Brisanjem nepotrebnih stvari iz roma, bio sam prije pisao o tome. Računaj da ti preflash file bude 45 do max 50MB + još i gapps koji traži nekih 3MB, kada se sve ekstraktira na particiju dođe na 75-85MB.
Printable View
Od puno ljudi sam cuo da je GingerVillain jako dobar rom - veoma brz i jako stabilan. Probajte s tim. Ja bih rootao mobitel samo radi mjesta na internoj, ali mi sve to izgleda jako komplicirano i nemam volje za to.
Zašto pobogu dev null pored mnoštva stabilnih i finijih GB romova. Anyway, 50MB će ti stati gore, ali svakako se nađe ponešto za izbaciti.
Za moje potrebe ide na 35 MB, lol :)
Možda bolje da probaš na Oxygenu, ovaj dev null ima neke odex fajlove za koje ni sam neznam kako se ponašaju.
upravo rootao svoj desire pa me zanima koji rom preporučate? Da ima htc sense...
Problemcic..
Isao sam instalirati StarBurst ROM, piknuo sam onu 1.3.3.5 verziju, napravim wipe i pratim uputstva, tj nakon flasha podesim postavke, rebootam u recovery i flasham Data2SDInstaller1.3.zip. To je proslo bez problema, no kada sam pritisnuo reboot system, mobitel "zapne" na onom bijelom ekranu sa zelenim HTC slovima.
Malo sam cacka i skuzio da mi ne zeli niti u recoverry niti bootati OS.
E sada, kada se izvadi SD kartica (bilo koja, probao sam 3 razlicite i koju god stavim, mobitel se zblesira) mobitel najnormalnije radi.
Kako nemam SD kartice u mobitelu, ne mogu koristiti ROM manager, niti staviti neki ROM na mobitel pa ga preflashati.
Recovery normalno radi.
Sto da sada radim??
Pretpostavljam da mi je jedini spas flashaje RUU ROMa?
Odi u Bootloader i odaberi 'Fastboot'. Spoji mob preko usba na komp i pričekaj natpis 'Fastboot USB'.
Sad ti treba ADB. Odi u konzolu na kompu i pripremi si ADB. Ukucaj "fastboot devices" da vidiš jel sve štima. Trebao bi dobiti listu uređaja spojenih preko fastboota (ista stvar kao i sa "adb devices" samo što adb komande u ovom slučaju ne rade).
Ako je sve to u redu, ukucaj "fastboot oem boot" i tu će ti se ispisati dosta teksta, a mob će se rebootati.
Output s mog moba, možeš usporediti sa svojim:
Provjeri ovu podebljanu liniju da ti slučajno nije podešeno na 1 (enable). U tom slučaju bi imao USB brick problem, a fix bi trebao biti ovdje:Code:INFOTAG:Ramdisk OK
INFOTAG:smi ok, size = 0
INFOTAG:hwid 0x0
INFOTAG:skuid 0x21F04
INFOTAG:hero panel = 0x0
INFOTAG:engineerid = 0x0
INFOMCP dual-die
INFOMCP dual-die
INFOTAG:mono-die = 0x0
INFODevice CID is not super CID
INFOCID is HTC__032
INFOsetting->cid::HTC__032
INFOserial number: HT06JPL07232
INFOcommandline from head: no_console_suspend=1 msmsdcc_sdioirq=
INFO1 wire.search_count=5
INFOcommand line length =466
INFOactive commandline: board_bravo.disable_uart3=0 board_bravo.
INFOusb_h2w_sw=0 board_bravo.disable_sdcard=0 diag.enabled=0 boa
INFOrd_bravo.debug_uart=0 smisize=0 userdata_sel=0 androidboot.e
INFOmmc=false androidboot.baseband=5.14.05.17 androidboot.cid=H
INFOTC__032 androidboot.carrier=HTC-EastEurope androidboot.mid=P
INFOB9920000 androidboot.keycaps=qwerty androidboot.mode=normal
INFOandroidboot.serialno=HT06JPL07232 androidboot.bootloader=0.9
INFO3.0001 no_console_suspend=1 msmsdcc_sdioirq=1 wire.search_co
INFOunt=5
INFOaARM_Partion[0].name=misc
INFOaARM_Partion[1].name=recovery
INFOaARM_Partion[2].name=boot
INFOaARM_Partion[3].name=system
INFOaARM_Partion[4].name=cache
INFOaARM_Partion[5].name=userdata
INFOpartition number=6
INFOValid partition num=6
INFOjump_to_kernel: machine_id(2457), tags_addr(0x20000100), ker
INFOnel_addr(0x20008000)
INFO-------------------hboot boot time:148842 msec
FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 13.248s
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=691187
Sve spojim, odaberem fastboot i pojavi se fastboot usb i sada kada upisem fastboot devices u CMD izbaci ovo:
'fastboot' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
Isto izbaci i kada imam SD karticu unutra i kada je izvadim.
