meni savršeno ide pretvaranje t-mobile minuta u tomato kune
pustim da se mobiteli "raspričaju" po 90 min, nekoliko puta tjedno
Printable View
meni savršeno ide pretvaranje t-mobile minuta u tomato kune
pustim da se mobiteli "raspričaju" po 90 min, nekoliko puta tjedno
koliko znam mora se bon nadoplatiti, da iznos stigne na bonus račun.
i mora stić aktivacijska poruka da je tarifa aktivna.
Ako sam dobro shvatio,ja dobiveni bonus mogu koristiti isključivo za razgovore?!?Znači ne mogu s bonusom,kad mi sjedne,plaćati parking i surfat netom?!?
Dobro si shvatio i valjda ti je jasno da bi to bilo malo previše!
Lopine, trebali bi dati i za roaming! Kune su kune, pobogu. Ionako sve to oni naplate interkonekcijom.
Princip za roaming vrlo je jednostavan. Prekineš dolazni poziv i nazoveš broj s ekrana. Tako u roamingu trošiš kune s bonus-računa.
imal sam dosta love na bonus računu, od one stare tarife kad su svi natukli, sad nisam koristil broj par mjeseci i piše d je na bonus računu 0 kn, to je propalo ili..? :angry:
Propadaju li dakle kune na bonus računu ili one sakupljene (prije nego se nadoplatom prebace na bonus račun)? Npr. ako ne bih koristio broj 6-9 mjeseci što bi se desilo nakon što onda nadoplatim bon!? Jel sve ostaje kako je i bilo? Pitam jer koristim po potrebi, pa ako se desi da nema potrebe nekoliko mjeseci da ne propadne... Ima li neki minimum učestalosti korištenja, ili tek s propadanjem SIM kartice tj. broja propada sve (270dana)?
1.1. - aktiviraš tomato broj i tarifu na tuđi račun
siječanj, veljača, ožujak - puniš tomato broj minutama koje oni pretvaraju u kune
~31.3. - istekne aktivacija broja.
ožujak - prosinac: broj i dalje puniš minutama koje oni pretvaraju u kune
~2_.12. - nadoplatiš tomato broj bonom: bonus kune dobivene od aktivacije postaju dostupne za korištenje
jeli sada jasno mlesicu?
Isravljaču, brate, ne buni čovjeka!
Dakle, ako 1. 1. uplati 50 kuna bona, onda mu račun istječe nakon 75 dana.
Nikako 31. 3.
Potom, nema obveze da mjesečno troši određeni iznos na pozive.
I na kraju, iznos ostaje sve dok ne ugasi broj ili ako istekne 270 dana od zadnje nadoplate.
Nakon toga iznos propada!
Ok, shvatio sam. Znači i nakon tih 75 (ili 90) dana koliko već bon produžava aktivnost broja mogu me ljudi dobiti - mislio sam da nakon što istekne valjanost bona (to ~31.3.) onda nakon toga nemogu ja zvati ljude, a nakon mjesec dana (~31.4.) ne može ni mene nitko dobiti...A onda za 270dana propada broj. Znači ipak me mogu dobiti ljudi za to vrijeme, i idu kune...ok!
Ti kao da si jučer uzeo mobitel u ruke.
Ako je spomenuto 270 dana, onda je jasno da tih 9 mjeseci možeš primati pozive i zarađivati.
A znam da je bilo da nakon što istekne bon koji si nadoplatio (50kn vrijedi 90 dana ili tako nešto) ne može se više uputiti pozive ali se može primati još mjesec dana. Nakon toga su i dolazni blokirani...očito sam krivo mislio.
Uvijek nadoplaćujem bon svaki mjesec pa me nije to sekiralo...
Znaci jos uvijek vrijedi 90 dana kad aktiviras broj!?!
Nemamo nas dvojica što misliti.
Čovjek ima neaktivni broj koji je već koristio, napunio bonus-račun, i želi ga obnoviti bonom.
Nakon uplate 50 kuna dobit 75 dana aktivnoga razdoblja.
Samo kada ubaciš novu karticu i obaviš prvi poziv.
U Vipu dobiješ šest mjeseci, a u Tomatu 3 mjeseca.
