Error information za mapsource
Error information za mapsource
nažalost, meni to ništa ne znači konkretno da bi ti mogao reći e to je.
Probaj malo očistit/posložit registri na PC-u, možda se posloži na svoje mjesto, meni zna pomoć kad PC odbije suradnju sa WM. Probaj sa CCleaner
ili čekaj, možda netko zna više/konkretno
a ili ponovo instaliraj MapSource
zbrejko mi se mob kad sam pobrisao garmin i morao sam ga furat na popravak..jel moguce da se zbrejko radi brisanja?
ja Garmina ovih dana brisao i pisao 5 puta (probao razne XT verzije), i još mi mobitel radi ko prije..
mozda jer sam ga deinstalirao, a ne brisao :-)
Evo ljudi,samo da objavim da je i pocetnik poput mene napokon uspio pokrenut gps nakon sto sam sve i svasta pokusao,cak mi se i mob zbrejkao, ali isplatilo se na kraju krajeva.
Omnia je perverzija od mobitela!!
Bok, ljudi!
Evo, kod mene Adriaroute radi odlicno, a sad sam htio staviti AdriaTopo i City Navigator 2009 za europu.
Prvo sam otkrio da kad prebacim AdriaTopo pomoću Mapsource programa da mi zbrise AdriaRoute. Dobro!
Sada pokusavam slijediti upute iz tutorijala koje je HCSC dao na http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62188.
Cak sam skinuo njegove linkove za AdriaRotute i City Navigator, ali kad god pokusam pokrenuti instalaciju, javlja mi se obavijest da:
bla, bla, bla (taj program) "is not a walid win32 application".
Kaj je sad to?
P.S. Da li trebam imati X1 spojen s kompom dok to radim? Mislim da ne.
Evo i ja sam naišao na problem. Instalirao sam garmin xt na i900 omniu i slijedio sve upute kako je napisano ovdje na forumu. Otključao ga, otključao mape, prebacio ih preko MapSource-a i onda u tutorialu piše "sada možete koristiti navigaciju". Al ja ne znam kako..
U settings-ima imam "enhanced GPS i "external GPS".
Kad uđem u external GPS imam GPS program port - COM3, GPS hardware port - COM9, baud rate - 4800 i uključeno "manage GPS automaticly".
Zatim u Enhanced GPS imam sve na disable. Ako hoću Enable-at pokušava se spojiti na internet preko GPRS-a (you may need to pay extra for GPRS connection).
Šta mi je raditi?
Pozdrav iz Splita
@Dlakavi: što se tiče ovoga:
u Mapsourcu označi sve karte koje si želiš prebaciti na uređaj i prebaci ih i tako ćeš imati i AdriaRoute i AdriaTopo i City Navigator, znači sve odjednom označiš i prebaciš.= Citat =:
Prvo sam otkrio da kad prebacim AdriaTopo pomoću Mapsource programa da mi zbrise AdriaRoute. Dobro!
A za ovo ostalo stvarno ti neznam kako pomoći, probaj ugasiti pa ponovo upaliti PC. A što se tiče dali trebaš X1 imat spojen sa PC, NE dok instaliravaš karte, jedino kada iste prebacuješ u uređaj.
@2happy2beu: ovo vezano za enhanced mislim da se radi o potpomognutom GPS-u (A-GPS) i za njegovo korištenje ti je potrebno spajanje na mrežu, svrha istoga je samo da ti brže ulovi/nađe signal.
Što se tiče COM portova meni stoji na COM9 (GPS in COM9). Ja kada sam sve instalirao po ovim uputama nisam morao ništa naštimavati ni mijenjati, sve je iz prve profunkcioniralo i radi.
A sad te pitam, dali ti GPS nalazi satelite, odnosno uređaj prepozna tvoj GPS... ili... što...?
Izgleda da ne, nigdje nisam vidio/pročitao da je prepoznat GPS.. Mob je Samsung i900 Omnia, i čitao sam da su mnogi prezadovoljni kombinacijom ovog moba i garmin-a
Stvar je u sljedecem: prije nekih mjesec dana sam instalirao XT i AdriaRoute n način kako je to opisao Over u postu od negdje 18.2., odnosno bez Map Source-a; x1 je bio spojen na komp, po pokretanju instalacije je prepoznao spojeni mob, pitao me gdje želim da instalira program i karte i sl.
