ajd preleti malo par proslih stranica i naci ces. inace, postoji posebna tema za zahtjeve
Printable View
@bilo tko
napravio sam debrand na w910i i sve skuzio, stavio flash menu-e...
zna li tko kako se pobrise neki flash menu (koji recimo ne radi kako spada) jer je memorija u w910i ionako premizerna :(
tvou88
zanima me da li se v640i može flahati (debrandirati)
Može li se i kako obrisati one zaštićene fajlove u k850i, npr. podcasti neki svuda, prijatelji folder, igre, slike... Vjerujem da se to briše a2uploaderom, ali hoće li imati to kakvih posljedica negdje (tipa neka nestabilnost, ili što ja znam)? Koja je lokacija tih fajlova u memoriji telefona? Jel ima tko iskustva s time da je to brisao? Nešto me čak strah spojiti mobitel na kompjuter na a2uploader da se ne počne opet restartirati...Mislim si - ne popravaljaj ak nije pokidano...ali opet,vrag mi neda mira! :)
hvala masva nasao sam na ovoj stranici sto si postao
Bok ekipa, svima pozdrav, novi sam član, a i novi u svijetu flashanja, moddanja te nadograđivanja mobitela, čitam danima razne threadove po netu i svašta sam pročitao, stvarno svaašta..
Ugl. nedavno sam preko ebaya kupio 2kom seK850i, jedan je bio lockan i brandan na Vodafon UK, a drugi odlockan vodafon UK..
Ovaj otključani mislim da je i pachiran pošto nema vodafone pizdd. al kad ga idsentifi sa A2 kaže da je vodafone..
Što htjedoh reći, tražio sam kako otključati ovaj zaključani k850, al da ga j... nisam našao niš pametno :-(( for free, pretpostavljam da znate.. e odlulčih se ipak platiti i otključati ga preko neta i nađoh na ebayu za 10USD, tip mi za koji sat pošalje nakon moje uplate mailom kratke upute te USB flash drivere i progi za unlocking Seking_A2_Unlocker, UserName, PW iii hop net je bio potreban za cca 2min otključao ga :-))
E sad, ostao mi vodafon sranje, paaaaa, može li kakav savjet kako debrandat, su čim, na mobu mi je R1CA029, a ja imam, skinuo sam
1. K850_R1DA038_FS_ADRIATIC_RED52.fbn
2. K850_R1DA038_MAIN_GENERIC_SO_RED52.mbn
e, zanima me jel mi još što fali, ako da što??, te ako može u nekoliko koraka s kojim alatom i kako to stavit na mobač K850i, te hoću li pomoću ovoga uopće debrandad, i što dobijem s tim??
Puno hvala svima, nitko se nije rodio naučen :-)
ne zamjerite na malko više teksta
Baš imam želju naučit kako, što itd...
PS.
neki dan sam iz prve unlockao K750, lockan na VIP, i debrandirao, ga.. :-))
ovo ti je zadnja verzija firmware-a i custom ti je unutra
http://rapidshare.com/files/21030355...A035_RED52.rar
ako želiš napraviti backup svega na mobu pogledaj 1 post kak to napraviti
kad pokreneš a2 klikneš "add" i tu staviš main i fs(izvađeni iz rar-a)a pod "MISC files"stavi custom pack u zip-u i udriš "Flash",držiš 2+5 na mobu i kabel unutra i pričekaš da bude gotovo
samo gledaj da je puna baterija
Hvala MASVA, evo budem probao!
Može pitanje, vidim da negdje po inozemnim forumima koriste za flashanje preko A2U filove FS i MAIN samo, a nisam siguran baš da li sam skontao razliku između FS, MAIN i CUSTOM filova, šta je koji, tj za šta je koji, i kako može ići tj može li ići jedan bez drugog i koji može??
A kod nas je u uporabi i taj custom ?? A on je za??
hvala unaprid
pozz
Vec se o ovome pisalo nadugacko i nasiroko... Ovo su osnovne stvari, pobogu. :jehon:
Potrazi malo po ostalim temama, sve je vec objasnjeno.
OK, ajde jos jednom...
