http://www.askdavetaylor.com/0-blog-...up-summary.png
evo pod devices mora biti tvoj oznacen....gore tabovi imas photos imas oznacen koji folder da ti sinkronizira sa mobitelom kad ga maknes on ce ti maknuti i sa mobitela
http://www.askdavetaylor.com/0-blog-...up-summary.png
evo pod devices mora biti tvoj oznacen....gore tabovi imas photos imas oznacen koji folder da ti sinkronizira sa mobitelom kad ga maknes on ce ti maknuti i sa mobitela
ok hvala uspio sam nekako e a sad me zanima auto navigacija i karte od kuda to skinut i kako instalirat sory na gnjavaži nov sam u tome pa mi treba pomoč
ako placas odes u appstore i skines recimo don't panic croatia - najjeftinija a mozda i najbolja navigacija za hrv....a ako oces nelegalno onda skidas sa apptrackr.org ;)
Daj molim te neki link ako ima i postupak instaliranja
pozdrav neznam sta mi je sa mobom uglavnom imam tele2 karticu i mob ima signala i redovno mi se desava da je mobitel nedostupan skoro cijeli dan nisam snimao nikakvu novu app ili bilo sta drugo sof je 4.3.,bb je 5.13.04 otkljucan je od prvog dana imam ga 2,5god i dosada nije bilo nikakvih problema kad stavim karticu u drugi mob sve normalno radi jedino kad je u njemu neradi,iskljucio sam i 3g i e data neznam vise sta da mu napravim jer je ocito nesto riknulo........svaki prijedlog je dobro dosao jer sam vec lud od moba
Isplati li se sad kupovat 3gs? Vidim po oglasnicima nove iz HTa za 1500kn pa me kopa. Nisam dosad ni imo iphone, koristim x8 i wildfire s
Pa ako ti ne treba za super nove igrice i ak ti ne treba odlična kamera, dobar je :) ja sam zadovoljan sa svojim 3GS-om :)
a ovo što čitam da malo šteka s ios5?
i jel istina da nema sms delivery report?
o j* mu. :D
al se moze napravit da ima :)
ma i kad bi kupio ne bi se bavio jailbreakom i sličnim duminama.
ljudi, pozdrav! zanima me kojom unlock karticom otkljucati iphone 3gs na sve mreze?
Niti jednom.
sve zavisi koji iOS i BB. ako je 4.1 gore onda se da unlockat neovisno o kartici...
push od maila za*ebava. odi si u mail postavke fetch new data off,a push stavi manual. isto tako iskljuci notifikacije za igre i appove koje ti ne trebaju.
:zbunj:
ja imam pitanje. dakle 3GS kupjen sad u tmobu sa iOS 5. da li ce se moci unlockat tj instalirat ipad baseband ? i normalno ultrasn0w kad dojde na untethered za ios5?
rade nemoj stavljat baseband od ipada jer ti krepa gps ima problema sa wifi-em i jos neke sitnice...neki dan je pisalo da je i normlani JB i otkljucavanje pri kraju ;)
sve ok osim gps-a,barem kod mene
Ljudi znam Božić je al problemi su tu, zato svima blagoslovljen Božić, koji slave
a sada na posao,
Moj je problem što sam nešto kupovao od aplikacija u itunesi, nesto sam kupio nesto nisam ..
sada mi u Itunes Store muči Purchase History neda mi nisat kupiti
stalno me vodi na ono od prije, moželi se to riješiti?
Dok ne dođe mogucnost JB sw 5.0.1
Samo opet "kupi" aplikaciju i reci ce ti vec da ju imas i onda ce je besplatno skinuti.
Ljudi, dali ste probali jailbreak sa http://graypois0n.blogspot.com/ , kad hoću skinuti graypois0n javlja mi se antivirus pa sumnjam da je fejk, ima li tko kakvih iskustva s time?
ima netko da ima 5.0.1 i jailbreak na 3GS-u? koliko vam traje baterija?
meni trosi vise nego na 4.3.3...ne nesto specijalno, preko noci kroz 10 sati (zakljucan, upaljene samo lokacijeske obavijesti, ostalo pogaseno, kao i edge) potrosi 7%, kako je drugima?
a kak ti je brzina samog uredaja....frend je stavio 5.0.1 pa mu lagano trza
ista stvar i kod mene, vidi se kad selim stranice po meniju kako zatrza...
