http://www.huaweidevice.com/worldwid...2037&treeId=37
evo vam ovdje i hrvatski 2.1
Printable View
http://www.huaweidevice.com/worldwid...2037&treeId=37
evo vam ovdje i hrvatski 2.1
To je 1.5, samo su ga nedavno reuploadali na web pa je zato svjež datum.
Evo ja citirah sam sebe da vam svecano objavim: NOVA VERZIJA FRINGA MI JE OMOGUCILA VOIP!!! Nemogu zvati preko Msn-a ali preko Gtalk-a sljaka kao urica (koristeci wifi ili 3g, svejedno)!!! Kako bi mi dalmatinci rekli - sritan san ka guzica!!!
Zaboravio sam napomenuti, nisam rootao mob, samo sam primjenio december update...
Dajte malo pisite, da li je tko isprobao novi Fring na 1.7 ili 2.1? Kakvi su dojmovi? Necu upgradat mob ako mi voip ne bi radio...
E ljudi... dajte neki link do valjanog 2.1
Ovaj sto imam sada je bas onoj BoBo-v i Paul-ov i stalno mi javlja neki force close i nema vibracija :S
Vidim na Modacco forumu da postoji više verzija ROM-a s android 2.1 za Pulse. Koji odabrati? Koje su prednosti i mane?
-FLB-Mod (2.1 based vanilla-ish rom with tweaks)
-Pulse 2.1: Oscillation ROM R7
-Trimmed vanilla 2.1 rom V9
- 29/May r7 WIP pre-release - MoDaCo Custom ROM for T-Mobile Pulse with online kitchen - Android 2.1
Ja ovaj -FLB-Mod (2.1 based vanilla-ish rom with tweaks) nemogu ni da instaliram :|
FLB-Mod koristim od pocetka i najbolji i najstabilniji je do sada ;)
Ne mogu da instaliram FLB mod?
Javlja mi:
E:No signature (7 files)
E:Verification failed
Instalation aborted
Edit: Uradio :)
@ Harasho,
koji ti ROM koristiš... nekako najviše volim čut tvoje mišljenje
Ja sam se vratio na MDC vanilla custom ROM 1.7 sa Androidom 1.5.
Meni se ovo sve skupa na androidu 2.1 nikako ne sviđa, jer nije dovoljno stabilno i mobitel se pre često može zamrznuti pri zahtjevnijim radnjama, što je meni jednostavno neprihvatljivo.
Moje osobno mišljenje je da Pulse ima pre slab hardver da bi iskoristio sve čari Androida 2.1, dapače na pulsu niti jedna od prednosti 2.1 nad 1.5 uopće ne dolazi do izražaja, a ta činjenica čini 2.1 na Pulsu suvišnim.
Prabacit ću se na 2.1 (ili 2.2) tek kad izađe neka bolja verzija, tako da do daljnjeg ostajem pri 1.5.
Da, ali odaziv ekrana je stvano odlican, pogotovo kad se koristi gps, a i kamera je poboljsana... Sad je za mene gotovo :D ja sam sad ostao zakvacen na 2.1
Imam problem sa vraćanjem na nižu verziju Androida.
Imam podignutu verziju 2.1.. i ako želim vratiti verziju na 1.7 ne ide, niti mogu update bilo koje druge verzije osim službene T-mobile verzije 2.1.
Znači, ugasim mob, palim ga ponovno i držim stisnute tipke UP + Red + tipka za palenje i krene update.. na verziju 2.1 ponovno.
Ako želim nižu verziju vratiti ne ide, kaže "Wrong update" i blinka sve, vadim bateriju i onda radi.
Ako imam zapakirani image nekog drugog updatea (npr. FLB-Mod (2.1 based vanilla-ish rom with tweaks) , u uputama piše da bi trebao staviti u root kartice i pokrenuti Quick Boot. U izborniku uopće nemam Quick Boot program, a kad ga instaliram javlja nešto kao da nije mob root-an.. Malo sam zbunjen.
Usput.. čini mi se da mi ne radi onaj izbornik, na početku, kad se pali, stisne se Down + Crvena + tipka On. Dali sam njega mogao nekako obrisati, i dali se on može ikako vratit?
Jeli nekom uspjelo ugurati vise od 500 kontakta u telefon, ja sam dosao do 500 i sad moram brisati stare kontakte ako pozelim snimati nove. Ponekad zbog toga ne snimim odmah nove kontakte i poslije mi se pogube u Call logu, vrlo frustrirajuce. Nista nije hakirano u softveru osim instaliranja par aplikacija.
pogledajte samo kako to fino i glatko izgleda
http://www.youtube.com/watch?v=a2BwP...eature=related
Moze se ici natrag na 1.5, ali PRVO na December update pa tek onda 1.7 custom ROM-ove... Ima na modacu link za dload file s kojim se omogucuje da se stavi 1.5
@wrba
Da, i meni je tako izgledao 2.1 sa tim live wallpaperom, fino i glatko. Ali čim otvoriš neki zahtjevniji program, sve postane užasno sporo ili se potpuno zaglavi.
P.S. to je jedini efektniji lve wallpaper koji na pulsu koliko toliko uspjeva održavati cca +20fps. :/
što se mene tice ekipa moja sad tj preci cu na android ovih dana na ovom forumu sam od 2007, i za symbian sam sve skuzio samo citajuci po forumu al za android cu izgleda ili morati pitati ili citati malo vise, cekam ga postom mjenjo sam ga za e90 pa ce mo vidjeti sto li ce biti i spreman sam naravno na vašu pomoć, pozz
Prijatelju nisi se zeznio.. Android je super.. jedan lik me odgovaro od njega, kao jer nema još uvijek aplikacija za njega, greška, ima aplikacija milijon jedan. Ja imam Pulse i zadovoljan sam.. jedino što ne kužim zašto ne mogu stavit niti jednu modifikaciju verzije 2.1. osim službene T-Mobileove.
Inače, pozdrav Wrbi, svakodnevno ti prolazim kroz selo veselo ;)
evo zapoceo sam mega tutorial i sve krene dobro osim za december update izbacuje update faild i izvadim vratim bateriju i sve kao prije , imal ko ideja
da probam super boot i ostalo za ono without december pa kasnije decembrirat
evo uspio sam sve napraviti i instalirati vanilla al kod paljenja dodje do android i tu stane sad trenutno pokusavam ovaj drugi rom i nadam se da ce on raditi al ne vjerujem
ma nece da se pokrene ni restore ne radi hehe cool
ajmo sad ko ima kakvih ideja
:cthumbup:
nije gotovo kad je gotovo....
napravih posto mi je ostalo samo onaj plavi ekran da udjem u njega i onaj huwai ili kako vec ugl ponovio sam one korake na plavom ekranu i ponvno one .bat fileove ucito i sada radi kao beba
Kako da uradim da kad mi zvoni telefon ne pocinje tiho pa se kasnije povecava, nego da odjednom pocne najglasnije?
pozdrav, novi sam tu, malo sam citao sve to, ali, nisam previse polovio :)
zato, onu temu za instalaciju novog roma sam nasao, ali me sad zanima koji je najnoviji i najbolji rom, te šta ja dobijem s njim. Hvala :)
pošto mi je admin maknuo temu u Recycle Bin, evo double posta ;)
dakle, radio sam po ovom tutorialu http://www.cafe.mobil.hr/threads/658...ja-novog-ROM-a
prva dva koraka sve uspjesno, i na trecem koraku do onog ukljucivanja mobitela sa crvenom tipkom, tipkom za stisavanje i tipkom za paljenje upalio mobitel, uštekao USB kabel i pokrenuo onu aplikaciju na kompjutoru, ali onda dolazi problem, meni se na ekranu mobitela nije pojavljivalo ništa osim onog šta je normalno bilo na plavoj pozadini, i tako sam ja ostavio mobitel neko vrijeme i kako nisam mogao ama ništa sa njim više učiniti, izvadio bateriju kako bi se iskljucio, i pokusao ga natrag upaliti, ali ništa.
