vec sam lud od vip-ove moderne tehnologije koja steka za popizdit!!!!
Printable View
ha ha.
ajd malo smanji dozivljaje. P nije valjda da ce te ova glupost izbaciti iz takta. Niko nije spominjao da je netko glup i da vam mora raditi, vec da mi nije jasno.
a bilo bi pametno da se otvori druga tema vezana za Vip internet na bonove jer ovo fakat nema vise veze sa Bugom.
u tu temu nek se javi svatko ko ima problema ali s nekakvim podacima.
S cime se spaja, gdje se nalazi, da li je na 2G ili 3G. mislim da ce se lakse doci do uzroka problema.
e ljudi,ovaj usb stick od vipa,se moze koristiti za prijenos podataka dok nema vip kartice unutra..ili..? naravno uz micro sd
Naravno da se moze koristiti kao usb stick,nevezano jel sim unutra il ne..microsd i radi. Ima stick i svoje memorije ali to je za fw,program.. I kakve veze ima usb modem s mobitelom?!? Osim toga mobitel se moze koristiti i bez sim kartice-ako se nevaram. Ovisno o proizvodjacu i modelu moze se hitni poziv napraviti,demo pogledat,a mislim da neki se mogu koristit sve osim zvati,kao u zrakoplovnom modu...a sve bez sim kartice!!! Nema glupih ideja i pitanja-samo odgovora!
@tomy23
Oprosti krivo sam shvatio!
Jedino meni nije htio prepoznati SD karticu dok se ne instalira onaj software i driveri od USB modema. Malo je nezgodno svaki put to morati instalirati kad ukljusic u novi PC, ali ako ti treba mozes i za to koristiti.
@mlesic
Pa naravno da nisam mislio na hitne pozive kad sam spominjao mobitel, vec da je 99% funkcionalnosit mobitela tek sa SIM karticom :) Ne bih sad ulazio u rasprave da li je glavna funkcionalnost zvanje/sms ili one silne dodatne mogucnosti (mp3, kamera,...) koje se mogu koristiti u zrakoplov modu.
ma sve 5,zbote te glupe instalacije sam i pitao,to je fakat bezveze,mislio sam da ako nema sima unutra da nebi bilo toga postupka..ovak je stvarno bezveze i glupo..
Mislim da se moze zaustaviti to automatsko pokretanje,iskljuci se autorun na kompu-kao sto se za dvd moze iskljucit autopokretanje. Mozda u my devices ili kako se zove..pa naci usb taj.. Negdje sam to procitao,mozda bas na cafe.mobil da se to napravi ako nezelis koristiti vmc lite,nego rucno spajanje.. A podrska za microsd je dobrodosla dodatna opcija, kao i mp3,slikanje,igrice i ostalo na mobu.. Tako da ipak preporucam usb pravi,ovo je usput tako..
danas i ja digo karticu, stick ću uzet kasnije..
e sad me zanima, pošto je danas 18., ako danas aktiviram karticu dal moram potrošit tih 200mb do kraja mjeseca ili se to prenosi ili kak već to funkcionira..
i još neš, dok prođu ta 3 mjeseca, kad istekne tih 600mb, šta onda s karticom? dal se ona može obnovit bonom?
otkad aktiviras traje mjesec dana,svejedno kad aktiviras,,naravno da mozes...i sretno,meni je veza K O M A
Meni u Krku to izgleda ovako
http://www.speedtest.net/result/520357593.png
sa ako nekom ove brojke nešto znače. Ja sam skroz zadovoljan brzinom.
http://www.speedtest.net/result/520512354.png
Podno Sljemena prema Stubickima je meni ovak. Iako ovi speed testovi nisu bas pametna stvar sa testiranje bezicnog interneta.
http://www.speedtest.net/result/211817772.png
moje,Novi Marof,danas je bolje..jucer katastrofa..zasto-nemam pojma..
Jucer dopodne nekako,popodne i do ponoci nije mi se uopce htjelo spojiti_ista stvar kao i prosle subote_:)
Danas radi normalno;:hm:
Preko mobitela na selu,to je gprs valjda-oko 5kb skida po sekundi. A tele2 na t-mobile signalu 20kb po sekundi. Isto i kada sam u laptop stavio-kao dial-up veza,5 po 5 kb skida... U osijeku je bilo ipak brze na hsdpa i umts,ali ni priblizno 3,6mbs. Tele2 na selu daleko brzi,i to onaj mobil10 paket,uz voice..vjerovatno je edge od t-mobile,dok vip daje gprs... I eto,kakve koristi od takvog mobilnog interneta kad web stranicu otvara minutu-dvije. Kakve koristi sto u osjeku ima umts,hsdpa kad tamo na svakom cosku neki flat rate od par mbs. Na selu mi treba mobilnost,u vukohebini...a ne u os,zg...
Meni i kad je na vipu 115.2 (gprs) ne otvara stranicu nikada minutu dvije, tako da nije do gprs-a.
Neznam do čega je, na laptopu novi windowsi,...čak mi nije moglo napraviti update od NOD32 (izgubi vezu sa serverom što li,,..valjda presporo...). Evo sada sam u Os i kulturno otvara stranice preko UMTS-a, ali ono neki dan je bila strava. Najočitije mi je kada na mob stavim fajl neki da se skida od par stotina kb, ili mb koji: preko vipa broji po kilobajt-dva, ono odbrojava ih dva po dva...dok, kada stavim tele2 karticu u mob - odbrojava deset po dvadeset kb... Znači samo GSM je izabrano u mrežnim postavkama...tako da evo, neznam u čemu je problem ali Tele2 preko T-mobile signala je daleko brže od vipa! Možda je razlog Carnet APN...morat ću probati sa data.vip.hr
gprs... 10 znakova
nemozes ni ocekivati nista bolje od toga :(
eventualno probat da si upises DNSove
Očito je naštancano previše stickova za postojeće kapacitete mreže.