Pa valjda i oni imaju neku motivaciju za posao, ali što je je djeluju najlošije od svih SZK-a, osim što mi tomato nije poznat...
Printable View
Pa valjda i oni imaju neku motivaciju za posao, ali što je je djeluju najlošije od svih SZK-a, osim što mi tomato nije poznat...
Eto mene nazad,
Prošao je još jedan predviđeni datum za prjenos broja, naravno kao i obično opet nešto ne štima... Ovaj put im se ne vide dokumenti koje sam im slao faksom, no naravno nitko me nije obavjestio o tom, dapače još su mi potvrdili da su ih primili i da je sve ok, da stvar bude bolja te iste dokumente sam im slao sa istog faksa 5 puta do sad, no samo ovaj put se ne vide, a da stvar bude još bolja oni bi trebali imati originalni primjerak tih istih dokumenta!!!
Stvarno nisu normalni!!!
Evo i mene, novog forumaša, s nekoliko opaski o famoznoj usluzi Tele2
Kako se s korisničkom službom Tele2 bezuspješno dopisivao već nekoliko dana, poslao sam i pisma gen. direktoru i šefu marketinga i još nečeg protesno pismo. I - odgovorila je samo neka zvijezdica iz SZK s isprikom...
No, zašto sve to?
Ovih dana smo supruga i ja – kao pretplatnici (0 tarifa) još od 2005. – poželjeli uz produženje ugovora kupiti nove telefone.
Iz ponude sa stranica (http://www.tele2.hr/hrv/index.asp?p=...&sp=produzenje) izabrali smo uređaje koji nas zanimaju (BenQ-Siemens C81 odnosno LG KG220) te sam u petak 13. VII 2007. otišao prvo u ovlašteni dućan Lakoća komuniciranja u King Crossu u Zagrebu u kojem su mi ljubazno izjavili kako nemaju te, već nekoliko drugih – jasno skupljijih – uređaja i neka nazovem slijedeći tjedan, možda dobiju i druge telefone. U subotu 14. VII 2007. sam bio u drugom ovlaštenom prodajnom mjestu – Konikom u City Center One, također u Zagrebu. Nesusretljivi prodavač me također uputio na nekoliko drugih modela koje imaju, a za ostale „ne zna kad će doći, jer to ovisi ima li ih dobavljač na lageru“.
Dakle, prvenstveno me zanima zašto uopće stavljaju ponudu na web stranice kad u dva ovlaštena dućana u velikim trgovačkim centrima i još k tome u glavnom gradu nemaju kompletnu ponudu i kakav je to uopće način!? Nadalje, afterservice i profesionalnost osoblja koje prodaje proizvode je nedopustivo loša i niska. Kao da im uopće nije stalo hoće li što prodati ili ne.
Međutim, kad korisnik zakasni i jedan dan s inače redoviti plaćanjem, uredno šalju opomene s prijetnjom reduciranja usluge i pisanim putem i SMS-om. To se dogodilo i mojim poznatima i meni (dva-tri puta kad sam bio na putu...).
Osoba sam s invaliditetom i krećem se pomoću invalidskih kolica, ali vodim aktivan život i radim. No, moj život se temelji na planiranju i ne smatram posebno zabavnim obilaziti prodajna mjesta i tražiti od nezainteresiranih djelatnika nešto što se uredno oglašava (danas, 30. VII 2007. još uvijek), no nitko nema pojma kad će se to moći i naći kod tih istih trgovaca.
Ujedno, kad sam u travnju putovao po Austriji i Njemačkoj, više sam bio bez povezanosti, nego što sam uspio ostvariti kontakt. I to i preko svog telefona i preko telefona koji ima moja supruga, također pretplatnica Tele2 od početka uvođenja Tele2 kao trećeg operatera..
Tako je, zapravo, bilo od početka, kad sam želio – privučen reklamom – ostvariti pretplatnički odnos – gle čuda, baš kod Lakoće komuniciranja u King Crossu. I tada je to bilo moguće tek od drugog ili trećeg pokušaja, uz također mizernu uslugu djelatnika na prodajnom mjestu. U to doba sam imao simpatije i razumijevanja za, vjerovao sam, prve dječje korake. No, sad vidim kako je šlampavost pravilo, a ne slučaj.
