Nitko teme ne tjera da goristis garmina imas ti i drugih Sucelja tipa Tom Tom
imam problema sa instalacijom garmin xt na nokiu 5800
uspio sam instalitat garmin i sve ostalo, a kada ubacim kartu u mobitel u garminu piše da nema karte a ona je na gartici.
jel možda zna neko u čemu je problem
pozdrav svima:)
lako je moguce da se ponavljam s pitanjem,ali ne zamjerite,jer ne mogu da nadjem odgvor pa vas molim da mi pomognete.
da li radi glasovni upit(ili kako ono vec stoji u opcijama na garminu) i ako radi kako ga koristiti? stavljen je na ukljuceno i sta dalje?kako pitati da program prepozna pitanje
i da,molio bih vas ako neko moze da stavi link za kartu europe,probao sam 2001 torent ali ni sa jednim nisam uspio skinuti kartu(moze i 2008europa ako nema niko europa 2009)
jos jednom,hvala svima na pomoci
@spoplava
Code:http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=844682&postcount=1395
Code:http://www.lendovisanje.com/forum/index.php?topic=7025.0
Pozdrav svima. Imam Garmin 250 nuvi, i na njemu kartu europe i stavio sam adriaroute. E sad problem je jer mi treba update za kartu europe (pošto se dosta toga promijenilo u zadnje 1,5 -2 godine). Skinuo sam sa neta (torrent) Garmin City Navigator Europe 2009 NT (1,6GB), karta na internoj memoriji je 1.3GB, i ova nova ne stane. Pa sam kupio SD od 2GB i prebacio file gmapprom.img na nju i stavio je u uređaj. Ništa se nije promijenilo. Pročitao sam da trebam maknuti kartu s interne memorije jer su istog naziva i ne može je prihvatiti. Kartu (file od 1,3GB) sa interne memorije sam preselio na pc. Kad sam uključio uređaj karte nema, a novu (1.6GB) ne prepoznaje. Sad sam odlučio vratiti staru, ali mi govori da nema dovoljno mjesta.
Molim savijet kako da riješim ovaj problem.
Hvala.
Neznam kako bi ti mi mogli pomoc jer ovo je u prvu ruku forum za Mobitele a ne za navigacije sad ako neetko zna ista o tome
Ispričavan se administratorima zbog krive teme, ali ako ima netko, tko bi me uputio gdje da nađem temu na forumu u kojoj će mi netko pomoć...
Glasovno navodenje radi tako da ti prije skretanja za neku ulicu ono javi skrenite sada ili do krizanja imate 200 metara ti si sigurno mislio ono da kazes ulicu pa ono te odmah vodi do tamo ali toga josh nema
Karta je AR 2,1 i ima na karti alikroz adrese ga ne može naći ( sorry zbog viška i "i" u nazivu.
Kroz pretragu gradova nađe petrcane ali to mi nije palo ni na pamet jer uvijek idem preko adresa i kad stavim tamo pod grad petrcane to ne može naći. stvarno je glupo da preko jednog načina nađe a preko drugog ne pa jel da tražiš sa c,ć ili č đ, dj ili d i sl.
Još jednom hvala svima na trudu.
jel si nasel satelite i pozicioniral se koji put? ako je sve dobro napravljeno onda kad prvi put palis garmin, zoom je skroz na out pa se karta uopce ne vidi, kad nade satelite onda se zumira i karta je vidljiva... mozes provjeriti dal imas kartu tak da ides trazit neki grad pa ti ga pokaze... ili si stavi jos i basemap pa lakse nades kad imas "cijeli svijet"...
Konačno sam našao problem u mapsorce i prebacio mape. Možda pomognem nekome sa rješenjem problema. Među odključanim kartama nalazilo se odključavanje pod oznakom DEMO. Kad sam ga uklonio sve je proradilo kako treba. To demo je nastalo kad sam od navigo sistema dobio masorce dali su mi da odključam sa oznakom demo kako bi mapsurce radio i vidio sve što mi treba. Još nešto za brže prebacivanje karata koristite čitač kartica na kompjutoru ili laptopu jer prebacivanje na mobitel dugo traje. ovako eu 2009 + AR 2,2 + SCGR 1,9 prođe za cca 30 min.
