zanima me kako mogu saznati na koju je mrežu zaključan iphone, pošto je kupljen u Njemačkoj !? Traže mi za tu informaciju 10-20 €, pa ako je netko dobar i zna da mi kaže to za besplatno :))
zanima me kako mogu saznati na koju je mrežu zaključan iphone, pošto je kupljen u Njemačkoj !? Traže mi za tu informaciju 10-20 €, pa ako je netko dobar i zna da mi kaže to za besplatno :))
Pozdrav, danas sam mjenjao svoj htc za iphone, i imam jedan problem tj 2, molio bi za odgovor, ako je nesto do tel da ga vracam,
prvo, home tipka me nekad zeza, tj nekad je pritisnem i uopste ne reaguje, a nekad radi super,
a druga stvar, cini mi se da nekad ekran treperi, ne uvjek nego samo nekad, i to uglavnom mogu primjetiti kad je tamnija podloga,
tel sam uzeo polovan, na njemu je os 5.0.1, modem firmware 04.10.01, otkljucan pomocu gewey kartice, i uradjen jailbreak.
Izvinjavam se unapred ako negdje postoji nesto vezano za ova dva problema, danas stvarno nisam imao vremena da trazim, citav dan sam na poslu, pa ako ovo po vama nesto nije u redu da vracam tel.
Ja sam zbog tipke dobio od t mobila novi mob, znam da je mob polovan ali zelis mob u funkciji valjda tak da bi ja na tvom mjestu vratio mob. A za ta treperenje ekrana nemam pojma. Inace moze se bez tipke kad je jailbrejkan, ali to je sve do tebe. Ja iskreno ne preferiram koristenje home tipke.
Jeste polovan, dao sam za njega moj htc 7 pro, star oko 3 mjeseca, u racun je otisao za 200e i doplatio jos 125e, ne znam da li je to puno, ovdje kod nas su po oglasima od 300 do 400e.
E sad, sto se tice te tipke, malo sam sad istrazivao, dosta ljudi ima taj problem, vjerovatno je kao problem sto prasina udje unutra.
A za ovo treperenje ekrana, da li problem moze biti jailbreak? Imao sam drugara koji je imao iphone 3g, nesto su mu bili zeznuli oko otkljucavanja ili jailbreak-a, i tel je nekako zapinjao kad se lista po meniju, a znao je i da treperi.
Jel ti treperi slika na kameri? Crtice idu po ekranu al ne često nego na trenutke?
To na kameri sam skontao, mislim da je to i kod ostalih, nego ovako u meniju uopste, najbolje se vidi na tamnijim podlogama, recimo kad povucem ovaj notification bar prema dolje pa na toj podlozi se najbolje vidi kako treperi.
Što se tiče tipke, treba zamjeniti flat kabel ispod nje, isto je i meni bilo. JB ili bilokakav drugi softver nema veze s tim, to je HW problem.
Za ekran pojma nemam, meni u godinu i 5 mjeseci kolkiko ga imam se nikad tako nešto nije pojavilo. Ako imaš garanciju nosi, ako ne morat ćeš platiti sam.
kao što piše u naslovu..nakon što sam pokušao napravit unlock iPhone-a 4 nestao mi je sat na status baru..probao sam u sbSettingsu namjestit..al tamo mi je upaljen i dalje mi nema sata..zna netko kako da ga vratim?
Drugari zna li neko rjesenje za ovaj problem, danas sam slucajno ugasio svoj iphone, kad sam ga upalio, sve izgleda ok, ali kad kliknem na bilo koju ikonu u meniju, kompletna slika na ekranu se smanji i zauzima otprilike samo jednu cetvrtinu, jedino kad je u glavnom meniju sve izgleda ok, bilo sta da pokrenem, ovako se smanji, sta da radim? Problem je sto nista ne mogu koristiti jer kad klikam na taj smanjeni dio, uopste ne raaguje na komande na toj umanjenoj slici, tj reaguje, ali na na onu koju kliknem na toj slicici nego onu koja se tu inace nalazi kad je prikaz normalan. Odmah da napomenem da nisam instalirao nikakve teme ili pozadine koje nisu kompatibilne rezolucije koje bi mogle uzrokovati ovakvo nesto.
http://img254.imageshack.us/img254/918/img0363j.png
http://www.eufuzz.com/technology/app...-ios-5-device/= Citat =:
Solution to the quarter screen issue:
Step 1: Open SBSettings
Step 2: Tap “Power”, and select “Safe Mode”
Step 3: Once booted into safe mode, tap the status bar when it says “Safe Mode”. This will bring up a prompt; tap “Restart” to restart into normal mode
Step 4: Launch an offending app, and the issue should be resolved
Drug, nisam siguran da na ovom tel uopste ima taj sbs settings, kako se to inace pokrece? Koliko vidim problem ovdje pravi ovaj activator, on ima na tel, gledao sam da njega deinstaliram, ali to moze izgleda samo iz cydije, a cim je pokrenem ekran se opet smanji, sta da radim???
Imam ovaj iTools na racunaru, preko njega sam malo gledao instalirane aplikacije na tel, nisam nasao taj sbs settings, ali ima folder activator, da li bi smio obrisati taj folder, tj da li bi tako uklonio activator?
Pa, prvi puta vidim ovakav problem.
Ali, ono kaj mi pada na pamet je, kao da ti otvara prikaz za 3gs, a ne za 4. Ne znam zašto bi to radio, možda se nekaj zmrdalo kada si instalirao neki tweak, pa izbrisao, tko će to znati.
