a gle...ako imas mogucnost, kupi iphone i vidi kako ti pase...ako ti ne odgovara, prodas ga po istoj cijeni koju si dao za njega...a ova dva ostavis dok ga isprobavas, i ako ti odgovara prodas ih, ako ti ne odgovara, ostavis ih i prodas iphone...
Printable View
a gle...ako imas mogucnost, kupi iphone i vidi kako ti pase...ako ti ne odgovara, prodas ga po istoj cijeni koju si dao za njega...a ova dva ostavis dok ga isprobavas, i ako ti odgovara prodas ih, ako ti ne odgovara, ostavis ih i prodas iphone...
evo ja sam bio hardcore wm mobile fan, to bi vidio i ako prekopaš po početku ovog topica. U to vrijeme je stvarno bio funkcionalniji od iphonea: bt, navigacija, copy/paste-sve je to iphoneu falilo. Isto tako u temi za omniu se možeš uvjerit da baš nisam bio korisnik-početnik, napravio sam hrpu custom romova, pisao vlastite aplikacije i modove i nikad nisam bio zadovoljan s njim. Uglavnom, kad je izašao 3.0 za iphone sam imao viška novaca i kupio 3g, odmah sljedeći dan sam prodao omniu i nikad nisam požalio
ja sam s iphoneom prezadovoljan koristio sam i WM, i symbian i hrpu mobitela sam promjenio prije iphonea (jedino sam nokiu 8600 lunu imao godinu dana) svi su mi nakon mjesec dana postali dosadni. onda je ispala neka kombinacija da nabavim iphon 3g i uzeo sam ga, i nisam bas bio zainteresiran za njega, prvo ga otkljucaj pa napravi JB i onda kad napravis restore sve opet ispocetka, to mi se dogodilo par puta i ja ga prodao. i onda kad je 3gs izasao njega sam kupio i dok nisam pohvatao sve konce nisam odustajao, sad sam s njim prezadovoljan, uopce ne pomisljam mjenjati jer trenutno mi se nista drugo ne svidja. na tvom mjestu ja bi uzeo iphon definitivno.
Iphone je zakon, ja sam imao i 2G, 3G i 3GS i svaki je bio u svoje doba mrak. Jedina stvar koja me zbilja smetala je ta što je bluetooth totalno nefunkcionalan i nemreš niš sali ni primati s drugih mobova. Jel ima kakav info da će to u nekoj skorijoj budućnosti biti sređeno?
Radi se na novoj verziji ibluetootha, ibluenova.
Trebala bi raditi i na 3.x verziji.
iphone 3G zna jako iritirati sporošću prilikom ulaska u pojedine aplikacije/postavke/poruke i to je fakat koma,dao sam burazu 3G a ja sam se prebacio na 3Gs i preporodio se... e sad, imam telefon novijeg datuma pa ga ne mogu u potpunosti JB-ati, jel ima itko ikakvu informaciju o full JB-u??
Samo su bete izašle do sad.
Trebalo bi raditi na svima.
Pitanje
kad mi se pojavi sbs pise prvi wifi pa data ip i na kraju dole pise available memory i pise 48 dodje max do 88
kad igram neku igricu ili otvorim vise aplikacija baci mi ga u safe mode
na cydii imam free 32,8 mb
nis mi nije jasno
do jucer je bilo i preko 120 mb
kaj sam za napraviti
Jesi li nedavno instalirao kakav program ili neku opasnu temu iz Cydie?
Možda ti je nešto otvoreno u pozadini- pogledaj procese u sbsettingsu (pogasi što ti trenutno ne treba) i stisni "free memory".
Ako i nakon restarta primjećuješ "manjak" memorije- najvjerojatnije je do nekog programa ili teme...