meni sve ko podmazano. doduše nov uređaj
Meni ne, ništa ne zapinje, nema lagg-a, baterija traje puno duže.. :dunno:
ne znam, ja mogu sa sigurnoscu zakljucit da mi se ponasao puno bolje na 4.3.3
al recimo oslobodio sam koju gigu memorije pa mi odmah bolje radi
sto se tice baterije imao na na jednoj verziji softvera vecih problema, da mi je preko noci potrosilo 20% baterije pa sam izdrzao s tim, kako ne bi i sa ovime =)
sa 4.3.3 nisam imao apsolutno nikakvih problema, nikakvog trzaja niti ista slicnog
da ne zaboravim, sad tu i tamo na 5.0.1 pogledam na sb settings na koliko je available memory i cini mi se da je isto kao sto je bilo na 4.3.3 i svejedno trza na 5.0.1
mislim nista strasno mi to nije, bilo je i vrijeme nakon dve i vise godina, dobro se taj 3GS drzi jos :licklips:
ima li kakvih novosti za nas koji imamo bb 05.16.05? koliko sam vidio, radi se novom toshiba chipu koji ne dozvoljava nikakav jb, a stavljanje bb od ipada dovodi do gubitka imei, bluetooth-a, gps-a,...
po serijskom broju, ovaj moj 3gs je proizveden u 40. tjednu 2011. znači zadnja serija.
Pozdrav imam jailbrakean iphone 3gs verzija 4.1 , bb 6.15.00 ... zna mi cesto kad nema 3G signala prebacit se na EDGE mrezu , ali sa ovakvim izgledom bez ijedne signalne crtice ---> ..... T-Mobile E u postavkama sam probao sa izmjenom APN postavki i nema pomaka, takoder sam probao i FakeAPN , jednostavno kad u Mreznim postavkama onemogucim 3G mrezu javlja mi da NEMA USLUGE ne zeli se na EDGE signal prebaciti, ima li tko kakvo rijesenje vise ne znam sto da radim sve sam pokusao i restore softwera i reflashanje basebanda idr...
Bok dečki, molio bih ako me netko može uputiti... dakle, imam iPhone 3GS 8 GB (T-Mobile HR), ver.: 4.1 (8B117), m.f.: 05.14.02, s.n.: xxx47xxxxxx. Jailbreak-an je sa limera1n-om, a nikad nije bio unlockan jer za to nemam potrebu.
Htio bih napraviti upgrade na iOS 5, ali me malo buni redoslijed potrebnih operacija. Ako sam dobro shvatio, trebam napravit backup podataka (apps&media) sa iTunes-om, a za backup BB-a trebam koristiti TinyUmbrella? Kad to riješim, kako je najbolje napravit upgrade na iOS 5, direktno preko iTunesa pa onda JB? Ili? Napominjem da mi nije bitan unlock, ali nikako ne bih htio zeznut nešto s GPSom ili Wi-fijem, a čitam da je to moguće...
Prijedlozi i komentari dobrodošli, unaprijed hvala!
Posto ti ne treba unlock, ne trebas nista raditi sa basebandom (bb). Napravi update preko itunesa i samo stavi JB
Hvala imaticx na potvrdi.
Odradio sam update na iOS 5.0.1 preko iTunesa, zatim redsnow JB po ovom tutorialu i sve je prošlo bez većih problema. Pozdrav svima!
Frend mi je kupio koristen 3gs i sad ceka kod za otkljucavanje moba. Pa nas zanima dali se s tim kodom mob otkljuca kao da nikad nije bio ni zakljucan i nemoze se vise nikako vratit na zakljucanu verziju moba? Odnosno dali bi jailbrejk mogao kaj zeznut mozda?
Ako taj kod dobiva od t-mobilea ili vip-a (ovisi gdje je kupljen), onda se mobitel skroz otključa. Kao da je kupljen unlcoked. Tada ne bi trebalo biti problema sa jailbreakom. :)
To sam i ja mislio. Hvala
Imam neki 3GS, trebam napraviti JB, ali nikako uspjeti, radim sa redsn0w, gore je 4.3.3, 5.16.02
uredno sve odradi, DFU, sve 5, dođe do 100% i nikad završit, probo ga ostavit i pola sata.
i imam još jedan veči problem, iTunesi mi se neće spojiti na net,
"iTunes could not connect to the iTunes Store. The network connection timed out.
Make sure your network settings are correct and your network connection is active, then try again."