prođe onaj početni screen na kojem piše t-mobile, pa onda onaj di piše Androide, ali tu se pojavi crna osvjetljena pozadina i nemogu više ništa sa mobitelom osim gašenja sa vađenjem baterije.
pa ako je netko imao isti problem i ima riješenje zamolio bih ga da mi objasni.
jer mobitel je star 1 dan, i mogu ga uz neku muljažu u ponedjeljak zamijeniti u T-Centru jer imam pravo 3 dana ako se dogodi neki kvar.
i da, stavio sam ROT sa t-mobile hungary, verzija 2,1
Ovo se i meni dogodilo od kako sam po tutorialu stavio T-Mobile verziju 2.1..
Mislim da više ne postoji onaj Huawei menu u koji se ulazi sa Down + ON + crvena tipka..
Pozdrav svima!
Zvao sam sluzbu za korisnike i receno mi je da Pulse obavezno koristi prijenos podataka koji se naplacuje prilikom slanja/primanja MMS poruka. Kaj nije to govno? Znaci, cak i kad primim MMS moram ga skinut sto se naplacuje! :angry:
Sugerirano mi je da izbrisem Access Point-ove za gprs i wap al onda MMS uopce ne radi, tj. ne mogu slat ni primat MMS poruke iako su postavke za MMS ostale u uredjaju. Inace koristim simpa karticu na Pulse-u i MMS ispada prilicno skup.
Postoji li kakvo rjesenje?
Imam problem sa Pulse ! Radi se naime o baterji. Ako želim da napunim da "normalno" drži dan dva moram da ga restartiram.
Potom. Pogledam u Task Killeru često ima 5-6 ili više aplikacija - iako nisam ništa pokretao, naime, nakon samog paljenja mob. stoje aplikacije.
I baterja se vrlo brzo "troši". Od prije par mjeseci sam stavio 1.7. I sve je predobro funkcioniralo.
Da li se to nekom događa, i kako poboljšati. Da li se - možda - zadržava smeće ? Kako vi to riješavate!
Je li tko probao UK 2.1 ROM, jesu li ispravljene greške prisutne u HU 2.1?
Zanima me i može li se s njega vratiti na 1.5?
Stavljao sam 2.1 uddate sa t-mobile.co.uk i na pola puta je pisalo udate faild. nisam mogao ništa drugo nego izvaditi bateriju i sad kad pokreće os ili pokušam upadetat ponovno pojavi se plavi ekran i CANNOT READ RAMDISK IMAGE... POMOĆ!
Zapravo to piše kad ga upalim, a kad stisnem tipku za glasnoću prema dolje+crvenu tipku+za upalit isto se pojavi plavi ekran i ptn0...ptn5 al ne pište cannot read... i ništa dalje.
Hm...zanimljivo...ne mogu staviti taj 2.1 update sa UK javlja grešku. Morao sam vratiti nazad HU verziju.
Meni se normalno instalirao uk 2.1 ali prije njega nisam imao nista nego uk december update... ne znam zašto ti ne uspjeva ali vidim da na modaco forumu jos par ljudi ima tu gresku. Javi ako uspijes rjesit nekako.
Inace, ROM radi dobro, ima nekih novih widgeta i kamera je puno bolja i naravno bluetooth slanje i primanje datoteka radi bez problema.
T-mobile uk je izbacio 3d galeriju i live wallpapere, a hrvatski jezik se moze izabrat tek instalacijom programa "more locale 2" iz marketa.
U marketu se ne vide sve aplikacije, ne znam jel to google filtrira po zemlji ili telefonu ili mobilnom operateru?
Zanimljivo....nisam mogao staviti android 2.1 sa uk, te sam onda vrati na december update (sa t-mobile.uk) i čak ni onda nisam mogao staviti 2.1 uk i na kraju morao ponovo staviti 2.1 sa t-mobile.hu na svoj huawei....
Jel netko zna kad će biti dostupan android 2.2???
