2.1 is out!!! Ali beta verzija od BigBeara (BoBo) sa modaca, jedino sto ne radi je WiFi, i Rootan je!!!!
Printable View
2.1 is out!!! Ali beta verzija od BigBeara (BoBo) sa modaca, jedino sto ne radi je WiFi, i Rootan je!!!!
Evo i LINK da si i vi možete instalirati update ako ste nestrpljivi. :klap:
Ja ću ipak pričekati dok osposobe wifi i a2sd ;)
Evo napraviše i verziju sa funkcionalnim wifijem i a2sd+ :klap:
LINK
Svakako napravite nandroid backup i slobodno se možete ić igrati sa 2.1 beta ROMom, ja znam da ja hoću :D
Evo samo da kažem kako je već izašla 4 verzija (release) za 2.1 za Pulse (4. po redu od sinoć), dodan je i Google Voice za Google Maps i još Google Voice Search.
A tu je i jedna novost, Pulse je sada lokaliziran i na hrvatski jezik :) Iznenađenje moram priznati, čak je i lokalizacija sasvim u redu.
ja srtetniji ne mogu biti, ja sam medju prvima dobio 2.1 i odusevio se! Harasho! WiFi si mogao odmah srediti, to nije bio problem, ali ja cu si sada instalirati najnoviju verziju....
KAMERA!!!:ninja: odlicno! Triput bolja!!!
zasto je ptrebno napravit nandroid backup?
Zato što su se neki mogli vratiti na stari ROM jedino pomoću nandroid restora.
Btw meni se ne sviđa baš nešto ovaj 2.1, prvenstveno zato što je užasno spora ova beta... I ne radi mi google earth :cry:
Ja cu ostat na njemu samo zbog dobre kamere i lijepog sata :D
EDIT: I zbog triput boljeg ekrana....:ninja:
Ma ja ću pričekat još kojih tjedan dana da vidim dojmove ;)
Da li je netko imao problema sa zaprimanjem poziva?
Prije par dana mi se mob zblesirao, poremetile su mi se neke postavke(prebacio mi na am/pm računanje vremena, izgubio se lock screena i tako) i od onda ne mogu primat pozive nego samo mogu ja njih zvat, a nakon nekog vremena dobijem od t-mobilea sms tko-je-zvao.
Call settings su mi u redu, tako da mi to ne morate savjetovati..
je imao netko sličan problem?
Mislim da će se to riješit sa novim updateom, al opet da ne čekam toliko ako ima netko nekakvo rješenje bio bih mu zahvalan!
Btw da li radi RoadSync Mail?
Jer otkad sam rootao Pulse, nije mi radio.. kasnije sam an Modacu vidio da ga se nije moglo osposobit. Dali sad radi?
To mi je full važno zbog posla.
predivno!! išao sam stavljat ovaj novi software i sad imam jedan problem,kod instalacije je sve prošlo dobro,ali neće mi se mob upalit,dođe do onog dijela kad piše android kad ga upalim i neće dalje. Kaj da radim?
e proradio je,nije loš ovaj 2.1,mislim da ću malo ostat da vidim kako to radi.
Napravim reset i opet isto,ponovo neće dalje od natpisa android kad ga palim. :angry:
Na microSD kartici bi trebao imati ext2 particiju, ne ext3 ili 4, nego ext2.
I prije flashanja ROMa treba u onom recovery meniju napraviti wipe factory reset, dalvik catche.
jesam,napravio sam wipe,ali ne razumijem ovo na sd kartici.
@Xulos
Ovo kaj sam ja napiso se ne tiče stickiya,ako nisi skužio ja sam sve napravio kako tamo piše i opet su mi se događali problemi,a ovo za sd karticu nisam ni napravio tako da mislim da to nebi smjelo imat veze
Geeez ljudi ovdje se radi o BETI, i meni su isto išli na živce ti razno razni problemi, stoga sam se jednostavno vratio na Vanilla 1.7.
i ja se vraćam,previše sporo i dosta mi se javlja force close
a ja ne vjerujem,opet neće upalit,ljudi pomozite,dođe do natpisa android na početku i neće dalje...
Jedan problem riješio,a drugi se pojavio. Napravio sam nandroid backup(sva sreća) i sad to sve lijepo vratio natrag,ali neće mi očitati sd karticu. Mislim da sam nešto zeznuo kod particija a sad ne znam vratit. Kako da to riješim?
Postovanje pulsovci!