Jesam nekakvu metal temu i odmah izbrisal
al sam stavil i proswitcher i izbrisal sve gluposti di pise da zauzimaju disk osim proswitchera
evo i sad upravo brisem ostalo al nema pomaka
ljepo polagano mb po mb pada sve do safe moda
nekaj sam sprckal i izbrisal i radi dobro bar za sad
hvala
EDIT:
reinstalirao sam mobile substrate i winterboard
jel se kome dogodilo da mozete normalno zvati i slati sms s vaseg iphonea, osim prema jednom broju.
ja jutros idem slati sms i ono pise slanje neuspjelo.
probam na drugi broj salje normalno, ugasim7upalim opet isto.
retasrt i opet isto. prema svima salje osim prema tom jednom (meni vrlo bitnom) nece. i ajd ti sad nekom objasni da mob nece bas na njegov broj slati sms...:jump:
Jel zna tko kako bi kopirao kontakte s telefona na SIM karticu?
Jesi li probao sa SIMmanagerom?
Također, zašto jednostavno ne sinkroniziraš npr. sa Windows Contacts?
Imaš ih onda i na kompjuteru, pa možeš vratiti na iPhone ili ubaciti u drugi mobitel.
jel moguce kako pribacit sms poruke na pc kada se spojim kabelom...ono tipa copy paste, da pribacin sve poruke iz mobitela u notepad, word, bilo sta....
Q?
zamijeniti omniu i900 i ipod video 30gb za ajfon 3g 8 ili 16gb?
belkberi nedam :hrv:
Pokušao sam pomoču cydio uči u warezhr.org da bi skinuo neke aplikacije ali mi javlja "Sub-proces bzip2 returned an error code (2) " .U čemu je problem, što sam pogrešno napravio?
Bože sačuvaj!
Jučer nabavio 3G iPhone i nisam zadovoljan.
Do sada sam imao i Symbian i dummy Nokije, SE, Samsung... Dugo se opirao kupnji ovoga uređaja, i na kraju :) popustio karakter.
Meni jednostavno ne leže mobiteli s touch ekranom. Vjerojatno bih osjećao da sam si kupio i Samsung Jet, neki HTC...
E, ja sam sve isprobao na njemu u jedno popodne, napunio ga raznim aplikacijama i pjesmama.
Sada kada bih se htio riješiti mobitela jel preporučljivo raditi hard reset tj. držati pritisnute tipku ispod ekrana i tipku Lock pošto je mob jailbraekan, a ne bih da se zaključa ponovo na T-Mobile? Taman posla još puniti PC raznim programima koji imaju "i" prefiks.
E, da SAR ovoga 3G je 1.4 što nije malo.
Pa, ako se hoćeš riješiti mobitela (pretpostavljam da želiš maknuti svoje podatke)- samo ga sinkroniziraj na način da makneš kvačice sa svega mogućeg, i on će sve pobrisati.
Jailbreak i unlock ostaju.
Sleep + lock tipka se samo koriste kada želiš ući u DFU mode ako ti se pokvari mobitel ili tako nešto.
Postoji i u opcijama mogućnost resetiranja i brisanja svega- ali to ne preporučam, jer traje jako dugo (većini ljudi beskonačno, tj. zbrejka im se mobitel i moraju raditi restore).
Znači, sinkronizacija s kompjutorom.
Da, stavio sam svoje kontakte, mail i ostale stvari koje drugome ne bi koristilo ili bi, ne bih htio saznati.
Na ovome mobitelu se sve radi u sink. s PC-jem što je ogromna barijera IMO. Kod Nokije Symbiana PC je samo usputna postaja. Doslovno Nokiju ne mora korisnik nikada ni spojiti s kompjutorom. To me izluđuje kod iPhonea.
I, na kraju, ja se pitam, ali ne nalazim odgovor-čime je taj iPhone osvojio svijet?
moby jel ovo bože sačuvaj meni išlo?:comp:
Može jedno brzinsko pitanje. Ako se napravi JB jel moguće vratit "original" soft i ako je jel vrijedi garancija onda?
Ako se napravi unlock onda više nema vraćanje garancije?
U oba slučaja možeš vratiti na original i garancija vrijedi. Samo
spojiš iPhone na iTunes i stisneš restore. Pričekaš, vratiš backup ako hoćeš i to je to. Nestali su svi tragovi JB- a i unlocka.