MMS Problem- trebam pomoć
Molim nekog da mi stavi postavke za mms apn za T-mobile korisnike, što god napravim ne valja, zvao sam službu za korisnike, javit će se tko zna kada unutar 24 sata, a meni treba sad...
Hvala
Name: TM Hr Internet
APN: web.htgprs
MMS protocol: WAP2.0
MMC: 219
MNC: 01
Authentication type: PAP
APN type: default
sve ostalo: <not set>
..i
..
Name: TM HR MMS
APN: mms.htgprs
Proxy: ostavi prazno
Port: ostavi prazno
User name: ostavi prazno
Password: ostavi prazno
Server: ostavi prazno
MMSC: http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
MMS proxy: 010.012.000.004
MMS port: 8080
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 219
MNC: 01
APN type: mms
Zar nitko ništa još ne zna o android 2.2. za pulse???
Hvala Yager, al i dalje imam problem, i dalje mi ne radi mms, tj, ne mogu otvoriti attachment koji dobijem u mailu,ni kad sam spojen na internet. Kod mene nema onoga za upisati MMS protocol: WAP 2.0
Imam ubačen FLB 1.5 rom , i sad nikako nemogu vidjeti grupe kontakata u imeniku. s obzirom da u imeniku imam oko250 kontakata ovo mi je dosta važno.
Ima li tko kakvu ideju?
Evo vidim da mnogi imaju ovaj fon,mislim si ga uzeti,nije mi do Iphonea niti ne zelim bacati lovu na mob preko 1000kn. Isplati li se uzeti Pulse sada,kada je Adroid 2.1 dostupan za njega? Gubi li se s tim garancija i koliko je bolja kamera i touch na 2.1?
Postoji li način na koji mogu srediti tethering sa laptopa na Pulse? znam da mogu ako se spojim mobom tetherat laptopu ali postoji li obrnuti način? nemam baš wlana u zadnje vrijeme :(
Ima vec tema o tome: https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=69019 (drugi uredjaj, ali to nema veze).
Nisam dugo citao temu jer sam sestri poklonio mob, ali me zanima dali se isplati preci na 2.1 i ako da koja verzija i jel moze link s uputama kako ide 2.1 i gdje ga skinuti( ak ne ovdje , moze i na PM)
Po meni se isplati... A2sd, swap....http://android.modaco.com/content/t-...-owners-guide/
zna netko dali je dasao android 2,2 s froyom, i gdje ga skinuti i uputstva za instalaciju? :)
<offtopic>
Android 2.2 s Froyom?!
To je kao da pitas jesu li izasli Windowsi sa Vistom. :rolleyes:
</offtopic>
voteva... je izasel android 2.2 ili ne?
to mi nisi odgovoril...
yager je dobro rekao,službeno nije,ima na Modaco forumu custom romova,ali ne radi kamera,ne može se producirati video i slični problemi.
Dobro veče!
Trebam pomoć. Na Pulsu sam imao 1.7 vanilla i bio mi je sporiji od T-Comovog, barem sam imao taj osjećaj. Nakon 6 mj. mi je fakat postao prespor i došlo je do toga da šteka kad skrolam poruke, pišem poruke, uglavnom kad baratam porukama, makar sam prije mjesec 2 stavio opet 1.7 a imam možda 3 aplikacije instalirane i njih nikad ne koristim.
Drugi tjedan idem studirat i mobitel mi treba bit tip-top, od interneta, poruka, do gps-a.
Koji rom da stavim? 1.7? Zadnji put kad sam gledao, 2.1 je navodno bio spor i bugovit. Može li biti da se ta sporost javlja zbog previše poruka? Štekalo je i prije kad je bilo manje poruka, tako da trebam neko osobno iskustvo za usporedbu :)
Pozdrav,
Nov sam na forumu (tj. dugo menije bilo) i uopce ne razumijem Android telefone niti sam radio s njima do sad.
Kupio sam Huawei U8220 (preko oglasnika) nebradirani znaci original (Huawei) a ne onaj T-mobile pulse.
I sad nesto malo cackam po forumu i vidim da ima update softvera 1.7 vanilla i novi 2.1 sluzbeni.