Ispricavam se ako offtopicarim, ali eto, postavit cu pitanje pa... Da li netko koristi VOIP na Pulsu? Ja nisam nasao nikakvu mogucnost da uspostavim poziv, chat ide bez problema. Unaprijed vam se zahvaljujem!!!
da li je netko probao instalirat ovu zadnju verziju kaj su izbacili?
Ja jesam, R6.1 sa A2SD i dalje se ne moze bootati bez da ne izvadim karticu, ali onda izgubim sve aplikacije, pa sam se vratio na R6.1 bez A2SD
A2SD? Kaj je to uopće?
mogućnost instaliranja app na SD karticu
Da,bas baguje :) Ja jučer stavio ovaj zadnji kaj su izbacili,i sad mi se mob sam gasi i pali... I sad ga ne mogu koristit jer nemam naravno kabal kod sebe da vratim stari software.
Ma meni je 2.1 super (bez A2SD, r6.1) samo mi ponekad dodje android force close a sve ostalo je brzo i stabilno, evo vec dva dana nijednom mi se nije restartao, ja sam zadovoljan, samo sto ne radi vibracija ali cu se strpit do toga...
@blutut
Daj mi molim te reci,bas sam sad stavio ovaj 6.1 bez a2sd,pa me zanima da li je i tebi u početku vrtilo ono T mobile dugo,jer meni nikako da se to makne?
PMeni je malo duze trajalo 3-5 min ali je islo dalje....
pital sa prije pa mi nitko nije odgovorio...koliko zaista t-mobile pulse ima ram memorije? jer sam vise razlicitih informacija pronasao! hvala!
192mb.......
Evo malo novica...
http://www.huaweidevice.com/communit...t=0&orderStr=9
Izgleda da je Huawei odustao od 2.1 update-a - naprave mob sa premalo RAMa i sad zaseru motku do kraja!
Pogledajte 2. post od vrha
http://android.modaco.com/content-pa...ight/page/260/
ne znam,malo sam zbunjen,ovdje pise http://www.huaweidevice.com/communit...t=0&orderStr=9 da imaju problema i da će kasnit,ali nista da ga neće bit
A možda se odmah bacaju na 2.2 :comp:
Ma nista od toga.... Ocito ce MoDaCo ekipa to rijesiti, jel su ovo nesposobni kreteni, ako je jedna, JEDNA osoba uspjela napraviti stabilan 2.1 ROM sa 50mb memorije onda su oni retardosi (doslovno)...
Ma malo sam žešće pogledao što korisnici govore o Huawei uređajima i uglavnom je sve isto ... after-sale podrška je katastrofa.
Da sam barem to napravio prije :)
A tek sam do kraja zapalio za Android i sad mi ovi kosooki moraju zeznuti doživljaj :/
Malo off topic: Ima li tko iskustva sa ovim oglasnicima (npr. Njuškalo) i kupnjom HTC Desire uređaja - sve mi to nekako pomalo smrdi da ću dobiti ciglu ili neki klon a ne pravu stvar.
Čuo sam svakakve priče pa bih rado čuo neko iskustvo iz prve ruke.
Da, istina, jos kad sam ja kupovao bio je OBECAN da ce pustiti 2.1....
Za desire to su ti vecinom oni koji su dobili na onom natjecanju takozvanom... pa su cijene jeftine, nazovi, pitaj, nadji se s tom osobom, ispipaj mobitel, pregledaj svaki cosak, garanciju itd....
nekad je bilo lako kupit mob iz oglasnika,a sad gotovo svaki model ima kopiiju... Kako kaže blutut najbolje vidjet mob iz prve ruke....
Pustena je oficijalna verzija 2.1!!!!!!!
Ne vjerujem da je real deal dok ne vidim screenshot-ove i dok ne vidim barem 20-ak ljudi koji kažu da im sve radi - ili barem 10 na MoDaCo i par ljudi ovdje da znam da radi i kod naših verzija ;) Iako se volim poigrati flashanjem, trenutno mi je Pulse jedini i nemam backup mobitel - tako da - bolje da ga ne pretvorim u ciglu ;)
EDIT: Izgleda da je to za Pulse Mini ... baš malo bolje gledam - naš T-Mobile uopće ni nema stranicu sa update softverom?!
da, stavili su krivi ROM, jer je sve lijepo objasnjeno da je za U8220, jel pise da ima samo 40mb memorije i da je namjenjen za Pulse, a u hungary uopce nema Pulsea MINI
EVO GA!!!!! Napokon!!!
http://www.t-mobile.hu/static/szoftv...se_21_B815.zip
Ja upravo stavio gore,radi,nema force close zasad :),radi i vibriranje. Izgleda da su napokon sredili sve. Ja sam ga instalirao da sam napravio wipe data,wipe dal cache,wipe memory car. Onda napravio ponovo particije u upalio mob,prebacio na karticu dload...dalje već znate :) Kad sve odradi,malo će se duže rootat tak da se netko ne zabrine
E da,čak je i na hrvatskom,iako je sa mađarskog t mobila...