EDIT: malo sam zakasnio, možete obrisati :)
može li mi netko pomoc u vezi WINSCP upišem u host 192.168.1.3 username: root password: alpine i onda mi se javi greška u nekoj liniji jeli znate u cemu je problem?
Čemu WinSCP?
Imaš i-FunBox koji radi istu stvar, samo je jednostavniji (spajaš se preko kabla).
nakon sta san jucer usa u cydiu i stavia novi source, ona se vise ne zeli pokrenit, stisnen na nju, ide sekund crni ekran kao da ce uc i onda izbaci...pokusa san uc u icy, ista stvar...iFile ista stvar...
jel ima spasa osim restorea?
ne znam...tako je i meni bilo...pa sam ja nakon toga radila restore...jbg
srecom (kuc - kuc - kuc), od onda nemam tih problema...
meni se to dogodilo nakon sto sam instalirala winterboard ako se sjecam dobro...nisam nikako mogla uc u cydiu...pa sam napravila restore...
za sada se nadam da se nece nista zbrejkat da ne moram raditi restore pa otic na verziju 3.1.3
ma vidia san na dosta mista da se to rjesilo brisanjem sourcesa priko winSCP-a, i pokusa san tako, ali nista od toga...
ma najvaznije mi je da pribacin sms poruke na pc, pa onda mogu bez problema napravit restore...
kako se zove onaj program na kompjuteru i spojis iphone i onda radis na iphone priko toga programa, ima san ga ali san ime zaboravija
@ hajduk1911
Veency iz cydie?
kad ste se registrirali na itunes ste ostavljali bas prave podatke ili bezveze i jel treba broj moba upisat?
kad sam se registrirala na hrvatski, onda sam upisala tocne podatke, a kad sam se za americki onda sam gluposti pisala :D za broj se ne sjecam...
a zakaj si se na 2 drzave registrirala kaj nije to svejedno?mislim ja im nebi davao pravi broj necu da mi nista salju ocu ovo samo da mogu skidati aplikacije...
stavio sam tu cyndiu i kad sam trazio aplikacije uzasno je sve sporo bilo tipa napisem jedno slovo pa tek nakon 3sec mogu drugo.to mozda zato sta nisam bio restartao mob nakon otkljucavanj nemam ga sad kod sebe pa nemogu probati?
ima jos koji tipa cyndia za free aplikacije?
Zato jer aplikacije u Hrvatskom AppStoreu nisu iste kao u Američkom.
Drugim riječima- u Američkom ih imaš puno više.
Pa, trebaju im tvoji podaci jedino da ti šalju mail sa "računima".
Cydia, ne Cyndia :)
Imaš Rock (u Cydii ga instaliraš i onda nju možeš pobrisati preko Rocka ako želiš).
Cydia je meni općenito spora (i treba joj par minuta da se refresha kada je upalim)- Rock mi je puno puno brži.
Ako ništa drugo- probaj ga. ;)
aha mislio sam da je appstore ista baza za sve nisam znao da podijeljeno po drzavama..
a dobro onda cu neki bezveze broj upisat :)
probat cu taj rock a neznam dal smijem pobrisat cyndiu jer sam ga preko njega otkljucao..mislim meni ne smeta nek je gore
Kada instaliraš Rock, u njega se "ubaci" sve što si instalirao i preko Cydie.
A, ima i na Rocku unlock. :)
Tako da je možeš pobrisati.
Mislim, možeš i ostaviti- ako ti ne smeta...
hmmm tipkam rock pa mi ne nalazi u cydie nista jer to normalno aplikacija ili?
a recimo sad bas gledam taj ibluenova i kaze da 5$ dode kaj nije tam sve besplatno?
i instalirao neki poker tek tolko za probu ali ga sad nemogu maknuti ono kad se sve trese na toj ikoni nema x za pobrisat?
registrirao se uspjesno na itunes dali sad kad idem pod hrvatska mogu isti mail dat ili mora biti drugi?
da bi mogao sa springboarda obrisat i te aplikacije (instalirane preko cydije/rocka) moras instalirati cydelete...inace ih moras maknuti iz cydije/rocka :)
ibluenova ima i besplatna (krekana) preko cydie, u xsellize repou...
nisu svi programi free, ima nekih i koji traze da se plate :D :D ali i ti koji se placaju, opet ih ima krekirane u cydiji ili installousu :)
Meni nađe- probaj upisati Rockapp.
