kako si to napravio? Preko kojeg servisa, usluge ili gatewaya?
mene zeza mikrofon.
jedno od većih razočaranja mi je ova Nokia...
Printable View
...stabilo, šteta...jer meni uređaj radi odlično...
...a što se tiče voipa, inače koristim lowratevoip providera koji ujedno koristim i na računalu ...postavke sip-a se nalaze u postavkama mobitela, samo je još potrebno dodatno instalirati jedan nokiin program koji omogućuje aktiviranje sip-a...program mi je kod kuće na računalu pa ga poslije uploadam na forum...
-kod mene radio radi odlično
-povremeno me sugovornici upozoravaju na zvuk koji dolazi od mene, pretpostavljam zbog mikrofona, odnosno noise reduction sistema
-jedino mi se sad povremeno pojavljuju problemi sa garminom(zaloka se u roku par minuta bez A-GPS-a,ali se ponekad samo isključi?!, ponovno uđem u garmin on nastavi kao da se ništa nije dogodilo)
to se ne događa svaki put, al obično baš kad mi je najpotrebniji (vrtio sam se po ljubljani jer sam fulo skretanje, kad se ugasio)
-inače se aparat od zadnjeg servisa i novog firmvera radi super
Ima li kakvih glasina o mogućem datumu izlaska novoga softa? Naime, ja sam svoju N52 prodao zbog noise reductiona koji nije radio kako treba.
Sada se razmišljam da si kupim E72 ili da pričekam novi soft, što je puno bliže mojim željama pošto mi se ne da nabadati po tipkicama na E72.
Sad sam naišao da bi novi firmware trebao izać ovaj mjesec. Verzija v.30.0.X.X.X
mislim da znam o kojem se programu radi...
SIP VoIP 3.x Settings v2.0 ( to je bilo pred mjeseci pol...)
Nego jel netko ima ideju kako mobitel (npr ovaj E52) koristiti kao analogni telefon, da E52 služi kao telefonska slušalica. Npr da ima neki adapter koji se zašteka na analognu liniju, a da mobitel preko njega može komunicirati recimo preko bluetootha?
ili preko wirelessa, pa preko kompa i modema (nekakav tool?)
Čisto radi toga što u mobu imam kvalitetan adresar... (a pozivi s analogne linije na analognu liniju su puno jeftiniji... a imam puno poziva)
Dečki novi softver je vani!!! Verzija 031.012. Idem fleširati svoju E52 pa da vidim koje su novosti. P.s. Iskreno se nadam da će sada garmin raditi.
Jesam rekao da će izaš ovaj mjesec. Trenutno službeno za Kinu i Finsku je dostupan.
Soft changelog and improvement :
UPDATED KEY BASELINES
• Browser
• FS Email
• Music Store
• Maps
• Settings Wizard 6
SEVERAL CORRECTIONS IN THE FOLLOWING AREAS
• Audio quality: uplink noise cancellation parameters updated
• FS calendar, Contacts, Home Screen and Meeting request
• Hands Free Voice UI
• Predictive text input
• Ovi Contacts
• VPN
• Gallery
• VoIP
• BT
Kako piše napokon je poboljšan noise cancellation, ili ti trebao bi se smanjit šum prilikom razgovora. Vidjet ćemo jel se stvarno poboljšalo.
Jučer sam instalirao novi softver 31.012 preko phoenixa. Iz prve ruke mogu reći da je sučelje nešto brže nego prije. Screen rotation radi glatko, wlan, bluetooth bez primjedbi. Što se tiče noise reductiona za sada je sve ok. Kroz nekoliko dana ću moći točno reći da li sada radi ispravno. S ovim softverom dolazi predinstaliran internet radio skupa s radiom koji su u istoji aplikaciji kao kod Nseries. Imam dojam da su slušalica i zvučnik nešto jači nego prije tj. na istim razinama čuju se glasnije. GPS-u treba kraće vrijeme da ulovi signal, i stabilnije ga drži.
Jedina zamjerka koju imam je što i dalje garmin ne radi tj. ne radi ispravno. U mojem slučaju karta se zamrzne dok brzina, glasovne upute i odbrojavanje do slijedećeg skretanja rade. S prijašnjom verzijom softvera nije radio nikako, zamrznuo bi se i gotovo. Imam garmin 5.50 i adria route 3.00.
Možeš samo reć jel galerija fluidna, jel zna malo zaštekat?
Što se tiče garmina, ne znam. Ima par komentara ovdje i nekima je normalno radio kad su isključili A-GPS, stavili memorijsku karticu većeg kapaciteta, instalirali stariju verziju garmina.
Alternative su ti SyGic koji radi bez problema i OVI maps koje su besplatne.
Da, galerija radi glatko i slike trenutno otvara bez zastoja.