Moraš srediti ADB na kompu, jesi ga koristio kada?
Sve sam pratio kako pise u tutorialu (iako je dosta star) ali mi i dalje javlja istu "gresku" kada stavim mobitel u fastboot i upisem fastboot devices
U CMDu se pozicioniraj u folder gdje si instalirao SDK, npr C:\android-sdk\tools. Bitno je da budeš u ovom tools folderu. E sada će ti prihvaćati ADB i Fastboot naredbe.
Stavio sam cm7. Kad pokusam sa titanium backup-om obrisati neku aplikaciju koja dolazi s romom dobijem poruku da je uspjesno obrisano ali ta aplikacija je i dalje tu...
U cemu je problem? Zasto nemogu obrisati nijednu aplikaciju koja je dosla s romom? mogu samo one koje sam ja naknadno instalirao
Isto tako nemogu skidati s marketa...piše "download will start immediately" ali ostavim ga 3h i nista se ne dešava
A tesko je pogledati stranicu ili par stranica unazad
Isto pitanje je vec postavljeno i dan je odgovor na njega, samo trebas malo citati
Samo da kazem nekaj u vezi StarBurst ROMa...
Klonite ga se, sranje je.
Na neku foru sam uspio spasiti mobitel.
Stavio sam, kao sto sam gore napisao 1.3.3.5 verziju i autor je napomenuo da se treba instalirati dodatni zip (za Data2SD) sto sam i ucinio i time sj*bao mobitel.
Mob mi se uopce nije mogao bootati dok je neka SD kartica bila u njemu.
Pokusao sam 3 SD kartice, na svima mi je javljao error.
Nakon nekog vremena, kemijanja i wipeanja sam uspio nekako pokrenuti recovery sa starom SD karticom i vratio backup..
Vise nikada nejdem na taj ROM ili slicne sa Data2SD funkcijom..
Izgleda da cu morat cekati GingerSense ROMove..
Koristim D2SD romove od kada su se pojavili i nikad nisam imao takav problem. Moguće da je autor nešto zeznuo ili ako si jedini sa tim problemom onda je problem sa tvojim particioniranjem/postupkom flashanja.
Jel znas koju skriptu koristis?
Znam da ih ima vise..pa zato pitam
Prije svakog prelaska na drugi ROM radim factory reset, cache wipe i dalvik wipe..
@Ico: Koristis ovaj ROM?
Pitanje: Koje su bitne razlike izmedu AmonRa i Clockwork Mod recoverya?
Izašao je CM7 RC3 za Desire:
http://download.cyanogenmod.com/?device=bravo
So far, so good. Nisam primjetio neke znatnije izmjene u odnosu na RC2.
Počeo sam ozbiljno razmišljati o stavljanju custom ROM-a na svoj Desire, jer me je u zadnje vrijeme počeo užasno nervirati.
Mob je počeo štekati i nekad nereagira na neke widgete.
Slobodna RAM memorija je uvjek ispod 100 MB, nekada i do 60MB dođe, dok je prije uvjek bilo preko 150-200 MB RAM-a.
Interna memorija mi je u banani još od davnih dana.
Memorija na memorijskoj kartici (8GB) mi je također u banani, nemogu da otkrijem što mi toliko guta memorije. Nemoguće da sve pjesme slike i videi zauzimaju gotovo 8GB.
Sad me zanima sljedeće.
Jel postoji kakav ROM da je kao Froyo 2.2, znači stabilan i da mu netrebaju neki update-ovi duže vrijeme?
