Uvijek mi je ukljucen wifi i 3G/HSDPA i to je to. Ostale sinhronizacije su mi pogasene jer su mi nepotrebne
Printable View
Cini se da cemo ipak malo pricekati s JB. Samsungu je sad novi adut Note 2 tako da im se ocito ne zuri vise sa nadogradnjama za S3, tako je bilo i s prvim noteom nakon sto je izasao S3 i tako u krug..
Pa vec je vani JB OTA za EU trziste. Tocnije UK.
Danas je izašao još jedan leaked jelly bean firmware koji je ispravio masu bugova i grešaka od onih prijašnjih...prema mnogima je ovo možda i zadnji (jer radi radi odlično) te je samo pitanje dana kada će pustiti "pravi" kao nadogradnju...
ja sam bubnuo da će za internacionalu verziju JB doći još ovaj tjedan, a za nas +20 dana od njih...vidjet ćemo.. :)
Da li je u zadnjem JB FW-u ispravljen bug s L-R kanalima prilikom stereo snimanja zvuka na videu?
Pozdrav.... Kako mogu dobiti sa S3 izlaz na tv hdmi?
Imam onaj adapter koji ima na sebi i prikljucak za punjac i to mi je sve radilo na S2!
Hvala!
Taj isti adapter ne radi na S3, zbog nekakove hebene politike Samsunga. Imam isti taj origigi adapter i ne radi na S3. Koliko sam upoznat radi se o broju pinova na adapteru koji nisu kompatibilni s S3.
TomZg ovaj adapter je identičan izgledom onom za S2. No ipak nisu isti. Vjeruj mi, probao već, jer imam za S2.
Mislim da nisu leakovi, nego ekstrahirani OTA firmware-i. Zato i oni usklučnici pored naziva (flasha se preko Odina
na vlastitu odgovornost)
http://www.sammobile.com/firmware/?p...ype=1#firmware
Kuda vam se žuri s tim JB updateom? Kaj mobitel bez njega ne radi dobro? Pitam jer razmišljam da si uzmem S3...
Pozdrav!
nakon dugog citanja i trazenja/googlanja nisam nasao rijesenje za moj problemcic,... svaka aplikacija koja zahtjeva superuser tj. ako pokrenem neku (root explorer, bussybox, CMW...) aplikaciju javi mi nakon malo cekanja da je "Supersu se zaustavio". Imate li neki prijedlog za rijesenje? Jer ako mi root explorer nema superuser prava, onda mi neda da mijenjam sistemske datoteke, kao npr. bootlogo.
Glupo pitanje - telefon je naravno rootan?
Provjeri sa Root Checkerom za svaki slučaj.
Naravno da je rootan... mislim da se to porazumjeva.... sve navedene aplikacije rade, ali mi nakon 5-10 sekundi kad ih upalim izbaci poruku da supersu zaustavio...
I kod mene je tak, na momente se zblesira, al nismo jedini s tim problemom, ima jos ekipe kaj imaju isti problem.
A sad jedno glupo pitanje :)
Kako ikonu Apps premjestiti na sredinu menu na dnu?
http://img717.imageshack.us/img717/6...7c6d71orh6.png
Hvala
Da ne opisujem, jesi probao ovako?
Evo sada mi vise ne izbacuje gresku, root explorer pro radi dobro, ali opet nemem pravo pisanja u system/media folderu, znaci li to da system foldere imaju samo read only? Pokusavam zamjeniti bootsamsung.qmg i bootsamsungloop.qmg datoteke. Tj. hocu maknuti t-mobile startup bootlogo.... znam i da se to moze i sa flashom drugog room-a, ali me opet cudi zasto nemam pravo pisanja po system folderu ako je mob. rootan.
Jesi li remountao /system r/w?
Možda glupo pitanje, ali eto kad ne daješ dovoljno informacija.
Unlock S3
Evo ako nekog zanima kako....
Root moba, instalacija BusyBox-a (Market) pokretanje iste i dodjela prava preko supersu, nakon toga instlacija Galaxy S Unlock (Market) pokretanje iste i dodjela prava preko supersu onda na opciju UnlockSGS3....malo cekanja.... i evo nema vise sim unlock...
Evo ja imam SGS od T-Mobile, a koristim VIP-ovu karticu u njemu, tako da je ova metoda provjerena i kod mene radi 100%.
I9300XXBLFB
Imam cudan problem sa ekranom dok je mobitel zakljucan. Na desnoj strani imam sive fleke dok je crna pozadina. Kad otkljucam uredaj, sve je ok, u galeriji je crno crno, al na tom lockscreenu nesto ne valja. Da li ima neko slicnih problema? Ne vjerujem da je problem u ekranu jer bi onda uvijek bila ta fleka na toj strani.