@najed
hm...ne znam da li se napravio sve ovo http://cafe.mobil.hr/threads/65823-T...ovog-ROM-a,ako nisi onda je jednostavno. Sve sto trebas je da skineš file sa linka koji sam ja stavio i slijediš prvi i drugi korak sa ovog tu linka http://cafe.mobil.hr/threads/65823-T...ja-novog-ROM-a. Na drugom koraku ne trebaš skidat onaj file koji je tam nego ovaj koji sam ja stavi u gornjem postu. Ako zapneš,tu smo da pomognemo. :)
sve što sam napravio je decmbar update...
e onda sve znaš :) ovo je isti postupak sam recimo svibanj update :) samo skini onaj file koji sam ja posto,postupak znaš
Znači ovo skinut http://www.t-mobile.hu/static/szoftv...se_21_B815.zip i onda postupak kako ide
Sta ne gubis garanciju kad si ovo napravio????
pa ne bi trebao izgubiti garanciju kad je ovo službeni update...valjda će se konačno pojaviti i na t-mobile.hr...
Je li ko stavio 2.1 već? Ja se ne usudim još...
Kako se ponaša u odnosu na 1.5?
I mene zanima ako je netko probao - ali osobno ne vidim smisao se ne pojavi ROM sa root + a2sd
(a da je provjereno baziran na tom službeno izdanom).
Trenutno koristim DecUpdate + 1.7MCR i ako se ne varam, to će biti polazna točka jer to vjerojatno ima
velika većina (osim ovih najnestrpljivijih koji su se, po meni, malo zaletjeli sa 2.1 beta verzijom ;))
beta verzija je bila za mene daleko bolja od 1.7, po brzini, bolja kamera, PUUUUUUNO boljem touch screenu i zbog toga sam odlucio i staviti pravu verziju 2.1, i naravno nisam pogrijesio...Niti jedan fc ili reboot u zadnjih 15 sata....
Odlično - zato sam i rekao, po meni odnosno po mom mišljenju - ali naravno da je, i dobro da je, bilo i ovako pozitivnih iskustava :)
Dakle ti si išao sa 1.7MCR prvo na 2.1beta pa onda na službeni 2.1? Fino ... još jedna dobra informacija :D
Ali mislim da ću ipak pričekati A2SD i root varijantu - a vidim da root već postoji ... bit će sve za koji dan ...
Nego - mogu li te zamoliti za par slika ekrana? Na MoDaCo nekako ne mogu uhvatiti na što liči ta verzija? Slična stock T-Mobile 1.5 verziji, slična Vanilla verziji ili čemu? :D
Nisam tu homescreen temu već dugo gledao moram priznati :) Ali ovo što si linkao izgleda jako dobro :) Hvala ...
Ima li u 2.1 verziji onaj bug sa strechanjem wallpapera kad se ručno postavlja? Da li ROM radi usporeno?
Što je to ''A2SD i root varijanta'' ? Pa ako je s t-mobile.hu onda bi trebala biti službena verzija???
Nisam baš neki ludi stručnjak ali po dosadašnjem iskustvu bi to bilo ovako:
A2SD = Apps to SD card - odnosno, aplikacije se instaliraju na dio SD kartice koju imaš u mobu a ne u memoriju (efekt = možeš instalirati mnogo više aplikacija)
root = recimo "low-level" pristup do raznih dijelova sustava koji su inače zaštićeni (efekt (meni najbitniji) = možeš instalirati aplikacije kopiranjem na SD i pokretanjem instalacije a ne moraš samo i isključivo preko AppMarketa; u to ulaze i one koje se plaćaju do kojih mi iz HR ionako normalno nemamo pristup)
evo da prenesem moja iskustva...meni je puno brže radio onaj 1.7 nego ovo. Ne znam kako je vama ali meni užasno sporo.
Jedna rijec: LauncherPro....
To je aplikacija...ili...? Kak to radi?
Vidim da sad ima i MCR za 2.1 sa A2SD.. jel još treba radit ext repair svaki put kad se upali uređaj (za A2SD)?
freakTomica: To ti je home replaement
Bee: Ne, ali A2SD+ radi neispravno, tj. kao da se puni i memorija telefona... Ali uskoro stize updarte...
