a moji jesu i spustaju se normalno al rekli su bolje da ih zvadim, posto nije hića, ... nikam mi se ne zuri :crazy:
...imam frendicu kojoj jedan raste prema uhu :vamp:
:lol:
:ontopic:
:D
Printable View
evo nakon cijele drame od par mjeseci i mojeg odgadanja zato jer su me svi zivi isprepadali, moram rec da --- nije uopce toliko strasno! osim kad sjednete tamo na stolac pa vam se svasta vrzma po glavi :D mislim da je taj osjecaj najgori od svega skupa.
danas sam izvadila savove, malo jos presjece ostra bol ali fuuul malo i moram rec da sam stvarno ocekivala bolno mesarenje, ultra uzasne bolove nakon i katastrofu opcenito, a od sveg toga bolilo je samo 2 dana da je bas bolilo ali i s tim se moglo zivit (blazeni volatareni).
nit je operacija strasna, nit sve ono iza sto slijedi zato ljudi ak imate kaj za zvadit nemojte odgadat, rjesite se tog cim prije :thumbup:
Jupiii! Svi zubaru na čupanje! ;D
Čestitke!
ja bi reko blaženo nešto drugo :D
http://www.tovedo.hr/pic/4709m.jpg
dizem staru temu....
jeli ima ko iskustva s vadenjem gornjeg umnjaka :D ?
prosla sam jedno vadenje al opet me ufatila frka :)))) misla sam da nece al sta je tu je... cula sam da su gornji zajebaniji za zvadit?
mila, a kako ces ti rodit jednog dana kad te operacije umnjaka tako panicno strah? ;D
opcenito svi zahvati (tipa brusenje i tede) jace bole na gornjoj nego na donjoj celjusti. ali tebi ne budu na zivo brusili gornji zub, nego ce ti ga vadit pod anestezijom, zar ne?
nakon toga osiguraj si nadohvat ruke sredstvo protiv bolova (kad anestezija pocne pospustati, of kors da ce bolit..), ja bih preporucila lekadole jer nisu teski za zeludac a meni recimo za raznoraznu vrstu bolova pomognu.
nisam vadila umnjak, al sam vadila dvojku gore. bolovi nisu bili strasni.
Nikada se nisam bojao inekcije ni vađenja nego onoga kada anestezija popusti
a pitanje je dali ima pomoći od tablete!
;D
Najbolje je ako se možeš zapit onda te baš brige ;D ;)
Vadio sam dva donja umnjaka,jos me ceka ju dva gornja...ne zelim se uopce podsjecati,kad anestezija popusti pocinje pakao,hrpa krvi,slina,ne mozes nista ispljunut,usta nemos ovorit,da ne govorim kak mi se grlo upalilo,nis nemos jest,boli u pm,fakat je najbolje se zapit....al ono bas zgazit tak da te drzi jedno dva tri dana dok ono najgore prode...:cry:
Ne previse vezano uz temu, imam akutni parodontitis i pri dubinskom ciscenju anestezija je obavezna jer jako boli. Parodontologinja mi je dala 4 injekcije, svaka nakon 10 minuta i niti jedna nije dijelovala.
Kada me izmrcvarila krenuo sam doma i tek onda je pocelo djelovati kako spada, od 14h do 22h nisam osjecao lijevi dio lica :D
Malena, da te malo utješim: po meni je lakše izvaditi gornji umnjak od donjeg. Lakše je meni koji vadim, zbog samog položaja zuba a čini mi se da je i pacjentima to nakako lakše podnjeti nego vađenje donjeg umnjaka.
To vađenje dosta ovisi i o položaju korjenova tj. njihovoj zakrivljrnosti ali u principu je po meni lakše izvaditi gornji umnjak od donjeg
pozdrav svima!
imam samo jedno malo pitanjce, a s obzorom da mi se nije dalo čitat svih 10 strana (postoji mogućnost da je već negdje odgovoreno) moram bit malo dosadna i pitat ponovo...pliz pomagajte- znanjem, iskustvom, pretpostavkama, nebitno:)
ugl, vadila sam umnjak prije tri dana.... ništa ne boli, sve je mrak! E, ali vec idući dan mi je nateklo ispod brade, valjda meso, na djelu gdje je šivano. Moja mi zubarka kaže da je to normalno, al ja stavljam hladne obloge i to nikako da se povuče!!!!:mad::mad:
prognoze? hoćel' proc?? kaj da radim? vec sam se prehladila od svih tih silnih ledenih oblogaaaaaaa,
tekiju!