I sad ćete vi meni svi pomoć kako da ja stavim custom ROM, ali kad budem trebao vratiti na original Froyo nitko se neće javiti, zato vas pitam unaprijed, kako s customa se vratiti na original? Znam da je bilo dosta govora o tome ali evo, nisam baš upućen u to.
Što se tiče mjesta na SD kartici, radiš li backupe? Jedan Clockwork backup ti zauzme 400-600+MB, pa ga je najbolje prebaciti na PC. Na originalni se ROM vraćaš vrlo jednostavno, skini stock RUU, spoji mob na PC i pokreni skinuti file i to ti je to. Neka me neko ispravi ako griješim.
Imas rootane stock ROMove..pogledaj par postova iznad di sam ja sa Icom to raspravljao..
Nisam baš razumio ovo u vezi backupa. Ono što radim jest da sve fotke koje sam slikao prebacujem u komp, a u kompu imam poseban Android folder koji obuhvaća sve podatke s memorijske, tako da i ako formatiram memorijsku sve brzo vratim na svoje mjesto (samo što bi onda bilo najbolje i mob hard resetirat). Sad neznam dali čekati Gingerbread ili na custom ROM prijeći..
A htio sam spojiti preko USB-a mob s kompom da vidim kolko mi pojedini folder zauzima ali mob i komp se neće povezati, komp prepoznaje mob ali na mobu nedobivam notifications da se mountam i da mogu preko kompa ulaziti u direktorije.
EDIT: A koja je razlika između tih stock rootanih ROM-ova i nekih drugih, recimo LeeDroid?
I da vas pitam, kolko vam baterija izdrži i na kojem softweru?
Meni na stock Froyo 2.2 JEDVA dan izdrži, i to uz full minimalno korištenje!!
Nesmijem mob koristit u strahu da mi se baterija nepotroši, strašno!
Većinom svaki dan mi prođe da malo prosurfam facebookom i to je to, igrice se bojim upalit jer postotak baterije samo pada i pada..
U tome sto je stock ROM ostao "stock"-ima samo root, tj superuser app, bez modova.
A LeeDroid je "izoblicen" modovima.
Meni i ovaj stock ROM uredno izdrzi 1 dan, s tim da je navecer na 15-20%..
LeeDroid ROM nebi preporučio, zbog loših iskustava.
do verzije 2.0 su LeeDroid ROM-ovi bili OK, poslije toga se često Sense ruši (pisao sam već o tome)
Najzadovoljniji sa stabilnošću i trajanjem baterije sam sa Pre-rooted stock ROM-om (na prethodnoj stranici ima link)
Pa šta nebi bilo jednostavnije samo rootat stock ROM nego ubacivati taj cijeli ROM?
Ovo u vezi Sense-a što se ruši.. Baš ne koristite LauncherPro ili neke druge aplikacije?
A sa tim pre-rooted stock ROM-om mogu napraviti app2sd?
Za sada se samo informiram, pa se odmah preko ovih Uskršnjih praznika bacam na posao, pošto nemam vremena ovih dana.
neznam.
meni se nije dalo zafrkavati sa originalnim ROM-om (nisam baš imao vremena kad sam stavljao rom), pa sam samo instalirao pre-rooted ROM
Što se tiče rušenja Sense-a, meni se to dešavalo na Sense-u. ne koristim nikakav drugi Launcher, jer sam navikao na Sense i prezadovoljan sam opcijama
Što se tiče Apps2SD i Pre-Rooted ROM-a: samo trebaš imati formatiranu karticu tako da imaš Ext3 partciju na njoj. ja sam si instalirao Apps 2 SD aplikaciju i sve aplikacije (ili skoro sve) sam prebacio sa memorije telefona na memorijsku karticu. i sad imam 60ak MB slobodno interne memorije
Mi smo vec prije rootali stock ROM i izmijenjali gro ROMova..
Tako da se meni nije dalo flashat RUU pa onda ponovo rootat, ovako sam samo preko recoverya flashao taj "stock" ROM i to je to..
Mozes, imas te razne korisne modove, poput trackball wake, reboot u power meniju itd..
Ovisi od roma do roma. Nekada mi je znala trajati 12-24hmax uz moje korištenje (u 12h preko dana je spustim na 20ak % što nije dosta da izdrži sljedeće jutro).
