pa ono, pogledaj si račun :D
Printable View
pa ono, pogledaj si račun :D
Kao da je to okidač svega, pa taj mobitel se sigurno barem nekoliko puta pali u fazi dok je još na pokretnoj traci. Datum izlaska iz tvornice može biti i mjesec dana prije nego je ispisana garancija, tj obavljeno prvo paljenje/punjenje/aktivacija.
Vidim da si pisao o pukotinama, o novonastaloj pukotini i da im saljes mail.
Si dobio odgovor? Su ga preuzeli ponovno?
Ja imam vise ideja sto napraviti ukoliko budem nezadovoljan ucinjenim, ali citajuci tvoj post, ocito "ovlasteni servis" ima servisere za 1600kn drzavnih poticaja i kvalitetno otvaraju uređaje i popravljaju :)
ovaj UK XXELLA stvarno lijepo radi.. bolje drži bateriju nego naš unbranded 4.1.2.
Jučer sam bio na servisu radi pukotine. Čovjek je pregledao mobitel, vidio da je potpuno nov, samo s tom jednom pukotinom, i preuzeo ga. Sada čekam rezultate. :)
pozzz,moze mi netko reci sta znaci android leak
:jehon:
Android leak
Napravio update sa 4.1.1 na 4.1.2 (XXELL4, SEE i rootan) te nakon update-a opet rootan, baterija se trosi otprilike 20-30% brze nego prije na 4.1.1. Nakon toga napravio hard reset te vratio iste programe kao i prije, baterija se sada trosi kao i na 4.1.1
Nakon jednog potpunog praznjenja sa 4.1.2 nakon hard reseta, baterija traje nesto duze nego na 4.1.1
Koristim 2-3 dana ovaj 4.1.2 (bez roota) i cini mi se da mi baterija traje dosta duze! Nekih 20-30%!
Tek sam ga kupio i ima vec skoro 6h screena.verzija 4.1.2.
Nije još
Znam da vecina vas prati situaciju s SDS na xda forumu pa vam stavljam još jednu temu po kojoj večina SIII je ipak sigurna ako su updateani redovito. Malo si pogledajte http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2091045
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Poslao im mail, i cekao jedno dva dana odgovor, kako se nisu udostojili odgovorit, opet posaljem mail s pitanjem " da li netko misli odgovorit na moj prijasnji mail" dakako odgovora i dalje nije bilo.
I reko ajde idem nazvati, mada sam htio da mi ljepo napismeno nesto napisu, jer ovak preko telefona moze pricat sto zeli,
I javi se lik, i cim sam mu rekao ime i prezime sve mu je bilo jasno, znaci totalno upoznat s mojim slucajem. I kaze kao poslali su upit samsungu i cekaju odgovor od samsunga sto i kako dalje (istu spiku mi je prodao i kad se maticna mjenjala), i kao da cu svakako dobiti odgovor.
Po meni su to sve nagađanja jer, koliko vidim, samsung se uopće nije oglasio. AndreLux je našao taj fix i proglasio ga fixom za SDS. Jel to to, ili nije, tko zna.
i još k tome nitko uopće ne zna je li update 7 u novim kernelima (XELLA na dalje), nagađa se da je.
Prvo se mislilo da je fix u bootloaderu, no nitko naravno, kao ni ovo, nije mogao potvrditi ni opovrgnuti, sad su se svi predomislili. Vidjet ćemo kako će se razvijati to dalje. Imam Yank555 kernel i na AOSP i Samsung i drago mi je da sam ga išao probati nakon što sam vidio da je stavio navodni SDS fix i ono što mogu reći da je kernel fantazija. Najdulje trajanje baterije do sada i najglađi kernel.
Ako krepa, imam garanciju, ako ne krepa super.
Opet ja. Mislila sam da će bar s novim mobitelom biti oke, al vidim da ne baš. Dakle, otkako sam updateal na 4.1.2 počele su mi se na status baru pojavljivati obavijesti s reklamama, ignorirala sam to i zatim sam skužila kako mi se ekran pali gasi jedno 4 puta iako je zaključan, a ja ga ne diram i tako sam skinula neki antivirusni program i našla neku smetnju i naravno otklonila ju.. od tada još nisam skužila da se pali..
E sad, problem je u tome da mi je od jučer mobitel počeo pokazivati kada bi poslala poruku kako mi je prazan 'Inbox' i onda bi ga morala restartat i onda bi bilo ok, i tako opet dana i opet restart. Zna li itko u čemu je problem i kako to rješiti?
