E to je to, radi i u off line modu (bez SIM kartice) ako nekom bude trebala ta informacija :)
Thx marioo
Printable View
Molim Vas malu pomoć jer vidim da ima ovdje znalaca.
Imam N81 i složio sam si na nju Skype i dr. mesengere, konektiram se na wlan i sve je super, ali ne neznam kako da posložim da vidim kompove i hardove koji su mi u mreži šerani.
Mreža mi ima dva kompa i dva laptopa koji se svi međusobno vide i sve super radi.
Router je Linksis WRT54GS rev. 1.1.
OK, da ne otvaram extra novu temu tu cu postati.
Ovo me vec dulje uzasno grize...Naime, dal bi bilo moguce spojiti neku wlan antenicu/kantenicu na nokiu ? (ok, znam neki su zadovoljni sa jacinom signala, al nebi bilo lose da moze biti jos jaci)
Evo kod n78 su pinovi za antenu na straznjoj strani (pise na papirima), a kao antenu koristi poklopac...
http://img222.imageshack.us/img222/299/n787fx0.th.jpg
Jel bi bilo teoretski moguce spojiti nesto ? Dal bi postojala mogucnost da pregori sve unutra ? Jel se osudi netko to isprobati sa svojom home wlan antenicom ? (ja bi pokusao, al nazalost nemam nikakvu wlan antenicu doma :-/ )
sigurno nećeš ništa spržiti ako samo spojiš neku antenu na te pinove. Slobodno to napravi, samo...
Postavlja se pitanje praktičnosti takvog nečega. Doma vjerojatno imaš WLAN kojeg hvataš bez beda, a za po vani je ono full nepraktično imati neku antenicu zakačenu.
Jedina upotreba di bi imalo smisla je krađa signala od susjeda, a to naravno ti nikad ne bi palo na pamet ;p
Jel netko zna kak da prebacim preko wlana muziku u N81.
Najbolje nikako.
To ne ide tako lako i potrebno je instalirati program i na mobitelu i na kompu i onda ih podesiti da bi se međusobno prepoznavali.
Vjerojatno želiš samo prebacivati multimediju, a za to postoje mnogo jednostavniji načini (USB kabel, Bluetooth...)
Pa wlan je jednostavniji od bluetootha. 4 kompa u mreži plus povremeno susjed i preko 1 terabajt podataka koji se sheraju.
A još je k tome i sporiji od wlana.
Tako je, ali ponavljam ti da to ne funkcionira kao kod kompjutera, i u ovom slučaju WLAN je daleko kompliciraniji za korištenje od bluetootha.
Po meni, najbolje ti je da odustaneš od te mogućnosti ako si želiš uštedjeti vrijeme i živce...
Imam ovu njoku vec nekih mjesec dana, kupljena je u T-Mobile-u...zapravo u jednoj trgovini koja je njihov prodajni partner.
Od samih pocetaka konstrukcija je losa. Poklopac baterije skripi od prvog dana,sada puno vise pa sam morao umetnut papirice. Mobitel jako skripi u podrucju bocnih tipki, cim se malo dotaknu ili se tu mob uhvati sve krcka. Metalni okvir u gornjem dijelu mobitela ima lufta pa i tu skripi. Skripi skoro svugjde. Donji dio plastike iznad display-a se uvija na pritisak prstom,otprilike 1mm. Eto moje pitanje je da li je to kolko toliko normalno na ovom mobu, iskustva drugih? Koliko sam ja citao na netu to se ne bi smjelo dogadjati. Mogu li to nositi u mobis kao reklamaciju u sklopu garancije??? Ovo me stvarno nervira i ne podnosim kad je mob kao neko sranje plasticno,a ovaj to nije...barem ne bi trebao biti.
Sto se tice WLAN-a...
