Ponavljam, 1994 je sabor dio ustavnih ovlasti prenio na haaški sud i time je haag dijelom postao institucija hrvatske države. Tu je kraj priče.
Printable View
Ponavljam, 1994 je sabor dio ustavnih ovlasti prenio na haaški sud i time je haag dijelom postao institucija hrvatske države. Tu je kraj priče.
1002 put= Citat =:
Izvorno postao gog
GLAZBA i POLITIKA nemaju veze jedno s drugim.
Sto se HDZa tice da ponosim se na onaj pokret koji je 1990/91 proveo revoluciju , raspisao izbore , ustrojio neovisnu i demokratsku RH. :thumbup:
Drzavu koju nismo imalu od 1200 i neke .
(ndh je ok al to je bilo pod hitlerom sve)
= Citat =:
Izvorno postao niten
istinna
nemam razloga šutiti kao prvo, a kao drugo nitko nije spomenuo da je LS kriminalistička organizacije, ali je poznato da je tamo sve puno kriminalaca.= Citat =:
Izvorno postao niten
A uopće me ne zanima razlika i ne želim ju raditi po tom pitanju. ja sam stavio znak jednakosti na to kako nam se međusobno jebe jednom za drugoga. A u južnoj i srednjoj americi je bio isto ali radi para.= Citat =:
Izvorno postao niten
Mislim da sam dovoljno odrastao, a i ja uopće nisam za ulazak u EU= Citat =:
Izvorno postao niten
Naravno da sam ponosan, ali isto tako nisam ponosan što su šupci prodali Vukovar i još neke stvari i žrtvovali tisuće ljudi za svoje ideale i što se hrpa polupismenih idiota obogatila na raznorazne sumnjive načine.= Citat =:
Izvorno postao niten
= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
1. Kako možeš bit ponosan na nešto na što nisi mogao utjecati?
2. Nije HDZ 1990 raspisao izbore, a o tome koliko je demkratska, može se raspravljati.
Tako je. Upravo to je ono što baca sjenu na cijeli domovinski rat, a ne suđenja.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Ja bi malo sjeo u knjižnicu i prelistao novine da sam na tvome mjestu i pronašao informaciju o tomu tko je raspisao izbore pod jedan.= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
A pod dva prolistao bi događaje od recimo početaka sastanjčenja Reagana i Gobyja koji su se dogovorili o novom svjetskom poretku. Vjeruješ li da je Tupurkovski stvorio Makedoniju ili da su razno razni pokreti u SSSRu zaslužni za otcjepljenje, pa dalje Češka i Slovačka i da ne drvim previše. Raspad Juge se morao dogoditi samo je bilo pitanje kada i na koji način. Naravno nas je zahvatilo ovo manje bolje za nas odnosno raspali smo se uz ubijanje.
ful mi je zao čovijeka...a ona karla nam moze polizat.dao bog da se odbace optuznice,btw uhvatili ga na kanarskiim otocima,spanjolska policija i hrvatska koliko sam ja cuo,ili su to hrvatska rekli kako bi se ulizali europi.
U demokraciji smo .Svatko ima pravo na svoje razmišljanje.General je u zatvoru i tu ništa se neće promjeniti.Naka sada naša država stane iza njega i pomogne u dokumentima za njegovu obranu,te ako se dokaže da general Gotovina nije kriv izači će vani.Moje mišljenje bez ljutnje!
'bemti kako se ovo zahuktalo u kratkom vremenu!
Jendo pitanje.... pošto se Gotovini sudi po zapovjednoj odgovornosti, to bi trebalo značit da ga ne moraju ni privodit, koliko ja znam. Zar nije vrhovni zapovjednih oružanih snaga (...blabla...) sam Predsjednik? Nevjerojatno mi je da je jedan general spremao jednu akciju tih razmjera a da Predsjednik nije znao ništa o tome.
