Kad pokrenem Skyfire i okrenem mob., ne radi mi okretanje Skyfire u landscape položaj. Naravno na operi i ostali aplikacijama sve štima.
U čemu je problem?
Printable View
Kad pokrenem Skyfire i okrenem mob., ne radi mi okretanje Skyfire u landscape položaj. Naravno na operi i ostali aplikacijama sve štima.
U čemu je problem?
Da pitam samo kak stojite s prijemom 3g signala, konkretno na vipu? Radio mi je 2.05 nešto dalje sad ću probati staviti nekog novijeg i nadam se napretku. Kvaliteta signala mi je slaba i uglavnom se na edge spaja. :S
Molim Vas odgovor, ima li HTC HD2 izbornik na hrvatskom jeziku?
HVALA!
Uff, meni se cini da imam malo problema sa baterijom posto sam preksinoc oko 01:00 casova skroz napunio telefon a sada mi je uz malo razgovora (oko 10-12 min), nekoliko SMS i niceg vise posebno baterija spala na ispod 10%.:dunno:
Konkretno za 5 sati koliko sam spavao mi je spala sa 52% na 47% sto ce reci po 1% po satu, a za nekih 10-15 minuta pregledanja koje opcije HD2 tweak nudi spustila se za 5%.
Jel' to normalno da tako brzo trosi energiju?
Nema, to ti je kao XP na kompu...na engleskom je sve (a na hr nisu napravili)
Pa to od 1% i nije nešto dramatično...to je sve unutar granica normale...ovo jedino da ti je palo za 5% nakon 10min prckanja je malo cudnije ali nista alarmantno, pogledaj koji si zadnji program instalirao...tj zadna 2-3 probaj pobrisat neki pa gledaj dali se vratilo na normalu...
Meni u standbye-u uglavnom za 3h padne 1%
Moze li neko da mi objasni razliku izmedju SSPL i HSPL i sta je potrebno ako neko ima HSPL instaliran a kazu da je za flesovanje ROM-a potreban SSPL?
SoftSPL omogućava flešanje custom romova, ali ne ostaje trajno na uređaju, na prebriše CID block. Kada napraviš reboot nestane.
HardSPL isto omogućava flešanje custom romova, ali nakon reseta ostaje.
Mislim da nema sspl za hd2.
Pogledaj detaljnije na xda wiki ako te zanima.
Znaci posto sam instalirao HSPL ne bi trebalo da bude bojazni oko flesovanja bilo kojim custom ili kuvanim ROM-om.
Evo ga, uspio sam istalacijom NET Compact Framework 3.5 i Dial-up EnablerDisabler-a ugasiti svaki pristup internetu... MMS ce valjda raditi..to jos je u testnoj fazi...
Uglavnom Skyfire vise nemre na net xD
Uspio sam uspostavit iGO navigaciju i sve radi glatko...pa sam se jucer zahebavao sa tim :D
btw, primjetio sam i ja sada malo povecano trosenje baterije, ne previse ali recimo u standbye-u mi sad trosi 1% na 1h...zadnje sto sam instalirao je:G-alarm, Total commander, CorePlayer i TCPM player...neznam da li bi ista od ovog trebalo imati utjecaj na bateriju...ili postajem paranoičan...uglavnom, sveukupno malo brže sad troši bateriju...
EDIT: koji kuhani rom koristite i koji su vam najbolji...nisam nikad niti jedan koristio niti stavljao. Naišao sam na dobre upute i video upute i ne čini se kao neki problem staviti, samo me zanima kakvi su, da li ima puno bugova i sl.
Sve što želim je da ima nove WM tj 6.5.3 ili 6.5.5, da je brz i sve da bude stock...nikakve lude ikone i skinovi divlji... naisao sam na ovaj, i cini se ovako ok dosta: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=612580
Šta kažete? :dunno:
Ok, sad mogu reći da polako iz "noob" prelazim u "amateur" tj "normal" user xD
Cijeli dan sam pomalo istraživao aplikacije, igranje sa registryma i kuhane romove studirao te kako se flesha i stavlja HSPL. Sve sam to prokužio u teoriji...postupke znam, rizik znam...ostaje mi još izbor nekog ok kuhanog ROM-a a to nejdem bez brojnih testiranja...tako da ću morat neki cijeli dan si odvojit za testiranja...
