vjerojatno misli na turn by turn navigaciju
vjerojatno misli na turn by turn navigaciju
kao garmin tak nes :hm:
2.1 za mjesec dana? :)
http://www.androidguys.com/2010/01/1...-mid-february/
mene samo zanima da li će to biti moguće staviti na G2
a koliko vidim, ne spominje se ništa BlueTooth... :(
ali možda će neka aplikacija raditi...
Apps2SD omogućava (što je zaista propust, ali je Google potvrdio za neki od updajteova kako će to biti moguće) instalaciju aplikacija na SD karticu. Meni to stvarno puno znači jer obožavam isprobavati aplikacije i osobno mi je to bit smartphonea. Da mi je samo do razgovora, imao bih još uvijek Nokiu 3310. :)
Neslužbeni ROM je, bar meni osobno, puno bolji jer se developeri jako trude napravit svaku moguću optimizaciju i pružiti što je više novih funkcionalnosti moguće.
Konkretna kombinacija koju ja koristim je Modaco Custom ROM (MCR) 3.1 (to je modifikacija službenog HTC-ovog ROM-a), a taj ROM koristi Teknologist 1.91 Linux Kernel (koji, za razliku od Stock Linux Kernela nudi podršku za EXT2, EXT3 i EXT4 particije na SD kartici, što onda omogućava Apps2SD, pa podršku za CompCache i tako brdo nekih stvari).
Osobno sam prešao s Nokije 5800 (nakon 10 godina vjernosti Nokiji) na Heroa i nije mi žao niti trenutka. Nokijina tromost me već užasno nervirala, a kod Androida je development community jako aktivan. Svaki dan izlaze novi ROM-ovi i ekipa je susretljiva (a postoji i http://theunlockr.com/ :)).
Uglavnom - mislim da je Android definitivno ono nešto što je trebalo da pokrene mobilni svijet u smjeru u kojem se ne vrti sve oko iPhonea, koji mi je osobno mrak uređaj, ali su ga usrali do kraja s odvratno glupom politikom tvrtke. Npr. na Herou sam odmah zamijenio aplikaciju za SMS, Browser, virtualnu tipkovnicu i tako neke stvari - ove koje dolaze s Heroom su dobre, ali volim imati mogućnosti. :)
jedno pitanje...
nakon dugog lomljenja između i7500 i Hero, odlučio sam se za ovaj drugi...
e sad...
pošto dolazi sa karticom od 2gb, a meni je od "stare" nokie 5800 ostala ona od 8gb (sa svim folderima, fileovima i sl...), da prvo startanje moba napravim sa njegovom ili karticom od 8gb?
svaki dodatni savjet i pomoć su više nego dobro došli...
thnx
Potpuno je svejedno sa kojom karticom ćeš to napraviti, samo bi bilo zgodno da pobrišeš sve foldere koje je Nokia napravila- Čisto da ti poslije bude jednostavniji rad na Heroju. Instaliraj si i program ES File Explorer sa Market-a, to je ponajbolji file explorer za Androis platformu.
hvala, moja logika je bila, jednostavno kad prvi put aktiviram mob, formatirati karticu...
koji onda gps da stavim -.- sta preporucate?
koliko sam ja čitao, najlakše ti je staviti Sygic Mobile Maps 9
a tema se nalazi kao sticky, pri vrhu ovog foruma
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=64699
Jedno pitanjce:
da li postoji za android (konkretno Hero) neka aplikacija tipa "Sticky notes" koja se može staviti na displey.
znači da napiše neku bilješku ili neki podsjednik , ali da nije vezan za kalendar...
postoji, i to puno različitih.neke imaju i svoj widget. Staviš na neki od početnih ekrana, može i više od jednog sticky-a.
Meni je ipak najpraktičniji podsjetnik u status baru sa ikonicom po izboru
http://www.androidtapp.com/statusnotes/
decki od prje 3 dana mi nece update ovaj weather, je ko zna sta je?
pozdrav , ima li neko neko lijepo objašnjenje kako staviti custom rom na hero, šta sve treba napraviti?
zna li netko koliki je max kapacitet sd kartice na hero-u.?
Meni se pobrkalo vrijeme (temperatura i trenutačno stanje). Na glavnom home screenu mi je neki drugi grad, a ne Rijeka kao što bi htio. Gdje se to namiješta?
Dodao sam ja Rijeku, ali ne mogu je staviti na prvo mjesto na listi, a samo grad koji je na vrhu liste se pokazuje na home screenu.
Naravno da sam je probao promijenit ali se ona ne mijenja,
Kada dobijem mail je ok aki sms ne, svira ona ista stara.
to je zato što se melodija SMSa postavlja u postavkama unutar same Messaging aplikacije, znači otvoriš Messaging, stisneš tipku MENU i tu odeš u settings... :spin:
Google Maps radi u kombinaciji podatkovne veze i gps-a.