Seem edit tutorial . update
Pošto je ovdje objavljen podosta stari tutorial, ja sam napravio prije nekih godinu dana tutorial sa malo novijim programom, ali na svim drugim princip ostaje isti.
razlog ovomu je taj što je sve pojednostavljeno u vizualno predočljivom programu pojednostavljenom za korištenje...
__________________________________________________ _________
1. Prvo treba instalirati LeaderGL Flex editor
2. Nakon toga treba promjeniti jezik programa (jedino ako znate talijanski, onda ne biggrin )
3. jezik mjenjate tako da odete u tab "Lingua" i samo odaberete jezik po volji, ili najbolje engleski
4. Nakon što ste promjenili jezik, potrebno je spojiti mobitel na kabal i pričekati nekoliko sekundi da se mob prebaci u takozvani "Modem Mode"
5. Kada vam kućica pozeleni i kad vam prikaže da je u modem modu, onda je potrebno kliknuti na "Normal" i pričekati 20-tak sekundi da se mob prebaci u normal mode. Kada se prebaci, onda će vam ona kućica poplaviti.
6.Sad vam je mobitel uredno spojen na komp i povezan sa programom.
7.Sad dolazi ono glavno. Kliknite na tab "struments", zatim odaberite "seem explorer". Pojavit će vam se ovaj prozor:
http://img49.imageshack.us/img49/1892/slika1mn3.th.jpg
8.Nakon toga treba upisati u polje "load" seem koji želite editirati. Ja ću editirati seem 0032_0001. To znači da u polje "Load" i na mjesto "seem" upisujemo 0032 a na mjesto "record" 0001. Nakon toga samo kliknemo "from phone" i on će nam iščitati seem. To bi trebalo izgledati ovako:
http://img49.imageshack.us/img49/3627/slika2nz3.th.jpg
9.Kad nam je pročitao taj seem sa mobitela, prije ikakvog edita treba napraviti backup. To jednostavno izvedete tako da odete na polje "save" i samo kliknete na "To file" i spremite seem po imenu 0032_0001 na svoj HD.
10.kada želite nešto editirati, morate znati što želite. Ako želite nešto, a ne znate što i kako, za to vam postoji jedna seem mapa. U njoj se nalazi svaki offset i bit napisan za svaki seem koji editirate. Ja ću napraviti jedan primjer kako uključiti recimo Java uploader opciju.
11. to u seem mapi piše kao "offset 43 -bit 0: Settings > Java Settings > Java App Loader (1 on, 0 off)"
12. prvo offset 43: kada smo iščitali seem, imamo stupac i redak u kojemu pišu brojevi od 0 do 9, pa zatim idu slova. To se zove hexadecimalni zapis. Kada kaže offset 43, znači da u stupcu odaberemo broj 4, a u retku broj 3. NJihovo sijecište nam daje naš offset 43. To bi izgledalo ovako:
http://img119.imageshack.us/img119/2...ika3zt0.th.jpg
12. na slici sam ja već promjenio, no vi kad nađete sjecište, tj offset 43, onda se trebate primaknuti dolje kod "Offset" i vidjet ćete da imate 8 bitova ( od 0 do 7 ). sad trebate napraviti ono zadnje, tj "bit 0: Settings > Java Settings > Java App Loader (1 on, 0 off)". o znači, ako kliknete na bit 0 i označite ga, opcija vam je uključena, a ako nije označena onda je isključena. Za uključivanje samo označite bit.
13. Sada je samo potrebno spremiti taj editirani seem u mobitel, restartati mobitel i on bi se trebao pojaviti sa novom opcijom.
14. Za svaku editiranu opciju morate posebno spremiti seem u mob, ali ne i restartati mobitel.
15. Prilikom nekog kvara ili da se nešto dogodi, potrebno je na isti način vratiti seem kojeg ste prethodno spremili (backup) i mob bi trebao ponovno raditi kako je radio u prvotnom stanju.
16. Backup svakog seema je OBAVEZAN!
Nadam se da će vam tutorial biti od koristi i nadam se da ga razumijete... sva pitanja vezana uz tutorial, ili možda neko pojašnjenje, možete se obratiti ovdje, meni na PM, ili na MSN adresu koja se nalazi u mojem profilu.
Poštovanje, GoGs :comp: