Pošto sitnice mogu napraviti čudo dali je problem što kod raspakiravanja vin rarom dobijem fail GarminMobileXT_50040.exe a ne kako ico kaže GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030" ?
Pošto sitnice mogu napraviti čudo dali je problem što kod raspakiravanja vin rarom dobijem fail GarminMobileXT_50040.exe a ne kako ico kaže GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030" ?
Ne raspakiravas nista vec direktno pokreces file gdje ce ti on dati mogucnost izbora i ti ces napraviti sve onako kako pise, zato sam ti i napisao slijedi slijepo! Garmin 5.00(3).sis ces dobiti kad ga instaliras i njega ces pokrenuti sa memorijske kartice iz mobitela a naci ces ga preko upravitelja aplikacija! Si?
o čovječe...
pa jel ti možeš pročitati što piše u tutorialu i malo sam uključiti razum i logički razmišljati.
Ti skidaš GarminMobileXT_50040.rar iz attachementa i normalno da nemožeš dobiti GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030, jer se to dobije kad skineš 5.00.30 verziju!
Kad skineš GarminMobileXT_50040.rar i otpakiraš ga, dobit ćeš fajl GarminMobileXT_50040
i njega instaliraj.
I dodao sam to kao napomenu u tutorialu. makar je to valjda svim jasno.
Gle skinem onaj 500030 na komp i sa vin rar ga ekstahiram. zatim uđem u njeha i pokrenem ge ( na kompu mobitel spojen) odradi svoje => done. raspakiram voice i oba prebacim u folder garmin. odspojim telefon i na kartici pokrenem sis fail i on kaže opet oštečena datoteka. Pa gdje onda griješim????
Napominjem da kad pogledam u aplikacije=> osobno tu cijelo vrijeme stoji fail g mobile XT koji se ne da deinstalirati.
Odustajem od nove verzije. Bolje imati išta nego ništa.
Jel netko primjetio u map sorcu kad izrađuje rutu da piše pre kratko vrijeme. prije nego što sam instalirao europu točno je proračunavao vrijeme puta a sada recimo od zagreba do omiša pokazuje 430 km i vrijeme od 2.35 sati što je prosječna brzina od 180 km/h. Dali to i vama tadi i može li se negdje staviti ograničenja proračuna ?
@miljac to ti ovisi o jacini signala mislim nisam siguran
Ne na mobitelu već na kompjutoru. Ako možeš molim te dali i tebi pokazuje isto (u mapsorcu)
Početnik sam u ovome pa me zanima što je basemap?
Da li po defaultu ako imaš instaliran Garmin imaš i basemap?
Ja imam worldwide roads basemap, jel to taj basemap koji se svugdje spominje?
U principu mi je jasan princip prebacivanja preko mapsource-a.Odaberem sve karte koje želim prebaciti zajedno i send to mobile jel tako?
Kakvu sad ulogu igra basemap u tome?
Može li malo detaljnije objašnjenje.Upravo sam kupio N82 sa unaprijed instaliranim Garminom i Adria route 2.20
Hvala
Evo da samo nesto kazem i priupitam !!!
Nakon što sam uspjela instalirati Garmina na Nokiu N82, išla sam na put i sve je super odradio, brz je, ali na karti koju iscrtava je samo put kojim se krećem, uopće nema naziva mjesta kroz koja prolazim ! Da li je to uredu? Isla sam na postavke više detalja ali opet isto ! Konkretno sam po BiH imala relacije.
Glasovno radi sve bezprijekorno.
I sada sam opet instalirala bez problema ver.40 ali i na prijašnjoj verziji koju sam instalirala mapsource mi je pravio problem jer nisam nikako u gornjem lijevom kutu dobiti onaj padajući meni adriaroute, iako sam sve isla točno po tutorijalu !!??!! On meni prebaci karte na mob, sve dalje ide samo nemam taj izbornik !!! ZASTO?