Edit: kad ugasim.onaj efekt mreskanja onda mi tih fleka nema. :) ocito neko software-ski problem.
http://img.tapatalk.com/d/12/09/07/2ady3umu.jpg
http://img.tapatalk.com/d/12/09/07/5ymagabe.jpg
jel netko možda flashao neke od leaked JB firmwarea?
Stock launcher...a wall je neki sa neta skinut. Dal jos netko ima problema sa tim crnim lockscreenom dok je ukljuceno ono mreskanje...
Nije ti to problem sa softverom..to je samsung tako htio :)
Naime...koju god da pozadinu staviš sa uključenim "mreškanjem" će ti izblijedit...jer taj efekt bi trebao kao predstavljat površinu vode...koja je takva, lagano reflektirna i svijetla...kako bi se efekt "mreškanja" bolje uklopio. Ja kada promijenim pozadinu na tamno, isključim mreškanje...trenutno mi je isključeno :)
Mi netko moze molim vas pomoći, kupio sam S3 kodiran na tmobile, ja sam ga odnjeo na unlock, i pitam jel to trajno kaze da, ali ipak nemoj nadograđivati soft. i vidim da ga je otkljucao putem onoga nvdata.bin, e sada ja bih ga trajno otključao putem koda, ali vidim da neki imaju problema da im nestane IMEI, ali ne znam kak to uspiju :D e sada da ne bih imao problema kak da vratim na stock znaci da je zakljucan i da mi jel ostane IMEI? I da rootan je.
Izašao Paranoid Android v2.1, najbolji ROM koji sam dosad stavio.
Ja sam stavio Omegu i ono. LETI :) al doslovno, nema nikakvih problema niti ista. Barem ja u ovih sat vremena nisam imao problema, temeljena je na predzadnnjem leaku. Nije mi se dalo isprobavati stock, ali vjejem da isto tako leti, nema onog laga kada spustite status bar pa precice kliznu, launcher isto leti abnormalno, stvarno su ga ispolirali max :))
jos uvijek mucim muku sa s3 i imei 0049xxxxxx , octopus box ne moze pomoci, ns pro box ili spt box mogu, u servisu jednom su kupili prije 4 dana spt box i jos im nije aktiviran, nevjerovatno, ima tko kakvu informaciju za ns pro da ima tko ?
Ček, kak si to uspio napraviti?
Ja sam kupio kod, i fino wipeao sve i instalirao drugi rom, tek on i dalje otključan. Ne znam kojom metodom je bio otkljucan, ali kad sam ga preuzeo imao je root i nv_data.bin modan, al ni jednu drugu aplikaciju tipa sgs unlock ili sl., i probao sam vracati na tvornicke postavke pa prek odina fleshao JB, al unlock i dalje ostaje, jel mi netko moze reci jel ima razlike ako je otkljucan kodom ili ovom metodom koja je kod mene. i jos nest postoji li mogucnost ak budem trebao garanciju kako da ga zakljucam, probao sam bio staviti cak i tmobileov rom stock ne rootan al i dalje je otkljucan :D. Tnx!
Ako si otključao modanjem nv_data onda restoranjem originalnog fajla vraćaš lock status (provjereno). Ili naravno vraćanjem moda na početne vrijednosti (ako nemaš backup). Za kodove nisam siguran, ali u oba slučaja bi bilo korisno imati backup EFS-a.
U pravilu romovi ne diraju EFS particiju i unlock ne bi smio biti upitan ako otključavaš modanjem nv_data ili kodovima. Za unlock patcheve ne znam, oni su možda povezani s romom nekako...
Ma "problem" je u tome sto sam ga kupio takvog. tj tip ga je otkljucao za mene. a backup imam samo za sadasnje stanje. nemam orginal EFS folder.
Možeš probat lika pitat jel ima slučajno backup da ti pošalje. Ako ne, ovakav unlock se uvijek može relativno lako vratiti editiranjem jednog fajla - nije jednostavno kao vraćanje fajla iz backupa, ali je izvedivo.