Da ima neki problem ... ali je barem početna točka ako se stavi A2SD+ verzija oko 75MB a ne samo 40MB ;) Naravno da će ići update...ovo je sad igranje.
I moram priznati, neke stvari su bile sporije nego sam očekivao - no nakon 2 reboota se jako popravilo - posebno jer sam stavio zamjenski launcher (bez restarta je bio spor, poslije - leti).
Najbitnije, meni osobno, sad konačno mogu koristiti mobitel za navigaciju jer ekran reagira na stolu odnosno da se ne drži u ruci...
@ Harasho!
majstore oce li biti nadopune tvog uputstva za instalaciju Android 2.1 OS-a???
Bit će, kad Paul napravi potpuno funkcionalni MCR, jer ovaj ROM što su sad izbacili nije optimiziran i relativno je spor.
BTW imaš odličan tutorial sa sličicama tu: http://android.modaco.com/content/t-...with-pictures/
Ljudi!
U čemu je sad problem sa ovim upadateom 2.1 sa www.t-mobile.hu??? Službena je verzija, legalna od strane t-mobilea...trebala bi biti bez greške. Ili???
Uostalom, kolko vidim, može se vratiti na staru 1.5, jel tako?
Što se čeka, mislim....:cthumbup:
Problem je s tim updejtom što imaš 40mb slobodne memorije za aplikacije+cache, znači u pravilu je to dovoljno mjesta za 3 zahtjevnije aplikacije ili 10 manjih. A trenutna verzija A2SD ROMa sa modaca je spoooora i buggovita :/
Uhm, u principu se nitko osim BigBeara tko je primjenio službeni mađarski update nije vraćao sa novog kernela za 2.1 na stari za 1.5, s tim da BigBearu više ne radi touchscreen. Tako da se u stvari ne može baš samo tako uspješno vratiti na 1.5 nakon primjene mađarskom updejta.
Ja sam bio nestrpljiv i požalio sam, sad moram čekati da Paul izbaci upotrebljiv ROM.
sa verzijom 1.5 (imam december update) imam 58 MB slobodne memorije u telefonu. Nisam instlirao niti jednu aplikaciju. Misliš da tih 18 MB igra veliku ulogu?
Meni osobno ne, jer mi je sve ispod 300MB memorije za aplikacije pre malo. Meni (i većem broju vlasnika) je ovaj mobitel bez A2SD neupotrebljiv. Ako je tebi dovoljno 58mb onda ok, blago tebi.
Ja sam isto probao vratit na 1.5. ali nikaj od toga. Isto kao BigBearu,nije mi radio touchscreen. Stvarno ne znam kaj ljudi stavljaju da popune toliku memoriju sa aplikacijama... Nije 40 mb nešto,ali fakat ne znam kaj bi stavio da napunim recimo 300 mb....
Pa ne, mislim ono kaj stvarno treba je nekih 20-tak aplikacija (ne mislim na igrice) i to se čak ne koristi u 90 % slučajeva tako da...uostalom nekad se zna desiti da se mob jednostavno izblesira od toliko sveg to i treba ga vratiti na tvorničke postavke tj. izbrisati sve što je naknadno instalirano. Meni se desilo da neka aplikacija tolko troši bateriju da mi nije niti dan izdržala i svaku noć mi se gasio mob. najedanput. Nisam riješio problem dok nisam izbrisao sve instalirane aplikacije...a ne znam koja je bila problem.
@najed
trebao bi koristit neki task killer za gašnje aplikacija koje su ostale radit u pozadini
Znao sam da ćete to napisati :-) al nije to...imam task killer nešto drugo je bilo u pitanju, ne znam...
Vuče me da stavim 'mađarski' update 2.1 al pomisao da nema povratka...
Moze li mi neko reci kako instalirati superboot i amon ra za Pulse 2.1 s obzirom da je ono na modacu za verziju 1.5
Zasto svi pisu da se nesmije superboot instalirat? Ja sam instalirao pa ne vidim nikakve posljedice? :dunno:
pa daj napisi kak i sta si instaliro , ja sam probo i desilo se sra.... i ponovo sam morao staviti hungari ispocetka
Evo instalirao sam po ovom tutorialu, nakon što instaliraš hungary updejt, napravi korak 8. i 9. i nakon toga instaliraj amon ra (po uputstvima za 1.5)
Da vas pitam....prilikom instalacije hungary update, jeste instalirali i onaj 'CUSTOMIZED_HU' dload??? Čemu to uopće? I dal imate mobileTV u izborniku? To je nešto na mađarskom?