Pa koji preporucate da stavim? Jel ima veze sto na moj mob nikad nije stavljana t-mobile verzija ROM-a?
Jel bi mogao koristiti Harasho-v tutorial za instalaciju vanille za pocetak?
Dobra stvar kod mene je sto ne koristim prevse aplikacija za net koje zderu unutrarnju memoriju uređjaja
samo bi htio da mu se poboljša kamera, meni, te vise mogucnosti podesavanja desktopa.
Jedino sto bi koristio od aplikacija bi bio neki gps navigator (preporucite mi neki - link), music player i
nesto za "ispravnoo" citanje doc, xls i pdf datoteka te par widgeta na destopu tipa za vremensku prognozu i slicno.
Hvala na razumjevanju!
Pogledaj što ti točno piše ispod baterije, koji je model mobitela, jer ako imaš U8220-6, a ne U8220, onda možda nebi ni smio raditi po tutorialu jer je to de facto drugi model, ali nisam više siguran, zaboravih.
Detaljnije prouči ovu temu:ultimate pulse guide, odnosno pogledaj na ovom forumu iskustva onih koji imaju U8220-6 ili U8220 sa drugih mreža: modaco forum - t-mobile pulse
@JImmy23
Probaj ovo (ja jos nisam stavio taj rom ali je on definitivno najnoviji rom na kojem kompletno sve radi i to vrlo brzo)
Joj, imam malo vremena i ne znam dal mi je do testiranja :D
Jesi li imao ovaj problem s porukama? Sve mi je sporo. Kad pišem zna zablokirat i ne pokazuje slova, pa napamet pišem. Nakon par sekundi izbaci sva slova koja sam pritisnuo u komadu, dakle sve se odjednom pokaže. Kad pošaljem poruku pokaže mi se force close i wait. Gotovo uvijek moram par puta wait stisnut.
Ja jos uvijek isto imam vanilla 1.7 i nije mi se usporio, a brzi mi je od tvornickog firmvera.
Procitaj si malo po modacu sto ljudi najvise koriste i sto im najbrze radi... Ja ti vise nemam nista drugo za preporucit, ispao sam iz fore.
Gle, stavio sam prije nekih 2-3 mjeseca ponovo 1.7 jer je stari bio spor. I ništa se nije promijenilo. Ne znam zašto. Čak sam karticu ponovo formatirao, napravio factory reset, pa wipe, sve živo i onda stavio ko i prije 1.7 i ništa.
Recimo da sad imam 1.7 i hoću opet isti stavit ali da bude "friško". Kako da instaliram, flasham, ROM?
Edit: Nisam napomenuo, glavno mi je da radi GPS, da se mogu pješke kretat po ZG, i da radi net
Stavio sam novi rom, opet poruke štekaju i baca force colse ili wait. Uglavnom na dva broja šaljem poruke, oba su od cure. Jedan ima 6400 poruka, drugi 3600. Moguće da zbog toga šteka?:biggreen:
To ti baca zato što obavezno trebaš napraviti wipe/factory reset nakon instaliranja novog roma, po mogućnosti iz amonra/clockwork recovery menija.
Prije wipe probaj fix_permissions ako to tvoj recovery ima.
Ma jesam uvijek, čak i wipe kartice. Normalno je da mi se nakon instalacije roma ne prebaci na francuski?
Još nešto što me prije zanimalo. Stavim npr. 400 MB ext 3 a pokazuje mi 100 MB dostupnih za programe. To je normalno?
Ovo s porukama znaš? Otkad imam android (12 mj. 2009.), volim spremat sve poruke jer mogu pogledat šta sam kad napisao. Kao razgovori na MSN-u. Sad nisam napravio restore SMS-a jer sam probao i opet je štekalo pa sam opet stavio ROM i restorao bez SMS-a.
Još nešto, kad idem net slagat http://cafe.mobil.hr/threads/69009-I...bile-Vip-Tele2)
Nemam polje MMS protocol: WAP2.0 i Authentication type: PAP
Za mms i net moram posebne postavke napravit, tj. posebni APN, jel?