Iskreno se nadam se kako će odustati od ležerne prakse svojih za to nadležnih službi ili da će tu SZK razjuriti, jer ionako nikakve koristi od njih - samo razbjesne ljude!.
Inače, telefone sam našao kod Dradara u Prečkom (kod iznenađujuće susretljivog prodavača), no morali smo napraviti prelazak iz 0 tarife u kikiriki. Što je bez veze, ali mi je cijena još uvijek bolja od onih gulikoža iz T-Mobilea ili Vipa.
Ja inace ne volim tele2 neznam zasto,ali otkad su se pojavili kao treci operater ne uljevaju mi povjerenje...
Oduvijek sam korisnik t-mobilea i on mi je najdrazi operator!:respect:
Koliko god ih favoriziram, upravo zbog lopovluka koju su godinama ovo drugo dvoje provodili, tako bih ih najradije i na najgori mogući način ocrnio u svim medijima. I treba im to. To što je jeftino ne znači da nam mogu prodavati muda pod bubrege. I ne mogu nam se više izmotavati kako se radi o dječjim bolestima i da se radi na poboljšanju usluge, jer su to priče za malu djecu. Ja, fala bogu, još nisam imao problema sa njima, niti nitko koga znam da koristi njihove usluge, ali da mi se ovakvo što događa i to još učestalo, onda ne bi bilo dobro. Po njih, naravno.
malo objašnjenje novom forumašu.
tele2 u hrvatskoj djeluje putem prodajne mreže svojih partnera.
osposobljenost,ljubaznost,zainteresiranost za posao djelatnika na prodajnoim mjestu isključivo je u domeni vlasnika prodajnog mjesta.
svakodnevno prodajna mjesta dobivaju stanje lagera skladišta i sukladno toj listi vrše nabavu.
uređaje koje ste vi naveli imamo konstantno na lageru i u ponudi na onim prodajnim mjestima koja su zainteresirana za kvalitetnu i ozbiljnu suradnju sa tele2.
ponukani Vašim problemom uvest ćemo kontrolu rada prodajnih mjesta,i izvršiti uvid zbog čega navedebna mjesta nemaju robu koja postoji na lageru.
morate shvatiti da tele2 ne može određivati partnerima koga će zapošljavati te na osnovu određenih prodavača nemojte donositi sud o tele2.
Evo opet ista tema po milijunti put, ali potrebna im je kritika. Najviše me kod Tele2 smeta stalno prebacivanje s vipa na njihov matični i obrnuto, pošto stalno putujem ovo je užasno iritatno kad če realno više bit pokriveni totalno sa domicilnom mrežom. Postoji i povišena štetnost od zračenja dok uređaj radi na traženju mreže, ili s niskom razinom signala. Što se cijena tiće više sam nego zadovoljan.
Kod mene je još jedan problem: kako se stalno prebacuje s mreže na mrežu, ponekad se dogodi da mi se prebaci na Bosanski Eronet. I sad nek ja uzmem mob i krenem zvat, a ni ne znam da zovem preko Eroneta, a fino mi dođe masan račun. Mogu li ja ikako zabraniti da mi se spaja na neke mreže? To mi se već jednom dogodilo kad mi se u Samoboru spojio na slovensku mrežu.
Kad dolazim iz SLO u HR u Harmici, drži slovensku mrežu skoro do Zaprešića!
Ono što možeš napraviti jest to da u mrežnim postavkama upišeš preferirane mreže. Na Tele2 karticama je po defaultu u prioritetne mreže upisana sama Tele2 mreža (219-02), a ti dodaj još i VIP mrežu. U svakom slučaju, u prioritetima nemoj imati ono na što ne želiš da ti se mobitel prvo spoji...
Da mi je znati gdje se to napravi. Na mojoj E50 imam jedino opcije odabir operatera (ručno ili automatski) i prikaz informacije o ćeliji. I to je to.
Pa zasto onda ne ostaviti na rucno i odabrati VIP.
Oni koji se zale na ponudu mobitela u prodavaonicama mogu preporuciti da koriste web-shop na tele2 stranici (amex, mastercard,diners kartice primaju). Ja sam koristio da kupim jedan mobitel i stvarno je puno jednostavnije i ugodnije iskustvo nego lunjati po gradu i traziti tko ima odabrani model a cak ti dodje i kuci.