Tako da nemogu ubacit ni glazbu ni navigaciju ni ništa što mi trenutno treba.
Rješeno, JB sam odradio preko moba, nisam ga ni spajo na komp., a iTunese sam "popravio" tako da sam 10 puta ponovo instaliro i onda skužio da je žena šarafavla po vatrozidu i još nekim "zabranama" po kompu, sve to pogasio (osim antivirusa) i sad radi.
sad me zanima, kako da postavim 3GS kao ruter, to sam koristio kod žene na galaxy tabu pošto imamo dosta neta, postavim ga ko ruter, spojim se laptopom na njega i gdje god dođem imam net na laptopu. Vidio sam osobni hotspot, ali samo BT ili kablom. Zar se nemože bežićno? BT mi se neće spojit naravno na laptop.
imas na cydiji neznam tocno ime mozda mywifi
e to da ;)
problem :)
naime,telefon mi počeo divljat...doslovno! Cijelo vrijeme mi sam od sebe pokreće voice control i izvodi radnje koje si sam zada. Zove nekog i sl. Probao sam hard resert,restore...skinuo opet software i ponovo restore. Sad sam zapeo u aktivaciji.
ios 5.0.1 je gore
ima tko kakvih ideja,ja sam već lud
edit:
Neće mi ga nikako aktivirat :notworking:
edit2: riješeno uz pomoć ovo videa http://www.youtube.com/watch?v=aNK_ZXqF6r0
Pozdrav svima.Ovako.Imam problem sa 3gs-om 32gb gubi mi mrezu.Nekad bude citav dan nekad samo sat vremena.Mreze ima kad ga drzim u hladnom prostoru,npr soba,bude nekih sat-dva i onda ima mreze,cim ga malo duze dzim u toplom prostoru,postepeno opada signal da ga na kraju nema nikako,pise "Trazenje,nema usluge".
iOS je 4.1 bb 6.15.
Da li neko zna do cega je?Hvala unaprijed!
iPadov BB. Probaj novu verziju UltraSn0wa staviti.
Stavio sam ovaj zadnji 1.2.5 ultrasn0w.
nisam uspio staviti 4.3.3. imam sad 4.2.1
skinuo sam sa iclarifield ovaj novi ali kad ga pokusam staviti dobijem eror 3197
zanima me jeli se može savit da ti svira muzika koju ti oceš,,a ne ove šta su u mob.? :smile:
Moze. Imas na cydiji vec spremne muzike ili sam konvertiras pjesmu koju oces i ubacis ju. Pogledaj za ovo drugo na jubitu upute ima dosta objasnjenja
u itunesu mi nece prepoznat ni iphone ni ipad neznam sta ga je ubilo.bio sam instalirao onaj wify sync pa mozda to ali sve sam maknuo,probao restartati pc,iphone,maknuo itunese pa opet stavio i nista sta vise da probam?
ma da taj sa cydie,nisam od applea kad necu na 5 stavljat cuo puno losih iskustava na 3gs-u....a eto ja izbrisao i nista sve isto...maknuo apple drivere i opet isto...jedino mi cudno kad ga ustekam cuje se onaj zvuk od usb-a i za sekundu opet koda se iskljuci ali vidim da on i dalje ostane u exploreru neznam sta vise probat
sta jos uopce mogu probat sad ga nemogu ni updatetati
a kvragu ugasen mi system restore neznam uopce zakaj a nisam ga na 7 ni koristio uopce
Trebam pomoć hitno..radio sam ženi JB na iphonu 3gs 4.2.1 i bila je bijela ikona od cydie i nije htio u safari, i nađem na netu da treba hard reset napravit..napravim to i mob zaglavi na jabuci, i neće dalje..opet kopam po netu i nađem onu foru preko redsnowa da se stisne "just boot tethered now" i to uspije, mob se upali..i sad svaki put kad se ugasi moram ga tako palit, a njoj je to nepoznanica ak mene nema u blizini..
Sebi sam isto preko redsnowa, sve isto radio na 3g 4.2.1 još sam i dizao bb da mogu unlockat i nemam tih problema, sad bi na njenom najradije sve vratio na original ali mi neda.
Spojim ga na itunes, ubacim u dfu mode, i stisnem restore, skida software, updejta i sve super dok dođe do verifying restore with apple, izbaci error da se nemože restorat i to je to..
