+1
Svaka čast
Printable View
+1
Svaka čast
A ja imam slican problem, ali meni prema BBS-u mob nije u deep sleepu zbog audio_out2 wakelocka. Da li tko ima slicna iskustva? Kako to rijesit? Imam omegu v43 i siyah 1.8.9 kernel. Hvala
Pozdrav,
U zadnje vrijeme imam malih problema s S3 sve od kada sam napravio zadnju nadogradnju. Naime preko noći kada je uređaj nije u upotrebi razina baterije se spušta i preko 10-15% što prije nije bio slučaj.
Tu i tamo koji dan se ne potroši 10-15% nego 2-3% preko noći ali to su rijetkosti.
Kada odem u postavke pod baterijom na grafikonu mi je ocrtano da je uređaj u pripravnom stanju bio cijelo vrijeme.
http://img29.imageshack.us/img29/167...3030310170.png
Dali netko zna što učiniti da mi se uređaj ne prebacuje pripravno stanje jer po toj logici bi se i tokom dana trebao prebaciti kada ga ne diram.
Hvala
Jesi u to vrijeme slušao muziku u pozadini? Imaš li uključene touch zvukove kada tipkaš po ekranu itd? Jesi igrao igrice koje sviraju neku muziku? To nije baš pravi wakelock jer isključivo ovisi o korisniku, to su zvukovi koje mob reproducira. Kao što negdje na listi imaš "vibrator" proces za vibracije.
Instaliraj BetterBatteryStats i pusti neka snima situaciju preko noći. Iz ove slike se ništa ne može pročitati.
A dobro, ako ti je pomoglo. Meni zadnji Viber radi isto kao i predzadnji. Ne mogu se požaliti :)
Nemam audioout_2 wakelock osim kad igram Ingress ili slušam mjuzu, a to je normalno.
Postoji li kod vas na s3 widget za mjesecni kalendar, odnosno onaj S Planner? Kod mene ga nema, mada tamo u instaliranim stavkama stoji da ima.
i mene strasno me muci taj multimedijalan server
dva puta sam formatirao i usb i sd memoriju.
proverio sve vajlove
probao da siklucim instant otpramanje na google +
i kako da odaljim ove papke,1,3 4 i 5 ima falove unutra koj ne mogu sa se otvore.
trazim ih ,nemogu ih naci milsim da je samo od to instant otpramanje i jel nemogu da se otvore trosi mi baterija taj multimedijalan server
kad sam izvadio sd karticu i radio malo bez nje procent na multimedijlan server opet se povecao,i mislim da problem se nalazi u usb memoriju,ali ipak svezano sa pikasom i instant otpremanje.
[IMG]http://s15.postimage.org/p2rmin0c7/S...4_03_17_57.jpg[/IMG]
i tak... opet sve ispocetka polako poceo stavljati stvari gore i eto samo se odjednom počeo paliti... maknem sve što sam stavio i opet se pali! cak mi se sad i desava da mi mob ne zeli zvoniti dok ne restartam mob jer kao zaboraci di je file za zvuk il kaj vec... mada uredno sve pise al mob jednostavno ne zvoni!
ugl... sad svako malo gledam na kolko je taj proces, pa kad posasavi restartam mob i onda je ok neko vrijeme... mislim da je bas u os nesto zahebano! trebalo bi vratit na 4.1.1 tamo nije bilo problema... moram sam proucit fal to mogu bez da zajebem garanciju i bez roota, ako neko odma zna sto se tu moze pliz...
Jesi probao drugu karticu? To ti se dogadja sa sistemskim melodijama ili tvojim s kartice?
nisam probao dr karticu...ne vjerujem da je prob u njoj...nije da sam nesto posebno radio s njom odjednom pa da se sada nesto dogadza! poskeniro sam ju cijelu, napravio full format i eto opet mi se pali taj vrag...jer sad mi se to javlja i kad ne unmountata kartica!
ovo s melodijama- znaci ne rade mi moje melodije koje su na mem od moba, sam odjednom skzuzim da mob samo vibrira a ne zvoni...a cijela ova prica je zapravo pocela kad sam stavio 4.1.2
Meni ovo vuče na to da moraš napraviti full wipe (preko recoverya,factory reset i clear catche) i probat par dana kako će se ponašati kao "čisti" telefon...
Kao sto sam i mislio, neka instalirana aplikacija te zeza - poprilicno sam siguran. Imas 9:30h awake time, od toga je 9h audioout, a svega 22min si koristio mob efektivno (screen on time). Powermanagerservice je wakelock usko povezan s korisnickim aplikacijama. BBS wiki kaze:
"Speaking Name: PowerManagerService
Rationale: This kernel wakelock is a placeholder for all partial wakelocks being held in userland.
