a da je otisao nebi nikako radio a ne ovako na momente
Printable View
a da je otisao nebi nikako radio a ne ovako na momente
Da malo ozivimo temu, kako vam drzi baterija i na kojem ste ROMu?
Ja sam do prije koji tjedan bio na stock Gingeru i primjetio sam da mi baterija pocinje sve krace trajat, cca 2,5 h upaljenog ekrana. Onda sam stavio Cyanogenmod i sad sam sasvim zadovoljan, evo par screenshotova :)
http://i41.tinypic.com/2h3y5ug_th.jpg http://i40.tinypic.com/211kilh_th.jpg http://i42.tinypic.com/21mghhl_th.jpg
Vecina od tih 4 sata upaljenog ekrana je surfanje (cca 2h preko wifi i 2h preko 3g), pod surfanje mislim google reader, tapatalk, m.facebook... Uz to jos cca 5 min poziva i 10ak smsova. 3g i wlan gasim kad ih ne koristim.
Uglavnom, meni dosta, bitno mi je da mi mob izdrzi od jutra do navecer, ionako sam vec navikao stavljat ga svaku vecer ili jutro na punjenje.
Kako je kod vas ostalih? Okacite par screenshotova za usporedbu :D
baterija je sranje ako ga koristim za ono za sto je dizajniran, upaljen wifi+3g, skype, email, etc.
izdrzi cca par sati, 3/4 sata mozda (pricam o koristenju, a ne da mi stoji u djepu)
ako ga ne koristim tako, baterija traje i dva dana
sve stock
da izdrzi u punom pogonu cijeli dan bio bih presretan, ali ne izdrzi ni polovicu
Sorry, ali po meni to je ipak prilicno nerealno ocekivati od jednog mobitela. Ocigledno nisi ni svjestan koliko je to ustvari veliko opterecenje. Samo Skype je u stanju potrositi bateriju (i pregrijati mobitel) u roku par sati. Baterija koja bi to izdrzala bila bi bar dvaput veca od mobitela. Nije on bas za to dizajniran...
ocigledno sam svjestan kolko je opterecenje
rekao sam da bih bio presretan da tako izdrzi, no ne izdrzi. to je cinjenica. covjek pitao kako je kod drugih, a kod mene je tako
oprosteno ti je
Nebih se u potpunosti složio. Čitajuči malo tuđa iskustva i svoja, dolazim do zaključka da Android nije optimiziran po tom pitanju, bolje od ostalih cucla beteriju, odnosno HTC ima taj bug s baterijom (pojedine serije)? Ista stvar i nam mome Hero-u o čemu sam i pisao. Čisto usporedbe, Symbian (E71) wifi, Skype, muzika izdrži daleko no više od pola dana.
Pa da, pricam samo o Androidu (u tom smo podforumu, ne? ;) ). Znam da na ostalim platformama radi drugacije.
Sniper,smijem pitati kako si napravio downgrade sa gingera? Citao sam malo i nigdje nisam nasao downgrade za software number 2.50...
Sto se tice baterije ne mogu reci ni da sam zadovoljan ni nezadovoljan. Ako sam doma izdrzi dan i pol, mozda dva. Wi-fi, background data i auto-sync stalno ukljuceni, tu i tamo malo na net ili market... Na poslu ako igram igrice, gledam filmove, surfam mozda sat vremena baterija ode za nekih 4-5 sati. Nekad ga u 12 sati moram dva puta puniti.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Smiješ, kako ne :D
Radio sam po ovom tutorialu: http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/HTC...e_(Gingerbread)
Nije komplicirano kako (možda) izgleda, meni je downgradeanje, root i s-off i stavljanje novog ROMa sve skupa uzelo 2 sata sa skidanjem svih potrebnih stvari, a prvi put sam to sve radio :)
Hvala na odgovoru! :D
Vec duze vrijeme razmisljam da li da pokusam. Vec sam i odlucio za cynogenmod samo nikako da krenem. Prije me boli strah, onda kad sam se malo vise informirao napravio sam update na ginger i
odustao. Sad u zadnje vrijeme me vuce vise nego ikad da probam.
Da li je netko probao rootati ovom metodom, izgleda mi dosta jednostavnije od svega sto sam do sada nasao.http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1180639
U zadnje vrijeme imam velikih problema s baterijom, ako tipkam preko npr vibera ili fb messengera mogu gledat kako postotak od baterije pada.. ne normalnom brzinom.
I sad mi se krenulo desavat kad idem slikat i ako se blic upali da se mobitel jednostavno ugasi. S time da je baterija puna preko 50%.