Nije sve besplatno, dio programa tamo su programi koje je Apple odbio staviti u AppStore- pa su u Cydii/Rocku.
Brišeš (u Rocku) tako da odeš na Manage> odabereš aplikaciju koju želiš maknuti> stisneš na nju> stisneš uninstal. (resetiraš ako treba).
U Cydii- manage> pacages> odabereš> pobrišeš (mislim da je tako nekako bilo).
Ako imaš puno programa, možeš i u tražilici (Rocka ili Cydie, da ne bi bilo zabune) naći program> odabrati unuinstall.
Moraš dati drugi mail, koliko ja znam.
pa ja sam rockapp instalirala preko blackra1na??
instalirala sam i rock i cydiu...
nekak mi cydia draza, rock mi svako malo kod downloada nekih programa (ili updatea) javlja nekakvu gresku...
georgy, tako je... potrazi u cydiji RockApp ;)
Da, ali ako je maknuo blackra1n- lakše je ovako.
Da, i meni je kod par njih javio grešku (sjećam se da je snappy jedan od njih)- pa sam ih instalirao preko Cydie, ali ona mi je jako spora pa je izbjegavam koristiti... :)
i meni je full spora...i javlja mi stalno na pocetku da neke repozitorije ne moze nac ili nesto...a kad sam ih htjela maknuti ne mogu ih nac??? lol lol
ja sam mislila da je spora zato kaj imam gro programa :D sad znam da nije tako :) hehehe
evo skinuo rock :)
a recimo ove aplikacije i igrice sta ima na ppcwarez kak se to instalira?
iman dva pitanja zasto mi svako malo radi reloading data u cyidi a prije to nije tako cesto bilo i zašto se na ekran pokazuju događanja na facebook?
u settingsima promijeni u opcijama fejsa "push poruke", vjerovatno su ti upaljene...
reloading radi i meni prilikom svakog pokretanja :)
a meni prečesto radi reloading prije inst. aplikacije, posli, kad trazin neke aplikacije ....
pa i meni :) kad ju upalim i nakon instalacije,ali ne dok trazim...
Meni stalno radi reloading, to zbilja dosta dugo traje i jako me iritira...
ako ugasim 3g onda mi se nece spajati na net?
hoce,spajat ce ti se preko edge...
ok zanci ugasim 3g i edge i onda se nece spajat :)
To mi meni stalno radi
hmm nes sam napravio aplikacije mi nemaju zvuka uopce ...a ipod radi normalno..
?
Jesi siguran da ti je pojačano?
Jer, iPhone pamti razinu glasnoće za svaku aplikaciju.
Pa je moguće da si smanjio.
Naravno, pretpostavljam da nisi stavio na stišano :D
nije..sad pojacao do kraja i opet nista
pa ne vjerujem ni jedna aplikacija nema zvuka itko?
jel ima kakva aplikacija koja pokazuje ko se spaja na net.jer iako sam ugasio 3g i edge kad pogledam u usage vidim da se opet trosi?
khmm khmm rjesio zvuk nisam ni skuzio da ima mute tipku iznad ovih za smanjit pojacat :)
ostaje ovo za net
pozdrav,imam par pitanjca,mozda uskoro dobim iPhone,pa me zanima..
koliko kosta otkljucavanje na sve mreze?
jel lako pisat sms,imao sam ku990 i tamo se mucio totalno
koliko drzi baterija uz umjereno koristenje..?
thx
Ako nije 3.1.3 firmware- otključavanje je besplatno (napraviš ga sam, samo trebaš instalirati jedan program).
Ne znam koliko košta ako je- tj. mogu li i ovi u servisu dekodirati.