Know actions: Use "Partial Wakelocks" to drill down the applications / services causing wakelocks.
Known conditions of occurence:
Some devices show userland wakelocks as a total named PowerManagerService"
Problem je sto iz svega prilozenog ne mozes vidjeti koji je to tocno app jer app nije bio aktivan, vec je samo aktivirao proces koji je snimljen.
Pod procesima imas wakelock i mediaserver. Neki app ti drzi mediaserver aktivnim, a to je usko povezano s reprodukcijom svih zvukova (filmovi, igre, i sl). Mediaserver radi i neke druge stvari kao sto je indeksiranje multimedije na mobu, ali kod tebe je kljucan audioout wakelock. Imas vrlo solidnu potrosniu baterije, definitivno nije u pitanju indeksiranje multimedije jer onda cpu radi na max i cucla bateriju. 9 sati indeksiranja i mob bi ti bio vruc ko kokica.
Mozda nisam puno pomogao ali kreni eliminirati app po app. Imas root, stavi titanium i freezaj ih u svrhu testiranja, onda sve snimis u BBSu... Sretno s tim :)
I meni je taj mediaserver potrosio nekih 25% preko noci s tim da ja nisam slusao glazbu na mobu ali sam nasao uzrocnik cini mi se,youtube...deinstalirao sam zadnju verziju i sada je bolje.
Meni se čini da android krivo pokazuje statistiku potrošnje baterije. Meni taj mediaserver nekad (po androidu) ima i 9h screen on time, a zapravo je screen time oko 40-ak minuta.
Isto mi je među najvećim potrošačima na mobitelu.
Na starom monbitelu (HTC DHD) mi je slična situacija bila s dialer-om. Nešto su sfušali u Google-u, statistika ne pokazuje realno stanje
A opet, nemaju svi takvo iskustvo da bi mogli reci kako je to krivi prikaz. Sto ako nije? Onda ti mob radi 9h budan, a ti ga ne koristis :)
Btw screen on time se koristi samo za mjerenje vremena koristenja ekrana i predstavlja ono vrijeme kada korisnik koristi mob s upaljenin ekranom. Pored toga se dodaju wakelock vremena kada je mob budan, ali s ugasenim ekranom. To je ono sto korisnik najcesce ne zeli :)
ok. al meni je doslovno pisalo 9h screen on time.. a to je nemoguće jer je mobitel bio pored mene i skužio bi da je upaljen ekran.
al da mi nešto cucla betriju, istina je. kad sam stavio 4.1.2, bilo je super. onda je došao onaj drugi update i od onda mi nešto kraće traje baterija. a možda se potrefilo s nekim updateom aplikacije.. tko će ga znat.
jednom mi se na HTC DHD-u dogodilo da je nešto doslovno "jelo" bateriju. Bez korištenja, baterija je trajala možda 8 sati. onda sam odinstalirao zadnje dvije aplikacije i sve se popravilo. Ista stvar mi se dogodila na iPhoneu. U njegovom slučaju, nek provjeri što je zadnje update-ao ili instalirao pa nek to makne.
Nisam znao da stariji s3 mobiteli imaju home tipku više ljubičastu kao moj dok mi je cura nedavno kupila s3 i ona ima u boji mobitela plavkastu i tamniju od moje..
Eh da je samo to, nego imaju 2GB RAM-a i LTE...
Edit: Nista ja ne brkam to je i dalje S3, a ne drugi model... No dobro, my bad...
http://img.tapatalk.com/d/13/03/08/yhypete4.jpg
i tak...ja poludio, napravio root! stavio titanium, i pofreezo sve od providera(t-mob) i nesto od samsunga i googla....jos sam bio skuzio da mi stoji u download neki filovi kaj sam ih vec odavno zbriso pa sam i to maknuo i eto rezultata...mob drzi vec preko 24h a jos ima dosta baterije!! Ovo sad tek 1 punjenje nakon roota i frizanja apova... ako vidim da je opet stalno awake, samo napravio reboot i onda se ugasi taj mediaserver pa je opet sve ok!!Mada se sad nadam da ce sve bit ok....
"Frizat" se može i bez roota, odnosno gubljenja garancije.
ne bi reko... npr kak ce maknut exchange ili default mail app? ti maknes on opet upali! ili ima neki pametniji način kojeg ja ne znam? please do tell!
gubljenje garancije... pa da se to i unrootat i vratit brojac na 0 tako da garancija ostaje... ili zaribas mob do kraja sa ne da ni upalit :)