A zatim je u obje mreže račun nakon uplate vrijedne 50 kuna aktivan idućih 75 dana.
dobio danas SMS poruku:
"Tomato te obavještava da se od dana 28.04.2013. mijenjaju uvjeti Tomato tarife Na tuđi račun. Promjena se odnosi na odlazne pozive i SMS poruke prema međunarodnim destinacijama te na odlazne pozive u roamingu na koje više neće biti moguće trošiti iznos s tvog bonus računa kao dosada. Prema Općim uvjetima poslovanja ova promjena uvjeta korištenja ti pruža pravo na raskid ugovora bez naknade. Nove uvjete korištenja tarife Na tuđi račun možeš pronaći na www.tomato.com.hr od 29.03.2013."
Dakle od 28.4. će tarifa biti potpuno neisplativa i bezveze...
---------- Post added at 17:56 ---------- Previous post was at 17:50 ----------
Ja predlažem svima da nazovemo neki inmarsat broj (onaj koji košta 50 kn/min) i fino bi za malo više od 4 sata istopio svojih 12000 kuna. Na taj način bi vipu zagorčali život!
PIŠIMO HAKOM-u!!!
Ideja ti je odlicna. Ako oni vec mijenjaju uvjete, onda bi bilo najbolje tako potrositi sve kune s racuna.
Ja razmišljam do čega će ta odluka dovesti:
A) tele2 vise neće iskopcavati brojeve
B) t-mobile neće ograničiti pozive prema 091/092 za korisnike flat i prejake opcije te VPN tarifa
C) tarifom na tudji račun koristit će se djeca. Umjesto da djeci nadoplacuju bonove roditelji će višak minuta u tarifi pretakati na tomato broj svojih klinaca
D) sim kartice s tarifom na tudji račun će znatno pojeftiniti
Jel smiju oni tako to mijenjati iz čista mira i ograničavati? Zar nisu tako probali obrisati sve kune na bonus računu prije godinu-dvije? To neka uvedu za nove koji uzmu tu tarifu (ako je dostupna). A ovako ograničavati pozive samo na RH rekao bih da krši uvjete korištenja na koje smo pristali PRIJE nego smo skupili par tisuća kuna - i sada kad su nas navukli, mijenjaju uvjete kako bi njima više pasalo! Nekako mi to smrdi - i svakako treba potrošiti te tisuće kuna iz inata! Kada mogu oni reći da možemo raskinuti ugovor ako nam se nesviđa, tj. hebite se - možemo i zbilja raskinuti ugovor ali uz "bang" efekt!
Nije mi jasno na što se onda zapravo mogu koristiti te kune sa bonus računa!? Izgleda na ništa - najbolje bi bilo da ih samo skupljamo a da ih ne možemo trošiti na ništa! Zar ne bi to bilo najbolje...ali u svakom slučaju ću svoje potrošiti na druge mreže - samo da ih košta što više!
Fakat živcira ta njihova samovolja i jednostrano mijenjanje uvjeta na štetu korisnika - kako kod vipa tako kod tele2! Čim korisniku nešto odgovara, to mora da nevalja i treba to sasjeći u korijenu...
Bolje neka uvedu nekakvo ograničenje prema inozemnim brojevima - određeni broj minuta (kuna) mjesečno, kao i pozive iz roaminga!
ajmo ljudi što se čeka! idemo se boriti za svoja prava!
ja sam HAKOMU (putem njihovog portala) već uputio dopis!
Poštovani,
Molim Vas da hitno izvršite nadzor nad Tomatom (VIPnetom) zato jer isti opet, na štetu korisnika mijenjaju uvjete korištenja na način da ograničavaju mogućnosti trošenja zarađenih bonus kuna. Ovdje je bitno napomenuti kako je Vipnet svojom tarifom privukao korisnike, a na kraju krajeva i zaradio na tim dolaznim pozivima na osnovu naplate tzv. interkonekcije! U interesu fer tržišnog natjecanja ali i zaštite korisnika molim Vas da po službenoj dužnosti intervenirate kako bi korisnici ostali zaštićeni pred nepoštenim i za korisnike štetnim potezima Vipneta.
Srdačan pozdrav,
.........