Sto ce vam mob koji ima SVE, no podatke i dalje moras unositi tako da 3 ili 4 puta klikas na jednu tipku. Idiotno. Kao da sam kupio bicikl sa atomskim pogonom.
Printable View
Sto ce vam mob koji ima SVE, no podatke i dalje moras unositi tako da 3 ili 4 puta klikas na jednu tipku. Idiotno. Kao da sam kupio bicikl sa atomskim pogonom.
Možda. Ali neki od nas posjeduju i ovo:
http://europe.nokia.com/accessorieslink?s=SU-8W
Za cijenu N95 i Nokia Wireless Keyboard SU-8W dobijes jako dobar PDA uređaj
I kak onda pises s tom tipkovnicom ? Mobitel ti lezi na stolu, a ti stojis da vidis LCD display ili sjedis i naginjes se iznad mobitela ?
Istina, jako je praktično, brzo i u jednom trenutku zaboraviš da je to ipak samo mobitel...
Pa možeš i tako, ali s njom već (s desne strane, ispod tipkovnice, izvlaći se van) dobiješ stalak za mobitel, pa ga nasloniš i nemaš problema, sve teće glatko i kristalno jasno.
mislim da će za 2 do 3 godine sve tipkovnice biti kao ove, tj. d će imati BT, koji će se moći spojiti sa BT mobitela i dok si doma, sve na mobu ćeš radit preko tipkovnice.
Procitaj kako je dobar mobitel N95 u recinziji suparnickog casopisa
Meni su se dopali clankom o N95, zakljucak clanka:
Nedvojbeno atraktivan telefon koji, nažalost, pati od čitavog niza problema. N95 obečava svašta, ali malo toga obavlja na očekivanoj razini: nismo bili zadovoljni performansama niti kamere, niti GPS-a, što su upravo ključni dodaci ovom telefonu. Te nedostatke N95 uspijeva površinski prikriti kozmetikom, fantastičnim, šarenim i brzim korisničkim sučeljem i mutlimedijom, ali pretjerana cijena svakako potiče na dulje razmišljanje prije kupovine: je li baš ovo telefon koji nam treba?
Ha, opet dvosmisleno, u rukavicama.
Sjećam se da su članak o N80, kad se već naveliko po forumima šuškalo da mob nije "ono nešto", da su ga hvalili kao "dostojan nasljednik Nokije 7650". To mi je baš ostalo u sjećanju.
Moze neko rec ocijene iz mobila......ono dizajn,ergonomija,cijena
Minus: ništa bitno
I don`t think so :loco:
IMO> Minus: loš slide, baterija, spor GPS, cijena
Ja osobno smatram kako su pretjerali u mobilu sa cak tri stranice recenzije i autor recenzije koji ima samo rijeci pohvale za n95
mogao je bar bateriju spomenuti kao minus i bas se ne bih slozio da nema konkurenciju.HTC i SE su i vise nego dostojna konkurencija.
Eto, zbog toga sam i prestao kupovati Mobil. Zbog fušerskog pristupa nekih novinara temama kojima treba prići ozbiljno.
Ovako, da se čovjek oslanja recimo, ne na net nego na recenzije časopisa za mobitele, zbilja bi skužio da je N95 savršen mobitel.
Baš upitno zašto su izostavljeni oni bitni minusi!??
Ako cemo bas o usporedbi HTC i n95 volio bih pitati korisnike n95 nek mi izvuku iz povjesti poziva broj koji me je zvao prije dva mjeseca, te kog me je dana zvao taj broj i u koliko sati, naravno ako je prije dva mjeseca poziv to kod mene znaci nekih 700 poziva u dva mjeseca
Što je i najzanimljivije, rezenciju Nokie n95 je napisao glavni urednik Mobila.= Citat =:
Eto, zbog toga sam i prestao kupovati Mobil. Zbog fušerskog pristupa nekih novinara temama kojima treba prići ozbiljno.
Ovako, da se čovjek oslanja recimo, ne na net nego na recenzije časopisa za mobitele, zbilja bi skužio da je N95 savršen mobitel.
Baš upitno zašto su izostavljeni oni bitni minusi!??