Unaprijed hvala !!!
Lijep pozdrav svima !
P.S. Ima li netko screenshot sa Garminom da vidim dali je i u mene takva mapa dok vozim !
Jesi li otkljucala karte kako treba?
@MirelaB: da si malo pročitala ovu temu, našla bi svoj odgovor zašto nemaš onaj popis karta u mapsource-u.
Jer si instalirala samo jednu kartu.
to sam sad dopisao u tutorial, pošto vidim da vas sve to buni.
E sad, zašto tebi ne ispisuje gradove, neznam. Bosna nije baš najbolje pokrivena sa Garminom, pogotovo ne u Karti Europe.
Probaj prebaciti Bosnu ili iz AR-a ili SCG Route-a. možda ti se onda pojave nazivi gradova
Evo da se i ja uključim instaliro sve i radi sve kako je rečeno pa zahvaljujem "ico" na svesrdnoj pomoči
Pozdrav
Imam pitanje u vezi kamera za brzinu. Dali se negdje mogu skinuti pozicije kamera za brzinu za Europu ili pak ako ima za zemlje posebno, da ih postavim u POI tačke svog telefona...
Unaprijed hvala na pomoći
[QUOTE=MirelaB;856325]Evo da samo nesto kazem i priupitam !!!
Nakon što sam uspjela instalirati Garmina na Nokiu N82, išla sam na put i sve je super odradio, brz je, ali na karti koju iscrtava je samo put kojim se krećem, uopće nema naziva mjesta kroz koja prolazim !
Možda trebaš samo malo približiti kartu .
Imam jedno pitanje!! Danas mi je instaliran garmin xt na nokiu 6650, pa bih htjela znati dali mem.karticu mogu prebaciti u drugu nokiju kada je nabavim jer nebih htjela opet placati 200kn?
I dali tada mogu koristiti garmin? Ovaj koji mi je to instalirao mi je rekao da nemogu!
čemu uopće plaćati 200kn da ti netko instalira garmin, kada sve možeš sama.
Ali dobro. kada prebaciš garmin i karte na momorijsku karticu , oni ti ostaju na memo kartici.
Kada prebaciš memo karticu u drugi symbian mobitel, samo nađeš na memo kartici u folderu Garmin instalacijski fajl i instaliraš na drugi mobitel.
i onda na tom drugom mobitelu imaš isto garmin i sve karte
Ovo je bilo odgovor u često postavljanim pitanjima ali ja upče nemam taj izbornik u mapsourcu!
15. Kako da obrišem ključeve u Mapsourcu?
Mapsource - Utilities - Manage Map Products - Unlock Regions
te obrišeš ključeve koje želiš
a moraš imati to ti je predzadnja ponuđena tekstualna ikonica il kako da se izrazim već, odmah do help-a ili ćemo na hrvatskom:
kad uđeš u MapSourca odabereš Pomoćni programi - Upravljanje kartografskim proizvodima - Otključavanje područja i biraj
Iz meni nepoznatog razloga ne radi najnovija verzija .40 Garmina XT - uspješno sam ga instalirao ali ga jednostavno nikako ne pokreće.
Formatirati ću karticu i napraviti sve nanovo uz nešto stariju verziju .30
upravo sam updateao garmin na verziju 00.40.
i kada probam pokrenuti garmin dobijem poruku "File could not be exectued for security reasons'
mob je 6650 fold.. ima kakvo rijesenje za to? :)
Pozdrav svima! Imam nokiu N73 i instalirao sam si Garmin i sve funkcionira ali koliko znam da on nema integrirani GPS i iz tog razloga se ne mogu spojiti. Da li moram kupiti BT GPS (ako da, jel zna tko kolika je cijena i gdje bi to mogao kupiti - Zg) da bi mogao koristiti navigaciju ili postoji neki software kojeg bi mogao instalirati pa da mi sve funkcionira?