Molim neku pomoć, išta!
joooooooj poludit cu...maknuo skroz itunese,skinuo drivere za usb nove.stavim opet itunes i kaze apple mobile service can't be started,odem pise da je upaljen pa ga ugasim i upalim i opet isto.sad je kao upaljen ali udem u itunese i bez te obavijesti opet nema uredaja wtf apple???
A da li bi mogao napraviti update a da imam ipsw na kompu? Znači imam 501 ipsw za 3gs na kompu, da li bi mogao sa shift+restore recimo napravit update a da mi se ovo ostalo izbrise?
pozdrav raja, novi sam korisnik foruma i naravno iphona 3 gs 16 gb, ios 5.0.1. bb. 06.15.00
ocaran sam mobitelom, inace sam inforamticki za iphone nepismen, dosta toga citam zadnjih 7 dana po netu ali mi je zaista previse informacija da bi svatio sve..pa sse obracam za pomoc strucnim i iskusnijim forumasima i korisnicima iphona.
Moje pitanje bi glasilo> Da li se nuzno, povecavanjem iOS a, da se tako izrazim na veci iOS ( sa iOS 3.0.... na iOS 4.1.taj je bio kad sam ga kupio) nuzno mijenja i bb. I kako je doslo,, po vama do toga da je moj mobitel na ovoj verziji bb 06.15.00 sa kojeg nema povratka.. da li je to neki prethodni vlasnik iz neznanja uradio u smislu da je isao podici updajtovati taj iOS koji je tada imao, na veci iOS kojeg sam ja zatekao pri kuipovini 4.1.) pa je tako podigao i bb. na 06.15.00. ili nekako drugacije je uradio to pa dobio ovaj sadansji bb 06.15.00... ne snalazim se bas najbolje pa bi mi svaki savjet dobro dosao i odgovor. I zasto se ne moze ovaj bb 06.15.00. vratit na verziju neku nizu da bih koristio GPS. .. Milism ne treba mi taj gps al eto fore radi.. Inace, kaad sam kupovao iphone 3gs imao je na sebi cydiju i i Tunes, sto znaci da je uradjen jailbreak to sam bar skuzio po edukaciji po forumima da kad ima to da je uradjen jail break. Toliko sam bio nepismen iphonac da ga nisam znao ni kako se pali ni kako se gasi a kamoli sta vishe.. I da li kad se izvrsio jailbreak se mora i uradit unlock otkljucaavanje basebanda ili da forumisem drugacije pitanje> da li kad se uradi jailbreak na iphonu dolazi automatski do zakljucavanja bb, pa se on mora unlockat/otkljucat?????
Hvala svima na savjetu i odogovru unaprjed..ponosni iphonac >) Mozda se nisam bas najbolje izrazioo ali mislim da ce me iskusni ajfonci svatiti sta pitam.. Volio bi jednostavan odgovor kao laiku das mi odogovori neko, jesam li dobro formulisao problematiku. Inace mobitel sam dao prijatelju te mi je on odradio to da imam sad iOS 5.0.1. a kupio sam mobitel 3gs 16 gb. iOS 4.1. Bb.06.15.00.
6.15 sigurno nije slučajno, nego je to jedini način da se novija verzija bb-a otključa na sve mreže, tako da ti je jedina utjeha što možeš mjenjati operatere bez dekodiranja moba!
ti samo JB trebaš odraditi onda još na 5.0.1
ah hvala lijepo na odgovoru
imam ja sad na mobu, iOS 5.0.1. uradio mi je to rodjak prosle sedmice..
A reci mi jel svaki odradjeni jailbreak iphona , znaci i to da se automatski zakljuca bb na iphonu, te da se mora onda otkljucat taj bb???naravno ako moze taj bb da se otlkuca...
Ovako Evo kupio sam iphone prije jedno 7 mjeseci i ima novi iOs 5.0.1 i modem firmware 6.15.00 ,i mobitel kad je prikopcan na punjac sve normalno radi i kad ga napunim iskopcam ga i nakon 20 minuta na njemu mobitel se iskljuci i pokusam ga ukljuciti i pise da je prazna baterija,jel moze to biti do baterije? jel sa da to promjeniti?
Vele da je to zbog ovoga novoga iOs-a 5.0.1 kaj puno trosi bateriju ?
