jel ima t-mobile taj ispis na netu?
Printable View
jel ima t-mobile taj ispis na netu?
gdje se na netu mogu vidjeti ti ispisi ?
- u redu je skonto sam gdje je to.
:wstupid:= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Slagao sam obračunske jedinice. To mi je bilo najteže pronaći jer kad sam broj sekundi podjelio sa 15 nije baš dobro ispadalo jer bi mi npr 1 sec zaokružio na 0 a 14 sec na 1 kao obračinsku jedinicu, a obje bi trebao zaokružit na 1... Onda sam otkrio funkciju CEILING koja je to rješila. :) Mislim da sam sve uzeo u obzir, al vidjet ćemo na krajnjem ispisu...
Ma ja to više radim ovak iz znatiželje i da si malo ponovim rad u excelu jer mi se čini da tak najviše naučiš na nekim konkretnim stvarima, a na kraju bude možda i kakve koristi od svega toga...
Kaj ćeš, svaka budala ima svoje veselje. :spin:
program je zakon kak mi se cini
evo draga gospodo koji koristite VIP tarifu 0 već su vam lagano počeli stizati računi. Zanima me dali je u granicama očekivanog ili više ili pak manje.
nije mi jos stigo... tak da ne znam. a mislis da sam uletio u obracunski od 15-16?
ja bih 1.-30? kako da to promjenim?
pa od kada to račun dolazi prije 01 u mjesece?= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
ja još ni jedan nisam dobio prije 10 u mjesecu!
da evo stigo mi je racun, i opet mi je obracun od 15-16..bas glupo.. ja bi htio 1-30...
inace 65kn mije dakel jaaaaaaaaaaaaaako mal..
uspredbe radi prije Xcite model: 150kn mi je bio minimalo...
Podaci su za pola mjeseca.... naravno jer mi je obracunato od ukljucneja 1.4 do 15.4
ne kužim pa kad si se priključio?
i kak ti je već sad stigao račun?
Meni je isto stigao. Za 18 dana kolko imam uključeno 100kn ravno!
To je malo više nego sam prije trošio na prepaid-u, ali sad ja čekam račun za fiksni telefon koji bi se trebao drastično smanjiti jer uopće više s njega ne zovem vip frienda (curu) niti mobitele...
Evo, moja računaljka je točna!= Citat =:
Izvorno postao ihaladin
Po njoj mi ispada 85+12.5 - 97.5 kn, a na računu mi je 100,50kn.
Ova razlika od 3kn kn je nešto kaj sam mislio da se ne naplačuje, ali sam se zaj...
uglavnom - kad ja surfam po vip portalu preko gprs-a to je besplatno, ali ako ja npr. naručim prognozu koja košta 0,91kn on će mi naplatit to + promet koji se utroši da se meni pokaže sunčeko ili oblačić!? znaći nije 0,91 nego 0,91+0,49 (u ovom slučaju) iako on to skida sa vip portala. Jako glupo ak mene pitate! Znači ak ti skineš igricu sa vip portala, on ti naplati 10kn za igricu i još 5,6kn za promet (ako ima 100kb). Pljačka! Inaće to sam provjerio u službi za korisnike i stoji.
za igre sigurno ne ide naplata po prometu. A i za prognozu nisam baš siguran. Dali si možda sejvao sliku ?
sigurno ti nije naplačeno to što si naveo. Provjeri naplate GPRS-a (dakle datum i vrijeme) sa zahtjevom za vremensku prognozu. sigurno nečeš imati ista vremena i dakle onda to nije to.
Imaš pravo! Nije isto vrijeme...
Sad sam zbunjen... Žena mi je u službi za korisnike rekla točno tako kao što sam gore naveo. još sam ju pitao dvaput jer mi je bilo čudno...
Svi gprs pozivi koji su mi naplaćeni (0,49kn) imaj više od 600kb, ali sam siguran da niti jednom nisam izlazio s vip portala! Ostali koji imaju manje od 600 nisu... Ne znam dal to ima kakve veze... U službi vele da ne.
ma menije racun drstično manji..svaka čast tarifa 0.
nebi trebalo imat veze. prijenos podataka se naplati ako si spremao neku sličicu ili ako si naglo izašao iz VFL portala. ovih 600 kB mi je malo čudno pa nisi mogao toliko napraviti u jednom GPRS sessionu to je valjda 6B ili nešto sl možda 600 B.= Citat =:
Izvorno postao ihaladin
ako naglo izađeš iz VFL portala sustav vjerovatno nemože skužiti ali si prešao iz VFL na neku drugu WAP stranicu ili si isključio mob. mlo se probaj sjetiti što si radio u to vrijeme.
dali imaš možda e-mali klijent ?