Jedina rupa koja mi je ostala detaljnije objašnjeje MTTY-a, koja je točno puna uloga i što se sve može sa tim. (površno prošao i uvidio da je to dobro napraviti/koristiti kod mijenjanja različitih kuhanih romova, valjda onda neko "complete reset" uređaja ili tako nešto). Onda, zna netko? :notooth:
PS: Za koji tjedan prelazim u kuhanje romova :bat: :notooth:
u principu to je alat kojim se može vidjeti da li ti je sj**** phone memory , osim toga s tim alatom možeš formatirat phone mem tako da na njemu nema apsolutno ništa. nakon toga staviš rom koji očeš i to je to...najčišća instalacija
ukoliko vam telefon ne šteka nema potrebe za mtty.
btw. svi koji koristite kuhane romove izbjegavaje sys build 21892 23533 23540 jer se svako toliko smrzavaju...
Ja sam odustao od kuhanih ROM-ova za HD2.
Također neki dan sam čitao post od nekog lika kako mu je crkao HD2 i ne može ga upaliti nikako da vrati HSPL origigi, a ne može na servis jer mu ne priznaju garanciju s flashanim HSPL-om.
Male su šanse da se i tebi to npr dogodi, ali ako hoćeš kuhani ROM slobodno probaj pa vidi isplati li se mjenjati stock ROM.
Nisam siguran koliko su u biti ti ROM-ovi poboljšani što se tiče bugova jer mislim da je svima osnova Stock ROM. Sjećam se da je jedan kuhar rekoa da nešto ne može ispraviti jer je to greška u stock ROM-u i dok oni ne isprave ne može niti on.
Sigurno može neke stvari mjenjati i ispravljati, ali ne sve.
ma to su ljudi koji krajnje glupo flashiraju tmous rom sa 2.X splom preko sd kartice...jer tako flashiras i spl i to njih u biti sj***
što se tiće kuhanih romova, slažem se da su i stock romovi sasvim dobri i ne treba ih posebno ubrzavat, ali mene osobno smeta hrapa gluposti u romu koje mogu maknut (live search, marketplace, one note, welcome center, sqm , themes, sample sve, VoiceCommand, transcriber, WindowsLive i WL IM...)
mislim nakon instalacije 1..66 stock imao sam ~90mb slobodno, nakon tjedan dana imao sam 45mb slobodno memorije. sad kad napravim rom imam oko 240mb slobodno!
http://www.gsmarena.com/htc_hd2_does...-news-1479.php
ništa od wm7 na hd2.razlog hd2 ima 5 tipki a bill traži tri. i skyp je digao ruke od wm.sve me gura na android.
Ma i bolje...sta ce mi ono sr** od win 7 na mobitelu. Samo neka oni naprave novi ROM sa 6.5.3 ili 6.5.5 WM i da to lijepo sve spakiraju sa najnovijim updateom uplikacija i da je sve stabilno i brzo i ja sretan...netreba mi nista vise bar 2 godine :respect:
1. Od micro$ofta me nista ne iznenadjuje pa tako ni ovo.
2. I ne treba da omoguce WP7, gospoda sa xda-developmenta ce vec naci nacin da onaj ko zeli updatuje svoj mobile OS na WP7.
3. Ne smatram to gubitkom posto mi se ono koliko sam uspeo da vidim uopste nije dopalo. Pre mi se cini da bi ovaj OS trebao da bude kao sto je to bila Vista za racunare - saren, lep i ne bas toliko funkcionalan, tj. verovatno pun raznih problemcica.
4. Nadam se da ce HTC konacno da vidi koga to, kao najveci korisnik njihovog OS, jos uvek drzi da ne propadne kao mooda kroz pocepane gace i da ce isto tako konacno da im okrene ledja i predje na recimo Android, a ovi iz Redmonda neka gledaju sta ce.
za Symbeq,kako si napravio taj HD2 Tweak da bi dobio bolji video.Hvala!