Trenutno imam coredroid v8.1..
Kolike su sanse da je do roma? Ili je mob spreman za servis? Ili drugu bateriju :/
Izdvoji pola sata vremena, napravi nandroid, wipe, flash čistog roma, instaliraj samo Viber i probaj reproducirati problem. Kada završiš, vrati nandroid i napiši do kojih si zaključaka došla :)
Meni ovo liči na softverski problem odnosno da je do roma... Napravi ovo što je rekao xlr pa ćeš vidjeti.
Stavila sam ARHD V6.1.5, wipe svega mogućega, instaliran samo viber, koristila sam samo viber, malo glazba, 3g upaljen cijelo vrijeme, i evo rezultata
http://i42.tinypic.com/f5c4td.png
Malo bolje nego prije, i više se ne gasi kad slikam s blicom (isprobano sa 35% baterije)
Trebala si jos stisnuti na Display i onda lupit screenshot da se vidi koliko je tocno radio ekran. Ako je oko 3h onda je ovo ok :)
stigao službeni update za DHD na 2.3.5 sa sense 3.0 :)
To je vjerojatno i posljedni update od strane HTCa.
Čeka se CM9 :D
Evo stavio novi update za DHD na 2.3.5 sa sense 3.0 i ono što sam odmah primjetio je da je telefon brži, to sam odmah skužio :cthumbup: . Sviđa mi se i novi widget za vremensku prognozu, baš cool izgleda. Vjerojatno ima još nekih novosti ali nisam imao vremena sve provjeriti.
Može li mi netko napraviti jedan test? Ništa zahtjevno.
Spojite se na wifi i ostavite ga tako sat vremena i pogledajte koliko % baterije je potrošio pa mi tu napišite :)
Čini mi se da mi malo previše troši CM7 dok je spojen na wifi, sad mi je uzeo 10% baterije jer sam se zaboravio odspojit s wlana prije sat vremena. Inače mi u standbyu uzme 1% svaka 2-3 sata (ako nisam spojen ni na 3g ni na wifi) i cca 1%/h ako sam spojen na 3g.
Sjećam se da mi je na stock ROMu manje trošio bateriju ako sam surfao preko wifija, dok mi je ovdje obrnuta stvar :-/
Evo sada sam pogledao. Za dva sata dok sam bio spojen preko wifi mi je potrošio 4% baterije (zaboravio sam pogledati nakon sat vremena).
I mislio sam si da je tako. Možda je problem u tom što nisam bio spojen baš na ruter nego sam laptop iskoristio kao hotspot budući da imam net preko vipa. Morat ću testirat baš na nekom ruteru da vidim jel problem do CMa ili ne.
Hvala na odgovoru :)
Ja sam primjetio još jednu stvar nakon updatea na 2.3.5 . Wifi mi bolje hvata bežične mreže. Sada ne znam da li može biti do novog softvera ali na poslu imam dvije mreže na koje se mogu spojiti(nisu moje) i prije je signal uvijek bio slab za spajanje odnosno nekad bi se i uspio spojiti ali bi veza brzo pukla. Nakon updatea vidim da mi je signal wifi mreža jači i da se sam spoji i ostane tako spojen bez pucanja veze :hm: .
Ja svog rootao prije nekih mjesec dana, CM je gore i preeeeeezadovoljan sam, ali sad me zanima kakav je sa novim sensom...
Ja sam svoga mislio rootati ali sada kada je izašao novi sense ostat ću na bar neko vrijeme na njemu jer sam zadovoljan sa tim updateom.
Noćas stavio novi HTC Sense 3.0. Telefon jest brži, ali što se događa- ako dobijem poruku, ne piše mi tko ju je poslao. Ako želim TOJ istoj osobi poslati poruku, onda je imam u imeniku...
Ako tu istu osobu želim nazvati, čisto iz telefon,a opet je NEMAM...tko tu koga z....ebava?
Da li netko zna kako da ovo riješim, izluđuje me pomalo?
A i baterija traje sve kraće i kraće u zadnje vrijeme...:cry:
pozz ljudi!!!
updetao novi sense 3.0 ima tri dana i mobitel funkcionira perfektno!!osim vizualnih promjena najvise me odusevila brzina,mob jednostavno leti.imam osjecaj kao da sam kupio neki drugi(novi) uređaj! :)
hvala htc!
Evo već tjedan dana prčkam po novom updateu i stvarno je odličan. Puno je brži odziv, a čini mi se i da baterija malo bolje drži. :D
Jedini bug koji sam skužio je da kad pišem poruke u vodoravnom položaju, backspace mi nekad ne želi raditi. Moram onda mobitel okrenuti u okomiti položaj i tek sa smanjenom tipkovnicom opet proradi. Ne događa se često, ali pomalo je iritantno. Ne znam ima li još itko takav problem.