MAIN = recimo "OS" mobitela
FS = korisnicke datoteke
custpack = customizacije i modifikacije datoteka u FS
Ovisno sto hoces postici, stavljas u mob jedan, dva ili sva tri dijela. Neki dijelovi ne rade bez drugih (npr. FS bez custpacka, kako je i MASVA gore napisao). Full flash je kad stavis sva tri.
I da, full flash je debrand.
I ne, flashanje nema veze sa unlockanjem, bar ne pravim (ako si slucajno htio pitati).
Eto, :jackie: muchas graciass, fala na razumijevanju!
Usput, evo baš sam jednog od ova dva moja uspješno <full> flashao, a drugi mi je na punjaču, pa kaad se napuni, ujutro, budem i njega nadam se uspješno, debrandirao-full-flashao, alsoo, ...jep ;D
Pa onda da vidim što se može glede moddanja...hmmm, flash teme me te privlače, ( može smjernica kakva) a i fora mi je ono s fontovima, pa prikaz baterije u postotcima...pa sve te ikonice šarolike, jel to ide skupa temom, ili??
a sad odo leći kod žemice drage u kr.. da mi se ne juti...
laku noć:comp:
Skooooro pa da zaboravih..
MASVA hvala ti lipa....:thumbup::thumbup::thumbup:
Hm, ipak nema smisla bas sve zivo ponavljati.
Daj ipak pregledaj ostale teme, stvarno je sve sto te zanima vec vise puta objasnjavano...
BTW cisto za ubuduce, za zahvale postoji gumb "Hvala"... :rolleyes:
Jutro, evo odrađen i drugi mob al sa R1DA038, uspješno..:headbang:
Pa znam da to iam negdje na forumu šta nije maloooo šiirok pojam, samo sam pitao za smjernicu (konkretniju od tvoje), ako nije prob onom tko zna odma di se šta može naći, ja bi usmjerio svakog....
Ovako mogu utrošit sate vrimena a možda ne pronać :smurf: al eto, svi smo različiti..
thanks
Pa poanta i jest da pregledas sto vise tema, da budes dobro upucen u alate, postupak, moguce probleme... Vjeruj mi, sve sto procitas moze ti jedino koristiti. :)
Ma jesam jesam, znaš i sam da kad istražuješ, pročitaš brdoooo toga usput, i bitno ti je ono što tražiš kad nađeš, a ovo sve usput nekako ne ostane u glavi, tj jako malo toga, a znaš da si negdje pročitao, a nemaš pojma gdje, i tako se obratiš za pomoć osobama za koje pretpostavljaš da će znat gdje te konkretno usmjerit, i naravno da će htjeti, kad ono...
i ja znam da ima na grupama,ili bla bla bla, pa vamo i tamo....da ne duljim, vjerujem u tvoju inteligenciju da si shvatio moju poantu...
BTW, riješio sam neke nejasnoće oko flash tema i menia, našao zgodne i stavio ih u mob preko A2 i FileSystem tool-a, i šljaka sve pet...
ako može putanja i kojim alatom (pretpostavljam A2U) za stavit acoustic drivere te cam...
Jel potreba, pošto valjda u driverima (cam) postoje dva filea drivera, jedan valjda extra za video call...oba dva zamijnit ili .... nisam sig šta pitam , u biti jesam, našao sam camdriv0.dat, valjda je to kamera a za videocall ionako nije bitno??? ili??
thanks
Acoustic driveri (path):
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=606056 (da, sve je identicno jos od K750 nadalje)
Camera driver:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=815554
Sve pronadjeno obicnim pretrazivanjem... ;)
da li bih mogao debrandirati svoj v640i preko jdflashera, setool, xs+ ili nekim drugim alatom besplatnom
Pozz svima. Imam problem sa k850, jednostavno mrtav je jedino sto se pojavi na njemu e da nekad zavibrira kad hocu da ga upalim kad ga spojim na PC nis se ne pojavljuje ne mogu ni da ga spojim na a2 jednostavno nis se ne desava. Neki prijedlog?
ili probati flash ili ubaci boot mog moba ali ako ti je firmware R1FA035
http://rapidshare.com/files/17368822...ootR1FA035.rar
Jesi instalirao FlashDrivere?Posto kazes kad ga spojis na a2 da nista ne reagira?