Onda sam s rapidshare-a skinuo AdriaTopo i s njime i Map Source. Sada u Map Sourceu imam AdriaTopo i City Navigator, ali nikako ne mogu staviti AdriaRoute pa da sve tri prebacim zajedno.
Postoje li možda dvije verzije AdriaRouta - jedna koja se izravno instalira na mobitel (koju imam) i neka druga koja se instalira na komp i pomoću Map Sourcea prebacuje (pokusao sam takvo sto naći li bez previse uspjeha)??
koliko ja znam NE, skini AR iz Tutorial teme i instaliraj/pokreni.... nadam se da bi ti ga MapSourc mogao prihvatiti, mobitel nemoj imati spojen sa PC= Citat =:
Postoje li možda dvije verzije AdriaRouta
ili na posljetku sve pod Delete sa PC, a možda i moba. pa nanovo stavljati.
2happy2beu:
neće ti ni napisati da ga je prepoznao, probaj napraviti soft reset. Kako je kod tebe, mislim na sliku:
http://slike.hr/slika/screen0010th.png http://slike.hr/slika/screen0020th.png
ako ti je kao na prvoj (gledaj gornji ljevi ugao) pokazivač GPS signala, klikni na njega i otvorit će ti se..., neznam više što točno (opcije), uglavnom si postavi na GPS COM9 i mora proradit ili ti nije dobro odključan Garmin. A ako je kao na drugoj, znači traži satelite dok ne pozelene pokazivači, znači dobro je, čekaj 5-10min ali i prije...
Nemam, to je to. A jel ti to skidaš na PC ili PPC, treba na PC i od tamo pokretati (predpostavljam da daš). Proguglaj ili pogledaj u Nokija dijelu foruma, karte i MapSourc su identični, sve osim install. app.
Moguće da sam rijesio problem. Odnosno da se problem rijesio sam.
Skinuo sam s nekog torenta AdriaRoute 2.10, instalirao i odmah mi se nasla u popisu karti u Map Sourceu.
Sad mi se (vec par sati) skida tvoja 2.20 verzija s linka na tutorijalu i mislim da ce to biti to. Ocito je prije svaki put "pukla" veza, sto li, pa se nije skinulo sve. Iako mi nije jasno zasto sam imao onu lijepu AR ikonicu.
P.S. Sve skidam na PC. :headbang:
Ekipa treba mi detaljna karta Austrije, tj Beča za Garmin mobile xt??? Ako zna netko nesto o tome , molim za pomoč.
Ljudi u Garminu jel moguce da je interni gps nesto GPS Intermediate Driver, korisitm Grmin na Xperii,
EDIT: Nema veze skuzio sam
Trebao bi si skinut kartu city navigator europe koja sadrzi mape svih drzava u europi pa tako i Austrije...ovo ti je link za tu kartu..http://thepiratebay.org/torrent/4476...Europe_NT_2009
Imam city navigator europe , ali mislim da nije bas skroz detaljan , ili se varam ??
E vidis,neznam koliko je detaljna..postoji Austria topo karta ali neznam odkud je mozes skinut..
Da li netko zna koliko bi ovo zauzimalo prostora na memorijskoj kartici:
- Garmin mobile XT
- BaseMap
- AdriaRoute 2.2
- AdriaTopo
- Europe NT (City navigator 2009)
po mogucnosti da mi kazete koliko bi zauzimale karte, jer mi se cini da na karticu od 4GB nece NIKAKO stati...
Hvala!!!
Garmin i Basemap su relativno mali. AdriaRuote zauzima oko 100-200 MB, vjerojatno AdriaTopo nešto više, Europe NT zauzima oko 1,2-1,3GB, tako da bi trebalo stati na 2 GB. Ako koristiš Mapsource, možeš izbaciti one države za koje si siguran da nećeš u njih ići.
ne moze na 2GB sa Adria topo sem sto je vec rekao MrBlc da izbacis neke zemlje iz City navigator 2009