Za sada jo 33%, na bateriji ukupno 1d 11h, ekran 3h 25min, wifi uključen cijelo vrijeme osim kada je bio u airplane nekih 7 sati preko noći.
EDIT:
Sve više SDSova prijavljenih na telefonima koji su bili na ELLA službenom kernelu. Dakle samsung nije izdao SDS fix. Pitanje je li MMC fix uopće SDS fix. Ovo je gore od Apple-a
Pre nekoliko dana sam ovde pisao o tome da sam video screenshot ,fon kupljen u Mts u Bg,sa plocom 1500.Zasto Samsung u novije telefone stavlja nove ploce?Zato sto je jeftinije?!!Cisto sumnjam, jer njima je skupo i staviti jacu bateriju na top model.Prvo je bila ploca pa bootloader pa ispade da je na raju kernel i to sve bez samsungovog zvanicnog obavestenja.Samsung je jednostavno zabrljao i to nece ni zvanicno ni nezvanicno da prizna.Sramota!Iskreno poceo sam ponovo da gledam Motorolu(moja stara ljubav) sa najlepsim dizajnom i najboljom izradom.Kako sam se odreko finaca tako cu i "zutih".Sto je za Samsung najgore mislim da nisam jedini koji ovako razmislja.
Nisi jedini ;) Mislim da mi je ovo prvi i zadnji samsung. Evo još 10% Yank555 kernel, rom deodexd, zipaligned, debloated
http://www.pohrani.com/t/J/fi/4buBjp...-01-13-13-.jpg
http://www.pohrani.com/t/n/Xu/2vLSRy...-01-13-13-.jpg
http://www.pohrani.com/t/23/jr/ZzXk8...-01-13-13-.jpg
BTW. sad vidim da i na novim revizijama isti memorijski čip. sve same teorije, a samsung ćuti.
Evo da kažem svoje mišljenje.
Svaki proizvođač..bilo koji...apple, samsung, nokia...svi će gledat da prođu što jeftinije moguće...tako da na hardver niti datum njegov ne treba niti gledat.
Problem postoji, problem nije namjeran, problem će se vjerojatno riješiti i u postupku je rješavanja jer ovako loš glas nikako nejde na korist samsungu.
Sve u svemu, treba se malo opustit i smirit, pokriveno je garancijom...a sad da li će samsung javno objaviti i ispričati se...ili u tišini izdat neki update koji će to popravit je njihova stvar tj izvagat će što je bolje, priznat i popravit pa možda i narušit svoje ime...ili šutit, popravit i molit se da se broj kvarova s tim smanji i svi sretni.
Netreba sad mrzit bilo kojeg proizvođača zbog takvih stvari...jer po tome niti jedan nevalja, iphone zbog onog signala, htc zbog hardverskog raspadanja i pucketanja itd itd
pozz
Debelo i predebelo samo mi platili ovo zadovoljstvo da bih ja imao sentimentalnosti prema njima....lepo rece jedan momak:ne flashujem nista,drndam ga maksimalno,punim celu noc,restartujem kad mi je volja i cekam da rikne da ga menjam jer imam garanciju...mozda je to resenje!Cemu vitlanje, celo noc, po forumima trazeci utehu!Mene je toliko poremetilo to sto ne ostavljam fon nocu na punjene da nemam reci...Top model,najbolji na planeti!!!Jes aha.
BTW.Bice oni,uskoro, opet dobri proizvodjaci bump telefona kao i Finci.
Ja se uopće ne zamaram sa tim problemom, jednostavno, kada/ako rikne ide u servis i bok.... :)
Ja imam staru plocu, potencijalnog mrtvaca ali iskreno, boli me briga. Rootan je, flasham romove i sve ostale gluposti. Puni se cijelu noc, kad se probudim skinem ga s punjaca i ne zamaram se s tim dali ce i kada bit za servis. Kad i ako dode do toga idem u servis i nekom grkljan vadim ako ne dobijem odmah novi. ;) nego kakva su vasa iskustva s baterijom?
Meni sad u zadnje vrijeme (omega v36, 4.1.2., siyah kernel, jedno vrijeme stock) trosi bateriju preko noci cca.2%/1h u fazi mirovanja sa ukljucenim wifi-em. Kakva su vasa iskustva? Neki savjet za bateriju?