Jako je lagano kada se navikneš.
Naravno, ne možeš pisati ako imaš rukavice na rukama.
Ne znam što je tebi umjereno- ali meni je pri (meni) umjerenom korištenju na 3G- u trajala 2- 2.5 dana.
mozda nije ovo pitanje za forum,ali zanima me gdje mogu skinuti crackane igre,ako se nesmije postat,molio bi da mi posaljete na PM,zato sto samo danas jos imam kabel od iphone pa cu ga morat vratit,hvala
apptrackr.org
Jel ima aplikacija koja omogucava brisanje aplikacija koje su skinute sa rocka? Slicno ko cydeletu za cydiu koji ne radi kod aplikacija iz rocka
fala georgy,super stranica...
Posto je moj iphone polovan i na njemu ima puno pjesma koje ne zelim zbrisat,al kad idem preko itunesa sync music,zeli mi zbrisat pjesme,jel moguce ikako da to izbjegnem
EDIT: moze mi neko dati link sa koracima kako instalirani crackane aplikacije,na svakoj stranici pise drugacije,pa bi molio da mi vi preporucite
čitam u zadnje vrijeme dosta po svim mogućim forumima i stranicama (u iščekivanju unlck i jb za 3.1.3.) i čini mi se da se JB ajfoni dosta često zblesiraju.
Sad jel to do aplikacija koje ekipa instalira gore ili?
dakle da ovdje pitam...imam problema s diskom na iphoneu, javlja mi da je pun, a u biti nije (barem ne bi trebao...)...e sad, ja bih napravila restore,ali onda ce mi on biti 3.1.3...
ono sto me zanima, mogu li ja njega JB sa snowbreeze (ili kako se vec zove)???ne treba mi unlock, vec samo jb...je li to moguceeee???
dakle, radi se o 3gs,16gb,3.1.2,07.11.05 (ili kako vec), 46.tjedan proizvodnje...imam win7...
help? :) :) :)
i ja isto imam 3.1.3 i kako su mi dosad objasnili nemozes jb
a citala sam nes po netu kao da se moze...e sad,to se mozda odnosilo da one do 40.tjedna proizvodnje??
Moj je 3G sa 3.1.3 i JB radi bez beda,samo ne mogu unlockat,ali bolje skini 3.1.2 verziju restoraj ga na nju i opet sve radi...sve imaš na ovoj stranici pa se pozabavi malo!Ukratko,skini 3.1.2 firmware,kad pokreneš iTunes držiš shift i klik na restore,otvori ti se prozorčić,odabereš 3.1.2 koji si skinula i sve ostalo odradi...ako zapneš javi!
http://www.iphone-dl.com/tutorijali/...jailbreak.html
evo,nes sam prckala i micala aplikacije,uglavnom vratilo se na normallu :) za sad :) hahahaha
mogu oni koji nemaju:
model MC *****
i koji nisu 05 12 01 firmware
3G,a za 3GS je drukčije?
imam pitanje wezano za wifi... odbija mi prihvatiti moj pass od kucnog modema... ili uopce ne zeli prikazat mrezu, niti od drugih modema...
preko drugih uredaja, laptop idr. se normalno spaja!
Pokusavo sam reset mereze napravit i opet nista... restro sam 3 puta napravio i opet nista...
neznam sta da radim???
Treba mi pomoć ili ideja kako prebaciti sms-ove sa SE K800 na IPhone .:sos:
pitanje u vezi slika...u itunesu mi da da odaberem samo jedan folder i onda kada sinkroniziram sa mobom mi taj folder prebaci na mob no kad hocu neki drugi onda mi prethodni izbrise pa kako ih dodati vise?
takoder kad spojim mob sa kablom pojavi se ko novi disk no neda mi nista na njega prebaciti jel to normalno?
napravi jednu mapu gdje ces imati slike i kad oces jos neke slike dodati, samo je kopiraj u tu mapu i syncaj.