Kod kuce se spojim na komp koji ima pristup na net. Radi sve 5. Ali nakon nekog vremena mi kaze da nema dovoljno memorije i net vise ne radi. Koristim operu mini zadnju verziju,ali sa bilo kojim programom ak probam na net kaze nema memorije i nek zatvorim neke aplikacije..bla bla. Kada se to dogodi onda mi vise ne pronalazi ni wlan. NApravim reboot i onda sve ok. Da li je ovo onaj famozni problem sa wlanom? Kolko sam ja shvatio ljudima se dogodi da uopce ne mobu naci wlan. Ja ga nalazim i koristim al nakon nekog vremena crkne i samo reboot pomaze.
Help u vezi oba problema!!!
Imam tu Nokiu oko mjesec dana (ali ne iz T-Mobilea). Moram priznati da nikakvih problema sa škripanjem nemam, i da sve stoji čvrsto.
Isto tako, WLAN radi savršeno, isprobao sam ga na već gro free mreža po Zagrebu, jedino se odbija spojiti ako je loš signal (jedna crtica)...
A da probaš update softwarea preko Nokijinog besplatnog alata kojeg skineš s njihovog weba? Najnovija verzija firmwarea ti je 200.34.36, i izašla je prije desetak dana... Premda takve probleme nisam imao ni sa starijom verzijom softwarea...
Napravljen je update softwera. Nego recite mi ima li smisla da odem u mobis i zatrazim popravak zbog skripanja i klimanja??? Ili ce mi se smijat tamo i reci da tak sta ne ulazi pod garanciju? Mada u garanciji pise da ulazi..."sve greske u izradi,dizajnu i materijalu."
-zbrisano-
joj pisao sam za SIP u mobu, ne za fring.. pardon
ali ako ti može pomoć, pogledaj si tu - VOIP - ima dosta postavki
hvala. uspio sam podesiti i radi :D
ima li neki softwer koji omogucava video razgovor sa mobitela preko msn-a?
preko fring-a ne moze :(
Probaj sa NIMBUZZom.
MSN nisam probao, ali ima zanimljivih mogucnosti pa prouci malo.
A.... postavke za 12 voip....
umjesto sip.12voip.com, kako pise na njihovim sluzbenim stranicama, potrebno je upisati sip.poivy.com.
pozdrav svima, evo ovo je moj prvi post i naravno imam problem, imam nokiu n95 8gb i nikako mi neće pronać nikakvu wlan mrežu odem u wlan čarobnjak dobijem uvijek poruku nije pronađen wlan odem na trg u Zagrebu i da mi ne pronađe ni jednu wlan mrežu to mi je čudno....odem sa laptopom na trg u net caffe nađe mi oko 20 mreža od doma se sa laptopom spajam bez problema....please help!!!
Meni se ne cini da je to bas normalno. Trebao bi taj telefon bez obzira na sve, naci neku mrezu.
Ako je to nov telefon , odnesi ga u ducan gdje si ga uzeo neka ti oni nadju neku mrezu ..... :mad:
bok
imam N81 i zanima me kako da namjestim da se spaja na net preko laptopa koji ima wlan...laptop se spaja bezicno pomocu web'n'walka...probao serat konekciju ali nece na mobu preglednik otvarat...
Molim za pomoc oko spajanja na internet.
I caffe-u blizu postoji mreža i kada uključim čarob. za wlan on je nađe, no tada traži wep ključ.
Može li mim netko nešto više o tome reci, odnosno kako se spojiti ili ako ima negdje na forumu vec pisano o tome da me uputi.
Pozdrav i hvala.
Ovak. Cim ti trazi WEP kljuc znaci da je mreza zakljucana i treba ti password. U carobnjaku za WLAN (kada odes u grad di ih ima vise) ti pokaze neke mreze sa lokoticem i neke bez njih. Te bez njih su otkljucane i mozes se spojit na njih. Pitanje je samo o jacini signala.
Ako vatas signal i imas laptop a ako nemas lapotop posudi od nekoga netko ga mora imat razbi sifru i uzivaj
Eh, da kao da je to samo tako imati laptop i razbiti šifru :-), ne razbija se laptopom nego programom koji se stavi na laptop :-).