Ekipa kak izlazite na kraj sa blur slikama?
Jel ima ko kakv recept protiv toga?ove "zamuljane"slike su valda nedostatak IS...
Printable View
Ekipa kak izlazite na kraj sa blur slikama?
Jel ima ko kakv recept protiv toga?ove "zamuljane"slike su valda nedostatak IS...
kod mene nema bas blur slika
meni smeta sto je malo display tamniji od npr. k800. Ali tako mi je bio i na C902, pa sam stavio novi display driver. Moram naci i za C901
Kad stisnete lijevu tipku (za pisanje poruka) jel vam sve u jednom ili ima ono sms i mms da se bira?
imatic sve5??:))
je sve OK ;) jos ga istrazujem i slikam okolo :)
samo nemoj perverzije na net stavljat;)
probaj video,ja ocekiva kockice kao kod svakog se,ali dosta je fluidno,bez trzavica,iako je qvga,dosta je dobar za pogledat na fonu..
Hmm,mislim da ipak ima...ak si imal kad c905 onda bu ti bilo jasno o čem pričam..
To mi jedino zna smetat,pošto ti ruka kod slikanja mora bit mirna,al skroz mirna...
Lijeva tipka,imam ponuđeno poruka,govorna pošta,e-pošta...
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=189944
a sto za ovu tamniju sliku? Jel za to ima fix?
znaci spojene su sms i mms poruke tj-kad ubacite animaciju automatski vas prebacuje na mms
to mi se ne svidja
jel se to moze nekako popravit?
Neloše fotke stvarno...nema što, taj c901 je mrak mob! Jel mi može neko reći kakve su slušalice i što je to (kakva to) BLUR slika???
razmazana,mutna...prilikom slikanja kod trešnje ruku,dolazi do takvih slika,nedostatak IS,kod C905 nisam imal takvih da velim nedostataka,a to je ujedno i jedino kaj me smeta kod tog mobitela,sve ostalo je odlično..= Citat =:
Izvorno postao maher22
Shutter shake problem (blurry images)......
http://garynbc.blogspot.com/2009/08/...is-better.html
Mana spram n82...
GSMArena review:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso...review-401.php
Taj Shutter shake problem,stavrno me zna raspizdit kod slikanja,fakat ne kužim kaj nisu to moglo riješit...Kolko vidim dost ekipe ne obrača pažnju na to...
Pitanje za vlasnike C901: aparat ste nabavili preko oglasnika?? Zar ga nema u niti jednom shopu u slobodnoj prodaji (Bobo shop ne rachunam kao ozbiljnu trgovinu)???
da, preko oglasnika, 1400 kn (ima i jeftinije), otkljucan na sve mreze, gar. 1 god
u intelkomu ce ga dobiti sredinom 10. mj, ali nece biti sigurno ispod 2500
Evo nakon tjedan dana "druzenja" sa C901, evo mali review
DIZAJN:
Telefon je izvrsno pogoden, napokon sam se rijesio "grbe" na k800, i ne osjetim ga u dzepu. Tanak je, nije magnet za otiske prstiju kao C902, ali ipak se vide malo na ekranu, sto se brzo rijesi majicom ili krpicom :D Makar sam ja htio uzeti crni, ali ga nije bilo, pa sam na kraju uzeo sivi. Ali sve vise mi se svida sivi. A mozda ipak kad dode crni, uzmem i njega.
D-Pad klasican kao kod novijih modela, tipkovnica savrsena za tipkanje poruka, brzo se tipka. M2 kartica je ispod poklopca pa se mora prvo skinuti poklopac (nije tesko) da se izvadi, ali zato je tu USB kabel (koji se ne dobije u paketu, nego ga morate kupiti posebno). Cijena je 1300-1400 kn po oglasniku, dok je u vipu bijeli (GreenHeart) samo uredaj, 2500 kn.
EKRAN:
Taman velicine za takav mob, na suncu se normalno vidi, boje jasne i izrazene. Jedina zamjerka na telefon je i to sto su boje malo, ajmo reci tamnije. Isto tako sam imao i na C902, pa sam promjenio driver za display. Nadam se da cu i tu naci nesto tako. Ali nije nikakva greska da toliko smeta.
SOFTWARE:
Kad sam ga dobio, bio je izgleda najstariji, ali vrag mi nije dao mira i isao sam preko A2 uploadera staviti najnoviji. Brzina se itekako osjeti na novom, nema vise stekanja (npr. kod brisanja poruka ili poziva), sada se cini najbrzi Sony Ericsson koji sam imao do sada. Menu, izbornici su klasicni SE, nista posebno. Normalno da se mogu staviti flash meniji kojih ima svakakvih za skinuti. Podrzava i Shake It teme, te aplikacije umjesto wallpapera (tu je posebno zanimljivo ona WalkMate aplikacija koja mjeri korake, koliko se prehoda po danu). Glazbu jos nisam probao, tako da ne znam. Vidim da ima MegaBass i obicne SE slusalice, tako da je vjerovatno prosjek kvalitete zvuka.
KAMERA:
Napokon tanki SE sa Xenon blicem. Cekao sam ga od K800 (K850 je bio promasaj, cak ga u trgovini nisu vise htjeli prodavati) i evo ga napokon. Sa kamerom sam prezadovoljan, boje su izrazene i jasne, kao na C902, ali u usporedbi sa C902, po noci C901 ima veliku prednost. Imam i C902 doma i probao sam slikati po noci s obadva, nebo i zemlja. Ipak je Xenon pravi blic. Vidim da neki govore o nekom bluru na slikama, ali nisam primjetio jos. bila je jedna-dvije zamucene, ali mislim da je to do ruke, ne do moba. Ali vidjet cemo na daljnjim slikama. Slike budu oko 1,5 mb i savrseno jasne.
Video nikad nisam koristio na mobitelima, ali sam probao, prosjecne je kvalitete, a jos je tu i svjetlo koje mozete upaliti (koje K800 npr. nema).
ZAKLJUCAK:
Ako vam treba mali (tanki) telefon sa super kamerom i Xenonom, super pogodenim tipkama, dobrim ekranom, onda je ovo pravi izbor.
Eto ne znam sto vise da napisem, ako vas sto jos zanima, pitajete
@imatic,blur je izražen na slikama,pogle link kaj sam stavil c901 vs n82,naravno navode da mu je mana shutter shake problem,nedostatak IS,mislim to je vidljivo čim sam ga primil u ruke tj dok sam počel slikat,naravno al opet treba mirna ruka bit da bi se to izbjeglo zamučenje slika..
Slike uslikane mobitelom izgledaju super, samo napravi temu (ako već nepostoji) u podf "Fotke uslikane mobilnim telefonom" i stavi puno više slika...
Znači zadovoljan si s mobom? Kak baterija drži?
Jel taj mob ima onaj novi univerzalni punjač što će imat svi novi mobiteli?
Zanimljiva je ova usporedba kamera C901 vs N82...
Ipak N82 ima Carl Zeiss leću, mislim da i to igra neku ulogu...
n82 ima bolju kameru u globalu:jaci xenon,bolji video,nema taj shutter shake problem,koji je meni bar bio izrazito evidentan
OK, ajmo se drzat teme. Ovo nije tema ni o Nokijama ni o usporedbama modela.
zvone-da,da..lol
makar za tu lovu,koliko vidim vec 1300kn na crno,tesko ima boljeg moba sto se tice fotkanja...
budem napravio kad skupim jos slika
da, zadovoljan sam s mob., ja ne vidim bas taj shutter shake problem, uglavnom slike ispadnu uredu, bez zamucenja
baterija: 2.5 sata jave, negdje sat i pol poziva, oko 20 sms-a, desetak slika sa blicem i bat drzi 2.5 dana. Ima obicni punjac kao svi SE (k800, c902....)