Trenutno na CM7 RC3 mi drži dan i pol. Sinoć ga nisam punio i trenutno se vrti 26h s preostalih 30% i do večeri sam siguran da će izdržati. Wifi/3G uvijek upaljeni, ne štedim ga baš. Najbolje ti je isprobavaj i vidi šta ti paše.
I sto bi vi onda meni preporucili da napravim? Ima puno solucija, a meni se bas neda igrati s tim ROM-ovima.
Za bateriju: ako ne misliš mjenjati rom/kernel, onda si offtopic i beži iz teme :D Činjenica je da ćeš custom kernelima smanjiti potrošnju baterije u svim uvjetima jer su gotovo svi undervoltani.
Memorija moba: ovisi o instaliranim appovima. Ako imaš hrpu smeća, raspoloživi ram će ti biti manji. S druge strane, zauzeće rama NEMA veze s potrošnjom baterije. 60MB rama ti je dosta za normalan rad jer Froyo automatski ubija procese ako mu fali memorije. Ono što ima veze s potrošnjom je koji su ti procesi koji se vrte i koliki je njihov CPU time, tj koliko traže procesorskih resursa. Svaki takav zahtjev diže CPU clock i nakon njegovog izvršavanja se vraća na minimalnu vrijednost. Ovisno o taktu cpu-a, mjenja se i voltaža itd..
Memorija SD: to ti nitko ne može reći, trebaš provjeriti size svakog foldera i vidi šta ti zauzima 8 giga. Pogledaj i među skrivenim folderima.
Spajanje na USB: obriši drivere ili promjeni USB port.
Ako se ne misliš igrati s romovima, onda možeš samo rootati - i time ne dobiti ništa osim root pristupa.
A koliko se otprilike smanji potrošnja baterije? Zanima me da znam dali se isplati prvenstveno zbog toga mjenjati ROM.. Sumnjam da Gingerbread (2.3) donosi neka veća poboljšanja naspram Froya.
A ovo u vezi RAM-a, kažem da sam prije imao preko 150MB slobodne memorije, sada se stalno spušta ispod 100MB, pa mi nije jasno zašto se memorija toliko smanjila, nisam par aplikacija instalirao.. No ajd to i nije tak bitno..
Ne znam koliko troši stock. Instaliraj current widget i vidi potrošnju struje pa usporedi s mojim postom na pcekspertu.
Na ovom romu kojeg imam ram je slobodan između 100-200MB, nekada padne i niže na nekih 60MB, ali kao što rekoh, ne vidim razliku niti to utječe na potrošnju niti te to treba imalo zabrinjavati.
edit:
CM7 RC4 je vani, vjerojatno i posljednji RC prije finalne verzije :joy:
http://www.cyanogenmod.com/blog/cyan...c4-has-arrived
Potrosnja baterije je dosta veca nego na GingerVillanu 1.7
Neke brojke, u 8 inace skidam mob sa punjaca i data/wifi su stalno upaljeni. Dnevno posaljem oko 10 poruka i mozda 4 min razgovora. Twitter i FB se syncaju stalno (twitter 15 min, a FB 1h). Weather takodjer svakih sat vremena. Gotovo svako malo pogledam mail i surfam. Na stock 2.2 mi je mob vec oko 18h na 30% dok na GingerVillanu na 50%. GV izdrzi ponekad i dan i pol, a stock jedva jedan cijeli..
Kod mene na AuraxTSenseu (slično kao ranije na Leedroidu) baterija traje uredno dva dana. Prosječno pošaljem/primim 10ak poruka, imam oko pola sata razgovora i oko pola sata surfanja prelo wlana, te igranja odprilike isto toliko. Kad ne koristim internet wlan je ugašen, a 3G ne koristim nikako. Memorije imam oko 60MB slobodno i ne vidim razliku između toga i da imam 200MB jer sve uredno radi. Na osnovu mog iskustva, definitivno se isplati staviti kuhani ROM, ne samo zbog trajanja baterije.
U idleu mi troši 3mA, a dok ga koristim ovako varira od 152-214mA.
Neznam kako u postotcima to pogledati.
S-LCD je ekran.
Vjerovatno ću staviti neki ROM, samo zbog potrošnje baterije i da mogu instalirat aplikacije na memorijsku, jer ovo je katastrofa, obrišem aplikaciju od 2.5 MB i proširi mi se samo 1MB memorije, što znači da nije sve pobrisano od te aplikacije, ali neznam gdje se to briše.
Imas na Marketu razne alate za brisanjw cachea. Pr. cCleaner
Ahaaa, mislio si na postotak baterije? Imam par aplikacija za to, a i sam current widget pokazuje u logu koliki je postotak baterije.
Ovako, u idleu troši ispod 10mA, uglavnom varira od 2-5 mA, ali nekada poskoči do 10mA.
U stanju korištenja nekad se digne i do 600mA, no najčešće se kreće oko 300mA
I net i wifi su mi upaljeni samo kada mi trebaju, znači ja ih palim i čim mi više netrebaju gasim, no međutim otkako imam ovaj juice defender primjetio sam da mi se edge sam pali i gasi ponekad.
Stavio sam ovaj stock froyo o kojem je ico pricao. Nadam se da je to napokon to, jer svi prije isprobani su imali svoje musice, a vrh je bilo blokiranje softwarea i micanje baterije. E sad, kako je u proslim custom romovima bila opcija za restart, volio bi je opet imat. U ovom romu nema te opcije, pa jel ima mozda nacin da se naknadno nadoda?
Tnx
Zanima me nesto u vezi funkcije app2sd ili koju vec funkciju ima CM7.
Znaci imam ukljucenu opciju da mi aplikacije instalira na external memory - neke instalira automatski, a neke moram rucno premjestit na sd card.
Imam instalirano 17 applikacija (ukupno 34 MB) a stanje memorije mi je ovakvo (sd kartica mi je 4gb):
internal storage: 85 mb used, 63 mb free
sd card storage: 376 mb used, 2.8 gb free
ext3 = 512 mb - dok pogledam preko linuxa onda pise da je jos 424 slobodno
Pošto je ext3 smanjen za nekih 90mb izgleda da radi app2sd ??, ali me zanima zasto mi je interna memorija smanjenja za gotovo 60%.
CM7 ne podržava app2ext, ali ima onaj obični app2sd (kao froyo). Ako želiš koristiti ext particiju, instaliran S2E i igraj se:
https://market.android.com/details?id=ru.krikun.s2e
Izasao je LeeDroid 2.4!
Evo sta ima novoga u ROMu:
= Citat =:
* Full kernel change log lives HERE
* Kernel - Updated Kernel V2.6.32.36-leedroid-110327 (Thanks to snq-!)
* Kernel - Patched to 2.6.32.36
* Kernel - Heavily optomized
* Kernel - Huge code cleanups & fixes
* Kernel - Updated battery charging algorithm
* Kernel - Usb/gadget code backports
* Kernel - Updates from Google/CAF (fb, gpu)
* Kernel - Updates/fixes from HTC
* Kernel - Extended CPU Vdd levels sysfs interface
* Kernel - Call reording support (avs333) included by default
* Car kit detection fixed!
* Added protection against Malware Exploit for all pre-Gingerbread phones
* Addressed IPV6 Security flaw present in Android 2.2 and below
* Changed default GPS server location to Europe (faster fix)
* Default app install location set to internal (1)
* Forced USB Debugging enable on flash (Avoid boot issues)
* Added optional "Stripped sense patch" (Removes HTC sense & related widgets)
* Speed & Stability tweaks
* Several cleanups
* Hosts file updated
* Updated Adobe flash V10.1
* Updated Android Market
* Updated GMail
* Updated Google Maps
* Updated YouTube
* Updated Facebook
* Updated Ad-Free
* Updated Titanium Backup
* Updated Rom Manager
* Updated CIFS Manager
* Updated adfree hosts
* Removed Gmail unread count
hm da...
ali je pitanje, da li je riješeno rušenje Sense UI-a
Neznam, pozabavit cu se sa tim ROMom u petak..
Zasto su mi ikonica za signal i wlan zelene boje (CM7)?
Jer si spojen na google usluge.
S2E (simple2ext) works only with CyanogenMod7! damn it
ima koji appk za ostale romove? :D
98% ostalih romova ti i ovako podržava app2ext. Izuzetak su stock romovi i možda ako postoji još kakav custom rom bez app2ext pored cm-a. Za koji rom te zanima?
A sta je tocno ovo "LeeDrOiD_V2.4_A2SD.zip.md5" .md5???? nasao sam na Direct LeeDrOiD ROM FTP Downloads ???
Fajl je 0,1k cemu to sluzi........
To se popije 10 minuta prije flashanja roma i to na tašte :D
Ne ozbiljno cemu to sluzi, procitao sam ne kuzim moze neko detaljnije objasnjenje....
Uh... Checksum, za provjeru glavnog ZIP-a.
Google?
http://en.wikipedia.org/wiki/MD5
Dobro ti je rekao Željko :) To je jedan podatak na osnovu kojeg uspoređuješ cjelovitost fajla kojeg si skinuo s originalnim fajlom. Nužna stvar ako misliš flešati jer izbjegavaš mogućnost flešanja corruptanih fajlova/romova.
Ok. Sad mi je vec jasnije samo kako sad to porovjeriti mislim kojom metodom da vidim jesam li negdje zagubio koji paketic od room-a ???
Za zip fajl će biti dosta da ga samo probaš otvoriti s Winrarom i ako nema errora - dobro je.
Checksum provjeravaš s nekakvim md5 hash kalkulatorom, npr http://www.slavasoft.com/hashcalc/index.htm
Skineš onaj MD5 fajl, otvoriš ga u notepadu, otvoriš Calc, loadiraš zip od roma, označiš kvačicu na MD5 i klikneš calculate. Ako su dobivene vrijednosti jednake - dobor je. Da je razlika u jednom jedinom bitu, vrijednosti bi bile potpuno drukčije.
Total Commanderom je jednostavnije, samo se klikne (dvaput) ili enter na md5 file :)
Ti mora da se šališ? Onaj kotačić na mišu, zavrti ga i doći ćeš na dio teksta u toj temi koji daje odgovor baš na tvoje pitanje.
Skinuo sam danas CYMOD 7 i činimi se dobar ali nema marketa i neče mi add-a google račun?
Skini zadnji gapps za CM7 i flešaj, google aplikacije dolaze odvojeno od roma (bilo je nekog govora o tome u prethodnim postovima).
E hvala,sredio sam to ali sad sam drugi stvar *ajeba:) maka sam slučajno onu ikonu u dock-u di ulazim u menu? kako to vratiti?
stisnes tipku menu - add - launcher actions - Open/close app drawer i dobit ces ikonu za meni na desktopu
zatim povuces tu ikonu na dock i problem rijesen
LeeDroid ne donosi nista novo.
Browser se crasha, sense zna lagat, ali se ne rusi.
Bezvezan ROM, vracam se na pre-rooted ROM
Stigao CyanogenMod 7.0 http://www.cyanogenmod.com/blog/cyan...d-7-0-released
Izašao je LeeDroid 3.0x, baziran na Gingerbread-u...Ako imate boot <0.8 + S-ON, nemojte ni pokušavati, blokirat će se na boot-u.
Jel neko probao ovaj zadnji radio 32.56.00.32U_5.17.05.08 kakva su iskustva.....
Instalirao sam CM7 i uz njega gapps.
No primjetio sam da mi se Maps nije instalirao, zasto?
GMaps ne dolazi u tom paketu, imaš ga na Marketu. To si mogao provjeriti da si otvorio zip ;)
stavio sam radio 32.56.00.32U_5.17.05.08 i update-oxygen 2.0.3 (netko je napisao da u njemu ima hrv jezik) i sad nakon reboota na displayu (vec ~30 min) stoji oxigen i nista se ne dogadja
radio sam po uputama i nisam siguran jesam li nesto zabrljao ili treba tako dugo za prvi boot??
danas sam uzeo mob i nisam ga valjda sprzio?? unaprijed hvala za odgovor
Napravi full wipe i flashaj opet. Ako opet zapne, obrati pozornost na to kako si rootao mob:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944031
Ako imaš PVT4 model trebao bi imati i noviju verziju clockworkmod recoveryja od 2.5.0.x jer ta konzola i starije nisu kompatibilne s novim modelima.