Skines i instaliras program "HD2 Tweak"
Uđes u program i pod stavkom "9. Camera" stisnes na "9.4 Video quality" i dolje na padajući izbornik stisnes i odaberes "Extra", stisnes OK i to je to :)
ako ne želiš instalirat hd2 tweak možeš samo promijenit ovaj reg entry:
video
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\Recparam\MP 4VGA]
BitRate promijeni na 4194304 (Dec)
photo
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\Image\JpegQ uality\SuperFine]
5MSize promijeni na 746028 (Dec)
Ok...instalirao sam MyPhone i nakon 10min ga izbrisao, restartao mob i od onda nemam lock screen...znači kad ugasim display i upalim pojavi mi se odma HOME, i skuzio sam da mi neka ikona u startu fali jer se sve promijeniklo za jedno mjesto a MyPhone nisam niti imao tamo ikonu.
Kako i gdje da vratim LockScreen, nemrem nać po settings da se ubijes... :angry:
EDIT: rijesio sam problem, isao na START -> Lock, pa se opet sve vratilo. Nekakav bug, citao na netu... :crazy:
skinuo i instalirao HD2 TWEAK,odabrao 9.4 stavio na extra,pa 'ok',ali kamera i dalje jednako snima video max 18 mb po min sa nekix 18 fps,Napravio sam i soft reset ali isto.Skinuo sam i nesto slicno BsB tweaks,koji nema neke opcije za bolji video ali ima neke druge mogucnosti i kad nesto odaberem odmah mi nudi da bi se 'to ukljucilo',soft reset,dok HD2 TWEAK to nenudi???
i na kraju kako se moze skinuti rom koji nije za ovo podrucje
nikak, cekas da se pojavi za nase podrucje...
...ili skineš s xda-dev oficijalni wwe :)
Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642475
nikako ga ne uspijevam spojiti sa računalom preko bluetooth-a..pomoc
Pozdrav svima!
Ne znam kako vama, ali ja nekad moram i do 4,5 puta stisnuti ekran da reagira. A padajuci izbornici su katastrofa, jedno desetak puta dok ga otvori. Jos nesto, otvaranje linkova na stranici, uvijek moram double click i onda par puta stisnuti. Sta nije to na Leu rijeseno? Btw, mob je stock, 1.66. Inace, mob super izgleda, ali je ipak prevelik, jer moram koristiti obadvije ruke. Ispada da sad samo blatim, ali to me muci.
Zašto ja ne mogu ovaj rom skinut sa HTC-ovih služenih stranica, jer jos uvijek izbacuje poruku ''not suitable for your device''?
Zato sto tog ROM-a jos uvek nema na HTC sluzbenim stranicama, taj se pojavio nekim sporednim kanalima na xda-developers sajtu.
nije mi jasan taj postupak ,ja sam Rramework instalirao na komp a ovaj DialUpEnablerDisablerv06 sam instalirao u uređaj ali mi se ne pokreće ,probao sam također instalirat Framework u uređaj i opet ništa ,mada sam blokiranje neta rijesio sa HD2Tweak ali ovo mi se cini kud i kamo jednostavnije ..
Ne, nego HTC nije uopće izdao novi ROM za nas dio europe WWE east europe...trenutno zadnji rom za nas kraj (i češku, italiju...) je 1.48 WWE east europe... a ovaj novi je 1.66 WWE za srednju i zapad europe...
Sto znaci da HTC je smatrao da nije potrebno nama novi ROM jer u novi 1.66 su stavili neka sitna nova rijesenja jer ovi na zapadu su imali probleme sa SMS poruka i sl...
Tako da...ovo da ti trosi manje baterije je prije rjesenje da si time napravi i hard reset mobitela a time i pobrisao neki od naknadno dodanih programcica koji ti je crpio bateriju bezveznim radom u pozadini...
cheers
Negdje sam procitao da hd2 kad ga kupis i sa tvornickim softom radi na 712 mhz,dali je to istina?Dali ima neka app za vidjeti cpu sped?Jos neso sa hd2 tweakom nisa dobio vga 30 fps rec video?