Bila je ona neka snimka jednom na TVu da je Gotovina baš rekao da se ne dira civile. A sad, ako je on kao general imao pod sobom (lupetam cifre) 100000 ljudi, među njima i mene (krelca) koji sam upucao 3 civila jednopstavno zato jer mi je došlo. Sad je ON kriv zbog toga? Jer, velim, ako je po zapovjednoj, onda bi stari Franz bio kriv za sve. A njemu je sad svejedno.
Isto tako, i oni ispod Gotovine su krivi, ne? Do zadnjeg desetara, ili onog koji je bio na čelu tima od 3 čovjeka - i on je kriv ako je netko od njegovih ubio nekog civila.
Možemo komotno oglasit u novinama da svim braniteljima država daje po 10000€ zahvale, pa kad se skupe onda u kamione pa u Haag. Jer su svi krivi.
A i 80% civila isto tako, jer su znali ili sumnjali ili pomišljali, a nisu prijavili. Suučesnici.
A glede politike, mogu reći da NISAM glasao za HDZ, da NIKAD nisam HDZu dao glas (osim onomad nakon Juge kad su im SVI dali glas). I da ga od mene neće dobit NIKAD.
Sanader mi se gadi, kako se jeftino proda. Dam se kladit da mu VB, Francuska i Njemačka ponude da će preporučit da se HR primi u EU preko reda odmah 1.1.2006. ako veli da su Hrvati krivi za rat - to bi i napravio. I javno bi nas proglasio zločincima. Prodao bi vlastitu mamu za jedan jebeni euro. Smrad nijedan.
Da ne ulazim u vrli kabinet, od Hebranga pa do Suzane (Kosor). Ta je pa takva kozetina da se to ne da opisat. Nije niti jednu jedinu minimalnu pozitivnui stvar napravila. MA ni to, nije čak ni neutralnu stvar napravila - samo sranja.
Em su nas (Hrvate) pokrali (ZNA SE) za rata, em poslije, em su pametne glavice OPET glasale za njih.
No, dobra stvar u svemu tome je da imamo jeb*no dobru reklamu: štagod od hrane želimo izvest možemo podat. Samo tako. Lijepo reklamu i velimo:
"jedite svoja vlastita govna - 4.5 mil hrvata ne može bit u krivu"
potpisujem nitena u svemu...!!
nered-tko je kad se u zagrebu 1989/90 izglasavalo dali čemo ostati u komu. jugi ili ćemo imati svoju Hrv. državu,demonstrativno napustio sabor ne želeči glasati,tj ostati u jugi...ja ču ti reči mračni i sdp...hvala Bogu da nije bilo puno takvih istomišljenika...
i da sad će se slušati geni kameni i evo zore i evo dana(kako god to primitivno bilo)...malo za promjenu od mesićevog pjevanja po šumama i gorama...dok si ti doma sjedio i gledao u gori raste zelen bor,gotovina je pun para došao iz brazila u hr,kako bi pomogao u obrambenom ratu,i sad mu idu suditi zbog toga..meni to nema veze sa zdravim razumom...kao naredio ubijanje 100 civila i etničko čiščenje...a civili sa automatski puškama-to nigdje ne piše,i da to mi je moj tatek reko,koji je to sa prve crte vidio...di im je bila svima pamet da se bore za takve kao što si ti...+a dali ču ikad dati više glas hdz-u neće....vrijeme je za hsp ili borisa mikšića;)
= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Prosvijetli me.
Zasigurno nije HDZ se digo i raspiso izbore jer nisu imali te ovlasti da ... a ko je raspiso jer znas?
Za kraj....Ako Gotovini sude po zapovjednoj odgovornosti, a kako se meni cini sude...onda bi po toj logici morali morali osuditi i politicere koji su mu izdavali zapovjedi.Siguran sam da on nije radio svojevoljno!!!!
Ovo je jedna velika sramota za Hrvatsku drzavu i ljude koji su je stvarali i branili..a najvise za one koji su svoj zivot dali za Hrvatsku
Da su Franz i Alija živi, vjerovatno bi pravili društvo kolegi Slobi u Haagu.
