@gogs
"Svaki cigo svoga konja hvali" a svi cige ovdje voze na android. Samo zato što koristim Android ne znači da moram pljuvat po ostalome ili umanjivat njihovu važnost. Tvoje stajalište je u biti čisti fanboyizam....
Printable View
@gogs
"Svaki cigo svoga konja hvali" a svi cige ovdje voze na android. Samo zato što koristim Android ne znači da moram pljuvat po ostalome ili umanjivat njihovu važnost. Tvoje stajalište je u biti čisti fanboyizam....
Kako ste zadovoljni s prijemom WLANa? Meni se čini da je očajno loš. Radi mi samo u radijusu 5 metara od rootera, ako pređem u drugu sobu odma počne pucat. Spoji se na 2 min i pukne.
Da stvar bude gora, sad je počeo crkavat i na manje od metar od rootera. Za kompom otvaram market i sam crkne :S
Siguran sam da problem nije u rooteru jer na laptopu i ipod touchu radi sve normalno
Nešto ti je s mobitelom.
Meni najnormalnije radi, jednako dobro kao 5800, iPhone i N86. Jedino ima nešto bolji domet.
Probaj resetirati mobitel (master reset- da ti sve pobriše)- meni je pomoglo kod nekog drugog problema.
ne radi wireless kako treba na milestoneu. to sam i ja primjetio. ne slaže se sa svim ruterima jednako. ja imam aktivnu vezu, surfam i sve, ali download ne ide. skidanje aplikacija ne ide. jednostavno moram gasiti i paliti wireless.
@xlr: pun mi je qurac toga što se sve mora uspoređivati sa qurčevim iphoneom kao da je centar svijeta. između iOS-a i starog symbiana bi radije koristio symbian nego iOS.
@duude88: ja trenutno u ovoj temi pljujem po androidu, jer sam već i sam uočio nekoliko bugova i nepravilnosti koje me užasno živciraju, tako da baš i nisam najsretniji sa eclairom. Nemoj misliti da hvalim android, niti umanjujem iOS.
Moje stajalište se temelji na godinama iskustva korištenja raznih platformi. Bio sam na symbianima, na P2k platformama, linuxu, linux javi, motomagx, windows mobile, imao sam i iphone jedno kratko vrijeme, malo sam ga proučavao, čisto reda radi da vidim kako diše. imam sada na kraju android. nisam zadovoljan sa njime kako bih trebao biti, ali sigurno se ne može stavljati u kategoriju sa iOS-om. tako da...
a kome se neda čitati o iphoneu, neka ni ne započinje. Moje stajalište je tako kakvo je. Kome se ne sviđa, neka mi se obrati na PM oko daljnjih rasprava, jer sam ja zadnji koji će spamati ovaj forum, a to je već kroz dugi niz godinama svima trebalo biti jasno. i na kraju. nije gogs niti Gogs, nego GoGs. A ako sam nekome prevulgaran, neka se obrati višoj instituciji da me kazni zbog mog nedoprcanog riječnika. Živili.
Hoće li 4 pinski microUSB kabel raditi na Milestoneu (prebacivanje podataka i punjenje)?
Još ništa od 2.2... :(
trebao bi. zašto ne probaš?
ja ću nekog piknut sa nožem ako ne izađe froyo za milestone. prodat ću ga odmah.
naravno da će doći froyo na milestone, vodaphone ga već 5-6 dana testira u njemačkoj, isto kao i telus u kanadi
a ovakve izjave sve češće vidim, i što da ga prodaš? kupit ćeš neki sa froyom..i po čem će biti različit od ovog sad :D
stvarno smo mrvicu postali razmaženi s tim udpateovima i glupostima, pošto se mobiteli sve manje u biti koriste, a sve više stalno čekaju neki novi featureovi, updateovi...a u principu je u 90% slučajeva ono što je na njemu sasvim dovoljno :)
ne nisam, ni malo. wifi na windows mobileu mi radi 10 puta bolje nego na milestoneu i na androidu koji se slovi vrhunskim uređajem. da počnem nabrajati dalje? onih 10 posto kojih si zaboravio može uništiti tih 90% i ti to dobro znaš. Koliko si firmwarea promjenio otkad imaš milestone? Ajd iskreno? I zašto si ih mjenjao? Zbog čega si prešao na firm koji je namjenjen za Hong Kong? Zašto nisi na europskom? zašto toliko čekaš froyo? Ja znam zašto ga čekam. Nisam razmažen, nego sam ogorčen. pljunuti gotovo 3000 kuna za mobitel na kojemu imam stalno sranja i tražim zakrpe. kakav froyo. ja ako odjebem milestone, onda ću preći na sve, osim na androida. Nisam picajzla, ali fakat me živcira kad mi wireless ne radi kako se spada. kad moram skidati aplikacije koje će zamjeniti onu stock iz androida. živcira me kad moram 10 aplikacija za kameru skinuti da bi mi kamera dala neku normalnu sliku po mraku. ko budala se patim kad mi dual led ne blicne punom jačinom, nego tek onda kad resetiram mobitel na način da izvadim bateriju iz njega. ne, mobitel je sasvim uredan i nije kupljen na divlje, nego u vipu sa garancijom. mogu još nabrajati, ali mi se ne da.
