog broja.. nesto sam cuo i ljudi su mi govorili da je to moguce u drugim zemljama ( ili cak ne), a u Hrvatskoj da ne pitam ili cak da pitam..??
Pa da vidim vase misljenje
naravno da je moguče i to dosta precizno ako si u dometu nekoliko odašiljača. samo šta je birokracija iza toga sigurno zeznuta.
Da, moguce je odrediti polozaj mobitel tkz. metodom triangulacije. Iako mislim da se i ne moze odrediti polozaj previse precizno.
tako je kolega xianfu.
preciznost ovisi o tome koliko odašiljača ima na tom geografskom području i kako su raspoređeni, odosno tko je i kako radio optimizaciju.
inače, po našem Zakonu ne može svatko i za svaki razlog tražiti lociranje, odnosno operater ne mora dati info. Iznimka su jedino situacije sa pozivanjem brojeva poput 92, 94, 112 i sl. onda nema izmotavanja. Još je zanimljivo da se podaci o lokacijama spremaju, pa se neke kriminalne radnje mogu otkriti i retroaktivno
Ovo ipak prije spada ovdje nego u SE, molim ubuduće paziti na takve stvari.
A svojedobna VIP-ova usluga VIP navigator funkionirala je upravo na principu određivanja položaja mobitela. Prema mom iskustvu u nekim područjima Zagreba čak i relativno precizno.
A jer mogu ja nazvati vip da mi odrede položaj mobitela jer je danas ukraden.
Ne možeš, moraš krađu prijaviti policiji, a da li će oni tražiti lociranje , tko zna ali ništa ne gubiš ako prijaviš-
i meni je ukraden mob,na bazenu...tj. u toplicama bilo je 2000 ljudi...u t mobileu su rekli da ga je nemoguće locirati...pa ga nisam ni tražila...a zanima me dali je moguće,inače je mob bio k610i...
Moras u policijskoj stanici prijaviti kradju mobitela
imam ja jedno pitanje ... jer moguce kod vipa 'prenijeti' stari broj na neku drugu karticu jer je prijasnja izgubljena/ukradena, imam sve podatke od te stare kartice (pin, puk i registrirana je na moje ime)
Evo vidis, bas zbog takvih kao ti policija nece traziti mobitele.Da svatko kome nestane mobitel prijavi to policiji i oni bi se malo trgli oko trazenja istih.
Ima puno skeptičnih na rad policije, u smislu da im se ne isplati ili da neće raditi - mislim da ipak po dužnosti moraju odraditi svaku prijavu. Moje iskustvo: u kafiću mi je iz torbice ostavljene na pola sata bez nadzora netko maznuo D750i i fotoaparat mju 770sw. Desilo se u susjednoj županiji. Preko službe za korisnike u T-Comu drugi dan sam blokirao odlazne pozive i podigao novu SIM karticu s istim brojem (besplatno). S moje stare kartice definitivno nije bio ostvaren ni jedan poziv - provjereno kasnije putem liste poziva. Nakon dva tjedna izlistao sam na računalu tel. imenik spremljen prije putem MobilEdita i vidio da je tamo spremljen i IMEI, za kojeg sam mislio da ga nemam. Tek onda sam napravio prijavu na policiji - u mojoj županiji (ČK), a ne u onoj gdje se desila krađa (KC). Prijava je kasnije od strane MUP-a ČK prebačena u KC. Nakon cca 3 tjedna nazvao sam u KC radi informacija, dobio sam čovjeka koji je bio dobro upoznat s slučajem i koji mi je rekao da rade na tome i da je dan nalog T-Comu da prati eventualno prijavljivanje mobitela na mrežu (putem IMEI-a, naravno). Policija je dužna dati takve obavijesti osobi koja je prijavila krađu. Za tri tjedna su me nazvali i poručili mi da je nađen i mobitel i fotić. Nisam imao apsolutno nikakve veze u policiji i u ta cca 2 mjeseca sam ih nazvao samo jednom. Očito imaju dobre metode "obrade" sumnjivaca jer za fotić nije bilo apsolutno nikakvog dokaza da je ukraden, osim moje izjave, a ipak su ga dobili uz mobitel. Mislim da se čak i ne služe toliko mogućnostima pronalaska mobitela putem BTS-a, triangulacije i sl. koliko praćenjem brojeva koji su s ukradenog telefona nazvani i kasnijim kontaktiranjem nazvanih osoba.
Savjetujem, dakle, prijavite krađu - nema se što izgubiti, samo dobiti.
eeee prijaviš ga murji...
oni daju dopis operaterima il tak nekak..
i čim netko stavi svoju karticu (ak je dovoljno glup) koja je regana na njega oni ide imei br
i jvljaju drotovima...
mogu te takoder i pratit neko vrijeme (sms i to.)
iiiii onda u laganini urja pozvoni u 7 ujutro na vrata..onak kad već prodje puun k*** kad se najmanje nada..
al su ga bar našli..
http://cafe.mobil.hr/images/smilies/sml%20(21).gif
to možeš cak i ag ga izgzubiš negdje vani..