Friski sam vlasnik uređaja pa bih molio pomoc
Problem: Nemogucnost slanja MMS
Skinuo sam programcic „NoData“ i u njemu ispodesio sve sta treba
Broadband - DISABLED
Broadband Internet – DISABLED
MMS – ENABLED
Start – DISABLED
VIP MMS – ENABLED
Želja mi je bila da se ne spajam na net i to je sad ok ali i dalje sam u nemogucnosti da šaljem MMS a nisam ih mogao ni ranije
Gdije grijesim u postavkama
Unaprijed zahvaljujem ekipi ;)
e ovako imam jedan mali problem, pa ako mi može neko pomoči. dakle kada dobijem poruku uopče mi mobitel ne vibrira, ne zvoni i zaslon uopče se ne pali, kao da nisam dobio poruku. pod nodifikacijama sam namjestio da kada dobijem poruku zvoni i vibrira, ali ništo od toga se ne događa.
ako neko zna mobio bih za pomoč
pomoc ,kupio sam 16 mb mini sd card.kako mi je najjednostavnije prekopirati podatke sa stare sa nove a da svi programi nakon zamjene kartica rade.hvala
Evo konacno sam rijesio problem ali sam se ipak odlucio na dogradnju Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2
uz to sam maknuo nule podesio prog,NoData
Broandband -DISABLED
Start -Disabled
Vip MMS - ENABLED
napravio sam Backup sistema na karticu i to bi bilo to ,sve u svemu male porođajne ali nadasve slatke muke ;)
Ekipa molio bih vas za pomoć. naime, izgleda da imam problem sa slanjem SMS poruka, kad pošaljem nitko ne dobije moju SMS poruku.
Dali to rješava ovaj update na službenoj HTC stranici ( Update for HTC HD2 – New SMS Function Update ) (http://www.htc.com/www/supportdownlo...7&act=sd&cat=0) ili neki drugi update?? Mobitel je kupljen u Vip-u i ima ROM Version 1.48
Please help...lud sam zbog nemogučnosti slanja poruka. Unaprijed hvala.
P.S. Mobitel je brutalno dobar, stvarno sam puno očekivao ali on nudi još više!! HD2 rules!
Pa pogledaj koji sam ja imao problem i rijesio sam ga uz pomoc ekipe i listanja svih postova u ovoj grupaciji ,zaista se nađe itekako dobrih savjeta ...Ja sam stavio novi ROM v.1.66.479.2 i sad radi sve kako valja a cini mi se da radi kud i kamo bolje...= Citat =:
Ekipa molio bih vas za pomoć
Ajde vi koji ste stavili WWE_EastEurope_1.66 javite kako se uređaj ponaša nakon par dana korištenja i dali ima napredka u odnosu na WWE_EastEurope_1.48
Hvala ;)
Jel zna netko kako staviti naše dionice u stocks tab? Probao sam ukucat par njih, ali nikako.
Jel postoji neki način da se izvrši neko podešavanje tako da i kada se koriste i slova ć,č,š,đ,ž može da bude poruka od 160 znakova pošto sam primetio da kada kucam poruku koristeći navedena slova jedna poruka se ne sastoji od 160 znakova već samo od 70 znakova?!
Znam da je u tom slučaju jednostavnije kucati c umesto ć i č ali me interesuje da li može da se to podesi negde.
Dali neko zna koji program za čitanje stripova na mobitelu?
možeš ga s ugrađenim adobe readerom čitat, samo da ti strip bude u .pdf formatu.
imam pitanje za hek-a ali i za ostale;
postoji li koja mogućnost da prevedem ROM na hrvatski? ako postoji kako?
jako je teško, ne znam jeli uopće izvedivo prevest rom (baš da sam editiraš .mui fajlove) sa engleskog na hrvatski
ALI čuo sam da je svojedobno bio rom za hd na hrvatskom (official vipov ako se ne varam) ...e ako bi se dokopao tog roma onda bi skuhao rom na hrvatskom vrlo brzo... kad dumpash rom onda ti on odma odvoji lang fajlove u posebne foldere tako da ih samo zamijeniš sa onim engleskim i to je to , jer "core" programa je uvijek isti...
p.s. dobar avatar :D
Kako se moze namjestiti da javlja kada stigne mail? Mob. mi je na njem. pa k... ne kuzim. I da li se moze chatati na fejsu? To nisam uspio naci, a znam da ajfon ima tu opciju. Hvala.