Hladni oblog svakako. Držiš 15 minuta, makneš, pauza pola sata pa opet hladni oblog i tako ponavljati. Nikako ne držati ruku, grijati ili spavati na toj strani.
Otok može biti normalna pojava nakon vađenja zuba, pogotovo umnjaka i uz hladne obloge trebao bi splasnuti za dan, dva, max tri. Bitno je da nije ostalo ništa od zuba unutra jer ako je to treba što prije izvaditi i to može biti uzrok otekline. Ako se oteklina ne povuće bilo bi dobro uzeti jednu kuru antibiotika, augmentin ili dalacin c npr.
Dakle, trebam na operaciju umnjaka. Ovdje na forumu pročitala sam sve o tome, ali niste napisali (a to mi je važno) gdje to mogu obaviti. Inače sam iz Slavonije, u ZGu studiram i nisam upućena.
1. trebam slikat zub (opet), neku veliku sliku, pa me zanima gdje se to obavlja, tj. gdje se trebam naručit...
i 2. u koju bolnicu (ambulantu) da se naručim za operaciju??
Moja zubarica će mi dati uputnice, rekla je da sama saznam ovo da zna gdje me poslat.
Hvala! :)
Trebat će ti slika, umnjak ti neće vaditi bez slike. Zub možeš slikati u svakom domu zdravlja, dobar rentgen ti je u Ilici 19 i kod mene u Zapruđu. Za vađenje se možeš s uputnicom naručiti u Gunduličevoj na Stom. faksu, u Perkovčevoj i u Novoj bolnici u Dubravi. Osim toga imaš dosta privatnih klinika koje rade preko uputnice, npr. Fiziodent preko puta Kulušića, tamo mi radi frend.
Zahvaljujem !!
poZz
je ovaj F. je odlican :thumbup:, tam sam ja vadila zub!
špzrav svima!!
pomno sam citala vas forum i imala bi par pitanja za tebe predator
inace dogodilo mi se to da sam dosla na blef kod zubara kojeg prvi put vidjeh, jer me bolio zub i pogleda on meni gornju dx osmicu i kaze ma to je za vaditi ni pet ni sest - daj sestro inekciju...BEZ SLIKANJA i mog pristanka..mislim si ok ajd sta je tu je bolje da ide van ako zna bolit (mada imam mijesta za sva 4 izrasle osmice) ono na belf bez slikanja u 2 minute mi izvadili zub jucer oko 8navecer...
noc sam provela u drustvuvoltarenom retard-a i sad ne znam kako dalje pa bi te lijepo zamolila da mi preporucis koliko smijem uzimat voltare retarda na dan? da li smijem prat zube? sta jest? nemam savova...krvario mi je jucer cijeli dan...koliko treba da zacijeli(nemam neku natecenost koliko mogu skuzit)
daj nam upute meni i svim buducim zrtvama izvadjenog zuba na blefr ;)
unaprijed zahvalna
Dobro, bilo je par slučajeva da sam i ja vadio umnjake pacjentima bez slike, kada sam procjenio da neće biti komplicirano.
Što se tiće Voltarena (rapid, retard) možeh ih uzeti do 5, max 6 dnevno ali bolje što manje. Voltaren je dosta težak za želudac pa ako ti smeta uzmi Neofen forte ili Ibuprofen u istoj količini. Napravi čaj od žalfije ili kamilice i par puta dnevno isperi lagano ranu. sa četkicim nemoj direktno ići po rani dok malo ne zacjeli. jesti možeš sve ali opet treba paziti da ne žvačeš sa tim djelom dok se rana ne stisne.
@predator, gore desno umnjak mi je počeo nicati pomalo i ništa ne boli ali imam feeling da će izrasti totalno krivo i nepravilno mamicu mu....
Kolika je vjerojatnost da se solo vrati u normalu i da li uopće ima šanse za to?
Što mi je činiti ubuduće s njim? vaditi? pustiti na ga miru ako ne buba? :)
Thnx
hej predator thx srce si!!!!!!!!!!!
stvarno si ko plavi telefon!! ;) thx !!!!!!!! very much!!!
nama obicnim smrtnicima tvoji savijeti puno znace!!!!:respect:
evo idem odmah kuhat cajica...mislim da sam danas bolje samo da ne otekne naknadno...ako nista ovo vadjenje zubiju je provjerena dijeta koja funkcionira ;) ehehehe
poz