moze li neki programcic ako postoji da mi prikazuje smajlice u porukama... mob 5800, hvala
Printable View
moze li neki programcic ako postoji da mi prikazuje smajlice u porukama... mob 5800, hvala
imam problem... naime, slucajno sam iskljucio usb kabal iz svoje nokije 5800 prije nego sa stisnio ono dugme za sigurno iskljucivanje i sad su mi svi podaci sa mem. kartice nestali... mislim, jos uvijek mi pise da mi je na kartici slobodno 3 gb, ali garmina, programa, slika, mjuze nicega nema... molim pomoc... ;)
ej ljudi,neki dan sam napravio update na onaj V40 na svoju 5800.Poslije toga sam napravio onaj reset sa forom *#7370# i to mi je obrisao dosta aplikacija.Danas sve njih idem stavit ponovno...i svaki put kad kliknem na nesto pise->Nije moguce pokrenuti radnju.Instalacijski program vec je pokrenut??Do cega to moze biti,jer nije nista pokrenuto.I prije mi je to bilo,prije upgradea svaki put iskopcam mob sam kompa-tj masovne pohrane od me pita Garmin pronadjen instalirati sada?a mislim da sam obrisao taj inst file.
Jesi formatirao karticu? Potrebno je formatirati i karticu.
evo rijesio sam...formatirao,restore podataka i sad radi.poslije toga nije mi bilo garmina,jos nekih stvari,pa sam morao ponovno inst.krenem inst,on javi da ima vec verzija...al rijesio.e sad me zanima,nacin da mob napravim sve ispocetka.kako to?backup imam.pa da ponovno stavim software v40..reset...restore podataka.tj da ga ocistim od svih mogucih stvari nepotrebnih.da bude ko kad sam ga uzen u t-comu...samo sa novim softwareom?thx
skinuo sam jednu predobru temu sa mobile9 stranice, instalirao ju i sve je u redu osim što kinetic scrool ne "klizi" dobro kao na defaultnoj temi. Samo imenik ide glatko, ostalo šteka. Tj samo u portrait modu steka dok u landscape je sve u redu. DAli se to moze rijesiti ili je to jednostavno do teme?
To je zbog mnogih stvari...
- Prvo 5800 nema grafičku jezgru, pa proc mora obradjivati texture, ako ti je pozadina teme u jednoj boji, brze ces scrollati i mjenjati ekran.
- Drugo ako je tema instalirana na C: a ne na E: bit ce brza jer ROM ima brzi pristup podacima nego microSD kartica, a da ne govorim o pisanju i citanju podataka male velicine
- Trece imas jednu opciju kojom mozes ubrzati temu, ako imas hakirani mob, prebacis par fajlova iz jednog private foldera u C:/Resource/skins, ako te zanima kazem ti
- Cetvrto, ako integriras temu u Z:/ sa cooked FW, tema ce bit jos brza
- Peto, ovisi koji je autor pravio temu, mora biti napravljena cijela u svg formatu
- Sesto, ako uzmes temu sa default nokia ikonama, bit ce brza nego sa izmjenjenim, jer prilikom mjenjanja ekrana, svaki put mora osvjeziti ikone, dok default ne mora
Ja sam imao Nokia 5800 samo par dana i odmah ju prodao. Vise nikada necu kupiti tuchscreen telefon, osim mozda IPHON. Na mojoj staroj NOKIA E51 sve radim jednom rukom, a na ovom novom mi treba dvije ruke, a nema ni jedne funkcije vise. Sto se tice "express music" Nokia E95 ima puno bolji zvuk. To je igracka koja nicemu ne sluzi.
Jos mali dodatak o nokia telefonima.
Novi telefoni imaju sve zakljucano. Ako hocete instalirati neki program, nista neide, sve se mora kupiti kod nokie. Na starijim firmwar-ima je moguce svasta, kao na primjer, nemoram prikljuciti telefon(E51) na computer, ukljucim WiFi i imam sve computere koji su u mrezi na telefonu i telefon na svim computerima.
Mogu copirati fils iz jednog computera na drugi sluzeci se telefonom, i na telefon i.t.d. Program se zove SymSMB 4.00. Ako ste stavili novi firware, nista neradi, ako se vratite na stari, opet vise nista neradi. Kod Nokie su sve "zabrljali".