Evo, probao danas sinkronizirati Myphone, ali stalno javlja neku gresku...
Za koji servis trebaš push mail?
Face aplikacija koje podržavaju face chat ima dosta, nisam isprobao.
Ima li kakav program za HTC-HD2 u stilu "MobilEdit" da se mogu na kompu pisat sms i ostale stvari u biti neki Menager program koji bi se instal. na kompu
pozdrav
Imam jedan "problem". stavio sam slike neke dobre kvalitete 800x480 u folder wallpaperi i kad postavim neku od tih slika na wall kvaliteta im opadne za 40tak posto tj nisu onako bistre kao kad ih gledam u galeriji. ima li nacina da budu skroz bistre te slike na wallu?
bok, jel zna netko gdje se može kupit LCD, digitizer sam nasao na ebay-u, al lcd-a nema nigdje???
Evo otišao mi sad lcd na mobitelu.Dali se to nekome događalo?
Pop....t ću.Sutra zovem agram pa da vidim šta će mi reći.
Katastrofa.
Nikad mi nije pao, nema ni najmanje ogrebotine na njemu.
prvi puta cujem da je nekome otiso lcd.dali je to HD1 ili HD2?Odi u servis pa napisi iskustva.Sretno!
Ako možeš stavi sliku.
Kažeš da je staklo puklo dolje, oko tipki, bez vanjskog utjecaja?
Vi koji ste kupili u vipu mobitel, jel vam piše igdje (u jamstvenom listu) odredba o tome koliko dana moze mob biti na servisu prije no što nam moraju dati novi uređaj. Malo sam listao jamstveni list koji je katastrofalan i pun grešaka i nigdje nisam vidio odredbu o tome nakon koliko dana imamo pravo na novi uređaj ako ne bude popravljen.
Ms je još jednom potvrdio (direktno ovaj put) da neće biti upgrade na wp7s za hd2. Razlog - hd2 ima 5 hw tipki, a wp7s uredaju moraju imati 3 tipke.
Vanjsko staklo je u redu. Na samom početku vidljivog dijela LCD vidi se mala crtica tj puknuće.Evo slika.
http://slike.hr/slike/lcd_9b0b1.jpg.htmlhttp://slike.hr/slike/lcd_9b0b1.jpg.html
Ma baš sam pitao prijatelja on servisira mobitele pa on kaže da je nemoguće da tako pukne bez nekog vanjskog uticaja.Meni je isto sumnjivo,ali meni on nije niti jednom pao,nema ni najmanju ogrebotinu.
Eto upucao sam navedeni program sa Topografskim kartama TK-25 ma kako dobro radi ,savrsenstvo Gps se ukljucuje u par sekundi idealno za planinarenje tj.ocitati poziciju i napraviti geofotku
@Lunatik
Imaš u uređaju win live program, pa tamo podesi.
@bestija2
Baš mi je žao što ti se to desilo, nadam se da ćeš nekako riješiti problem.
@Iuris
U garantnom listu, ako se dobro sječam, ne piše ništa korisno, samo hrpetina odredaba u suprotnosti s ZOO-om. Dakle trebaju popraviti u razumnom roku, koji nije definiran (prema odredbama ZOO-a).
Podesio sam da sinkronizira po prispjeću. Sad kad otvorim mail odmah sam sinkronizira i to je OK, ali ja bih htio da mi javi kad dobijem mail, kao kad dobijem SMS. Jel to izvedivo? Btw, danas mi je stigao moj Leo (ovaj je bio privremeno rjesenje). Može koji savjet za prvih par punjenja? Hvala
Uđi u win live na uređaju i uđi u opcije. Pod točkom 3. imaš sync frequency. Stavi: as items arive u prvo polje i always u drugo i to je to.
I naravno, moraš uvijek imati aktivnu konekciju na net.