U svakom slučaju, ja bi na tvom mjestu odmah napravio backup EFS-a ovakvog kakav jest, zlu ne trebalo. Bolje išta nego ništa. Ako slučajno izgubiš IMEI ili nešto slično, kao neki drugi članovi (khm), lock/unlock će ti biti najmanji problem.
ravilov hahahhaha :D :D sta je tu je, sad se sam spasavam ( osim ak ti ne znas nekog sa spt boxom :) ) :D
Jeben je mob, ali je pre-zaobljen, to mi nije baš privlačno
Da da, napravio sam si backup EFS foldera ovakvog kakav jest. Ma ne bih to radio niti ista dirao, ali volim da mi je sve po pravilima, pa sam bio online kupio kod za otključavanje, pa bih ga htio sada zaključati, i onda s novim kodom otključati kako i treba bez editiranja fileova. To sam čitao da trebam editirati neki fajl, ali nemam pojma koji. tj nv_data.bin i u njemu preko hex editora i onda neki broj, samo sto ja nemam taj broj koji pise u tom tutorijalum ako je to taj fajl. ili? :) hvala unaprijed. IMEI za sada :D nisam izgubio niti jednom. Jedino npr. *#7465625# kod mi nista ne otvara. trebao bi mi javiti da li je mobitel otkljucan ili ne, ali ništa se ne događa kada to utipkam, kada stisenm da bira taj kod javi mi invalid mmi code.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1879746
Review: Mercury colour screen protector and non-branded colour screen protector
ima li ovog kod nas?
Imas na ebayu, gledaj da je iz Koreje seller. http://www.ebay.com/itm/Samsung-Gala...item3f1ada2ff6
uspio sam bez ikakvog boxa srediti PRAZAN efs folder i dobiti nazad imei, uz pomoc xda clana spocky12
izgleda da ćemo se po pitanju Jelly beana morat strpit do 10.mj.
http://crave.cnet.co.uk/mobiles/sams...ober-50009150/
Neka čim duže tim bolje, neg srede do tad ak imaju kaj, pa nek izbace JB, mada nije nek sila za JB, kad ICS radi odlično na S3..
Znači kod nas negdje oko Božića.
Pozdrav, kak ste zadovoljni sa wifi signalom na S3?
Ležim na krevetu, surfam prek wlan-a, udaljen od routera cca 3m, a signal je prosječan, 2-4 crtice.
Ima ko slični-isti problem?
A ak se sednem za komp, mob. pored routera, cca 50cm. signal je full (5 crtica)..
Kaj im je to boljka neka ili..?
pa jel ti radi kad izades ispred kuce il tak ? meni je isto u sobi gdje je modem signal 2-4 crtice ali radi normalno, izadem ispred kuce i signal je isti kao i u kuci, bitno je radi... skini onaj wifi analyzer il kak se zove pa vidi jel signal non stop isti ili varira ( onda ne valja )
Meni radi ok.
Ak sam van kuće, signal (1crtica) padne...
Al opet pitanje kakva je ta njegova antena za wifi.. Čak mi se čini da sam s omniom 7 imal bolji signal, u kući i van kuće..
Update na 4.1 u tokom desetog ili jedanaestog mjeseca
http://sammyhub.com/2012/09/12/galax...-for-november/
Pozdrav ljudovi. Zanima me jeli itko našao kakvu tehničku manu na S3? Dvoumim se između HOX i S3 i vidim da ih HOX ima, ovdje nisam naišao na nijednu unazad 10-ak strana (ne brojim labave tipke za voljume, power....). Ne sviđa mi se nikako touchwiz ali radije ću se priviknut na to nego da mi škripi mob i preljeva mi se ekran kao što je to slučaj na dosta HOX uređaja.
Ja nemam nikakvih problema.
Nema problema.
Bio sam u istoj situaciji, uzeo S3 i ne zalim. Nikakvih problema nema.
Dobro, nećemo sad svi govorit "nema problema".
Ako ima kakav problem netko taj će postat. Nepotrebno je ovo.
Ima li tko od vas problema sa zvukom na S3 prilikom razgovora?
Kod poziva ponekad ne čujem drugu stranu kako priča. Nekad ne čujem ništa, a nekad čujem kako prekida (uz neke smetnje). Nazovem ponovo i onda je ok. Nema pravila - nekad radi sasvim ok a nekad ne mogu uopće razgovarati. Vidio sam na nekim stranicama da se dosta ljudi žali na to i neki kažu da je softwerski problem (stave ponovo softwer, ili restartaju i radi im ok), a neki pak hardverski (reklamirali ga i zamjenili im neke dijelove i sad im radi ok).
Negdje je jedan napisao da instaliram "audio routing" aplikaciju, i nakon što sam ju instalirao radi bolje. Ne zeza toliko ali opet ponekad osjetim i čujem neke smetnje i to me frustrira.
Ako tko zna nešto o tome bio bi vrlo zahvalan da mi kaže prije nego se odlučim reklamirati ga. Možda je to već neko negde spomenuo, ali prvi put sam ovdje i tek sam se sad registrirao.