Ako si instalirao vanilla 1.7 mob bi ti se trebao na francuskom upaliti, ako je u pitanju t-mobile ili FLB rom, onda na engleskom.
koju memorijsku karticu koristiš, izbjegavaj kartice sa class2 brzinama.
P.S ako postavljaš ext3 memoriju preko amonra menija, pazi da swap memoriju staviš na 0, pošto ti po defaultu nudi stavljanje ne 32 MB.
Ne pada mi ništa drugo na pamet, dosta dugo se nisam bavio s tim problemima...
E ovako, imam problem. Htio sam staviti službeni 2.1. update (pa potom custom ROM), i kopirao sam dload folder na root kartice, samo što sam to kopirao direktno iz amonra, ne iz menija mobitela, i kad sam stisnuo POWER + RED (End Call) + VOLUME UP, kako bi mi ga updateo, na trenutak se pojavilo ono "preparing update", al se brzo maknulo, pojavila se neka zbrkana slika, te nakon toga standardni android boot screen, pustio sam ga da se boota, al sam skužio kad se digo sustav da mi ne radi touchscreen (te da mi je osto na 1.7. MoDaCu, al to nije bitno). E sad me zanima, da li se to kome događalo? Napravio sam nandroid restore, sa originalnim 1.5. softverom (skužim po unlock screenu da je to taj). Ako ga odnesem u servis, pošto ima garanciju, oće li ovi skužit da sam prčko po njemu, i da li još nešto trebam napravit na njemu da ne skuže ništa? (po mogućnosti wipe svega živog mi pada na pamet)
1.7 vanilla je :/
Već par puta sam flasao i opet je na engleskom. Prije par mjeseci mi je bacilo na francuskom, i prvi put kad sam flashao, tog se sjećam.
Radio sam po sjećanju i po tutorijalu, isti je rezultat.
Imam karticu koja je došla s mobitelom, nikako da zamjenim. Stavim na računalu ext2 (400 MB particija) a u amonra idem na ext2 to ext3 . Ne znam gdje se swap slaže.
BTW; nakon flasha, već 3 put. nema google maps. Imam streetview u aplikacijama, google maps ne.
Zadnje mi je APN type. Kad pritisnem, otvori mi se prozor i tipkovnica. Moram upisat "PAP"?
Ovako imam:
-Name
-APN
-Proxy
-Port
-Username
-Password
-Server
-MMSC
-MMS proxy
-MMS port
-MMC
-MNC
-APN type
Sliknuo bi ekran ali još nemam sve aplikacije. (Gdje ih vi skidate? Kad sam kupio mobitel, skinuo sam torrenta s aplikacijama)
Između MNC i APN type se nalazi, ne znam zaš nema, napravi bez toga pa vidi jel radi.(btw. MMC kod tebe je MCC u tutorialu).
Android aplikacije koje preporučamo i download
Tipfeler, tako piše :)
A zašto nije na francuskom? Poruke ne štekaju više ali sve sam obrisao. Tu i tamo se osjeti lag na tipkovnici. A i google mapsa nema. Ne razumijem. Mislio sam da krivo flasham pa sam po tutorialu na ovom forumu radio. Od pete točke pa do kraja idem. Imam već amonra pa mislim da ne trebam ovo iznad radit.
Ovaj ROM sam flashao "update-pulse-u8230edition-1.7-core-signed"
može me netko uputiti na to kako se riješava problem pri instalaciji aplikacija?
skinem .apk fileove na karticu i kada pokrenem javlja application cannot be installed on this phone.
vanilla rom u pitanju, aplikacije su switchpro, plants vs. zombies :) i ostale....
Ili je problem što nisi napravio ovo:
"Ako vam se dogodi da mob ne želi instalirati aplikacije, popravite to ovako: Quick Boot>Recovery>Partition sdcard>Repair SD:ext>green>Reboot system now"
Ili je aplikacija za noviju verziju androida (2.1 itd...)
probao sam i to, .apkove mi ne instalira nikako :(
Ok,
jel ti se to događa od kako si instalirao ROM ili ti se to počelo događati nakon nekog vremena?