Sretno s baterijom ;)
U jamstvenom listu ima jedna odredba koja kaže da ako uređaj ne bude popravljen u roku 10 dana, da ce se onda jamstveni rok produljiti za vrijeme provedeno na servisu što je apsolutni nonsens, jer se jamstveni rok uvijek produljuje za ono vrijeme za koje smo lišeni uporabe svog uređaja.
Ima i odredba koja kaže da pratimo htc stranice o izmjenama jamstva i u nijednom jamstvu za ostatak europe nisam uspio naci odredbu o tih 10 dana kao što kod nas piše. To mi je full sumnjivo i mislim da cu kontaktirat htc da mi razjasne.
btw: jel mogu kako blokirati određene brojeve da kad me zovu da sam im nedostupan ili im javlja da mi je zgasen mob?
Na to sam i mislio kada sam napisao da ima odredaba u suprotnosti s ZOO-om. Po ZOO-u se jamstvo uvijek produžuje za onoliko za koliko je uređaj u servisu, osim kada su dužni dati novi uređaj ili kada se zamjeni bitan dio u uređaju, a tada garancija teče iznova.
To ti je ono ko kad ti teta u dućanu kaže: "Hvala i dođite nam opet"
Evo mogu ti ja napisati što će ti odgovoriti:
Pošalji, baš me zanima što će ti odgovoriti i što je najbitnije tko će odgovoriti (hint: pogledaj što ti piše koja je firma uvoznik za naš hd2).Code:Poštovani xxx
Vrlo nam je drago da ste nas kontaktirali
Hrpa besmislenih fraza i gluposti
i još malo toga
HTC-u je vrlo bitno Vaše mišljene.
Ako imate bilo kakvih problema javite se opet.
Mislim da nije blesavo slati takve upite, tek toliko da se vidi način na koji posluju. A i moraju nešto odgovoriti, ponekad je zabavno to čitati.
Možeš. Ima x programa za to: pocket call bouncer. itd...
Jedno pitanje, otkad sam presao na 1.66 ROM telefon recimo nakon punjenja ili spajanja na komp, pocinje zastajkivati tj. usporava se njegov rad npr. scrollanje vise nije glatko nego kao da zapinje po ekranu, al onda se nakon nekih 5-10 min sve vrati u normalu. Jel ima tko kakvu ideju kak bi mogao to rijesit?
Moze li mi tko reci u cemu se razlikuju 1.4x i 1.6x ROM-ovi ?
Meni MMS ne radi, tražio sam od Vipa da mi pošalje testni MMS, poruka stigne i kaže da moram downloadati MMS ali kada to učinim dobijem poruku CANNOT DOWNLOAD, postavke su mi
ip: 212.91.99.91
port number: 8080
server addres: mms.vipnet.hr/servlets/mms
connect via: mms
send limit: 300kb
wap version: wap 2.0
Nisam ništa dirao po postavkama, takve su bile. Usluga MMS mi je aktivna, Vip Start i Broadband neaktivni, nemam no data aplikaciju već sam u postavkama starta i broadbanda unio .h umjesto .hr tako da i da hoće mi se ne može spojiti, ali i taman da vratim na ispravan unos mms ne radi...
U čemu je problem, da li netko zna?
FW je 1.43, nisam još ništa upgradeao.
EDIT:
Imam instaliran BSB Tweaks. Ušao sam u aplikaciju i pogledao pod connections, bilo je označeno na endabled ali sam svejedno kliknuo na enabled. Nakon toga MMS je proradio!
Instalirao sam oko 10-tak sto programa sto igrica na memorisku od 2gb sto sam dobio sa uredjajem.Problem je u tome sto vise nista nemogu instalirati,-pise-instalacija neuspjesna i da obrisem neke programe.Kad izbrisem par pr.onda mi dozvoljava inst.par novih.imam 200mb free na kartici i 50mb mem uredaja slobodno.U cemu je problem...ako netko zna?
Prva tri dana s njim!