Jesi siguran da je do telefona , a ne do mreze/signala oreratera? Ne vidim na kojoj si mrezi, ali ako je T-Mobile mozda imas istih problema kao kolega yager koji se zali na kvalitetu mreze/razgovora. vidi posthttp://cafe.mobil.hr/threads/38404-T...risnika/page17 #413
Ja osobno nemam nikakvih problema oko kvalitete zvuka, sve za pet.
Mnogi koji imaju S3 imaju identičan problem kao ja (čitao sam na par stranih foruma). Možda je do telefona da mu nešto ometa signal. Na T-mobile mreži sam, imao sam do nedavno Iphone 4 i sve je radilo ok. Sad na S3 i dalje imam isti broj ali me ti pozivi izluđuju. Slanje sms-a i surfanje netom je odlično i ne gubi se mreža niti ne prekida. Samo kod poziva je problem.
Proizvodjaci su zaboravili da je taj uredjaj prvenstveno telefon, a onda sve ostalo...problem ces sigurno rijesiti flashanjem ROMa.
ajde da je napokon i to neko napiso...ja vec dugo pilim po tome pa mi se svi smiju! :) jedna od rijetkih stvari na koji jos izgleda samo apple obraca paznju...bas me iznenadilo ovo na ip5 sa 3 mikrofona! mada je meni subjektivno kvaliteta razgovora i sad puno bolja na ip nego na ostalim, a bome sam imo dosta mobova po rukama...u ostalo se ne zelim uplitat! uzasno me smeta kad imas mob koji moze sve a ono jeka, sum, cujes sve osim onog sto bi trebo!
btw, custom romom sam ja rijesio svoj prob na galaxy mini, jednostavo wifi i mic nisu htjeli radit dok nisam stavio custom rom! probo jedno 3,4 verzije sluzbenog os-a i 0 bodova :/
mtrese problem laicki receno moze biti u postavkama mreze obican rad na gsm ili 3G. Meni kad je na automatskom ili samo 3G zna raditi probleme prilikom poziva da dolazi do pucanja veze i slicno. Uglavnom gdje je salabiji signal. Sa gsm nemam takvih problema. Kazem,probaj i provjeri. Nista te ne kosta a ovo je samo moja laicka pretpostavka.
Imam isti problem, navodno je softverska greška, već su rekli da bu updejtom to riješili, al još se čeka..
Bonbon mreža.
Znači nekog nazovem il obrnuto, i nakon uspostavljenog poziva, na 1-2 sec, ne čujem sugovornika...
Iritantno, al ne događa se uvijek, neg kak mu dođe..
Mala pomoć...flešnuo sam zadnji leaked jelly bean firmware, koristio ga dan i pol te se odlučio vratiti na stock tele2 firmware (skinuo ga još prije za rezervu da imam preko sammobile aplikacije-100% je točan i odgovara mom tvorničkom)...e sada, kada spojim mob na kies, javlja mi da za uređaj ne podržava programsku nadogranju te da je sada verzija (BTU) premda sam vratio na SEE..u čemu je problem? kako da vratim da sve bude kako je bilo? unaprijed hvala...
p.s. ako recimo i ostavim tako, da li ću jednog dana moći normalno zaprimit OTA update na JB?
EDIT: problem je bio u product codeu, sa skrivenim menijem ušao u CSC chooser i vratio na tvornički SEE...sad je sve ok...
Ako imate upaljen 3G, ugasite ga, kod nas ionako pokrivenost 3Ga nije nešto specijalno, a to je najčešći uzrok pucanju veze i lošoj kvaliteti zvuka.
VIP je digao cijenu za SIII i to ne za malo.
U 222 tarifi sada je 16GB model 900kn skuplji.
Pa sta nisu mogli jos tjedan dana cekati, taman mi slijedeci tjedan Ugovor dolazi na 90 dana pred istek.
