taman sam se ponadao da je rjesenje u kartici, ali odgovor je "ipak samo neki". sve igre su mi instalirane na kartici i dio precaca se vratilo u folder Programi, a dio ostalo u folderu Igre.
Printable View
stvar je ipak sa karticom. i meni se desava ista stvar i to samo sa widtget-ima. oni sa .wgz zavrsetkom, kao sto su battery, matchem i tak. isti problem moze dovesti do toga da ti se napravi veci broj istih ikona, ali samo tih programa.
problem je u spajanju moba na komp. kad se spaja na komp uvijek imaj mob na pocetnom ekranu, pogotovo ne otvoreno u izbornicima sa programima koji su instalirani na mem. kartici ili u samoj mem. kartici u upravljanju datotekama. i uvijek pricekaj da se mob ''oporavi'' od iskapcanja iz kompa.
uvijek kad iskopcis mob iz kompa, postoji lag tijekom kojeg ne mozes nista raditi. taj lag je zapravo ucitavanje kartice na mob i svih programa koji su instalirani tamo (ako imas garmina, sigurno te stalno pita, kad iskopcis mob s kompa, da je pronaden garmin na kartici i dali ga zelis pokrenuti)
ako mu krenes davati naredbe (kliknes na nesto) u vrijeme lag-a to ce mu biti prioritet cim se osposobi za rad i moze se ispreplesti sa drugim stvarima koje je trebao ucitati (a to je raspored pojedinih programa unutar menija), a koje ce preskociti.
to je problem samo sa nekim tipovima programa, i nema nikakvih poslijedica. rjesenje je zapravo strpljivost. iskopcaj mob tek kad je sve gotovo i na kompu i na mobu, pricekaj dok se osposobi za rad, i drzi mob na pocetnom ekranu kad ga spajas i takve stvari ce ti se svesti na minimum, a mozda se uopce nece dogadati.
To vrijedi samo kad se spaja u mass storage načinu, jer tad mobitel unmounta karticu i da PC-u direktan pristup. Sa strane Symbiana, to je kao da je kartica izvađena.
U PC Suite modu se to ne događa.
Vidim da nitko ne komentira, pa ću ja. Novi FW koji je omogućio da se stavi onaj rotirajući imenik na main screen poništava kalendarske obavijesti što je velika glupost. Sad ako netko zna kako napraviti da oboje rade istovremeno bio bi zahvalan na objašnjenju.
Imaš ga u mom cooked FW predinstaliranog, možeš ga i sam instalirati, potraži instalaciju. Ili čekaj da ti pošaljem na PM kasnije.
Vodafone pozadina ti je bila inače integrirana u engleske 5800 kupljene s vodafone ugovorom. Znači Vodafone je izmjenio FW 5800ice da ima njegovu pozadinu. Moderi je izvadili, napravili instalaciju, ja integrirao u svoj FW ;) Imaš i sliku u topicu.
Možda će vam ovo zvučati glupo ali istinito je....
Zadnji firmware v40.Odonda drugi način odgovora na poziv kad je mob zaključan.Čitala i gledala na youtubu i nikako da uspijem odgovoriti na poziv dok nisam izvadila mob iz futrole...
Pokušavala 100 puta kad je u futroli ekran ne reagira na prst kad ga izvadim ili napola stavim u futrolu on reagira na potez lijevo desno prstom.
To bi bilo samo smiješno da mi nije žalosno što je to originalna nokia torbica 175kn kupljena u mobisu prije 2 dana.
Znam da se mogu i na druge načine javiti na poziv ali ovaj mi je način baš cool sa zelenom i plavom strjelicom,a šta ću i sa torbicom...
Jel imao neko takva iskustva ili je čuo za tako nešto?
nis meni radi ja idem zeleno povucem s ljeva na desno i javim se, eto ja neam nikakvih problema..
Ni ja kada je izvan torbice.Originalna je i ne moraš mob vaditi iz nje cjeli ekran je dostupan.Problem je samo kad je u njoj.
http://slike.hr/slike/sdc10968_5e3cb.jpg.html
http://slike.hr/slike/sdc10975_1030b.jpg.html
dali torbica ima magnet ? ako ima magnet on ti posemeri mob ;)
Evi jednog razocaranja, nakon mozda 5-og pada sa pola metra napukla mi je maska, vidite sliku.:evil:
Ta napuklina se sve vise i vise siri, jos ce mi do kraja puknut.
Koliko bi kostao taj dio da posaljem u servis?
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_057b68a0.jpg
usluga frendici:
Radi se o dotičnom mobitelu, sve je do danas super radilo, međutim od danas ujutro su počeli problemi.
1. Ne stiže SMS poruka sve dok se mobitel ne ugasi pa ponovno upali.
2. Ne spremaju se pozivi u listi propuštenih i pozivanih brojeva.
Reset mobitela je učinjen, problem nije riješen.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru :klanja:
Koji reset si napravio, hard ili soft?
Ako si hard, a nije pomogao onda ti je SIM kartica ili utor za nju u mobu prljav.
Nemam pojma u servisu ali na e-bayu je jako jeftino jer ti ne moraš zamjeniti touch ekran, samo okvir oko njega. Imaš ispod 10$ jako lijepih u boji metala kao navigation edition.
Samo pazite dobro za te zamjenske maske preko ebay-a . Ja imam neugodna iskustva , a i čuo sam od drugih . Te maske na slici izgledaju dobro međutim kad vam dođu u ruke to je druga priča.
Ja sam svojevremeno kupovao masku za SE W850.
Nije problem što kvaliteta materijala nije ista več zato što maska uopče nije pasala. Sve je bilo nekako traljavo i sve rupe su bile izmaknute za par milimetra.
Probao nekako pripasat , ali nakraju sam sve skupa bacio.
Narucujte iz Amerike. Ovakve stvari dostavljaju a sanse su 1% da ce te Amerikanac zeznuti. Ak vec nema i USA, onda narucujte kod onih visokorangiranih prodavaca.
senzor pored kamere za gasenje displeja kada se razgovara (svrha mu je da licem ne tipkas po tastaturi dok pricas), setting/phone settings/sensores off
pokusaj znaci da ugasis senzor, pa vid jel se i onda isto ponasa
p.s izvinjavam se na duplom odgovoru...dok sam gledao slike te futrole prevideo sam da ima jos jedan post dole
Jel sta od ovoga bitno kad si formatiram karticu ili je kartica po mojoj zelji?!mislim nema nista sistemsko da mob koristi.Napravit cu mob po uputama,al prije nego brisem sve sa njega tj kartice sta smijem a sta ne...evo slike
http://img246.imageshack.us/img246/3482/mobo.png
na kaj mislis ? ja sam tu opisao cijeli postupak vracanja na ciste pocetne postavke.
inace, kartica mora imati na sebi odredene foldere koje koristi mob, za spremanje slika, mjuze, karti za ovi maps, kopiranje podataka za programe koje instaliras na mem. karticu.
karticu mozes formatirati prek kompa, pa ce se ti folderi kreirati na prvom uciavanju kartice, ali je preporucljivo da se formatiranje obavi na mobu da bi mob formatirao i kreirao hijerarhiju foldera po svojim potrebama. tj. kad formatiras prek kompa, onda se pri prvom ucitavanju moze desiti neki bug prilikom kreiranja potrebnih foldera, pa ti kartica steka, ato se u 98% slucajeva ne desava kad formatiras prek moba.
da li je moguce rijesiti ovaj problem bez zamjene ekrana ? http://www.youtube.com/watch?v=Q9A7y...eature=related