Ne bih htio da ispadne da branim Nokiju (nije da im to baš treba s obzirom na prodajne rezultate etc.), ali mislim da si daleko previše kritičan. Pretpostavljam da si mislio na N95 što se tiče usporedbe kvalitete zvuka, i znam da je to tvoja subjektivna procjena, ali na svim testovima koje sam imao prilike čitati, kažu da 5800 ima bolji zvuk. Al ok, tebi ne odgovara. S druge strane, ne znam zašto bi ti trebale dvije ruke za rukovanje telefonom, u portrait modeu za to stvarno nema potrebe. Meni bi recimo vraćanje na mobitele sa alfanumeričkim tipkovnicama bilo muka jer je unos teksta puno sporiji nego sa full qwertyjem na 5800. Prilagodba na touchscreen traje dosta dugo, ali mislim da ima više prednosti nego nedostataka.
Ne znam kako misliš da se ne mogu instalirati programi osim Nokijinih (misliš na one kupljene u Ovi storeu?). To jednostavno nije istina. Možda si imao onaj problem koji se nekima javlja nakon upgradea na v40 firmware i onemogućava instalaciju bilo čega. Ali to je bug koji se da riješiti hard resetom, čini mi se.
Što se SymSMB-a tiče, on je dostupan i za 5800, kao i cijeli telexyjev programski paket (znam jer sam jedno vrijeme pokušavao koristit SymVPN).
Uglavnom, telefon ti se nije svidio, u redu, ali mislim da je teško naći uređaj sa više funkcija a za manju cijenu od 5800.
- jos nisam vidio nekoga da mu je problem rad s jednom rukom na 5800. ona je i radena za rad s jednom rukom, zato je i uza od ostalih touchscreen mobitela.
- zvuk je puno bolji od e serije. najbolji zvuk od nokijinih mobitela ima 5230, pa 5800 s jako malom razlikom u kvaliteti. e95 ima glasniji zvuk, ali ne i kvalitetniji, laici ponekad ne znaju razlikovati to dvoje. xpressmusic serija je serija glazbenih mobitela i unutar nokije nema mobitela sa boljim zvukom.
- nove nokije imaju problema sa signanjem. to je napravljeno da se sprijeci kopiranje komercijalnih programa od moba do moba jer je signanje vezano na odreden mobitel (njegov imei) i da se sprijeci svakoj susi da radi aplikacije (ili viruse i takva sranja) koji mozda stete mobu.
- ista stvar je bila i kod starijih symbian nokia poput tvoje e51, samo ti to nisi znao, jer je nokija dopustala globalno potpisivanje aplikacije od bilo koga pa se moglo bez problema instalirati bilo kaj.
- sad je to poostreno, ali iskreno, svakome tko zeli iskoristiti puni potencijal svoje nokije i ima jednu 5 minuta vremena moze to rijesiti hackom ili programom za potpisivanje. kome se to ne da, nek uziva u svojoj lijenosti i osnovnim programima koji su dovoljni za nezahtjevne korisnike, ali i nek ne kuka i pljuje po inace odlicnom proizvodu.
- i ja smatram da je nokija zastranila nekim odlukama, ali jos uvijek ima, za mene i ocito hrpu drugih ljudi po cijelom svijetu, najbolje mobitele. nekad su mobiteli imali jednu liniju na ekranu za prizak broja i bateriju koja je radila 5 sati u cekanju i svi su bili zadovoljni, a danas nekima ne bi bilo dovoljno ni da im skuha kavu ujutro i spegla odjecu za posao.
- iphone (kojem ne znas ni ime) je igracka u usporedbi sa 5800, a ono u cemu bi svaki mobitel danas trebao biti odlican, a to su pozivi i poruke je katastrofalan u usporedbi s pravim mobitelima. 5800 je vjerojatno najbolji allaround mobitel danasnjice, prodan u milijunima primjerka po cijelom svijetu, a po gsmareni (koja je odlican izvor statistike i usporedbe iz razloga sto tamo komentiraju i dijele iskustva obicni ljudi) je jedan od najboljih mobitela u zadnje vrijeme usprkos manama. iphone se prodaje zbog marketinga i imidza, nokije se prodaju zato jer su izvrsni mobiteli.
sve kaj mozes sa starim nokijama mozes i sa 5800. logicno je da ce prelazak na touch mobitel zahtjevati neko vrijeme privikavanja, bez obzira koji je to touch mobitel i u par dana ne mozes ostvariti kvalitetan dojam. da si ga zadrzao jedan mjesec, ne bi se vise odvajao od njega.
