note 1 se oko kamere počeo grijati, pa onda gornji dio mobitela, te ubrzo ekran. i to sve za par minuta. nikad igrice nisam ni imao. ali ipak note 3 je daleko od note 1
Printable View
note 1 se oko kamere počeo grijati, pa onda gornji dio mobitela, te ubrzo ekran. i to sve za par minuta. nikad igrice nisam ni imao. ali ipak note 3 je daleko od note 1
Taman se malo ohladio, te neki dan opet uzmem note 3 u ruke kratko, i odusevljava me taj ekran. Točnije veličina, nemam nikakvih problema sa ispiranjem boja na z1, ekran mi je super, ali jednostavno je mali u odnosu na ovog.
Zanima me da li vam se guli lako taj alu-plasticni sta je vec rub, kao na prijasnjih s modelima, jer ovaj je bio dosta zguljen po rubovima u 2-3mjeseca. Ne bi volio nositi futrole, osim mozda onu s-view, cini se prakticnim ako se bas guli rub, makar me strah da ga ne podeblja dosta, na sadasnjem mobitelu sam futrolu nosio tocno jedan dan, ko cigla je bio.
Ali kamera me razocarala. To je glavni razlog zasto se premisljam da li preci ili ne. Citam na netu, dosta ljudi se zali na slikanje nocu, indoor, i slicno da je kvaliteta ispod prosjecne.
Po danu su svi oni i vise nego dobri, ali recimo navecer u kaficu ili slicno, najcesce se slikaju ljudi od 1-2,3m, i tu sam na kratko usporedio, i dosta dugo mu je trebalo da fokusira i okine fotku, a ona mutna, neka plavkasta boja od blica. Z1 ga je rasturio u tim uvjetima i dosta prirodnije boje prikazuje mi se cini.
No ja sam isprobavao to na 10minuta, imate li više iskustva pogotovo ako je netko imao z1, pa da kaže koliko je na note 3 zapravo lošija kamera u takvim uvjetima. Ili nije tako ekstremno loša? Mislim na auto opcije, tako i na z1 klikam sa 8mpx auto, ne da mi se za svaku sliku namjestavati igrati se opcijama. Bit je, point and shot kod kamera na mobitelima.
Ja nisam primjetio da je kamera u mraku lošija... sve što sam slikao do tri metra je ispalo i više nego dobro. Samo ruka treba biti mirna.
Ja sam preferirao auto postavke od note 3 naspram Z1...koja je davala fotke sa izrazito vise suma,na sto sam alergičan..takav senzor,f2.0,g lens..pa daje takve fotke-bogohulstvo...sa rucnim postavkama se stvari malo mijenjaju..
Ja sam note riješio samo zato sto mi se brightness smanjivao za nekih 30%,nakon 3/4 min korištenja moba..pa,opet gore,pa dole..ako da je to zato da se prc ne pregrije..ali kao Nije tako na svakom...kamera je bila skroz ok..u idealnim uvjetima ,z1 ima vise detalja..ali note3 mi je cesce davao fotke koje bi sacuvao..
Vidiš kod mene nema problema sa smanjivanjem i povečanjem svjetloče. Valjda su neke serije imale taj problem a neke nisu. I od kada sam živu temu zamjenio statičnom baterija traje osjetno duže. Prije mi je ta live tema cuclala dosta baterije a sada sa običnim walpaperom baterija traje dosta duže.
Evo piknuo sam napokon i note 3, sad imam z1 i note 3 pa cu usporediti jedan pored drugog. na prvu mi z1 daje više detalja ako su obje slike idealne, recimo slikanje portreta. Ali istina da note moze dati bolje slike, ovisi kako ispadne, bude oba slikao na auto postavkama pa cu usporediti bas detaljnije.
Imam i maskice ali mi je ljepsi bez icega, zanima me da li se guli rub lagano, te koristite li folije na ekranu? Ovo mi je preporod u odnosu na lakogrebivi z1, svaki dan neku novu crtu napravim, ali srecom prek duple folije:D
Sad me kopka jos da li da piknem galaxy gear watch, ili ne. Na kratko sam isprobao, jedva zakopcam kad je na maximum podesen remen, mozda probusiti jos jednu rupicu.
