Izvorno postao mariob
Čitam, čitam i čudim se :).
Pričate kako vam je glavna foto-funkcija na mobitelu, kako se palite na fotkanje i slične "spike" i nikako ne mogu shvatiti kako vas, pobogu, može zadovoljiti ta očajna slika koju daje mob, a kao, palite se na fotkanje.
Zatim, kako je super 3.2Mpix nad 2Mpix, kako je neki fotić banana jer nema AF, pa Xenon flash....ono..halo?!?
SVE to je čista banana. Nemojte pričati da vas zanima fotkanje jer ispadate neozbiljni i smiješni. Softverski AF - banana. Silni megapixeli na površini od par milimetara - banana (čim više megapiksela, veća banana). Xenon flash? To je flash? To je prije neka krijesnica nego flash. Flash, naime, može osvjetliti sportsku dvoranu...(da, da, ovo je ipak samo mobitel...blah...nek onda bude mobitel, a nekaj glumi i loš (generalno loš, mislim) fotoaparat s bijednim flashom).
Uglavnom, kužim ja da vas oduševljavaju nove tehnologije (kak i mene), ali dok čitam o kvalitetnim fotografijama na mobitelima i zaljubljenicima u mobilnu fotografiju...pomislim...ko je ovdje lud?! :).
Također kužim da se ti mobilni fotići mogu iskoristiti za neku dokumentarnu fotografiju, ono, live izvještavanje ili fotkanje na pijankama koje se slike ionako kasnije briše jer ih nitko ne želi gledati...ali ne mogu ni zamisliti kako bi mobitel iskoristio za amatersku fotografiju, ono, fotkanje iz gušta.
Sve fotke koje ste ovdje postali su toliko očajne da me srce zaboli od same pomisli da bi to bio alat koji bi koristio za bilo kakvu vrstu fotografije, a naročito prilično zahtjevnu foto-disciplinu - makro - koji je netko ovdje spominjao.
Razumijem i ljude koji nemaju apsolutno nikakve kriterije glede fotografije i zadovoljava ih bilo kakva nakupina pixela koja daje nekakve naznake onoga što su fotografirali pa mogu shvatiti da ih oduševljava tehnološki napredak kamere postignut na K800, ali teško razumijem nekoga tko veli da voli fotkanje i onda brije po fotiću na mobitelu :-/
Ali sad sam ja fest off-topic, jelda? :)
Moj dojam K800...ružan mi je :(, ali to je ukus o kojima se ne raspravlja. Recimo, daleko mi je ljepši W810, pa čak i K750.
Po ostalome ispada kao mrak mobitel (šteta što su zeznuli pozadinu s onim poklopcem) prepun funkcija i mogućnosti.
Ipak, u mojem džepu se neće nikad naći, što zbog povećih gabarita, što zbog forsiranja kamere kao primarne funkcije uređaja :). A kao vlasnik digitalnog SLR fotoaparata, možete naslućivati moje mišljenje o kamerama u mobitelima :).