Zayl, istina, ja još uvijek ne znam koji da mob drugi uzmem kad mi istekne pretplata. Razmisljam da uzmem isti, a ovaj sestri dam.
netko pomoci!??!?!Gore na onaj post??
znaci zelis da bude ko da je izasao iz tvornice, jel ?
onda formatiras karticu unutar mobitela. ne kroz komp, nego odes do upavitelja datoteka, udes u mem. karticu i formatiras. sve kaj mislis opet staviti na mem. karticu kopiraj na komp.
onda napravis backup svih bitnih podataka sa memorije telefona. preporucam da napravis kroz upravitelja datoteka na mobu i napravis backup na frisko formatiranu memorijsku karticu.
zatim instaliras najnoviji firmware ili ak imas vec v40 mozes reinstalirati, ali nije potrebno.
nakon toga ide hard reset. izgasis mob i opet ga upalis. cim upalis mob, stisnes zelenu tipku, crvenu tipku i tipku za slikanje (fotoaparat) istovremeno i drzis stisnuta ta tri gumba dok god ti se ne pojave nokia hands (animacija rukovanja).
to sve skupa traje ni 5 minuta (osim ak moras staviti novi firmware, pa onda traje malo duze), a rezultat je mob na tvornickim postavkama i bez bugova, tj. onih bugova koji mogu nastati prilikom updateanja firmwarea bez hard reseta. v40 ima par bugova koje se uglavnom ne kuzi, ali je daleko najbolji firmware do sada.
i nakon toga ide onaj zamoran postupak instalacije svega kaj zelis i podesavanja postavka moba. vratis backup i pocnes instalirati.
ak imas hrpu toga onda preporucam autoinstaller koji omogucuje grupno instaliranje. samo ubacis hrpu .sis fileova u njegov folder i kliknes na install i on automatski instalira sve programe unutar tog foldera.
http://www.symbian-freeware.com/down...installer.html
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr it happened again! Mislio sam da ce nestati s v40 medjutim nije. Odjednom, bez ikakvog povoda, precaci iz kreiranog direktorija se vrate na svoje originalne lokacije.
Sumnjam da postoji rjesenje za ovo ali mi je barem lakse ako znam da nisam jedini :bat:
jel svi precaci koje si razmjestio ili samo neki ? ''samo neki'' = ''sve kaj je instalirano na memorijsku karticu''
Zanimaju me dvije stvari na 5800 (v40):
1) Ja stavim da je npr. neki sastanak bio 15.2., drugi sastanak 21.2.
Sada kada "dođem na" 21.2.- pokaže mi oba sastanka.
Moram otiči na onaj prvi sastanak i onda odabrati gotovo da bi se maknuo "s današnjeg dana".
Kako napraviti da samo pokazuje današnje događaje?
2) Stvarno ne radi ili...? Svijetlo kod dolaska poruke.
Zaključan mi je mobitel i dođe mi poruka- zasvijetli samo menu tipka, ekran je ugašen.
Puno korisnije bi bilo da se i ekran osvijetli...
Može li se to kako namjestiti (vidim da sada ima i patcheva- pa možda njima)?
1. nazalost mobiteli jos uvijek nisu telepati, pa da znaju jesi ti nekaj obavio ili ne. salim se, naravno.
ak ti za neku biljesku ne potvrdis da je zavrsila, ona ce uvijek ostati prikazana. moguce je da si zakasnio, prebacio sastanak ili tak nekaj, pa te podsjeca dok ne potvrdis sa ''gotovo''.
mozda i je iritantno, ali tak je. vjerojatno bi bilo iritantnije da prebacis sastanak na dva dana poslije i mislis da imas podsjetnik u mobu, ali cim predes dan prvotnog sastanka, tebi se podsjetnik brise i ti zaboravis na njega i dva dana poslije tebe nema na sastanku.
2. obavijest za primljene poruke ili propuste pozive u stanju cekanja se javljaju samo blicanjem menu tipke. nazalost mobite nema nikakve druge opcije, kao paljenje cijelog ekrana.
sto se tice patcheva, mislim da nema, sto se tice programa, bilo ih je (zaboravio sam kak se zovu), ali su svi bili problematicni, pa time i ne upotrebljivi.
Ja još ne mogu ne mogu napraviti update softver-a!
Trenutna inačica je v31.0.101 RM356.
Telefon je kupljen u Mobisu.
Da li je to normalno ili moram još čekati?
Ne bih htio prčkati po mobitelu mjenjanjem product coda!