2900kn mi je sad malo ipak puno za dati za mobitel
Bez veze :(
Odgovor na probleme sa S3:
Kao prvo kamera i dalje ima problem sa crvenom sjenom u kadru, uocljivo na nemim podlogama slikanja/snimanja. Tipka volumena moze van uz malu pomoc nokta (neki su se zalili da im je znala zastekati). Ekran ima onaj efekt mrlja na crnoj podlozi koje nisu uocljive u svim uvijetima, to sam imao i na S2 tako da vjerujem da nije slucajnost. Oni upuceniji kazu da je to feature superamoled lcd-a. Ostale neke zamjerke nemam. Vise mi je odgovarao S2 zbog manje osjetljivosti kucista. Bio sam slobodniji u rukovanju. Ovaj je hebeno osjetljiv na sve pogotovo lakirani poklopac baterije. Non stop pazim gdje i kako ga ostavljam. Ekran ima vec par crtica ne dubokih i jako vidljivih ali ja ih vidim. Ako nisi picajzla kao ja svidjet ce ti se telefon. Ono sto me impresioniralo je kvaliteta i cvrstoca spojeva telefona. Nema krckanja. osim tih tipki za on/of i volume. Nisam navikao da imaju lufta. Ali takav je svaki koji sam primio u ruke. Iako je sve ovo subjektivno,vrijedi kupnje.
Hmm, cini mi se da i ja vidim tu fleku, al na crnoj podlozi, povremeno, obicno dok gledam na youtube isjecke, a pozadina je crna, onda se vidi ta flekica... Kaj to ne prolazi kroz reklamaciju? Tipke nisu bajne, i osjeti se da imaju lufta, jos su na svom mjestu:P
Moral bi si screen protector nabavit, al opet sumnjam da se ekran sam tak izgrebe.
Neka mi netko u orginalnom S3 kalkulatoru oduzme 4499-3%. Nemoguce je da iznos daje =4,498.97. Da li je i to nekakav hebeni bug? Logika nalaze da je iznos 4,364.03. Ili ja ne znam koristiti kalkulator S3 ??? :-( Molim probajte...
Ne znas ti koristiti digtron uopce. 3% = 3/100 = 0.03 i to je dobro.
Ono sto tebi treba je 4499-3%×4499 !!!
Vidio sam da puno ljudi tu grijesi, a to je matematika osnovne skole.
Istina je da "glupi" kalkulatori tako rade, da odmah izracunaju, alioni isto tako i ne rade funkcije pravim redosljedom nego kako ih ti unosis. Ozbiljniji kalkulatori, i ovaj na s3, racunaju kao da ti rucno racunas.
Posramljeno priznajem da mi je matematika slabija strana ali ocekivao sam da ce S3 to onako od sebe logicno izracunati. Hebi ga. :-) Zivimo u modernim vremenima. Prije smo koristili putokaze a danas navigacije na mobitelima... O drugim stvarima da ne pricam. Ne mozemo vise ni prdnuti bez mobitela. Toga se bojim. Zaglupit cemo googlanjem....
Evo tacno 7 dana kako sam uzeo s3, nakon koristenja iphone-a, koliko god s3 bio hardverski jak, ICS jos uvjek ne radi onako glatko i fluidno kao iOS na iphone, a nekad na nekim mjestima zna i pomalo zapinjati.
Ono sto mi nikako ne sjeda je potrosnja baterije, stand by mi najvise trosi bateriju, jel ovako slicno i kod ostalih, trenutno stanje:
baterija:42%
Cekanje:48% 16h 12m 15s na bateriji
Ekran: 25% 1h 37m
Osvjetljenje ekrana je otprilike na 30%, upaljeni 3g i wifi, i push za facebook.
Takodje punjenje baterije traje skoro 4h sto je prilicno dugo za uredjaj koji svaki dan morate puniti.
Hebala ih promotivna... Sad su na zaradi dodatnih 900 kn. Radje onda po verziju sa 32gb dok jos ima... Jos malo pa nestalo. Ko na placu...
Hm navodno je Samsung odlučio u sve modele ugrađivati po 2GB RAM zna li netko nešto više o tome?
Jer sve donedavno su samo neki modeli imali 2GB RAM, ali su zato imali Dual-core 1.5 GHz a ne Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 proc u sebi pa ako netko zna nešto više...
Al ne za naše tržište kolko sam videl..
LTE (4G) verzija S3 za europsko tržište će imat 2gb rama i quad core procesor te dolazit sa predinstaliranim jelly beanom...
Nadam se da LTE inacica nece doci netom prije SIV.
od jutros mi ne reagira ekran na dodir. ne mogu ga cak ni odkljucati. nakon restarta neko vrijeme sve ok, pa onda opet isto. je li imao tko slicno iskustvo. radi se o rootanom mobu ali sa stock romom, dakle nisam nista dirao samo je rootan radi backupa EFSa, za zlu ne trebalo
unaprijed hvala
Jao, ne valjda još jedan... :D
Pročitaj yagerov Android FAQ, vjerojatno će odgovoriti na mnoga tvoja pitanja.
I najvažnije - ZABORAVI sva iskustva sa iphonea, ovo je skroz drugi svijet.