E toliko o tome koliko sam ja razmažen oko updatea i glupostima, kako ih ti navodiš. no svakako, ne spominješ koliko puta je bio flashan sa tvoje strane.
ajd se smiri malo, prvo to sve što si rekao ne zahtjeva nikakav froyo, već običnu zakrpu sa ispravkom bugova, a drugo to nije bilo direktno tebi upućeno već općenito današnjim userima, al ak se oćeš svađati samo daj ;)
firmwareove sam isključivo mijenjao zbog toga što se volim baviti s tim, a do sad sam ga flashao jedno 5-6 puta i to manje više na verziji 2.0 koja je bila puna bugova - iako su ta sva flashanja praktički nepotrebna pošto su svi flashevi identični (ovisno o određenoj verziji)
al dobro, iskreno, ne pada mi na pamet ni tebi ni nikom se opravdavati zašto ja flasham mobitel il ne
što se općenito tog updatea tiče, motorola se prije već zeznula 2 puta
kad je milestone izašao sa verzijom 2.0, obećali su odmah update na 2.0.1..i kad ga nisu isporučili na vrijeme bilo je hrpa pritužbi svugdje...potpuno isto su ponovili sa 2.01 na 2.1
sad očito ne govore da rade na tome, već će ga samo pustiti OTA (iako to stvarno nemora biti tako skoro), ali milestone će dobiti froyo - 200%
@gogs
mogu ti pomoći sa par savjeta, prvo to a wirellessom nije općenito vezano uz milestone već uz TI drivere za android - za wireless modul, znam da milestone ne radi kako spada sa nekim dlink routerima (u tom slučaju prebaci na Gmode na routeru, dakle izbjegavaj mixed)
drugo, aplikacije skidaj..to je i ljepota androida :P
i treće, dual led ti ne blicne do kraja zato jer ti je baterija vjerojatno oko 30%, pa je to i jedan od načina čuvanja energije
al eto, ako nisi zadovoljan "****** android", pošto imaš garanciju, reklamiraj mobitel i stvar rješena
"Zivlju" raspravu cu uvijek podrzati, pa makar i uz nesto agresivniji ton, pogotovo ako barem izgleda argumentirano...ali mislim da doista nema potrebe za vulgarnostima.
Stoga korisnike, pogotovo GoGs - a molim da nas postede istih u daljnjoj raspravi.
Unaprijed zahvaljujem.
neću se ja svađati, pajo, pogotovo sa tobom :D daleko od toga. no naveo si da smo malo razmaženi zbog tih updateova. pajo, što misliš, koliko sam ja motorola preflashao? Što misliš, zašto ih ja flasham? htio sam reći u ovoj temi da android nije ono što bi trebao biti. trebao je izaći os bez potrebnih zakrpa i bugova. po meni, to bi onda vrijedilo te novce.
što se tiče wirelessa, ne radi dobro sa d-linkom, speedtouch st780 i sa zyxelom. ne znam sad točne modele, ne da mi se provjeravati. no eto sa čim ne radi dobro. ima podršku za sve modove, a ne radi dobro sa njima. G mode je na svim ruterima, ništa od mixeda. uostalom, što će mi mixed i slabija brzina ako mi sva oprema doma podržava G.
A što se tiče dual leda, znam da blica slabo na slabijoj bateriji, ali to se ne smije dogoditi dok je baterija napunjena 70%. Slažeš se? Mrsko mi je sada micati firmware opet jer sam si sve lijepo uštelao, stavio recovery i radi nekako zadovoljavajuće.
Mislim da sam ja zadnji koji će nešto reklamirati zbog nekog softverskog zadovoljstva, jer sam uvijek taj koji se bavio ovdje moddanjem i riješavanjem problema. No ovim putem sam govorio isključivo o stock androidu koji i nije baš najsretniji. Zato se očekuje froyo. barem ja.
Bimbi, smirim tenzije, makar nisam ni imao namjeru za neke grube i neprimjerene rasprave. ;)
WiFi performanse nemaju veze s Androidom, jer imam priliku testirati Hero@1.6 i Desire@2.1 spojene na huawei, linksys i d-link routere i performanse su identicne onima na recimo Nokia E66, N97 ili pak BB 8900. Znaci, problem je negdje u Milestoneu (radio).