Mozda je do neke postavke, ali ja ne znan koje...uglavnom, iritira kada zelis neku osobu nazvati, imas je u imeniku, ali se ne pojavljuje na ekranu u opciji "phone"...
stavi si neki custom rom sa xda..imas odlicnih i sa 3,5 sensom i odlicnom brzinom te naravnom trajanjem baterije od 1,5 dan do 2..= Citat =:
Noćas stavio novi HTC Sense 3.0. Telefon jest brži, ali što se događa- ako dobijem poruku, ne piše mi tko ju je poslao. Ako želim TOJ istoj osobi poslati poruku, onda je imam u imeniku...
Ako tu istu osobu želim nazvati, čisto iz telefon,a opet je NEMAM...tko tu koga z....ebava?
Da li netko zna kako da ovo riješim, izluđuje me pomalo?
A i baterija traje sve kraće i kraće u zadnje vrijeme...
Možeš dati neku preporuku za kvalitetan custom rom?
Sa Senseom ili bez? :)
Ajd sa Senseom za početak. A ako znaš i neki drugi dobar slobodno stavi link :)
Od Sensea je najpopularniji Android Revolution HD, baziran na 2.3.5 Androidu i 3.0 Senseu.
Ja osobno sam na Cyanogenmodu i oduševljen sam njime i hrpom mogućnosti s kojima dolazi tako da bi moja preporuka išla u tom smjeru. On je baziran na 2.3.7. Androidu.
U međuvremenu se nadam da će za mjesec-dva-tri izaći Cyanogenmod 9 temeljen na ICS-u :D
Baš proučavam tutorial za Android Revolution HD, ali da pitam neke stvari za svaki slučaj prije nego išta napravim.
Je li prije rootanja potrebno napraviti downgrade softwarea? Ako jeste, znam da se sve što imam u mobitelu briše jer se vraća na tvorničke postavke. U tom slučaju za kontakte mi je lako, ali je li moguće sačuvati sve snimljenne aplikacije i restorati ih kasnije?
Koliko ja znam downgrade se radi zato što se one kasnije verzije ne mogu rootati, dakle ja bih rekao da je obavezan downgrade. Osim ako u međuvremenu nije pronađena neka nova metoda koja radi i na tim višim verzijama, to ne znam jer nisam već neko vrijeme proučavao kako stoje stvari.
Što se restoranja aplikacija tiče, to se inače radi s Titanium Backupom i onda ti ostane sve kako je i bilo (dakle tipa za Angry Birds bi ti spremio sve nivoe koje si prešao). Međutim problem je što je za to potreban root :-/
Budući da je za takvu radnju potrebno da ta backup aplikacija prćka po sistemskim fajlovima sumnjam da postoji neka koja radi bez roota. Neka me netko ispravi ako griješim :)
trebao bi se doticni mobitel pojaviti u mojim rukama kroz para dana, pa koliko vidim prituzbe najvise idu na bateriju (pojedinim korisnicima)...
dali je tko imao iskustva s 'ebay kineskim' baterijama? Npr 2430 mah za 12$ ? Kupovati ili ne?
Zamjenske baterije sam npr kupio sebi za canon aparat/stari lg mobitel/navigaciju...., nikad neugodnih iskustava, te naravno trajale su duze od onih koje bi dolazile uz aparat.
i ja novi update napravio... ali sada vise nigdje nevidim da se mogu poruke ogranicit kao prije (ono dok se stavi broj 50 da samo zadnjih 50 poruka sprema a ostale automatski brise) nego sad imam po 200-300 poruka po kontaktu, osjetim da mi je sporiji i da se blesira, a brisati mogu samo sve ili jednu po jednu...
dali vise stvrano nema nigdje onog za okranicavanje ili nisam vidio??
Poruke -> klik dolje na MENU -> Postavke -> Opća -> pod "Postavke memorije" odabereš "Broj tekstualnih poruka" i možeš birati od 10~5000
Što se tiče brisanja poruka, uđeš u poruke od neke osobe -> klik dolje na MENU -> Više -> Izbriši -> Obriši prema odabiru
Instaliraj go sms (market) i tamo ces moci sve to podesit.
Evo zanimljivih vijesti ako netko prati ICS development za DHD: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1448303
Izgleda da je potpuno funkcionalni ICS za DHD vrlo vrlo brzo tu jer je dosad kamera bila najveći problem :)
Ovo je stvarno zanimljivo... Nadam se da će uskoro izaći.