Pa da, al nisam instalirao taj optimized_hu i svejedno imam te ikone mobileTV koje ne mogu maknuti
ja sam prvo instaliro samo hungari bez tog dodatka a onda nije bilo tih ikona te me je pulsov explorer vodio na hrvatske stranice a nakon sto sam inataliro i taj dodatak vodi me na madarske stranice i pojavile su se ikone mobil TV i web"n"walk koje takoder vode na madarske stranice:thumbdown
Može se to maknuti, izbrisati
Zanimljivo, prvo sam instalirao s tim dodatkom mađarskim i onda sam se tog htio riješiti i ponovno instalirao 2.1 bez tog al opet je gore....
Imam na Pulseu instaliran mađarski 2.1, i sve štima, leti stvarno sve, nemam problema, ali mi neke stvari nisu jasne:
1. Na Marketu ako idem na instal neke aplikacije mi napiše "Starting downloading" i tako vrti u beskonačnost.
Spojen sam preko Wlana na internet..
2. Instalirao sam nekakav Digital Clock koji bi se trebao moći dodati na radnu površinu, vidim ga u instaliranim programima, ali ne mogu ga pronaći u mobitelu da ga pokrenem.. ima li tko ideju di se to instalira? malo sam još zbunjen jer tek 3 dana imam taj telefon..
3. Čuo sam da je izašla verzija 2.2 i da je to ustvari optimizirana verzija 2.1, jel istina?
Pozdrav
1. Da - ponekad Market zna zezati tako - probaj kliknuti opet na isti soft, prekini download pa pokušaj ponovno.
2. Pritisni negdje na ekranu (gdje nema ikone) i drži tako dugo dok ti se ne prikaže izbornik. Tada ćeš vidjeti opciju Widgets, klikni na to i dobit ćeš popis svih widgeta koje možeš staviti na ekran.
3. Istina je da 2.2 postoji i je dobro optimiziran ali službeno vrlo vjerojatno nećemo dobiti na Pulse. No postoji nada jer se ekipa na MoDaCo sprema ili je već krenula (nisam siguran) u samostalnu pripremu...vidjet ćemo.
1. Cijeli dan sam pokušavao skinuti nešto s Marketa i ne ide.. stalno isto.
Jel ide download ako sam spojen preko wlana na net??
2. Držim dugo na ekranu i pojavi se izbornik za dodavanje i u njemu stoji ovako:
Dodaj na zaslon Početne stranice:
-Prečaci
-Android Widgeti
- Emotion Widgeti
- Mape
- Pozadine
Nigdje ne nalazim Digital Clock, jednostavno ne postoji
3. Nadamo se da stiže uskoro jer mi je ona 1.7 verzija čak možda i ljepša od verzije 2.1
Samo sam vas htio obavijestiti da se sa ovim mobitelom mogu koristiti turboSIM kartice!
Ja sam sa dealextrema naručio ultra tanku za samo 4,5$ , tako da čak nisam morao ni izrezati SIM.:)
Mozes malo pojasniti?
Ne moraš software-ski otkljućavat svoj mob, vec to odradi turbo sim kartica (ustvari podložak za tvoju karticu)
Pitanje: Imam na Pulsu 2.1. instaliran, radi ok. Kod pokretanja glazbe player počinje vrtiti pjesmu i onda se zaustavi i vrati natrag npr. na listu izvođača. I tako za svaku pjesmu na SD kartici. Pokušao sam odspojiti slušalice, pokrenuti pjesmu i uredno odsvira preko zvučnika. Za sada se snalazim tak da pokrenem pjesmu preko zvučnika, uštekam slušalice i onda uredno radi. Očigledno neki bug u softveru. jel se to još nekome dešava?
novosti, od sada svi mozete ici na 2.1 bez straha od oduzimanja garancije, huawei je izdao 1.5 koji se moze downgradati sa 2.1....
Nego, jel netko zna ima li kakve najave za android 2.2. Ovo što su u vidi-u napisali zvuči vrlo primamljivo.
http://android.vidilab.com/2010/05/s...-androidu-2-2/
Znam da je netko tu već pitao da li se mogu koristiti i drugi tonovi za sms osim ovih orginalnih. Možda je već netko skužio kako,ali evo kako sam ja to riješio :)
Dakle,mob radi na 2.1 softwareu,osim toga imam instaliran handcate sms i launcherPro. Kad to sve instalirate,otiđete na settings - sound and display - notification ringtone,sad vam tu nudi da završite radnju sam klasičnim sms-om ili handcate sms,vi kliknete na handcate sms onda na music i to je to.