Što se tiče navigacije probati ću ugasiti A-GPS i probati s nokijim bluetooth gps modulom. Instalirao sam zadnju verziju ovi maps, ovu besplatnu koju su izbacili i stvarno je super. Garmin držim zbog bolje pokrivenosti HR-a. Što se tiče memorijske od prvog dana sam stavio od 4GB.
Evo društvo da saopštim da je upravo hakovana verzija 022.009 na žalost na poslu sam i nemam pristup yutub_u pa ne mogu da stavim link ali ukucajte hack e52 v022.009 pa će te videti.I još jedna napomena,pošto je izašla nova verzija softvera nemojte je odmsh stavljati dok ne haknete fon, posle toga može jer vam ostaje haknut fon ,bar je meni tako bilo sa prethodnim fonom N79,nadam se da se ništa nije u medjuvremenu promenilo.
Nakon tjedan dana korištenja mobitela s novim softverom 031.012 mogu reći da sada konačno mobitel radi super. Noise reduction je isparvljen i sada radi kako treba, s bluetooth slušalicom nema nikakvih problema, wlan radi odlično. Kao što sam već i napisao zvuk na slušalici i zvučniku se čuje definitivno jače nego prije. Svi dodatno instalirani programi rade bez greške, osim garmina i dalje. Gledajući u cijelini puno bolje nego s prijašnjim verzijama.
Preporučujem update na ovu verziju.
Prvu E52 koju sam kupio početkom 1. mjeseca sam zamjenio, kod operatera kod kojeg je kupljena, nakon par dana zbog problema sa mikrofonom. Ista stvar se dogodila i sa drugom pa sam poslao mail sa audio snimkom (na kojoj se jasno čuje kako se gubi glas u toku razgovora) i upitom da li je taj problem rješiv. Nisam dobio nikakav odgovor :mad:, ali sam ipak odnio telefon.
Danas mi se vratila E52 sa popravka u ovlaštenom servisu.
Telefon sam odnio u srijedu u servis u Osijeku, a vraćen je u ponedjeljak (5 dana od kojih su 2 neradna), zamjenjen je mikrofon, i napravljen upgrade firmwarea na 031.012 ,mada je na nokiinom web-u za moj product code zadnji 021.013 i uređaj je debrandiran:respect:.
Sada predstoji testiranje i držim fige da je sve OK jer mi telefon stvarno paše.
BTW Ako nekoga zanima da li mu mikrofon radi OK to može provjeriti tako što nazove nekoga i počne "šuštiti" ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ u slušalicu i ako se šuštanje lagano izgubi "u daljinu" NE VALJA. Znam da zvuči blesavo, ali kod mene se događalo upravo to.
pozdrva svima na forumu!
imam dva problema sa svojom e52, radi se o sljedećem:
instalirao sam neki dan zadnju verziju firmwarea (uređaj je prije koji mjesec bio u nokijinom servisu zbog kvara na tipkovnici i tamo su ga oni debrandirali) tako da sam ja samo updateao novi firmware preko neta direktno mobitelom.
što se nakon toga dogodilo:
1. ne mogu se spojiti na net
imam podesene pristupne točke, ali tamo pod "mrežna odredišta" gdje se postavljaju "pristupne točke" više nema one zastavice pored "internet" ikone, same pristupne točke unutar toga postoje i one su naštimane da se aktiviraju nakon potvrde (kao što je i uvijek bilo) ali jednostavno kad želim otvoriti browser ili e-mail ništa se ne događa i uređaj javlja grešku "internet spajanje nije moguće"....
2. ne radi OVI karte
instalirao sam nove OVI karte i kad pokrenem aplikaciju nakon možda sekunde, sekunde i pol izbaci me na početni meni.......
eto, ako netko može pomoći savjetom zahvaljujem se unaprijed!
evo i ja sam apdejtao softver na E-52 (preko nokia PC suite)
problemi sa mirkofonom riješeni sad me čuju izvanredno
Moja je brandirana T-Mobile Nokia E52 i pise da je zadnja verzija softwarea 021.013 , koju i ja imam u mobu, moze li se staviti ova nova verzija na tu nokiu a da se ne gubi garancija
Može bez problema, garancija se ne gubi.
Pogledaj tu kako:
http://europe.nokia.com/support/down...ftware-update#
Nakon niti mjesec dana od izdavanja verzije 31.012 izašla je 32.001. O radu uređaja s verzijom 31.012 sam već pisao, i nisam imao zamjerki na rad uređaja. Vidijeti čemo s ovom najnovijom verzijom.
Evo i ja se razmišljam o kupnji e52 ili e52,pa me zanima samo jedna stvar.
Da li se uvukla prašina ispod ekrana??Al iskreno..
To mi je kod e51 užasno išlo na živce(to i loša slušalica koja se stalno trebala čistit da bi nešto čulo)..gledam i kod frenda na e66 isto,ne toliko ali to mene užasno živcira.
Jel ima ko iskustva sa e55?
Itko?
bilo tko?