Te da li koristite cesto taj sat, ne znam nekako mi je malen da bi ga nosio non stop. Ali s druge strane ipak dosta funkcionalan, slika nije zrnata nego je ugodna za gledanje, i opcije mjenjanja sata su bas fora.
Danas krenuo 4.4.2 za VIP
Jel se zna kada kreće za Tele 2?
Nažalost ne, Samsung non-stop tvrdi da se ide po regijama (ne vezano za operatere), no u zadnje vrijeme to baš i nije slučaj...
Moj je iz Austrije pa sam imao prije 4.4.2, ali nisam koristio na prijasnjem softveru, pa proucavam bas razliku.
http://www.youtube.com/watch?v=_02wdy_oENo
Zanimljivo da s-view cover ne radi vise osim ako nije original od samsunga kazu, no inako ga ne koristim.
Nego, nemam ovu kamera ikonicu na locksreenu, citam da i drugi imaju slicnu situaciju. moze li se manualno dodati bez rootanja i slicnog?
Jel ti je unlock samo na "swajpu", ili imaš neki pin/pattern?
samo na swype je bez ikakvih pinova. Da citao sam i da onima koji imaju ikonicu se moze maknuti ako ubace neki pin i jos koja slicna situacija. Cudno, ali izgleda da neki imaju ikonicu neki ne.
Danas krenuo 4.4.2. za Tele2...
Evo ja sada provjerio i još ništa...
Upravo se skida. 386mb.
Ajde vi koji ste updejtali napišite koju riječ, koje su razlike... meni još nije ponudio nadogradnju.
Razlike neprimjetne. Najbolja stvar je puno brži unlock i wake time. Možda malo uglađenije sve ide. Nikakvih problema za sada.
Još mi nije stigao update na 4.4.2 a uskoro bi trebala izaći nadogradnja na 4.4.3 . Možda je najbolje da pričekam taj 4.4.3 koji popravlja neke bugove na 4.4.2.
http://www.bug.hr/vijesti/android-443/131618.aspx
http://giga.geek.hr/1/post/2014/03/u...oid-4-4-3.html
Ajde netko tko je presao sa s4 na note 3 neka mi kaze kolika je razlika u velicini moba kroz svakodnevno koristenje. Npr. nosenje u dzepu od hlaca itd. Jel nezgodno? Jer jedino me strah od toga da je velik sprecava da ga uzmem.
Nemojte ovu zadnju recenicu krivo protumacit. :)
Muke po mrezi i mobitelu....mreza Bonbon/Kitkat android
- imam samo Edge mrezu, samo jednom sam imao 3G mrezu, LTE nikad, u postavkama su odabrane sve;
- mnogo puta me ljudi ne mogu dobiti , donijem sms da sam propustio poziv;
- kontaktirao Bonbon, provjeravali signal,dobio novu SIM karticu;
- servis mi je rekao da je sve u redu s mobitelom,
- probao i VIP karticu i samo Edge mrezu imam...
Ima li jos tko slicnih problema kao i ja?
To je do moba rekao bi čim ti i s drugom karticom takvi problemi.
Nalaziš se u područjima dobre pokrivenosti?
Definitivno do moba kad ni s jednom karticom ne lovi, a s drugim uredjajima lovi.
Petrinja je pokrivena 3G signalom tako da mora lovit. Ako imas garanciju nosi na servis i nek rjesavaju.
Ja sam prešao sa S4 na Note 3. Što se tiće same veličine uređaja prvi dan mi je izgledao jako velik. Nakon tjedan dana ti je to sasvim normalna veličina i S4 ti onda izgleda mali :smile: . Mislim da to nije mobitel za nošenje u đepu od hlača. Ja sam ga samo nakratko stavio par puta u đep od traperica i brzo sam ga izvadio. Inače ga nosim u pederuši :smile:
Jos jedno pitanje. Imaju li note 3 mobiteli na ovom dijelu europe ovakav problem. Tj. Jel netko ovo primjetio?
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2471367