Dugo sam čitao po xda o raznim ICS beta ROMovima i danas sam pukao i stavio ovaj :D Očekivao sam da će sve biti sporo i gotovo neupotrebljivo i bio sam siguran da ću ga samo isprobat na jednu večer i vratit CM7, međutim evo nakon cijelovečernjeg prčkanja mislim da ću ga ostavit. Stock kamera mi ne radi, međutim navodno je workaround instalacija lgcamera aplikacije sa Marketa, to ću isprobat sutra.
Eto, ako se netko dvoumio kao i ja staviti ili ne, moja preporuka je definitivno probati :)
Jesi probao ovaj:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1450962
Kažu da kamera radi...
Nisam, još :D Trenutno mi je najveći problem što mi iz nekog razloga neće pronaći wifi mrežu (imam vipov stick pa shaream preko Connectifya vezu), sve ostale susjede mi nađe ali mene baš ne želi. Tako da ne mogu sad pobacat hrpu aplikacija na njega da vidim kako će reagirat dok ne dođem u domet nekog wlana.
Što se kamere tiče, skinuo sam lgCameru i radi, samo što na vrhu ima crte (kao neke smetnje). Međutim kamera mi nije od pretjerane važnosti tako da na taj dio zasad mogu zažmirit.
Potrošnja baterije mi se također čini ok, kad sam ga prvi put upalio bila mi je na 67%, od tad je prošlo 3 sata od čega je 2h15min bio upaljen ekran, gmail na pushu radi cijelo vrijeme i eto sad je na 18%. Slično ili mrvicu lošije sam dobivao i sa CM7. Naravno treba sad još vidjet kako se ponaša na sleepu.
Launcher (Trebuchet) nije još skroz do kraja ispeglan, malčice je usporen na homescreenu no i on je još u debeloj beti tako da mu se tolerira.
Ovim tempom kojim ekipa na xda "štrika" očekujem da će za mjesec dana biti već savršeno ispeglanih ROMova :)
EDIT: radi i stock kamera :D Razlog zašto sam ja mislio da ne radi je taj što kad se pokrene se umjesto slike pokaže samo crno i sa strane ona tipka za okidanje, no rješenje za to je stisnuti na tipku za okidanje i onda se pojavi i slika. Naravno to je samo za fotke, video snimanje još uvijek ne radi.
opet ja s problemom s kamerom...
dok sam ga kupio bila mutna slika na lijevom kraju... dosao prvi update to se je popravilo i slika bila ok, cista svud
sad nakon ovog najnovijeg updatea opet me muci to sto je slika na lijevoj polovici zaslona dok ju uslikam mutna jako, dok je druga strana ok...
probao sam svakako u postavkama i uvijek isto... jedino po mraku dok slikam s blicom onda je ok kolko tolko
probao sam cak i kliknut na focus na tu lijevu mutnu stranu, ali opet isto...
zasto se to desava? ako treba budem uploadao jednu sliku da vidite o cemu je rijec
i jos nesto, dali je mozda ikako moguce slanje slika, videa itd na laptop npr uz pomoc hotspot-a?
bezicno? bluetooth nemam
Ajd uploadaj da vidimo kako to točno izgleda.
Btw, ako kažeš da je update popravio to, onda je vjerojatno da je to do softvera. Jesi li probao neku drugu aplikaciju za kameru (Camera Zoom FX, Camera360 itd)? :)
EDIT: što se pitanja za razmjenu fileova između laptopa i moba tiče, moguće je ako si spojen na istu WiFi mrežu s laptopom i mobitelom. Ima puno aplikacija koje to rade, ja osobno koristim My Phone Explorer.
evo slike, najbolje se tu vidio
desna strana cista kolko moze bit za mob, lijeva mutna kao i na svim drugim slikama
http://i1062.photobucket.com/albums/...1/IMAG0215.jpg
a ovo za slanje podataka, sada sam na terenu i idem na internet laptopom ali preko mobitela, znaci hotspot na mobitelu pa me zanima jel mogu tako nekako slati podatke neke?
znaci nisam spojen na neki router i laptopom i mobom neko laptop i mob su spojeni wi-fiom
nitko nema nikakvu pametnu zasto je slika tak mutna?
Priča se da bi DHD ipak trebao dobiti službeni ICS :) http://forum.xda-developers.com/show...5#post22268785
Inače, vrtim ICS već 3 tjedna i skroz sam zadovoljan, jedino minus je nedostatak videosnimanja i povremeni bugovi kod fotografija. Čini se da ti problemi neće biti tako lako rješeni dok HTC ne izda ICS za neki model sličan DHDu (npr Sensation XL).