Ako je ovo drugo, postoji vjerovatnost da ti je neka aplikacija shebala mob, pošto prvi put čujem za ovaj problem i ne mogu ga povezati s ničim drugim...
Joj ljudi moji kojih ja problema imam sa Pulseom, ustvari, radi on kao beba sa Androidom 2.1, ali onda problemi kad nakrcam aplikacija, ponestane prostora. Nemogu napravit onu ext2 particiju. Ustvari ja sam nju napravio, ali je mob ne prepoznaje.
Sljedeće stvari sam napravio:
1. Kupio sam Pulse sa Androidom 1.5
2. Po tutorialu http://cafe.mobil.hr/archive/index.php/t-65823.html sam sve odradio po točkama.
3. Stavio sam Android 1.7 T-Mobile, pa 1.7 Vanilla Cupcake Style.. ovaj T-Mobileov je super radio, ali Cupcake mi se rušio kad potegnem prstom na lijevu stranu ekrana.
4. Za koji dan je izašao mađarski update na stranicama T-Mobilea i ja to skinem te update u mob. Android 2.1 radi super, ali više nema povratka na nižu verziju niti mogu ubaciti ijednu modificiranu 2.1 sa Modaco foruma jer Quick Boot mi veli da mi kartica nema "root acess" i ništa ne mogu napraviti.
Na ugašenom s kombinacijom tipki Up + Red + tipka On bi trebao ući u Bootloader.. ali nema ga, kao da je izbrisan.
Da imam taj Bootloader mislim da bi sve znao napravit, ali ga nemam ili što već?! Nije mi jasno di je nestao?! Jel tko imao sličan slučaj i jel zna riješenje.
Kad pokušam napravit točku 3. iz tutoriala, sve prođe i ispiše uredno, ali i dalje mi nije kartica vidljiva U QuickBoot-u.
Kad si napravio mađarski update na 2.1 sa mobitela se SVE izbrisalo, uljučujući root pristup, amonra, bootloader...
Ovaj tutorial koji sam složio vrijedi samo za Pulse na Andoroidu 1.5, znači prije mađarskog updatea.
Tutorial za Pulse na 2.1 možeš vidjeti ovdje: link
Ako ti se 2.1 ne sviđa, možeš se vratiti na 1.5, uputstva su u linku gore.
Jel zna netko rješenje....
Prokleti hungary update 2.1.....ne mogu instalirati više ni jedan drugi...niti uk 2.1. ni custom...vratio sam na 1.5 i probao UK 2.1 instalirati al nije išlo....
UPDATE FAILE sve osim hungary...
Harasho,majstore,pomagaj! :) Kako da očistim memoriju iz foldera system?? Skinuo sam metamorph,ali mi neda korištenje jer kaže da nemam dovoljno memorije. Nije mi bas jasno...
Kako da ocistis /system? Huh, to je skoro kao da pitas "windowsi previse mjesta zauzimaju, sto mogu obrisati iz windows foldera?".
U principu, ako imas rootani mobitel, nesto prostora mozes osloboditi brisanjem ugradjenih aplikacija koje ne koristis (iz /system/app). No definitivno moras tocno znati sto radis, neke od tih aplikacija mogu biti bitne za pravilno funkcioniranje cijelog sustava...
hm...tak sam i mislio,mob je rootan,ali ne dozvoljava mi da išta brišem,sad sam sve izbriso,ponovo stavio rom gore pa ću probat tako
da...ne mogu ništa instalirat,kaže da nemam dovoljne memorije u system fileu. ima netko riješenje?
...Pa sad sam ti rekao rjesenje, sto bi jos?
Naravno da ne mozes brisati iz /system samo tako, sto si ocekivao? Ikad cuo za naredbu "adb remount"?
nisam,ajd me molim te uputi
Ovo nije tema za to, postoje druge koje su prikladnije, te u kojima je vec to objasnjeno.
Ukratko, /system je read-only, i moras ga kao root remountati da bi bio read-write. Onda mozes raditi sto hoces.