Nakon nekoliko HTC uređaja, a zadnji je bio touch HD odlučio sam i ja isprobati beštiju od HD2. Prvi dojmovi su bili pozitivni. Velik ekran, brz procesor, dosta memorije i prostora. Također, iskoristio sam i 8GB sd karticu koja je došla s touch HD-om. Sveukupno, leti. No kako sam zahtjevniji korisnik i volim se dosta igrati (prčkati), odlučih ga staviti na kušnju. Instalirao sam mu sve aplikacije koje sam inače koristio na prijašnjem HTC-u. Sve je radilo jedan dan uredno i bez ikakvih problema. Drugi dan od kako imam HD2 počeli su problemi. Naime, žena me zvala, a moj HD2 ništa. Samo mi je javio da imam propušteni poziv. No dobro, rekoh sebi, događalo se to i prije s touch HD-om. U toku tog drugog dana počeo sam primjećivati još neke probleme. Prva malo veća nepravilnost bilo je smrzavanje. Tada sam se počeo brinuti. Moje početno oduševljenje poprilično je splasnulo. Konačni udarac moj novi HD2 mi je zadao u Billi. Ponovo me žena zvala i ja sam se pokušao javiti. No u tom trenutku telefon je poludio, smrznuo se, ali je i dalje zvonio (inače za ženu imam melodiju gumene patkice koja skviči kad se stišće). Kako je zvono bilo pojačano na najglasnije moguće, moj HD2 mi je zvonio tj. skvičao cijelo vrijeme. Ljudi su me čudno gledali kako na sred Bille pokušavam izvaditi bateriju iz telefona jer ga nikako drugačije nisam mogao ušutkati. Tada sam prvi put susreo se sa bugom koji kad je telefon zaključan kod dolazećeg poziva smrzava telefon. Nakon događaja u Billi odlučio sam nešto drastično poduzeti.
Čim sam došao doma uvalio sam ženi vrećice i sjeo za PC u potrazi za svim i svačim o HD2. Tako sam naletio i na vas ovdje. Vidim da mnogi od vas imaju različite probleme i neke iste pa predlažem da oni malo napredniji korisnici koji su imali hrabrosti i stavili kuhane romove ili originalne da naprave neku mini recenziju i napišu dojmove kako se telefon ponaša i na što treba obratiti pažnju. Malo detaljnija osobna iskustva bez uljepšavanja - golu istinu na vidjelo.
Ja sam inače ponovo instalirao _HTC HD2_RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.48.479.1_Radio_Si gned_15.28.50.07U_2.05.51.05_2_Ship.exe koji je i bio gore. Ponovo sam podesio sve i uz dosta muke sam ga osposobio da radi onako kako sam htio. No, nekako nisam bio zadovoljan pa sam kopao po netu i skinuo si novi rom RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2_Radio_CRC_Si gned_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship.exe koji je po meni nešto bolji. Naime, ponovio sam isti postupak instalacije i podešavanja programa i telefona. Za razliku od prijašnjeg roma, ovaj nije radio nikakve probleme. Trenutno radi ko vurica. Nadam se da će tako i ostati jer mi je u ovih 3 dana što ga imam dovoljno prčkanja po njemu. Više sam s njim nego sa ženom ;D
Za kraj bi dodao to da je HD2 hardverski odličan telefon koji nudi dosta toga i uživancija je "raditi" na njemu. Što se tiče WM, to je druga priča.
Pa evo moja iskustva nakon mjesec dana.
Kupio sam ga i dosao je sa 1.48 WWE EastEurope...koristio ga kao takvog točno mjesec dana, 10tak aplikacija, customization-a , 5 igri, wallpaperi, pjesme i slično, često prčkao, slao poruke, zvao. U tom periodu smrznuo se 2-3 puta da sam morao vadit bateriju i to samo dok sam prčkao, nikad u pozivu ili poruci.
4-5 puta mi se dogodilo da poruka "zapne" u OUTBOX-u, što znači da sam morao resetirat mob i ponovo poslat poruku i tada bi sve poruke otišle iz outbox-a. Nakon mjesec dana u odnosu na prvi dan mi se činio 15%-20% sporiji u navigaciji, otvaranju i zatvaranju...jednostavno sam perfekcionist i želim uvijek bolje...ali sam htio biti što duže na originalu.