@GoGs/pajo2 dajte odrezite malo quote-ni dio, da ne zauzimaju pola stranice ;)
ako i je problem negdje u milestoneu, onda su trebali prilagoditi taj android da radi uredno. recimo, sa drugim aplikacijama wifi radi normalno, dok sa stock androidom se ne slaže baš najbolje. jedino je riješenje prilagoditi da radi ako sam milestone ima neku grešku.
yup, stvar je u milestoneovom wirellesu, a on je texas isntrumentsov WL1271a, znam da sam čitao na googleovom sajtu da driveri za njega ne rade baš najbolje kod malog broja routera, pa bi trebao TI* izdati noviju verziju drivera
* ne mislim na tebe, već na texas instruments :D
jel samo meni počinje muzika svirat bez ikakvog razloga?
Ne, i meni nekad zna.
Stoji mi upaljen widget za muziku- udem u neku aplikaciju i samo pocne, kao da sam stisnuo play...
paljenje muzike, i alarm koji kasni su poznati bugovi u svim .31 verzijama softa...
pa il flashajte na najnoviju (.36) il čekajte još par dana kad će valjda pustiti OTA update (svugdje je već pušten osim kod nas :/)
il, alternativno, ako želite ostaviti sve originalno na mobu, moguće je da update postoji već, al ga još nisu stavili OTA, pa probajte preko službene aplikacije:
link
a tu je i pdf sa svim promjenama u ovom updateu:
https://rsddownload.motorola.com/dow...otes_Final.pdf
stisnuo sam u about phone meniju search for updates i našao je neki i skinuo ga je sad. (32.1mb)
instalirao se 2 min pa valjda je to to i neće bit ovakvih glupih problema više :/
skinite
http://www.2shared.com/file/2dDFRr5A/appz.html
meni obavezni apk-ovi
Da se nadovežem na kolegu GoGsa.
U potpunosti se slažem sa njegovim komentarima jer imam iste probleme. Dodao bi još na listu routere koji se dobro "ne slažu" sa Milestoneom - D-link, TP-link i Sagem.
Stvar koja me najviše živcira je gubitak data konekcije ( WIFI, 2G, 3G ) i nemogućnost ponovne uspostave ( pomaže jedino restart mobitela).
Isprobano na Vip i Tele2 mrežama - obadvije pretplate.
Kvaliteta razgovora varira od vrlo dobrog do "tunel efekta" kad mi sugovornik kaže da izađem iz tunela ili da se skinem da speakera, nevezano za firmware !
Isprobani su svi firmwarei od 31 iz Vipa do ovoga zadnjeg 36 - isti problemi !
Kamera je blagi očaj. Video snimanje je dosta dobro (po danu). Fotografije su po danu još i prihvatljive ali ispodprosjecne, dok je i malo mračnije - neupotrebljivo (katastrofa). DUAL LED - HA,HA...
Žalosno je da neki mobiteli od par stotina kuna imaju bolji blic nego telefon od 3000 kn ! Inače, napunjenost baterije kod mene nema nikakve veze kod jačine blica.
Gorilla Glass se kod mene pokazao besprijekoran, niti najmanje ogrebotine.
Relativno sam zadovoljan mobitelom. ALI, toliko iritirajućih "bugova" na mobitelu od 3000 kn je nedopustivo.
Nadam se samo da će Froyo donijeti nekakvo osjetnije poboljšanje !
Oprostite na dužem postu, ali ovo je samo moje subjektivno mišljenje o Milestoneu.
Ja do sada nisam primjetio ama baš nikakvih problema sa wirelessom. Isprobao sam na puno rutera te je svugdje radio besprijekorno. Dok sam bio na moru ulovio je wireless signal od birca udaljenog oko 150-200 metara, tako da se na wireless ne mogu žaliti.
I nakon vraćanja originalnog softa te tvorničkog reseta mobitel je i dalje nekako usporen. Prelazak iz aplikacije u aplikaciju uopće ne prolazi glatko, sutra idem do tele2, nadam se da mi je Desire već stigao. Sa Milestone sam se malo razočarao, ta tipkovnica mu je rekao bih najveća prednost, a **** ja mobitel ako ga imam samo zbog toga.
Slažem se da je kamera dosta veliko razočarenje. Snimanje je ok, posebno po danu, dok je kamera beskorisna osim ako je osvjetljenje savršeno.
PS: Zna li netko da li Desire pati od istih bugova kao i Milestone? Bugovi tipa alarm koji kasni i media player koji se pali sam od sebe? Znam da Desire ima Sense, ali tko zna....možda su te sitnice pobjegle i HTCu.
Ne kužim kakve veze ima 4. post....pajo piše o Milestoneu, mene zanima Desire.
@xlr
Task killer se lako riješi, samo se stavi program pod exceptions. Ali hvala ti na savjetu!
Da, već sam se odlučio na Desire, jednostavno vidim blistaviju budućnost Desirea nego Milestonea, a i Sense mi se jako sviđa, widgeti su mi genijalni. Milestone je ok, ali....da nema tu tipkovnicu mislim da ga nitko nebi niti nabavljao - jednostavno mu dodaje neki cool faktor. Ja ga obožavam samo otvarat i zatvarat, jednostavno je cool :)