Ma, pazio sam na to jako! Nisam izlazio sa portala sigurno, jedino ako me on bez znanja link-ao negdje drugdje...Što se veličine tiće, piše lijepo 625kB... jedino ako nisu kilobiti, al bi onda pisalo sa malo "b"...
Budem ih danas opet nazvao pa da utvrdimo o čemu se radi.
ma ja sam ti pokušao objasniti da kada si bio u VFL portalu da nisi slučajno prkinuo surfanje na silu. Onda se ne zna dali si otišao negdje van VFL portala ili si prekinuo vezu. Što se kilobajta tiće to bi onda bilo malo više naplačeno kolko me sječanje služi 100 kB je 5,96 kn, a i malo je previše za jedan WAP session.
VIP ima neku grešku u naplati GPRS-a(to mi je jedna teta priznala).Sustav im ponekad naplati 61 lipu makar nisi ništa kupil niti izašel izvan VIP portala.To smo vec raspravljali u nekom drugom threadu kad sam ja tvrdil da mi skinu lovu a nisam niš potrošil.Fino nazovi kor.službu i reci nek ti provjere spajanje na GPRS pa ce te oni nakon nekog vremena nazvati i vratiti novce(umanjiti slijedeći račun).Eto ljudi to ne znaju a sina je lova pa im se ne da zajebavati s tim.
pozdravi tetu i pitaj ju kako to da se ta famozna naplata izvrši na samo nekim telefonima s odrđenim verzijama softa a na drugima nikada. s tom si tetom pričao vjerovatno prije nekoliko mjeseci kad je bio harare sa naplatom na VFL portalu. Pitaj ju dali zna da se naplati prijenos podataka kada učitaš wap stranicu (naravno na VFL-u) recimo vijesti sa slikom i kada ideš tu sliku spremiti u mob (koliko ja znam DA). a neki telefon na taj način keširaju stranice pa si ti i teta mislite o greškama u naplati :)
da tu sam temu ja pokrenio...stvarno imaju gresku i naplacuju po 49 lp..a ljudi to ne zeli prijavljivati..glupsot..
ne bih ti baš vjerovao na rijeć. jedino ako ne radiš u VIPu pa znaš iz prve ruke. na mojih nekoliko telefona i kartica nikad se nije takvo što dogodilo osim kada sam imao kratko siemens CX65.
Uzmi malo prepaid karticu pa se pozabavi i vidjet ćeš da se ne rati o grešci u naplati nego ovisi od telefona do telefona.
ma pricas gluposti.. (nemoj se uvrijediti) imam pretplatu Xcite - imo.. i malo malo su mi skidali s racuna..mogu ti poslat kopiju.. pise u 12:31:05 preneseno 156kb (bubam sad brojeve) i ispod toga 12:31:05 0.250kb baplaceno 49 lipa.. nemoze u istoj sekundi naplatiti i ne naplatiti.. nazvo sluzbu.. oni utvrdili gresku rekli da je susta kkriv i vratili mi 90kn na sljedecem racunu... i onda na tom novom racunu je bilo jo 30kn naplaceno gluposti i onda su mi i to vratili na sljedećem racunu.. al poslej ja vise nisam iso na taj vap portal jer je to obicna krada..mozda su sad poravili tja sustav,,ali bio im je uzas zivi...
pa ne kažem da to nije točno da ti se naplatilo ali trebaš znati zašto. kako se svima tako ne naplačuje. trebao bi malo prostudirati kako uopće ide naplata da bi skužio o čemu govorim, ali to tebe kao usera netreba niti zanimati. bitno je da ti je vračeno ono što je uzeto. a da su gluposti ono što sam gore napisao i nisu jer ti se upravo zbog takvih stvari vrši naplata. Probaj koji puta s drugim telefonom paćeš vidjet da se neća baš to dešavati.
ja još računček nisam dobil;D