Ako se meni sviđa Megan, tebi se neće, a možda se tebi sviđa Vectra, a meni ne. Itd u nedogled. Jedan je napisao recenziu da mu je N95 super jer je, a drugi je napisao da nevalja, jer jednostavno to nije telefon po njegovom ukusu.
Recimo, meni je nakon P990i ovaj N95 pravo osvježenje, iako iz dubine duše MRZIM Nokiu i rekao sam si da je nikada više neću imati!
Ekran je odličan, kamera (hej ljudi, ovdje govorimo o kameri na mobilnim oparatima) je ODLIČNA, i tleefon radi jako dobro. Sve u svemu je telefon jako dobar ali ne vrijede te novce. Ne zato što nešto ne valja, već zato što je 800€ previše općenito.
Volim pročitati i Mobil i druge novine o mobitelima, ali mislim da su si novinari uzeli malo maha, pa pretjeruju u svemu. Već dugo nisam pročitao članak koji je OBJEKTIVAN, znaći da novinar ne gleda što se njemu sviđa i što ne, već kakav je uređaj uistinu.
Sama dva članka o N95 u mobilu i konkurentnim novinama to dokazuju.
Mislim da bi im bilo pametnije citirati nas ovdje na forumu, koji se uistinu jesmo susreli s tim uređajima više od 2 sata i neka uz svoje zaključke napišu i naše, pa če čitatelji koji nisu toliko upućeni u postojanje tog uređaja vidjeti što i obični ljudi i smrtnici misle o tom uređaju, a ne samo neki novinar koji je već 2 godine uz sve te uređaje i koji misli da nakon te 2 godine zna sve o njima i može pisati što ON misli o tom aparatu.
Ja vam kažem, N95 ne vrijedi tog novca i gotovo, ali definitivno uređaj je jako dobar i preporučujem ga svakome. Sve je na svom mjestu, sve jako dobro radi i dobit ćete više nego što mislite da ste dobili, vjerujte...
Ako je glavni urednik Mobila napisao pod mane mobitela ništa posebno, to dovodi u pitanje njegovu stručnost i objektivnost. Znam da on zna navratit na forum, pa bih volio da se očituje o recenziji. Ne mogu se oteti dojmu da je Mobis kumovao tako pozitivnoj recenziji; a ako je, to samo predstavlja novo dno za firmu koju treba poslat u prisilan stečaj.
Pozdrav svima, novi sam na forumu i imam Nokiu N95 već nekih 15 dana... moram reći da je za mene, laika za symbian, mobitel poprilično spor ( prije sam imao SE K700i), a isto tako baterija je slaba ( ako snimaš neki video , prazni se k'o blesava) , a isto tako, klizni mehanizam je jako slab, već sad me iritira, da dok tipkam, onaj gornji dio klepeće i pitam se kamo da je nosim da mi to ''stisnu'' da se to više ne događa... još uvijek nisam imao vremena proučiti što sve taj symbian može, niti sam skidao programčiće sa neta, ali kako vidim, mnogi gledaju DivX filmove i ostale gluposti koje meni apsolutno ne trebaju , baš kao i igrice... meni je birno da imam veliku memoriju , zbog brojeva , poruka, i neke osobine poput čitča pdf formata... tu je stvarno odličan... isto tako, htio sam sve u jednom , pa za jedan mobitel ovaj aparat ima odličnu kameru, kao i video zapise, iznenadio sam se kako u jako velikoj buci sound ispada odličan (snimao sam klipove na koncertu Zucchera9 i tu sve pohvale...
Možda se još nisam naučio na njegovu ''sporost'', a možda teba i upgradeati software... molim svih koji su vlasnici istog da mi daju neke adekvatne savjete što bi mi moglo biti korisno na tom telefonu ( recimo , želio bih snimati razgovore kada me netko nazove, a da mi ne 'bipa'' svakih nekoliko sekundi, i imati tu opciju odmah uključeno)....pretpostavljam da se to može, ali kako rekoh, nisam baš imao vremena čeprkati po forumima...meni je jednostavnije ovdje pitati pa da mi kažu puno stručniji ljudi od mene i pojednostave stvar.... eto... unaprijed zahvaljujem svima na savjetima, to bi bio moj prvi post... :spin: