a i kolko se sjećam iz srednje škole te struje su fakat bile lake...ali sada mi sve to isparilo iz glave nažalost...
Printable View
a i kolko se sjećam iz srednje škole te struje su fakat bile lake...ali sada mi sve to isparilo iz glave nažalost...
probaj sad
a gle frend mi je sad reko da smo to radili i da je sutra rok,a mene nije bilo na satu i kak da znam, a normalno sad sam zapeo i neznam postavit one jednadzbe za nezavisne petlje ili kaj vec,imam vremena sutra do 11.
Evo na brzinu ;)
http://www.salji.com/out.php/t121_zadatakro1Q.GIF
Samo uvrsti zadane vrijednosti i to je to
Prema tvojoj slici ide ovako ako se ne varam:
prva kontura: Ia(R2+R3+R5)-Ib*R2+Ic*R5=0
druga kontura: Ib(R1+R2+R4)-Ia*R2+Ic*R4=U1
treća kontura: Ic(R4+R5+R6)+Ia*R5+Ib*R4=U2
Pisano prema onome što si nacrtao, konturne struje se zbrajaju ako idu u istom smjeru. A i otpori se inače ne množe ;) (znam, lapsus calami)
Da... zurio sam se :)
e hvala vam na ovome puno, e sad imam jos jedan problem ,kako da rijesim taj sustav tri jednadzbe?
EDIT: rijesio sam, jos jednom puno hvala na pomoci. pozz,danijel.
EDIT 2:dobit cu 4 reko profa, hvala ekipa!!! :hrv:
Evo, da i ja otvorim koju "školsku" temu :D
Imam jedan problem, tj. zadatak koji ne znam riješiti.
Točnije ne znam kako bi objasnio.
Zadatak ide ovako:
I ja sam nacrtao to (znam da nije baš neki opasan crtež- ali šta ću:crazy:):Code:Četiri jednaka naboja Q nalaze se u vrhovima kvadrata. Ako između dvaju naboja na istoj stranici kvadrata djeluje sila F, kolika je rezultantna sila na svaki naboj?
a) 0,707
b) F
c) 2F
d) 3F
e) 1,91F
http://slike.hr/slika.php?z=untitled107.bmp
Znači, svi naboji su jednaki- što bi reklo da se odbijaju.
Dijagonalu sam izračunao pomoći Pitagorinog poučka, i ispala je 1,41F.
I mislim da je odgovor pod a), zato jer je pola 1,41- 0,705 (ovih 0,002 nije bitno).
Ali ne razumijem kako to objasniti- tj. uzrok zašto tolika sila djeluje na taj (bilo koji) naboj.
Mislim da stvarno nije teško pitanje za ikoga ko se kuži u to (ja se, očito, baš ne kužim) :)
Unaprijed hvala na objašnjenjima.:respect:
ovako trebao bi nesto ako neko ima o KONVEKCIJI... znaci prijenos topline konvekcijom ( tocnije fluidima )
google sam proso cijeli nista konkretno sve nesto malo pa eto ako ima netko neku knjigu ili nesto da mi skenira slika bilo sta...
hvala
Obicno ne trazim pomoc i uvijek se sam potrudim ali da me j..es ne mogu ovo dokuciti,probo sam na sve nacine pa ako ima neka dobra dusa da ovo zna da mi malo pomogne (bas me je naso sa ovim zadatkom)
http://slike.hr/slika/dz03210th.jpg
zadano n1=53 d1=52 d2=675
traži se A=?,a(alfa)=?,B=?,b(beta)=?
Evo, opet ja i shema.
Ovaj put sam nekako siguran da je točna.
Uvjeti su da je pločica dimenzija kojih je nacrtana (50x35), nema kratkospojnika i NTC mora biti na sredini pri vrhu (taj zadnji ne mora biti ono skroz).
Evo slika spoja i moja shema.
http://slike.hr/slika/slika23th.gif
Pa, recite jel točno i jel moguće to napraviti u stvarnosti (sad ćemo raditi to na kompovima).
EDIT: Dodani brojevi pinova.
Jel to rudjer????
hehe kad se sjetim tih plocica....
mislim da imam negdje sve te mape sa gotovim shemama koje su 100% tocne... ako uspijem nac mogu ti skenirat i poslat....
Da, ruđer. :)
Ajd potraži, to je radna mapa.
Makar su sad promijenili neke stvari (one uvjete)- ali samo daj ;D
Ajd, do tad (ako uopće nađeš)- pogledaj jel točna ova shema.
Nemam vremena sad u detalje pregledavati, ali dat ću ti jedan savjet. Kad radiš s integriranim krugovima obavezno na pločici označi prvi pin. Bez toga lako može doći do zabune.
obzirom da je to nekaj za skolu, spajam ovdje, mozda pomogne jos nekome osim georgyju u buducnosti.
Nitko :(
Daj, ajde- neka netko molim vas provjeri shemu.
EDIT: Riješeno.
Profesor mi je zadao seminarski, a u nedostatku ideja rekao je da napišem nešto o mobilnim mrežama, ali nije definirao što. Pa sam htio zamolit ako ima netko kakav materijal ili uradak o mobilnim mrežama u hr ili bilo što slične tematike da mi pomogne da relativno bezbolno riješim taj seminarski jer pojma nemam odakle bih počeo :(
hvala :respect:
Daj mail, poslat ću ti ja materijale o mrežama, imam s faksa.
Pozdrav
Imaš privatnu poruku, hvala :respect:
e ekipa moze pomoc:D
prigodom reklamne ponude cijene su snizene za 15% koliko posto ih treba povecati nakon reklamne akcije da bi se vratile na one prije snizenja?
ponudeni odgovori su
a)17,56%
b)15,75%
c)18,50%
d)17,20%
treba pokazati izracun toga jel:D
Jesi siguran da je a)17,56, a ne 17,65?
Uzmes si neki broj recimo 100, umanjis za 15%. Imas 85. Vidis koliko ti posto nedostaje do 100 tako da 100 podjelis sa 85. Kad to napravis, dobijes 1.17647.... odnosno trebas povecati 85 za 17.647....% da bi dobio pocetni broj 100.
Pozdrav!
Zanima me dali bi mi mogao netko postaviti jednadžbe ili kako to vec ide za sljedece zadatke, hitno mi treba!
Zahvaljujem!
http://www.imagesforme.com/out.php/i...15363233373436
Slika je obrisana
kak obrisana a ja ju vidim.
Ugl.
1. 200 radnika bere trešnje na 5000 stabala, 20 dana, radeći po 10h dnevno. Koliko bi dana trebalo brati trešnje na 8000 stabala ako 500 radnika bere po 8h dnevno?
2. Na strojevima nepristupačnom terenu rade radnici. Ako 25 radnika, radeći 20 dana po 8h dnevno, iskopa 1500m[kubni] zemlje, za koliko će dana 20 radnika iskopati 3000m[kubni] radeći 5h dnevno?
EDIT: Vise mi ne treba, to je bio zadatak u sklopu da ispravim polugodiste, ali ugl. rijesio sam ostale, tak da sam ispravio... :)