da, v547 ima totalno drukčiji firmware od x550, tako da nevalja ni pokušavati!
@kova, a koji si soft stavio kad si napravio repair na v550?
Printable View
da, v547 ima totalno drukčiji firmware od x550, tako da nevalja ni pokušavati!
@kova, a koji si soft stavio kad si napravio repair na v550?
@Gogs repair na v550 moze da se uradi sa svakim monsterpack-om(isprobano),moja motorola nakon toga nije bila zakljucana pa neznam sta bi trebalo za unlock.
znači, samo bi trebalo ubaciti monster koji ne sadrži lock... Tak sam ja skužio za tripletse... Dobro je da funkcionira na drugim modelima...
Šta bi se desilo da probam unlockati v547 principom kao i v525 i v300? Mogu li nešto "zeznuti"? Može li se to eventualno ispraviti ponovnim flashanjem sa monsterpackom? :rolleyes:
Pa obrati malo paznje na ono sto citas!v547 nemozes,e550 mozes ali sa r376 monsterpack-om= Citat =:
Izvorno postao goran.matic
Ne moze? :) Zanimljivo... No, nitko nije probao. :)= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
Nitko nije probao zato što je to teoretski i u praksi neizvedivo. Ako hoćeš mrtav mob, izvoli... ja sam radio neke stvari sa svojom v300 pa sam 6 mjeseci plakao bez moba dok ga nisam uspio samostalno popraviti...
mogao si ga i ranije popraviti...= Citat =:
Izvorno postao GoGs
sad je teško više imati mrtav mob, ja konkretno mogu s boxom svaki soft kvar rješit, čak i PDS zonu, što je donedavno bilo nemoguće bez izmjene chipa.
nove motorole imaju i RSA pa ih je bolje ne dirati, ako ne znate što točno radite
Da, sa boxom nije išlo... Tako su mi bar rekli (rekli su da je otišao neki ćip i da je promjena istog oko 400kn, a ja nisam bio lud dat toliko veliku lovu).
A na kraju sam ga sam kod kuće sredio.
unazad nekoliko mjeseci je moguće apsolutno sve SW kvarove riješiti boxom. moguće je čak upisivati i u prazan flash, ali to je sad druga tema.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
bi bilo moguće maknuti lock iz monsterpacka, a da ga ne stavljam na mob?
Imam ja flex tools koji sluzi za otklanjanje lock-a iz flex-a i mosterpack-a,ali nisam ga dosad isprobao posto nemam ni jedan zakljucan monsterpack...Evo ga pa probaj download= Citat =:
Izvorno postao GoGs
taj program rješava samo lock iz flexa, ali ne i iz monstera
Mala pomoc za V-550, Svoju V-525 sam uspio otkljucati, naravno da sam je prvo uspio ubiti i oziviti s backupom, sad se bojim ovu V-550 jer sam vidio da backup traje 3 sata i nisam siguran da je dobar. ako netko ima iskustva da mi da mig kako i na koji nacin je najbolje, (sigurnije) otkljucati. Sa PDS-om, s Repstudiom ili ramldr-om???
BTW, pratim vas vec dugo i svi ste mi super, svaka pohvala na tolikom trudu i pomoci.
Ovako, i meni je srao nešto dok sam probavao napraviti backup za v550, zato ti preporučam repstudio. jednostavno napravi repair i ubaci gore R376 soft, tj monster i to otključani i to ti je to...
PS: dobrodošao na forum!
@GoGs toga se i bojim jer mi je vec gore taj R376 soft i u rapstudiu mi nemoze napraviti backup, imam: switching to flash mode, Exec loader failed, i poslje vrlo kratkog vremena napise: Backup completed.
mozda zbog drugacijeg loadera na tom softu.
U FlashBackupu mi je napravio backup svega. I flasha (oko 3 sata) a PDS i Boot loader za ocekivano vrijeme. Ima li tko kakvu ideju?
Usput, Sretna nam svima NOVA GODINA, i hvala na dobrodoslici
mislim da nećeš imati nikakvih problema ako ubaciš odgovarajući software.
Nije da te nagovaram, na tebi je hoćeš li ili ne!
ja bi odmah to napravio, ali opet nije do mene. Ipak, radiš sve na svoju ruku...
Nemoj sa repair studio da pravis backup(ja kad sam ga vratio u telefon morao sam onda da ga popravljam sa tim programom),najbolje je da napravis full backup sa fleshbackup-om.= Citat =:
Izvorno postao mali David
Ipak ti je sigurnije, bar po meni, radit sa FlashBackupom i Pds Editorom, nego sa repstudiom. Mislim zbog toga ako već nisi siguran. Vjerojatno ti backup tak dugo traje zbog drugačijeg softwarea, ali bitno je da ga napravi, a ostalo ti je gotovo za koju minutu i nemoraš mijenjat soft, kao što bi moro nakon Rep studia. Probaj mu malo izvadit bateriju na kojih desetak min. pa onda ponovi sa Flash Backupom, jer tim mobitelima svašta "puhne" u glavu! A u stvari ti je postupak isti kao i kod V525. Reko si da si nju otključo? Tak da mislim da ni ovu nećeš zeznut...Uglavnom, sve je riješivo!
Stvarno neide, napravio sam bacupove sa FlashBackupom ali kada otvorim PDS Backup sa PDS editom javi: error reading file!
Mislim da cu tu zaglaviti ako nesto na silu pokusam jer ovaj FlashBackup mi se nije bas pokazao stabilnim programom, a sa drugim nisam uspio napraviti backup. Ustvari i da hocu, nemogu ga otkljucati sa PDS editom jer mi necita fail. Izgleda da cu morati onim najkompliciranijim sa ramld-rom. Ako nesta napravim sa repstudiom, nemam sa njim sta vratit na mob, jedino novi (stari) monster pack, jer on mi nemoze napraviti backup. Sa FlashBackupom vjerovatno necu moci nista vratiti poslje repstudia, jer ne komunicira dobro sa mobom (prepozna ga, ali kad posalje loader, diskonekta se i zaglavi) jedino ako nije koja caka sa verzijom FlashBackupa, imam 4 verzije i ova zadnja 2.5 mi nekomunicira sa V550. Sta bi bilo najpametnije (sigurnije) ???
Edit: Sta onaj PDStool moze???
Ja sam uspio blokirati motorolu V525...
piše : SIM Blokiran.
U njoj je flex GI9V600000AAOE9
Triplets_G_OB.09.4AR Što uraditi?????
Ako ti to piše i nakon dva tri restarta možda je greška na samoj kartici? Dosta sam ih ubio i oživljavao alinisam čul za tu poruku.
sto si tocno radio?= Citat =:
Izvorno postao t.n.t.
da nije pogreksa 3 puta u pinu?
Pokusavao sam prckati na nekoj staroj C385,i zaboravio sam na karticu unutra.I kada sam ubacio fles unutra počeo se mob paliti i gasiti,i ja sam tipkao i valjda ne tri puta,nego desetak puta tipkao....
majstor za p.....ije.....
Odi u centar. Reci da ti se samo to dogodilo. Možda si shebo i PIN i PUK.