Evo i službenog priopćenja :) https://www.facebook.com/notes/htc/u...50762287733084
:respect: za HTC.= Citat =:
HTC has been working hard to get its Ice Cream Sandwich upgrades ready, and we’re excited to announce that our first round of ICS upgrades will roll out by the end of March for the HTC Sensation, HTC Sensation 4G and HTC Sensation XE, followed soon there after by the HTC Sensation XL.
In addition, we can confirm Ice Cream Sandwich upgrades will be coming later this year to the HTC Rezound, HTC Vivid, HTC Amaze 4G, HTC EVO 3D, HTC EVO Design 4G, HTC Incredible S, HTC Desire S and HTC Desire HD. Stay tuned for more updates on Ice Cream Sandwich releases in the coming weeks.
Dobra vijest... za koji mjesec bi trebao izaći sslužbeni ICS za Desire HD.
poz, ima neko da je nedavno rootal DHD na trenutnom androidu 2.3.5 bez downgrade OSa? Znači ne mislim mjenjat gingerbread, a root mi treba isključivo da stavim titanium backup i moža dici cpu frkv. Na xda nema bas nekog izbora, ako je ko radil sa Advanced Ace Hack Kit, da javi dal šljaka? malo mi komplicirano izgleda, da bi se upuštal prvi put.
Još da pitam na htcdev.com je uveden Unlock Bootloader, to nije isto što i root, ne? I dal to moram svakak raditi prije roota
Da li ima netko voljan pa da objasni kako rootat i staviti custom rom za sve nas "pametnjakoviće" koji smo uredno radili svakili službeni update.
Gledao sam xda i donekle bio uvjeren kako ću odraditi bez problema, ali kad sam naišao do onoga da ima 2 solucije koje opet ovise s kojom si verzijom soft-a kupio mob, odustao sam... Još prije godinu dana sam prešao na HD sa dobrog starog Heroja na kojemu sam često mijenjao romove...
Navodno DHD podrzava HSPA+
http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp
No meni ne radi...tj, ne pojavljuje se H+ oznaka...
Neki dan sam u t-centru vidio na nekom Samsungu H+
To ovisi o verziji OS-a. Ako hardver podrzava HSDPA, softver (tj. OS) ce to uredno koristiti (bar bi trebao), ali nece uvijek prikazati kao H+.
Druga mogucnost je da ti je 3G iskljucen u Settings?
Ukljucen je :)
Skinuh i Network Signal Info app, koja mi kaze da je hsdpa 7.2Mbit/s...
Poštovani!! neznam dal je bas za ovu temu, al svejedno... Tek sam kupio mob htc desire hd. Nisam ga praktički ni pogledo, doso doma, spojio ga na wi fi i odmah me pitao da instalira neku novu verziju softwarea... I ja naravno pametan, da nisam nista ni pregledo, stisnuo da to napravi... Nakon toga mi se mob resetirao i sad na njemu stoji crni ekran sa slikom nekog malog plavog covjeculjka i usklicnik u trokutu...
PLiiiIZ!!! Sta je poslo krivo???? Jel zna i moze netko pomoc??????
Imam HTC Desire Hd, kupljen preko pretplate prije godinu i nesto mjeseci.
Naime, problem je sljedeci.
Ne radi mi ispravno mikrofon za razgovor. Sugovornike cujem jasno ali oni ne cuju mene. Probao sam sve moguce kombinacije sa postavkama. Kada to nije islo vratio sam mobitel na tvornicko stanje i problem nije rijesen.
Naravno, zamjena novog mikrofona iziskuje minimalno 200kn i period cekanja jer zivim u malom gradu gdje na servis salju mobitele u ST ili ZG. Garancija ne vrijedi jer je ekran mijenjan u privatnom serviseru.
Mobitel nije pao niti je bio uprljan necim pa mislim da kvar mozda i nije tehnicke prirode.
Pitanje:
Postoki li kakav softver za rjesavanje tog problema ili neki tips ili opcija. Moze li se dijagnosticirati zbog cega mikrofon ne radi dobro? Pomaze li rootanje ili flashanje - to dosad nisam radio jer mi djeluje komplicirano, ali ako ne postoji alternativa onda bih pokusao.
Napominjem da zvucnici rade dobro, da mobitel nije ostecen nekim jakim udarcem i da sve ostalo regularno radi.
Molim te ako mozes pomoci, skupo otplacivam ovaj mobitel.
Unaprijed zahvalan.
@Citadel,
Ono je tema o Desire a ne Desire HD, dvije potpuno razlicite stvari, pa ti je post premjesten.
Da ti nije možda pukla konekcija dok se software ažurirao?
I na nekim drugim forumima su se ljudi javljali oko istog problema. Imaš nekoliko riješenja. Probaj za početak vratiti mobitel na tvorničke postavke. Ako nema rezultata probaj sa nekim od custom romova. Nekima je stavljanje upravo custom roma pomoglo i zvučnik se popravio... jer ako je neka greška do softwarea, što je moguće, trebalo bi se ispraviti na taj način. Je da ima posla oko toga, ali možda se isplati na kraju (garanciju si već izgubio koliko vidim tako da praktički ništa ne gubiš rootanjem i stavljanjem custom roma). Kao zadnja opcija uvijek ti ostaje servis.
Ako netko drugi ima bolju ideju neka se slobodno nadoveže.
Evo detaljan opis nakon nakon mnogo goglanja i instaliranja svakojakih aplikacija shvatio sam da je problem vjerovatno softverski.
Dijagnoza je sljedeća da ponovim (HTC Desire HD Ace):
Sugovornike normlno čujem, no oni mene ne, to sam već rekao i to frustrira već dosta vremena. Moram zvati s drugog telefona (što je također iritantno) jer slučaj je isti zvao ja ili mene netko na moj HTC.
Skinuo sam niz aplikacija i testirao mikrofon i otkrio da kada govorim direktno u mikrofon da su decibeli normalni, malo dalje kao što normalno držim mobitel decibeli su slabi (oko 5-15) a inaće je normalno sa mikrofonom oko 35 - 50dcb (proizvoljno podaci s aplikacije). Također sam eksperimentirao sa diktafonom koji je tvornička aplikacija i rezultati su isti, normalno pozicija pričanja hvata veliki šum i glas je jako udaljen i tih, dok pričanje direktno u mikrofon gdje je mala rupica daje normalne rezutate. Evo i slika da bude jasnije.
http://i45.tinypic.com/vgvgx.jpg
Nakon goglanja na mnogim stranim stranicama gdje su forumi ovakve vrste sugeriralo se i o mrežama, promjena postavke samo na GSM mrežu. To sam i uradio ali problem se nije riješio. Također sam mikrofon očistio (iako je to skoro pa nemoguće bez rastavljanja što mi ne pada na pamet) jer je rupica mala sa posebnim kondeniziranim zrakom (inaće najbolje sredstvo za skidanje prašina sa grafičke kartice i teže dostupnih komponenti u kučištu).
Dakle, moja dijagnoza je da mikrofon ima softwerski problem i da kupi signal govora samo ako pričaš direktno u mobitel što djeluje malo smiješno sa strane.
Volio bih da mi to neko malo objasni s custom romom ukratko (znam, ima ovdje tema o tome). Napraviti backup aplikacija, kontakata i poruka na SD card je najlakša stvar gotova u minutu, to sam dosta puta radio sa jednostavnim aplikacijama s marketa (titanium i room nikad nisam koristio jer s tim kako kažu valja biti oprezan i to nisam istraživao). I da, telefon je već vračen na tvorničko stanje, problem nije bio riješen to sam već rekao prije.
Pitanje koje upućujem jest kako osposobiti mikrofon da hvata signal govora normalno, a ovo oko custom rooma ću malo proguglati (iako me zabolila glava od čitanja mora i mora svakojakih foruma na engleskom jeziku), zato su mi ovdje forumski prijatelji potrebni a i ima tema o tome. Budem je pročitao kad uhvatim vremena.
Zahvaljujem se svakoj pomoći - radi toga smo tu zar ne. :)
Ako se dobro sjecam moras napraviti downgrade kernela i radio ako oces hakirati (druge nema), al to sve ide automatski tak da nema puno zafrkancije oko toga.., al sad opet kakave je razlika u prijašnjim verzijama radio/kernel u usporedbi na trenutno..neznam..možda su lošije pa više troše bateriju.
I ako ne planiraš stavljati custom rom onda se sve skupa ne isplati,..IMHO, jer nebudes mogel OTA update na stock ICS kad izađe
Imal netko među HTC ekipom problem sa crvenom mrljom na fotografijama? dakle na bijelim površinama (papir, zid) kad slikam imam crvenu mrlju/točku koja se širi sa središta fotografije prema van. Pobal sam sa dvije aplikacije, a to se dešava i kod snimanja. Čital sam malo po netu, navodno da se to već događalo na drugim android uređajima...
slika1
slika2
Postoji mogućnost da DHD ipak ne dobije ICS: http://mob.hr/nista-od-ics-a-za-htc-desire-hd/
Ako ovo bude ovako onda su me razočarali. Ekipa na xda je napravila fantastične ICS ROMove praktički ni iz čega, a ovi papci moraju gurati taj svoj odvratni Sense na njega...
Sljedeći mob mi je definitivno neki Nexus, ova guranja korisničkih sučelja proizvođača su mi stvarno iritantna :angry:
Navodno je samo Telus odustao od update-a. Ovdje se dosta razglaba o tome i koliko sam shvatio HTC se o otkazivanju ICS-a za Desire HD službeno uopće nije ni oglasio. Štoviše, ICS za DHD je još uvijek u fazi testiranja. Ja ću tome vjerovati, makar i slijepo. :)
Sve mi se čini da je informacija potekla odavdje.
Nažalost ništa od ICS-a za DHD :(
Evo i službenog priopćenja: http://blog.htc.com/2012/03/ics/
Ono sto je zalosno je da su nas navlacili za nos 8 mjeseci :) Steta, mob mi je bas taman za moje potrebe i zasad nemam nikakvu potrebu kupovati neki noviji jer s njim i dalje mogu napraviti sve sta mi treba. Nadajmo se da ce ekipa na xda uspjet slozit i kameru do kraja pa da imamo skroz funkcionalan ics na DHDu.
Evo moja nadanja iz prošlog posta su se ostvarila :) Upravo instalirah najnoviji IceColdSandwich, na kojem napokon radi sve (osim MMSa nekima, ali MMS nisam poslao od 2007. pa mi je svejedno).
Istovremeno, podosta ekipe radi na Jellybean ROMovima i ne bih se iznenadio da uskoro slože i njega kako treba.
Ima li ovdje još koga da se zabavlja s custom ROMovima ili sam jedini? :p
Evo ja baš nedavno stavio Blackout ICS i za sada, osim što izgleda odlično, funkcionira sve besprijekorno. U svakom slučaju moja preporuka.
Ako netko zna neki bolji custom ROM neka slobodno kaže. Ja za sada ostajem pri Blackout ICS-u :)
Pozz.
Uređaj je jos pod garancijom. Vibra ne radi (ponekad se vrlo malo osjeti). Mobitel imam cca. 1,5god i priznajem, pao mi je par puta. I to 2x na isti ćošak, di je bljeskalica, s tim da je drugi put napukla plastika. Vrh na koji je pao je blago deformiran. E sad, ako ga saljem na servis jer vibra ne radi (al za nevjerovat, crkla je neovisno o padu, jer nakon pada je mjesecima jos radila ok) kolike su sanse da ce priznat garanciju? Da idem na ono, ako prođe, prođe ili da narucim vibru i led kuciste sa ebay? Pretpostavljam da ce me ovi u servisu oderati.
http://upload.slike.com/thumbs/sDRGc.jpg
Prije koji dan je izašla nova verzija Blackouta tako da ovo što ti pišem odnosi se na tu zadnju, 3.2 verziju Blackouta.
Jedino što po njihovim specifikacijama ne radi su:
Headset Buttons
Hot Spot WIP
Arrowless Keyboard in Landscape is WIP
Front Facing Cam on myTouch WIP
Na xda-developers su se neki žalili da bluetooth ne funkcionira najbolje, što još nisam provjeravao. Ono što se meni ne sviđa kod zadnje verzije je možda malo preosjetljiv ekran ili da citiram kako je jedan lik na xda forumu rekao "the screen is toooo much responsive" što je zbilja istina. Moja preporuka je možda ipak bolje ostati na verziji 3.1.1 jer osim manjeg broja tih sitnih bugova nema prevelike razlike napsram 3.2., barem dok ne izađe neka zakrpana verzija, ako je uopće bude...
Ali bez obzira na sve, Blackout ICS je moj prvi izbor u svakom slučaju.
Nedavno je iscurio i Unofficial CyanogenMod 10.1 :)
To je Android 4.2.1. Ne radi bluetooth (meni ne predstavlja problem jer ga ne koristim), i neki javljaju da imaju probleme s GPS-om, ali to još nisam isprobao. Ali sve ostalo što sam probao u ova zadnja 2 dana radi besprijekorno. Baterija zasad drži ko blesava, bolje nego na bilo kojem GB ili ICS romu, vidjet ćemo je li to samo početnička sreća ili će nastaviti tako.
Evo, ja sam baš zadovoljan što mogu i dalje mogu imati najnoviji android na DHDu, tko voli isprobavati ROMove neka svakako proba :thumbup:
Baš pratim razvoj svih tih custom ROMova i ovo mi se za sada čini obećavajuće. Bluetooth mi isto inače ne treba, jedino što ponekad GPS dobro dođe zbog navigacije. Mislim da ću ga staviti ovih dana pa ćemo vidjeti, iako se nadam da bi već prvi update mogao donijeti značajnija poboljšanja što se tiče BT-a i GPS-a.
Edit: Evo izašao prvi update i koliko vidim moje sumnje su se obistinile :D
Zna li tko gdje kod nas ima za kupiti original baterija? Ne bih ništa naručivao niti uzimao nikakve zamjenske, znači tražim neki dućan u Zgu u koji ću ušetat i kupit bateriju :)
Agram? Ipak oni rade s original opremom, baterije nisu pokrivene garancijom, dakle naplatit ce ti je kao u "dućanu".
Ima li tko iskustva sa ovakvom baterijom? Volio bih je uzeti, a opet ne znam koliko je rizično stavljati je u mobitel s obzirom da je to ipak zamjenska baterija.
Na mobitelu od početka od kada sam ga kupio imam Gingerbread pa mi je već pomalo dosadio. Želio bi staviti ovaj Blackout ICS 3.1 sa prvog posta na ovoj stranici. Trebao bi napraviti root i staviti taj ICS a budući da nisam nikada to radio malo me frka da ne napravim nešto krivo. Ili ako znate neki servis u Zg-u da odnesem mob da mi to naprave...
Što se tiče custom ROM-ova i sličnog, tu si uglavnom "on your own". Ne zove se "custom" bez razloga. Sve što napravi community je potpuno bez ikakvog supporta, sve se uvijek radi na vlastitu odgovornost. Malo tko želi preuzeti takvu odgovornost za tuđi mobitel. Nije tu samo flashanje, tu je i daljnje korištenje - flashati tuđi mobitel je long-term commitment. Ili skupi muda i napravi sve sam, ili se drži onoga što ti je odredio proizvođač (najčešće neoptimalno, ponekad okljaštreno, ali podržano i sa supportom).
Procedura je sasvim jednostavna, par koraka svega.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2168500
Ako već stavljaš Blackout ICS preporučam ti radije zadnju verziju. Ispravljeni su neki bugovi koji su se ranije javljali.
Također, nakon što staviš ROM svako još flashaj i dodatke iz ovog posta. Nakon toga ćeš imati skoro pa savršen custom ROM.
Naravno prije svega ti treba root DHD-a. Uz yagerov navedeni link dobar ti je i ovaj tutorial.
Je li itko naručivao možda ovu bateriju? Zapravo, je li itko naručivao ikakvu bateriju? :D Moj DHD je star već 2.5 godine pa je vrijeme za novu bateriju.
Nisam narucivao tu bateriju, za DHD, al prema iskustvu s njihovim baterijama mislim da bi trebala biti dobra. Čak ako ima većeg kapaciteta bilo bi još bolje.
Ako ne misliš još mijenjat mob a tvornička je otišla ja bi uzeo.
A kaj mislite o ovim baterijama? 2450mAh za 3 i pol $ :D
Nisam baš primjetil negativni feedback.
Snage nemaju tolko kolko piše.
Puno kraće traju i brzo crkne do kraja.
Da ne nabrajamo svakakve moguće kvarove i posljedice.
Ukratko, veliko ne od mene.
Moze li mi neko dat samo info za punjac. Nabavio sam ovaj mob,al sam zaboravio punjac u drugoj zemlji,heheh, pa me zanim imam onaj adapter 220V i USB izlaz i imam micro usb kablo, je li ga smijem s time puniti???
A zašto ne bi smio?
pitam radi napona i slicno,je li sve isto, da ga dzaba ne sprzim prvi dan...
Za punjače sa USB izlazom postoji samo jedan jedini izlazni napon.
Uradio sam unlock bootloadera stavio CWM i na kraju prema upustvo instalirao novi ROM, nakon toga cekam nekih 30-tak minuta da se promijeni sta na display-u samo mi stoji bijeli ekran sa zelenim logo znakom hTC...
jesam li ga SJEBBAO???
EDIT:
ovo sam rijesio, nisam bio flasho boot.img file, jer nisam radio S-off pa moram manuelno flashat boot.img, nakon toga sam jednostavno dobio Jelly Time i nije mi se nikako svidio i zelio bih da se spustim na ICS...kako to radim je li neka posebna procedura,ili?
Dajte ljudi ima li iko da mi moze pomoci na brzinu,brijem da se radi o nekoj sitnici... samo kako da skinem Jelly Time, a da stavim ICS???