Kada ste dobili svoj Pulse, kakve ste slušalice dobili u paketu? Moje su slušalice vulgaris, nema mikrofona, ništa... Negdje sam pročitao da su ljudi dobili u paketu sluške sa mikrofonom i slično... nebitno tko je što dobio, no, ako spojim sluške sa mikrofonom, to će raditi kako bi trebalo? ili Pulse ne podržava hands-free preko sluški?
Ja sam dobio slušalice sa mikrofonom, handsfree mi radi normalno.
Na mogu vjerovati da su na neke slušalice zaboravili ugraditi mikrofon, ustvari kad bolje razmislim uopće me ne čudi...
Moja kamera je npr. bila bez autofokusa.
Odi u t-centar, požali se i traži druge sluške.
@fraktomica
ne treba ti adb, potraži na warez stranicama program root explorer, s njim isto možeš promijeniti permissionse i brisati iz system foldera...
Za vas koji ne mogu instalirati UK 2.1 update:
"I've just tried the UK T-Mobile 2.1 update. No luck either. It says "Update failed", after which I had to remove the battery to shut it off. Now I can't even go back to Paul's MCR 2.1 R7 anymore as it says: "E: Can't find symlink /system/xbin[ E: Failure at line 12: symlink busybox SYSTEM:xbin[Installation aborted"
"I had this problem too...... turned out it was a hardware failure. Sent my Pulse back to T-Mobile for repair who just downgraded it to 1.5 again and said "no fault found", then I insisted they fixed it after I broke it again trying to upgrade to UK 2.1. They then found that it "didnt fully power up" and replaced the main board under warranty and everything works as normal now.
If you cant install FLB after v1.3 and the UK T-mob 2.1 ROM wont install, you also wont be able to install the TRE ROM. Definately a hardware failure, there have been a few of us with it!"
:(
I kaj bi trebali svi odnijeti mobitele u T-mobile i reć da je stvar u hradwareu i da to poprave?! A kakav kvar opisati? Namjerno stavit UK 2.1 pa da javi 'update faild' i odnijeti?! Vjerojatno bi oni vratili službenu verziju 1.5 i rekli da je sve ostalo u redu....nije baš tak jednostavno
I ne samo da se ne može staviti UK 2.1 neg se ne može niti rootat....a niti staviti custom rom
EDIT: Zapravo, čini se da taj tip nije u pravu...zašto su onda maknuli official update 2.1 sa t-mobile.co.uk... možda je ipak softwareski problem
Nemam pojma.
Moj slučaj:
Cijelo vrijeme (oko 7-8 mjeseci) sam koristio custom rom iz tutoriala(vanilla), kad je došao hungary update isprobao sam ga, i vratio se za tjedan dana na custom rom (android 1.5) i sad nedavno (prije 5-6 tjedana) sam instalirao UK update, nisam imao nikakvih problema pri updejtu, i sad koristim FLB custom rom 1.7 baziran na UK update.
:dunno:
Ima na modacu hrpa diskusija o tome, samo treba malo potražiti.
koji je sada najbolji rom za pulse? ja sam još uvijek na vanilli i lagano me počinje nervirati... malo malo, aplikaciju nije moguće instalirati i nakon repaira ext-a :(
mislim da je zasad najbolji FLB ROM 1.7 http://android.modaco.com/content/t-...n-android-2-1/
imaš ga instaliranog? i jesi uspio instalirati na sd karticu koju si dobio sa mobitelom ili si kupovao neku novu? u komentarima piše da na neke tajvanske šitove ne ide. ne znam kakva je ova koju dijele sa mobom...
Ja ima FLB 1.7 i mogu reći da je dosta brz, možda čak i malo brži od vanille 1.7 na androidu 1.5.
Ova kartica koja se dobije s mobitelom nije dovoljno brza (class2) za A2SD i swap, trebaš neku koja je barem class 4.
ja sam jako zadovoljan sa FLB 1.7,a kaj se tiče kartice,nemam pojma. Ja nisam ni dobio s mobom,mislim da me lik tu zakinuo,pa ne znam.