A Neki vele da je to problem sa ovim firmwareom 6.15.00 jel se da to downgrejdati do 5.13.02 i kako ? Ili imate vi kakve prijedloge sta da napravim ? plz pomoc..:(
Aha ,al mob je na servisu i tamo nemogu naci gresku,neznam vise kaj da radim...al citam da mozda zbog ovog cipa baterija moze tolko trajati? ...Jel imate kakve prijedloge sta bi mogo napraviti,mozda da metnem iOs 4 il nes? jel moze biti kakav hardwerski problem?
Hvala puno !
A ovaj firmware 6.15.00 ? A imam prijatelja koji zna s tim pa nemam sto izgubiti..A jel se moze dogoditi da je baterij neispravna ? A ako je hardwerski problem trebam ga odnesti u applov servis ili mogu u ovak neki servis?
Hvala fico!
Imaš iPadov BB koji nemožeš spustiti. Verziju fwa možeš spustiti samo ako imaš SHSH blobse od verzije na koju želiš spustiti.
Napravi restore i nemoj dizati iz backupa pa probaj koristiti mobitel.
Ako to ne pomogne, mjenjaj bateriju, a ako ni to ne pomogne onda nemožeš ništa.
Dobio sam iphone 3gs tvornicki otkljucan na sve mreze. Na njemu je trenutno 4.3.2. Posto dugo nisam pratio nista o iphonu zanima me dali se isplati update na zadnju verziju (5.0.1) i dali ima kakvih nedostataka na ios5 za 3gs korisnike.
Pa iOS 5 meni radi puno lijepse nego kao sto mi je radio iOS 4, svakako preporucam update. :)
help help
stavio sam ios 5.0.1 napravio jb i pise no service
na vipu sam i mob je iz vipa?
hmm nista napravio jos jednom sve isto i sad radi.
medutim napravio sam backup sa appbackup iz cydie i sad kad sam ponovno to instalirao pise mi da nema nista spremljeno ni za jednu aplikaciju?
Imam problem sa silent modom. Kad tipku za silent pomaknem u silent mode mobitel kao da poludi sam prebacuje izmedu silent moda i normalnih "glasnih" postavki...
Zna li netko neko softversko rjesenje i u cemu ovdje moze biti problem?
hvala
Jel ti se to i prije dešavalo? Jel si Jailbreako možda mobitel? Da nije neki tweak?
Doduše, meni se čini da je to hardverski problem, da si malo prodrmao tu piknjicu kaj se prebacuje pa bi ju trebalo nekak zamjenit... :dunno:
sad sam na 5.0.1 ako stisnem restore dali mi ostaje 5.0.1 pa moram stavljat ponovo jb ili ga odma dize na 5.1
pitam ako mi se uspori vremenom pa da sve otpocetka ide
Ako ideš restore onda ti stavlja novi iOS. Ima postupak kako staviti isti iOS, pogledaj u Sticky, ima pod Downgrade. Isti je postupak.
nemogu izbrisati dreamboard pise mi pise mi sub-process/usr/bin/dpkg returned an error code (1)
dali mogu sa ifile?samo nadem folder dreamboard i izbrisem ili ostaje to jos negdje?
Naime imam Iphone 3GS software version 3.1.2. i htio bi napraviti upgrade OS-a. Potrebujem savjet/info kako i sto.
Unaprijed hvala
Spoji mobitel na Itunes, naprai backup (sync) i klikni update :)
ili iz telefona settings > general > softver update
Zaboravih napomenuti da bi jailbrake radio a ne originalni OS
P.S. sada je jailbreak sa blackra1n v.3.1.2.
mislim da ima samo onaj tethered JB tj ono kad moraš JB svaki put kad ugasiš mobitel.
Možeš updateati samo na 5.1 i napraviti tethered JB. Update radiš preko iTunesa.
Ako imas old bootrom, moguce je napraviti untethered. :)
Moze li netko objasniti postupak? Znaci Trenutno je jailbreakan sa verzijom 3.1.2. , sto mi je ciniti da upgarade-am mob da mi i dalje bude otkljucan i u mogucnosti da stavljam crackane appse ?
Odi na ovu stranicu: http://www.iphoneheat.com/2010/06/id...w-old-bootrom/ , skini iDetector i provjeri bootrom, bolje je da imas old bootrom jel ces moc napraviti untethered JB.
Ako imas old bootrom, napravi update na iOS 5.1 software te prati ove korake za Jailbreak.
Da, ali za unlock mora naraviti custom fw inače će se dić i BB a onda nema unlocka.