Danas, sam sve obrisao i stavio novi čisti 1.66WWE EastEurope.
Prvi prvi dojam, odma nakon 2min, mi se činio nekako bugovit, spor. Ulazi i izlazi iz menia u menu brzo, ali dijelovi menija nekad fale, kao da nije još sjeo...tj "odmorio" se od instaliranja :P
Ulglavnom, nakon mukotrpnog instaliranja i resetiranja nekih 7-8 programa i par igri, wall-a i izgleda, kontakata i shortcuta. Kada sam ga postavio točno kako sam htio, onda sam išao i prolazio preko njega na sve strane i činio mi se puno bolji... Tj sada sam zadovoljan, ali da li ce to biti kratko ili dugo ćemo vidjeti...uglavnom se glatko ide. Neke glavne promjene u odnosu na 1.48 su:
-kada uđem u SMS odma čim kliknem da tipkam poruku mogu odma tipkati, nemoram čekati load-anje svih (200tinjak) poruka
-melodija kod paljenja mobitela :P
-neki sitni vizualni dodaci
E sad, moj daljni plan je nakon tjedan dana (dovoljno da se poigram i vidim kako diše 1.66) mislim staviti jedan kuhani rom, koji promatram već par tjedana kako se razvija na XDA. Artemis v7.0 ću staviti. Baziran je na stock-u ali stabilan, brz, pouzdan te ima novi 6.5.5 os. Vidjet ćemo ;)
Meni je HD2 odličan mobitel ponajviše zbog velikog ekrana, odličnog ekrana koji reagira kao onaj na iPhoneu, super mi je Sense, WM 6.5 je bolji nego 6.1, ali još uvijek mi to nije to. I smeta me ona grba od kamere sa stražnje strane kućišta.
Da li mogu instalirati 1.66 wwe east europe rom bez hspl-a budući da na htc-ovim stranicama još nije dostupan a ipak se radi o stock romu?
Naravno. Sve je isto, tj kao službeno. Samo što nije izdan na HTC stranicama.
Zašto? Nemam pojma, neznam niti kako je dospio ali izgleda i instalira se kao službeni. :cthumbup:
Jel to mislis na kratak prekid pri kraju?
Ja imam 1.66 West E i svaki put kad se dize je tako. A naso sam u exploreu tu melodiju i odsvira ju bez prekida.
Btw, jel se moze promijeniti zvuk alarma? Stavio bi si neku pjesmu, al nisam uspio, tj, mogu birati samo izmedju ponudjenih sranja.
pa skini si melodije ,tj.Ring Tones stavi ih u neku mapu i podešavaj do mile volje barem je to moguće kod HTC-Hd2
prolistaj ovaj sajt pa skidaj ,ja sam podosta toga skinuo pa se sad igram
http://www.downtr.net/mobil/
Instaliraj program G-Alarm, odlican je i mozes staviti bilo koju pesmu, cak i vise njih.
Jel moze neki direktan link? Nasao sam samo trial version ili neke stare koje ne znam jel rade na 6.5.
Opa! HD2 čuvaj se, ide Evo...
http://www.engadget.com/2010/03/23/h...perphone-armo/
čini mi se da ima sve što mi fali na hd2 :(
sigurno neću prodat HD2 radi EVO-a. previše mi je siromašan da prijeđem na njega, da je bolje moglo bi se porazgovarat. al ovako ne.
@Eis: bilo kuda WHR je svuda
Poz N85 :D
Samo da mi je znati zasto je bitno to sto je na telefonu kamera od 8 Mpix umesto 5 Mpix kad svi znamo da te slike nisu ni priblizno po kvalitetu slikama slikanim sa neke "normalne" kamere.
A i vecina ljudi, koja zna sta radi i sa kamerama uglavnom slika sa 3,2-5 Mpix, veoma retko neko predje na vecu rezoluciju.
HD2 je neusporedivo bolji telefon od N86. N86 je jaca u tom multimedijskom segmentu sto se tice kamere al tu prica staje. Koristio sam oba moba pa znam kaj pricam.