Zato jer ću zaboratviti kada odem u Zagreb da mi je postavljeno na ručno i bit ću bez mreže pitaj boga koliko dugo. Ne mislim sad non-stop razmišljati kam idem i na koju mrežu trebam prebaciti. To me živcira pomalo.
Eh, to mi je po prilici rekla i djevojka koja me jučer nazvala iz SZK... Sve je to meni jasno, no ipak, nije tu potrošač kriv, jer si želi nešto kupiti, a evo, stvari nema i još su k tome neljubazni. To je ipak stvar Tele2 i njihove prodaje. Koliko ja znam u Coca-Coli imaju zaposlene ljude koji isključivo kontroliraju dućane i jesu li njihovi proizvodi zadovoljavajuće posloženi, osvjetljeni, dostupni i tko zna što već ne... Svaka kompanija koja živi od prodaje (usluga) morala bi biti životno zainteresirana da "njezini" ili njezini prodavači i osoblje budu isto tako životno zainteresirani za privlaćenje što je više klijenata.
No, nemojte misliti da je tu samo Tele2 u problemima. Nikad neću zaboraviti bahat i oduran način ophođenja s klijentima onih davnih siječanjskih dana 1999, kad sam kupio svoj prvi GSM kod Croneta u pošti u Jurišićevoj - kad su nas u polumračnoj prostoriji postrojili i izderavali se ako ste i samo pripomenuli kako ste dobili "mobitel" koji niste kupili (Siemens umijesto Nokie...). Strašno. A kod VipNeta sam doživio - prije prelaska kod Tele2 - da su mi doslovce obnovili pretplatnički ugovor makar sam ga ja par tjedana prije izričito raskinuo... To još zbilja nisam nikad čuo i nakon oporavka od šoka i dobivene uplatnice, opet sam morao otići u njihov centar kako bi se iznova - uz njihove krokodilske suze - razišli. Kao da smo se razišli od postelje i stola.
Možda Tele2 baš i nije tako loš, kad sve sve uzme u obzir. Pogotovo cijena.
od 1. kolovoza 2007. Tele2 pretplatnici mogu plaćati Tele2 usluge trajnim nalogom putem Diners Club i American Express kreditne kartice.
Bude bilo kakvih pogodnosti za one koji se odluče za takvo plaćanje?
To bi trebalo nekako poticati. Na T-Mobile ako tako plačaš dobiješ svaki mjesec još 30 kn za potrošit dodatno i duple plus club bodove.
Nadam se da će i na T2 biti nešto slično....
Ne preporučujem nikome trajne naloge bar jedno mjesec dana dok im se službe malo ne uhodaju. Navest ću svoj primjer sms kupovine bonova putem American exspress kartice. Kupio sam za familiju 2 bona po 100 kn i sve je glatko proteklo. Drugi dan ponudim kolegi na poslu da mu kupim bon od 100 kuna (u promotivnom razdoblju dobivalo se 150 kn na račun), pošaljem sms ali odgovora nema? Nakon sat vremena pošaljem opet sms - opet bez odgovora. Vidim ništa od kupovine, pa nazovem Szk. Dobivam odgovor da će u roku 48 sati riješit moj problem. Kolega je, naravno, bio bez love na računu, pa je bon morao otići kupit na kiosk. Tih 48 sati potrajalo je 6 dana kada su me nazvali i rekli da je sada sve u redu i da mogu ponovno kupit bon sms-om.
Šećer na kraju!
Na kraju mjeseca dobivam izlist troškova A. express-a i tamo nerealizirana sms kupnja (provjereno), uredno naplaćena. Zovem Szk gdje nemaju pojma za koje brojeve telefona su kupljeni bonovi. Zovem A. exspress gdje mi kažu da će moj problem riješit za 15 dana. I tako, nadam se privremeno, ostadoh bez love i bonova! :rifle:
bas sam bio s frendom jucer da kupi tele 2 karticu onu za 25 kn u tisak nemogu vjerovat koliko je to jeftino doslo,a navodno s tim dobijes jos 25 kn na racunu!
Za 25 kuna dobiješ 25 kuna + 25 kuna za registraciju = 50 kuna :respect: