:( nece mi ga procitat, kompš mi kaze da ima neki problem, probo sam restartat kies al neide :( evo, povezuje mi ga vec 10 min i nece :( !!!! AAA POLUDIT CU S OVIM MOBITELOM!!!
Printable View
Dakle... Uspio sam staviti na 2.2 firmware preko kiesa na laptopu jer mi na kompu nije radilo.... Uglavommm. Zadovoljan sam sa 2.2 ali mi koji put zna zastekat ali sta je tu je... Inace ja sam veliki obozavatelj pokera i ao sam zynga poker na ovom gt5800 ali sada kada ga zelim skinuti, kaze mi da nije kompaktabilan s ovim uredjajem molim pomoc hvala
I meni isto nije radilo na kompjuteru, pa sam ga spojio na laptop gdje ga je prepoznao. Ako ti ne radi Zynga Poker, probaj ovaj, možda ti se svidi: https://play.google.com/store/apps/d...cmtpbmdwcm8iXQ
Nazalost, nijeda igra nemoze nju zamjenit...
Jbga onda...Možda će izaći podrška za Galaxy 3 nekad...
ok, gotovo je sa pokerom, necu ga vise :D ...Nije vis u time problem...nego, stavio sam JP4 na galaxy3 (gt5800), prvi dan dva je radio ko metak, koj se put znao srusit, al sta je tu je... SADA mi se stalno rusi, spor ko t-com-ov internet, steka, neke aplikacije mi nece ucitat, internetske starnice mi nece otvorit, ne radi sync...uglavnom, cijeli je u banani... Koj rom da stavim da mi se ne rusi(ove ostale probleme) i ne unistava mi dan..?
Stavi neki stock ROM, meni je taj telefon najbolje radio sa 2.1
da ali... Kada bih ja znao sta je to kako ih stavit i gdje da ih skinem to bi bilo super.... Ja sam 2.2 stavio preko Samsung Kiesa i automatski mi je stavio na JP4... Tako da u s vezi toga ja samo znam ukljucit kies, mob prispojit stisnut par klikova i to je to.... Ako bi mi mogao objasnit u par koraka kako stavit romove jer kada sam trazio po internnet nisam ama bas nista skonto... Sve mi se pomjesalo, i nekontam se u android pa ode sve u ku*ac...
Hvala ti unaprijed.
Ovdje imaš sva uputstva: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1372414
A ROM-ove možeš pronaći ovdje: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1234591
Pozdrav,
Da ne bi otvarao novi temu mislim da mogu ovde da pitam ono sto me zanima u vezi mog telefona.
zapravo, ja imam telefon Samsung GT-I5700 serija ispod ovog, imam ga vec godinu dana, ali ono sto je problem je da je njegov fabricki sistem, po onome sto sam ja procitao Android 1.8, on ima Fireware version 2.1-update1 i dosta koci. Tj. recimo kad pokusam da upalim skype to je jako mucan proces ili kad otvorim na browser neku obimniju stranicu treba se dosta cekati da ocita, a i problem mi predstavlja kretanje po njoj. Poruke se malo teze otvaraju, tj. moram da sacekam dok ocita sve to. Ali nije to jedini problem u vezi sa tim. Bas pre par dana sam resio da trcim,a drug mi pokazao program koji pokazuje preko GPS koliko si pretrcao, brzinu, vreme. Kad sam probao da startujem telefon nikako ne moze da se konektuje na satelit, do sad nisam nikad pokusao da palim GPS, tj. pokusao sam da ubacim neku navigaciju, ali telefo je tako spor da nije hteo da startuje aplikaciju pa sam odustao. Ono sto je poceo od skoro da zeza jeste i da pesme na youtube nece da pusti, samo vrti bez ikakve namere da to pokrene, cak i kamera po nekad kad se ukljuci je skroz tamna, pa moram 2-3 puta da je palim i gasim dok se normalno ukljuci.
Ima tu jos raznoraznih sitnica koje mi smetaju po pitanju brzine, konekcije, ocitavanja.
Citao sam i kako sam shvatio to se desava zbog neadekvatnog sistema koji je podignut na telefon, ali isto tako fabricki Android 1.8 ne prihvata dosta programa sa android marketa jer te aplikacije traze 2.1 ili bolji sistem pa ne bih zeleo da na telefon vracam stari 1.8.
Zato molim nekog ko se razume u to, da mi predlozi Android 2.1 ili slicni koji bi odgovarao mom telefonu, a da mi pritom sve funkcije na njemu rade normalno i da se kocenje smanji.
Imajte u obzir da do sada nisam radio nesto slicno u pogledu zamene sistema telefonu, flesovanje niti ista slicno tome.
Unapred hvala.
a sta se tim rootanjem dobija. pise da je rizicno, ali ne znam sta time postizem?
U mom potpisu Android FAQ, tamo je objašnjeno.
Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2 Beta-4
Jos jedna stvar me zanima, izvinite ako sam malo dosadan, ali zelim da budem siguran u ono sto radim.
Nasao sam video i mislim da ovo moze da uspe. Evo pogledajte:
https://www.youtube.com/watch?v=RnnX-5FU0O8
U Opisu ima link do foruma, ali na forumu preskacu neke korake iz videa, evo i forum:
http://forum.samdroid.net/f53/cyanog...pha8-3-a-3913/
Ja znam da je na moj telefon andruid 2.1, a kako isto znam da je fabricki 1.5, verovatno je 2.1 upgrade na moj tel.
-Pa me muci da li ce ovaj upgrae uspeti?
-Jel ikako mogu da obrisem ovaj 2.1 update pa da na 1.5 ubacim ovaj CyanogenMod 2.2 kao na forumu, jer i onako imam 50MB memoriju telefona koju mi zauzme Opera i Skype, pa se plasim da ce se ovaj 2.2 samo nadograditi i uzeti mi svu memoriju telefona?
-Ili mozda mogu da obrisem ceo System pa da instaliram sve iz pocetka?
-Da li je u ovom videu objasnjeno podizanje Androida od nule, tj. da li ovaj telefon nema nikakav sistem u sebi ili ima 1.5?
ako ne znas tocno kako sve to napravit, najbolje bi bilo da ga odneses u neki shop ili negdje. ja sam tako u svog gt-5800 pokusao ubacit custom rom i odin mi je zablokirao na pola tako da sam ga "ubio" svojim ne znanjem, hvala bogu pa su ga prihavitli u servisu :D, popravili ga i nista ne trebam platit... ZIVJELA GARANCIJA :D
Ma ovaj moj telefon uzasno koci, zato mislim da se isplati probati ovako nesto.
@Hudini jesi li probao napraviti factory reset?
Btw još uvijek si u krivoj temi. Ova tema je za galaxy 3. Dao sam ti ranije link na temu za GT-I5700, (evo je ponovno) te bi bilo lijepo da nastaviš tamo, jer ta dva telefona jedino povezuje proizvođač.
Tako da ukoliko netko ubuduće bude tražio savjete kao sada ti, nađe nešto u pravoj temi, a i oni koji imaju galaxy 3 da ne čitaju bezveze postove koji se nalaze u ovoj temi a nemaju veze sa njihovim telefonom.. :)
jel imate problema s push porukama na tele2 mrezi i na kucnom wifi-u...u postavkama - racuni i sinkronizacija sam ukljucio automatsku sinkronizaciju i dolje mi pise da je sinkronizacija ukljucena za whatsapp i gmail, ali uopce ne dobivam mailove na mobitel, a poruke s whatsappa mi jako kasne ili uopce ne dodu, vec ih dobijem tek kada udem u aplikaciju...
probaj se odlogirat i onda opet uc u gmail, a za whatsapp ne znam kako bih ti mogao pomoci
Bok
Jel neko možda stavljao ovaj rom http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1431393
Kada slušam glazbu na youtube zvučnik krči e sad do čega je to..
EDIT:
Jel kuži neko što treba napraviti u vezi zvuka.
http://forum.xda-developers.com/show...31393&page=173
okej. imam problem. vidjela sam puno linkova kako bi stavila na eclair. 2.1 ali ama bas nigdje ne radi fileserve dadoteka (izbrisana je ili nemam pristupa) .. a nema ni megaupload-a. ;/
dali ko ima .rar sacuvan na kompu? HVALA!! ;)
Zelis stock 2.1 ROM ili?
eclair 2.1;) da stock rom!
Izvoli. To ti je bez BL-a, tako da ne možeš "brickat" telefon ;)
Odin valjda imaš...
hmm.. Ja sam pokusala instalirati , ali nigdje ne pronalazim ops. Naravno odin imam za Galaxy 3 (v4.252) , ali jednostavna u vasem file-u ne pronalazim ops.
i dali se mora ici u download mode (kao ovdje http://www.techgom.com/2011/04/downg...-i5810-to.html) ili jednostavno stavim ops, one package i to je to? Oprostite sto puno pitam , ali nisam dugo radila s tim odinom i to sve. :/
Evo ti i ops: Privitak 1133
Telefon mora biti u download modu.
Pozdrav svima! imam jedan problem. prije nekoliko dana rootao sam mobitel i sada zelim instalirati kerneli i rom. posjedujem samsung galaxy 3 i koristim verziju 2.2. pa ako neko zna molio bih ga da mi objasni detaljnije jer nemogu nikako naci kako da to uradim. naso sam dosta tema ali nijednu onu pravu. novi sam sa androidom a i na ovome forumu pa ako sam nesto krivo rekao neka me slobodno ispravi.
Odaberes custom ROM po izboru te ga flashah preko Odina. Dakle, koji ROM zelis? Ili trebas preporuku? Doduse o tom smo vec pisali
Hi.. :)
Da li se može nekako slikati ekran ako mobitel nije rootan ??
Da, s ovim npr.:
https://play.google.com/store/apps/d...llnoroot&hl=en
Evo dobio službeni galaxy 3, firmware verzija 2.1-update 1, osn.verzija I5800XXJH, kernel 2.6.29. root@S608#2
Obično imam praksu prvo sve pročitati pa onda postavljeti pitanja, ali sam ovih dana u takvoj gužvi da nemam vremena za ovih 20ak stranica... Dakle, postoji li noviji rom od ovog, koji preporučujete, koji je najstabilniji... Stari ima istog, nešto je ubacivao preko kies i sad mu je dosta sporiji mob. Ajmo preporuke!
Ima noviji, ovisi samo zelis li custom ili stock ROM.
Na htc-u su mi custom bili draži... stavi link ako imaš koji provjereni
Evo nakon skoro godinu dana korištenja da kažem svoje mišljenje o ovom mobitelu. Totalno sranje! E sad u čemu je problem? Problem je u softveru. I bateriji. I to ne samo da je sam po sebi spor, a užasno je spor, nego mi se često dešavaju stvari recimo neko me zove a ja se ne mogu javit! Pa sam neki dan zvao kolegicu i nisam mogo prekinut!!! Pa recimo sve opcije rade kad se potegne onaj izbornik od vrha prema dole, ali wireless ne! Pa onda gasi pali i onda radi. Pa recimo spojen na wireless a on mi ne otvara stranice na internetu. Youtube radi, gmail radi, ali na internet ništa. A podatkovni promet da ne spominjem. Svako spajanje na njega, prije toga gasi pali. I to je i rješenje Tele 2. Svaki usrani put. Sad ćete vi svi reči je pa imaš te kojekakve rootove i šta ja znam šta. Ali prvo gubim garanciju a drugo, nemam pojma kak se to radi niti me ne zanima jer mislim da to nije normalno da ja moram bilo šta stavljati na mobitel. Jer nisam zahtjevan. Meni je ovo sve ok, samo kad bi radilo. Ali ću svejedno morat stavit nešto na njega jer ovako postoji šansa da ga zakucam u zid. Malo sam tanjih živaca.
I da. Nikad više Samsung!
Koliko para, toliko muzike :) meni sve radi bez problema sa custom romom, a i brz je. Osim galerije koja je malo sporija, ali ionako slabo koristim.
Ja koristim CyanogenMod, pogledaj na linku:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1101218
Slažem se da je kolko para tolko muzike. Ali ja bi onda očekivao da ima slabiju kameru, manje memorije za slike, nemogućnost za neke aplikacije a ne da naprave softver koji je s vremenom sve sporiji i sporiji. Morat ću i ja staviti taj neki custom. Mada da imam para sad bi ga zakucao u zid i kupio Gayphone!
Taj telefon je objektivno najlosiji Samsungov Android, sto sam vec i ranije konstatirao. A najbolje radi na v2.1
USb debug nije ukljucen?
zna neko kolko kosta prednje staklo ili kaj vec je ? :D
znaci sam ekran nije ostecen, nego ono prozirno staklo/plastika popucala
dobio sam samsung galaxy gt I5800,bio je otključan za sve mreže na njemu istalirao purumod 3.0 optimus, poslije instalacije mobać mi traži pin za otključavanje mreže,
molio bih se znalce da mi pomognu oko riješavanja problema jer sam novi na forumu i potpuni laik za te stvari.
zahvaljujem unaprijed svima....
ROM ti je promijenio nv_data i sada ga moras ponovno otkljucati. Ako nemas kod mreze, moras nekom drugom metodom.
zavaljujem ,ali koja je to druga metoda, potpuni sam laik po tom pitanju
Vjerujem da bi to značilo ili nabavku koda za otključavanje preko interneta, ili nošenje nekom unlockeru na otključavanje, ili jedonstavno nabavku unlock koda od operatera.
Nažalost nijedna od navedenih metoda nije besplatna.
Postoji i besplatna metoda, ja sam napravio.. Nije komplicirano nešto.
Evo našao sam tutorial na hrvatskom.
http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...=asc&view=flat
dali netko zna cemu sluze one dvije točke gore ljevo navise znaka samsung
Ček, ti to ozbiljno? :jehon:
Google izgleda ne radi...
To su proximity i light senzori. Isto kao i na većini telefona ove klase.
Pozdrav svima!
Registrirah se da nadem dobru dusu koja bi mi pomogla sa custom romovima za ovu patnju od mobitela. Netko tko po mogucnosti ima iskustva sa vise romova. Totalni sam pocetnik u svemu tome, pa kome se da odgovoriti na nekoliko pitanja, neka mi se javi na ivana.ganic@gmail.com
Placam pivu ako ste superusluzni ;D
Pa što nije bolje tu postaviti pitanja? Lakše ćeš tako naći odgovor..
Ja nemam iskustva sa više romova, stavio sam samo CyanogenMod i radi dosta dobro pa nemam potrebu mjenjati.
znam da je nekro post, ali zna li netko gdje se može nabaviti zamjenska baterija za mobitel? ako može uz što manju cijenu :suicide:
moja je nabubrila i dok je na usbu na punjenju ako nešta radim, baterija se troši umjesto puni -.-
Ako što manju cijenu tražiš, onda je ebay najbolji vjerojatno, samo moraš čekati..
Imaš i na njuškalu http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl...baterija+i5800 ima po 40kn, što vjerujem da ti nije skupo.
Pozdrav, ovako imam galaxy 3 iz tele2 i sad ja bi na njega stavio clean stock 2.1 rom od tele 2. ima li mozda netko link za to? el na sammobileu imaju samo 2.2, a ja bi stavio bas stock stock koji dolazi sa mobom. hvala
Koji ti je točno bio na tele2, tko zna ali možda ovaj link pomogne
http://www.droidevelopers.com/f465/1...ware-list.html
pozdrav. imam galaxy 3 i pao mi je softwer. mob. nije rootan. da li netko zna kako da stavim novi software?
Kak misliš pao software?
Što se dogodilo? Ga možeš upalit?
Pozdrav ,jel ima ko problema sa čitanjem simova ovih novijih tanjih,npr tele 2 a stariji sim t-mobile čita bez problema?