JOŠ JEDNOM HVALA SVIMA KOJI SU MI POMAGALI OKO PROBLEMA.:wave:
jel itko probao ovo..........
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=344019
Imam problem, tek nedavno sam sa ovoga foruma skinuo Garmin xt i instalirao ga po instrukcijama...unaprijed hvala!
Do jučer je sve normalno radilo kalkulacija ruta po čitavoj EU i slično ali danas se pojavio problem.
Imam instaliranu verziju 5.00.20 na Nokia E51 koristim vanjski GPS Receiver koji normalno radi kako za sebe, za mene, tako i za druge :)
Mape sam instalirao preko Mapsource, Europe City Nav NT 2009, Adria Route 2.2 i SCG Route 1.9 - sve kao jedan file otprlike od 1.5 GB
Sada samo računa rute npr Sarajevo - Zagreb ili Sarajevo - Beograd, što će reći samo unutar Adria i SCG ali kada treba van onda neće. Ponavljam jučer je sve radilo kako treba.
Naime nekad danas mi se desilo da je crkla baterija i nisam siguran dali je aplikacija bila aktivna ili ne ali zna se desit kod Nokie E51 ako je neka aplikacija na SD kartici aktivna da File poslije bude "corrupt".
Nije mi bilo mrsko da ponovo sve instaliram, pa i samu mapu koja traje 2 i nešto sata, ali problem i dalje postoji.
Ako neko zna bio bih zahvalan...da ne radim format kartice jer imam i gomilu drugih file-ova na njoj. Kartica je SDHC 8GB.
Instalirao sam garmin na N95 i E71.
Na N95 sam dodao adriu, scg i neke dijelove evrope i sve fercera kako treba. Na E71 sam instalirao samo adriu i htio sam danas da dodam i scg i neke dijelove evrope. Obiljezio sve mape u map source i prebacio na E71 bez problema. Ali, kada sam pokrenuo garmin javio mi je da ne može otključati mape.
Šta da radim? Da mijenjam sw.unl ili nešto drugo?
Pliz pomagajte, jaran mi sutra putuje za Njemačku i kont'o sam da ću odraditi ovo bez problema.
Hvala svim dobrim ljudima.
moraš odključat karte ponovo, pošto ih prebacuješ na drugi mob., sječaš se da si koristio cad ID (za odključavanje karata), e to svaki mob ima svoj.
a prije toga moraš obrisat stare ključeve:
= Citat =:
Kako da obrišem ključeve u Mapsourcu?
Mapsource - Utilities - Manage Map Products - Unlock Regions
te obrišeš ključeve koje želiš
hvala puno drug...
dodatni mi je problem sto nemam kabal za E71 a citac kartice mi nesto ne fercera tako da njegovu karticu prebacujem u N95 i onda to radim.
dakle:
1. brisem stare kljuceve u map source
2. kucam njegov ID (od E71) za dobijanje novog ključa
3. otključavam s novim ključem
4. ponovo prebacujem na E71
jel' tako?
edit: zavrseno, bas ovako... hvala jos jednom!
ovdje imaju rapidshare linkovi za City Navigator Europe 2009.11 (Mapsource version) (MapID = 397)
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic....&sd=a&start=60
Dali netko ima slicne probleme ili savjet dakle:
Imal sam Garmin 5.00.20 na N82 i osjetno mi je zderal bateriju.
Instaliral sam 5.00.30 jer je receno da je bolja verzija (zbog baterije) no imam vec iskustvo da bas puno manje struje mi ne trosi.
Pozdrav svima! Negdje sam procitao da je izasla verzija 5.00.40, zna li netko nesto o tome?
Sorry, vidim da je vec bilo rijeci o tome ovdje!