A jesi ga probao opet ugasiti pa upaliti? Ako ništa drugo, jedino ti preostaje restore. :dunno:
Rjesio sam problem, namucio se debela 3 sata, gledajuci na yt, rjesenje je toliko jednostavno ako imas taj sbsettings, ali ja ga nisam imao, onda sam bio nasao da ga je moguce ubaciti u tel preko i-FunBox programa, skinem taj program ali nisam mogao naci taj installer za sbsettings jer je bio obrisan tamo sa filesonic ili tako nesto, i onda slucajno ispod jednog tog videa na yt gdje je objasnjen postupak kako se rjesava ovaj problem, procitam jedan komentar koji mi je rijesio problem, evo, mozda jos nekome zatreba:
Guys, if you DO NOT have SBSettings, you can easily enter into safe mode by doing this:
Hold down an icon on the home screen so all the icons will wiggle. From there, drag an icon to another icon and IMMEDIATELY tap the folder that is being created.
A loading screen will appear, which will then lead to the lock screen. Unlock your device, then press restart and you're good to go.
U sustini, namjerno zblesavis fon i kad ti ponudi restart, rijesio si problem :D
Odmah nakon ovoga, nasao sam taj sbsettings i instalirao ga :D
Prebacio sam broj na tomato i dogodilo se baš ono čega sam se i bojao, ne mogu nikako srediti mobilnu podatkovnu mrežu. Preko unlockit.co.nz pokušavam snimiti profil za VIP ali kaže cijelo vrijeme da se ne mogu koristiti dva profila, a kaj je najbolje nemam niti jednoga navedenog da je snimljen. Također ne mogu promjeniti mobilnu podatkovnu mrežu jer je jednostavno nemam. Ima netko kakav prijedlog, već se 2 sata mučim s tim.
P.s. rješio na ovaj način:
1) Connect to the device via SSH OR using Cydia iFile;
2) Browse to the path /private/var/Managed Preference/mobile;
3) Now you can find the file com.apple.managedCarrier.plist with the configurations of the Fake APN;
4) Remove this file;
5) After this step you’ll be able to install a new profile: go to Unlockit or use the Iphone Configuration Utility to create a profile with the working APN of your Operator (for example tim.br, claro.com.br). If you don’t know it, you can find the right APN on the Web;
6) Install the profile;
7) Now you’ll be able to connect via 3G or GPRS/EDGE.
Vjerujem da si probao "Reset mreznih postavki"?
Probao, nije pomoglo, rješenje sam našao ipak na guglu nakon dosta traženja, pa možda nekome pomogne.
Moze pomoc, imam iphone 4 ios 5.0.1 i nedavno sam nesto prckao po cydiji i odjednom mi se pojavilo da nakon sto se mobitel ugasi ili zaključa pojavi mi se onaj 'activation required' screen...i onda da bi dosao na home screen moram koristit onu foru sa 112 pozivom :(
Inace imam jailbreak i sve je ok ali vjerojatno sam izbrisao neki tweak u cydiji koji miče taj activation screen.
Izbrisao sam sav sadrzaj s iphone 4 u postavkama.
Imao sam verziju 4.1 i napravio sam jailbreak s limera1n
Kad sam pokrenuo brisanje pojavila se jabuka i na njoj je ostalo, nejde nikud dalje
MOLIM POMOĆ
Opće je poznato da se to ne radi kada si jailbreakan.
Pao si u Bootloop, Probaj sa programom iReb ga izbaciti iz bootloopa. Ako nebude htjelo nikako, stavi ga u DFU mode i restoraj ga, a potom vrati backup na mobitel (ako imas backup, naravno. Ako ga nemaš, ostao si bez podataka, naravno ako su ti podatci potrebni.)
moj slucaj ?!
iphone 4, 5.0.1, JB prije 2-3 mjeseca posto sam dobio novi jer mi na starom riknula home tipka..
samo mi se ugasio :/ kad ga spojim na komp, prepozna mi ga ko USB i itunes ga prepozna..
ima oko 70% baterije, tak da nije do toga..
ali se jednostavno neda upaliti :/
ideje ? :(
Da nije možda krepao display?
Jel čuješ onaj zvuk punjenja kad ga uštekaš? Ako ga iTunes prepozna, onda radi. Osim ako je u DFU, onda ga moraš restore-at.
Daj malo više detalja, kako ga iTunes prepozna, da li reagira na neke komande (npr kada ga spojiš na komp, i prepozna ga iTunes, probaj držat Home tipku pa vidi da li se pali Voice Control).
ne, ne cujem zvuk nikakav..
ustekam ga, otvori se itunes i onaj kao izbornik koji se otvori kad se i stick usteka..
prepozna mi mob u intunesu "Ceki" i kad idem na back up, ne reagira itunes ;)
u DFU modu nije, pisala bi mi obavijest,a i bio mi zakljucan u dzepu (hodao sam po cesti, napisao sms, zakljucao, stavio u dzep i za minutu ga opet izvadim i mrtav)
EDIT: sad mi prihvatilo back up i radi ga.. dal da nakon toga napravim update softa ako ide i ako se ne upali pravac t-com ?
displej full mrtav :/
ne
NOVI EDIT:
isao sam napraviti restore na 5.0.1, pa mi izbacilo 3194 error, njega sam riješio, i onda mi se pojavila jabuka, pa error 1645 i mob se upalio :/
ne znam u cemu je bio/moze biti problem
Vjerojatno, ako je bio jailbreakan, neki tweak ga je uništio. To ti je, ajmo reći, normalno na jailbreakanom iPhoneu. Da nije jailbreakan to ti se nikada ne bi desilo :)
Uglavnom, dobro da si pitao, i da si uspio rješiti. Ubuduće pazi šta stavljaš sa cydia-e, i gledaj jel se neki tweak ne slaže sa nekim kojeg imaš. ;)
Nisam bio na cydii od kad sam radio JB ;)