nakon vafjenja baterije sam napravio full wipe i mob se upalio, hvala
nekoliko dana sam citao i napokon se upustio u root, fala Bogu da je sve dobro, sad jos samo da ubacim navigaciju i idem u potpuni experiment sa androidom
Napokon sam uspio srediti vijek trajanja baterije, stavio sam CM7, zadnji radio, i kernel je default od CM7 .. Kad ga ne koristim stavim ga u powersave, ne koristim nikakve task managere, čisti OS i to je to.. Isključen je 3g.. Wlan sleep policy isto isključeno..
http://i.imgur.com/As0q9s.jpg http://i.imgur.com/LW4v6s.jpg http://i.imgur.com/RvXFAs.jpg
Mene je CM7 malo razočarao po pitanju baterije jer u 12h najčešće spiskam 60-70% i do navečer je na rubu (ovisno koliko rano ga skinem s punjača ujutro). Probao razne kernele, ručno ih undervoltao, ali sve je to slabo bilo.
Zadnjih tjedan dana sam se opet vratio na Oxygen i tu je situacija puno bolja:
http://www.pohrani.com/t/0/3c/1FU0d2...0429093851.jpg
Linija se sastoji od 3 paralelne boje:
srednja glavna linija prikazuje temperaturu baterije (najčešće je zelena, nekada je žuta i crvena)
gornja linija (cijan) prikazuje kada je display aktivan
donja linija prikazuje aktivnu data konekciju (crvena je wifi, žuta 3G)
Autonomija je dan i pol, navečer mi ostane puno više "soka" za sljedeći dan. 3G i wifi ne gasim osim dok spavam. Me happy, sve lijepo vrti i nakon 125h uptimea, ispravljen naporni 'pmem' problem zbog kojeg sam otišao s CM7...
EDIT:
Izašao Gingerbread 2.3.4: Oxygen 2.1
Jel može netko isčupati PDF viewer iz LeeDroida kao apk i stavit ga ovdje?
tnx
Ako vec sam nisi nasao, evo
Ovo je iz zadnjeg leedroida (froyo)
Hej, ja pokušao danas istalirati ovaj cm7 i sve prošlo ok. Podigao se, prijavio na mrežu logirao ... Nakon toga restartao u recovery i pokušao staviti data2sd (Data2SDInstallerV5_aosp.zip). Nakon toga restart i to je to, zapeo na htc bjelom ekranu. Pokušao cjeli postupak nekoliko puta ali ništa ne pomaže osim restora. Ima li netko da je probao ovaj rom sa data2sd? Da li je možda do radia? Ne znam koji bi radio uopće stavio i odakle jer mi nije baš želja staviti krivi radio :) i pozdraviti se sa telefonom.
Instaliraj CM7 normalno digni telefon onda ubaci gapps i njih isto instaliraj da dobijes market onda sa marketa skini S2E (simple2ext) instaliraj pokreni namjesti sto sve zelis da ti bude na EXT particiji snimi i rebootaj telefon i to je to... Ja sam tako napravio i sve radi...
Reboot zna malo da potraje ovisno koliko apps imas pa pricekaj dok sve zavrsi...
Naravno da je uvijet za seve da ti je pravilno particionirana sd kartica...
Daj mi reci taj s2e kako to radi? Kad to sve recimo napravim i želim vratiti backup sa Ttaniumom da li ima dosta mjesta tj da li on instalira na ext4 particiju ili što da li nju vidi kao memoriju telefona? I koje su to app koje smijem/mogu staviti na drugu particiju a da to telefon vidi? Za sad koristim data2sd i super sam zadovoljan ali jednostavno iz znatiželje želim probati nešto novo. Data2sd mi omogućuje da instaliram app-a koliko god želim i ne moram razmišljati o prostoru no bojim sa da kad bi vraćao taj backup da mi to ne bi stalo u ovom drugom slučaju?
Da li je neko možda probao Reflex S v1.9.5? Autor ROM-a je Neo, isti čovjek koji je skuhao AuraxTSense, u pitanju je Ginger 2.3.3. sa Sense 2.1
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1054435
ja sam jucer stavio i za sada sam zadovoljan. jedina mana mu je ako je lock screen onda kada te netko zove ne zazvoni odmah, vec pozivatelju zvoni a tebi tek na drugo zvono. ali nista strasno.
Jesi li možda prije imao AuraxT ili Leedroid i ako jesi, kakav je u odnosu na njih? Prvenstveno me zanimaju stabilnost i vijek trajanja baterije. Hvala na odgovoru! :)