ovo s diskom je normalno
aha...ali onda ce mi bit na mobu sve u jednoj mapi a vidio da ekipa ima vise foldera kak se to onda napravi i kak dodjelit koja je prva slika foldera a ne da mi on svoje neke suncokrete stavlja :)
ne...ja imam napravljeno na istu foru gore kako je receno...
s tim da imam recimo ovako napravljeno...
glavni folder "iPhone", unutar njega podfolderi "slike1" "slike2" slike3" , dodala sam preko itunesa u iphone, i u "photos" mi se pojavljuju folderi "camera roll" "photo library" "slike1" slike2" slike3" ... library ima sliku to suncokreta ili sta vec, a ovi ostali folderi imaju slikicu prve slike u folderu...
Nabavio sam iphone 3g 8g i imam nekoliko pitanja..Jel se zna kad će i u koji novi firmware stavi apple radio,bluetooth je dosta ograničen i onda sam stavio iBluetooth i to je u rede,gps radi preko offline mapsa i preko igo odlično jel ima iphone bljeskalicu na mobu tako da mogu slikat po noči?Jel netko usporedio 3gs model i 3g kolika je razlika u brzini svega?
Hvala.
1.najvjerojatnije nikad al nikad se nezna
2. pitanje ti je blesavo ako kazes da si nabavio 3G 8gb onda ga okreni pa pogledaj jel ima bljeskalicu
3. 3gs radi skoro pa duplo brze al i 3g je brz tako da to nije neka ogromana razlika ...
hmm ovo za slike je malo debilno posto mi je cijeli folder sa slikama preveliki za iphone moram sad one koje hocu staviti kopirati u novi folder samo zbog sinkrinonizacije...
i ti nemozes pobrisati cijeli album nego samo sliku po sliku?
a pitanje za mail namjestio si normalno za gmail i radi ali dali ima opcije da ne skida attachmente nego samo plain tekst?
A, možeš označiti više slika pa pobrisati.
Za gmail ne znam, ali mislim da se ne može.
evo jedno kratko pitanje. dali se preko iPhone-a moze ikako gledati filmovi SA titlovima??? (preko bilo kakve aplikacije ili programa ili bilo cega)
Pretpostavljam da ćeš sada pitati kako ih ubaciti... Pa, evo jedan od načina:
= Citat =:
14. Kako ubaciti titlove na film za mobitel?
Skinete program Format Factory.
Instalirate (Next> Install> Next> Finish, također pazite da odznačite one gluposti koje vam želi instalirati- neki Softonic toolbar), pokrenete i po koracima radite:
1) Dovučete film (seriju/spot...) na glavni prozor programa i stisnete "Postavke" (po defaultu vam je program na Hrvatskom).
2) Stisnete "Apple iPhone & iPod", zatim "iPhone 480x320 MPEG4".
3) Sada ste odabrali format koji iPhone prihvaća, nakon toga u desnom dijelu prozora dođete na "Dodatni podnaslov"- proširite ga (+ lijevo od "Dodatni podnaslov") i stisnite na "Dodatni podnaslov (srt;ass;ssa;idx)". U desnom dijelu stisnete na 3 točkice i odaberete svoj podnaslov (iliti titl ) i stisnite "U redu" (i opet).
4) Stisnite F2 i odaberite mjesto na kojem želite dobiti novi film sa titlovima spreman za ubacivanje u iPhone (ponovno "U redu").
5) Sada samo stisnite "Počni" u godnjem dijelu programa i pričekajte da se završi pretvorba.
6) Prebacite video u iPhone i to je to.
e da, sto se tice ovog s filmovima...
ja sam to vec daaaavno tako napravila, zapravo je vrlo jednostavno, jedino sto dugo traje...
ali ono sto me zanima, titlovi su bili sa nasim znakovima, a kad sam prebacila na iphone, on ih nije prepoznao pa su se pojavili oni cudni znakovi :D
nije to tako strasno, ali ono, jel to uvijek tako ili ima neka fora da se prebaci?
stavljeno mi je na "hrvatski" na iphoneu, pa valjda nije do tog :D
koliko vam drzi baterija na iPhone 3G?