Isprika za OFF: A usput rečeno, ja bi Franzu sudio za ratne zločine protiv vlastitog naroda, jer dok sam ja i još mnogi bili u ratu, njegov unuk Dejan je osnivao banku sa 1000 DM početnog kapitala i domaće banke su se nadmetale ko će mu dat povoljniji kredit. A baka Ankica izjavljuje kako je njen Dejan pametan momak, za razliku od ostale hrvatske mladeži koja ne radi ništa, nego se drogira.
ma došli bi tam prije njega......
Baš obrnuto, jer da su Franza osudili, Gotovina i ostali generali bi imali više šanse po logici zapovjedne odgovornosti.
mislm na slobu i na aliju....
Ok, ne mijenja ništa na stvari
Dečko, izgleda da imaš malo više ženskih hormona pa te pere nešto poput PMSa. Od kuda tebi da sam ja sjedio doma i gledao televiziju a i još ktomu znaš što je bilo na programu. Isto tako ja mogu isjaviti dok sam ja ov i ono tvoja polovina familije je bila u Austriji a druga polovina se borila na četničkoj strani i pila rakijetinu dok su rušili balvane a ti si kao 6-10 godišnjak otimao pikule ostaloj djeci bacao se po podu starome da ti kupi autić na daljinski.= Citat =:
Izvorno postao smogovac
Malo si puko čini mi se, neznam jel ti to od muzike koju slušaš ili je droga i alkohol u igri. Nemoj molim te pričat što sam radio i kada jer nije fer trabunjati gluposti.
tako je druze, trebalo je politicare nagaziti a ne ratnike:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
A evo kako se ponašaju "domoljubi" "pravi Hrvati"
monitor.hr:
= Citat =:
Noć na zadarskom području obilježili su neredi i palež automobila, a zbog oborenih borova i razasutog šljunka na Jadranskoj su se magistrali dogodile i dvije prometne nesreće. I na nekim zadarskim ulicama paljene su automobilske gume, zbog čega je na neko vrijeme promet bio obustavljen u ulicama Hrvatskoga sabora i Ante Starčevića. Posljednje prepreke s cesta su uklonjene oko 2 sata ujutro i ostatak noći protekao je mirno. Mnogi su nekadašnji branitelji dobili SMS poruke u kojima su pozivani da se oko 20 sati u svim hrvatskim gradovima okupe na gradskim trgovima u znak potpore uhićenom generalu Gotovini. Na zadarski Narodni trg došli su tek rijetki znatiželjnic
uuups oprosti zvijezdo sjajna...ti si naj...jesi stariji,ali si na mojoj djetinjastoj razini neredu,i ak hočeš pikule i autiče ti sam tak nabavim jeftinije.....
na osnovu članka 7(3) Statuta Međunarodnog suda. Nadređeni je odgovoran za kaznena djela svojih podčinjenih ako je znao ili je bilo razloga da zna da se njegovi podčinjeni spremaju počiniti takva djela, ili da su ih već počinili, a nadređeni je propustio poduzeti nužne i razumne mjere da spriječi ta djela ili da kazni njihove počinitelje.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
OK, to i ja velim. Ali Gotovina je imao pod sobom, recimo, desetare? I oni su "nadređeni" jer imaju 10 pod sobom. Pa i njih na sud, ne?
A vrhovni je (bio) Franz. Pa onda njega na sud. Jer je on najvrhovniji (bio) i nije imao nadređenog. A Gotovina je slušao šta mu je ovaj rekao.
Osim toga, živo me zanima kako će dokazat da je Gotovina "znao". Ziher imaju snimke gdje njemu netko veli "stari, ovi će radit to i to, tako se priča" a Ante gleda u nebo i veli "ha? kaj? di? ća? što? kako? nešto neko reko?"
što znači da haag nije bio nadležan za Bljesak i Oluju. Kasnije je Račan dopustio da nam se sudi za Bljesak i Oluju.= Citat =:
Meni nikako niste jasni. Pa da je Gotovina imao čistu savijest ne bi se 4 godine skrivao. EOD
Al on je domoljub. Ku*ac je on domoljub jel da je otišao bi odmah na sud i dokazao da je nevin i ne bi bilo ovakih sranja.