Meni se isto tako dogadjalo kad sam spajao na prednji USB port...nekad je htjelo nekad ne...Probaj priključit iza....Neznam..meni je pomoglo
Jel mi može netko ''seljački'' objasniti proces debranda?
Evo c/p sa red-gsm: U programu odaberite Add i odaberite fbn i mbn file. Sad odaberite flash i priključite se kao i kod identifikacije. Proces traje oko 15 min,
kad završi, pisat će
ssw file accepted
Elapsed: xx secs
Otpojite mobitel i isključite program, izvadite pa stavite bateriju. Sad treba napraviti finalizaciju. Pokrenite program i odaberite FileSystem tool i spojite se na isti način. Vidjet ćete listu foldera, browseajte do tpa/preset/custom i unutra ubacite fileove koji su se nalazili u Customu. Kad završi odaberite Shutdown FS manager, otpojite mobitel, stavite kartice i uključite mobitel. Prvi puta će vam se mobitel duže paliti, oko 5 min.
Nije mi jasno to u crvenoj boji... odakle mi ti fajlovi koje treba stavit u tpa/preset/custom ?
Pa isto kao i sa svakim drugim alatom. :jehon:
Fileove iz custpacka treba ubaciti na isto mjesto u mobitelu. Kojom god metodom ti drago. Tako je vec godinama, na svim SE (bar dummy)...
Jel mi može netko TKO JE RADIO sa a2uploader-om malo detaljnije objasniti taj dio koji ne kužim, može i na pm, hvala unaprijed.
Što je custom pack?
Custom pack je par .xml file-ova (i .itm fileova, ponekad), bez kojeg mobitel ne može raditi. Ako nema tih fileova, pokazivat će error. NAPOMENA: on nije u mobitelu nakon flashanja!!!
Gdje mogu naći/skinuti custom pack?
Custom pack se može skinuti s topsonya, naći na 4sharedu, ili poslati zahtjev.
Kako se ubacuje custom pack?
Kada se skine .zip/.rar file, on se treba raspakirati. Nakon toga, mobitel treba spojitit na A2 uploader, otići u FS tool-u na tpa/preset/custom, označiti raspakirane fileove, i odvući ih na A2 uploader.
E hvala, sad mi je jasnije :)
-to znači da ih ja imam u mobu, i onda ih backup-iram prije ikakvih radnji sa a2uploaderom, i ONDA krenem sa debrandiranjm i ubacivanjem novog software-a itd itd. . . i na kraju kad je gotovo vratim ih na mjesto i gotovo :)
e super, thx.
:wtf:
Kako si sad zakljucio da ih imas u mobu? :jehon:
NEMAS ih. Custpack fileovi se procesiraju kod prvog sljedeceg paljenja i onda BRISU iz moba. Iz njih u mobu nastaju drugi fileovi.
aaaaaaa, joj koja zavrzlama... OK, thx
evo odradio flash FS-a:K850_R1CA037_FS_CENTRAL-EUROPE_RED52 zbog dostupnosti hrvatskog jezika i ubacio sam costum pack ovaj:
K850i_1201-0116_R12A_GENERIC_CENTRAL-EUROPE
Sve radi bez problema jer sam radio po uputama e sad jedino mi je velicina fonta kad dobijem poruku pa je citam ili kad odem da pogledam status preevelika. Kako da to otklonim??
i koja je razlika izmedju gore navedenog costum packa, dakle izmedju
K850i_1201-0116_R12A_GENERIC_CENTRAL-EUROPE i
K850i_1201-0116_R11A_GENERIC_CENTRAL-EUROPE
???
Ne znam kakve veze ima velicina fonta sa flashanjem (ne bi smjelo imati veze), ali velicina fonta se inace moze mijenjati u layoutu, pa potrazi i pogledaj druge teme kako se to radi (prilicno stari postupak, sve je vec objasnjeno).
Sto se tice custpackova, R12A je ocigledno noviji od R11A, a koje su tocno razlike, nemam pojma...
Uglavnom je najbolje koristiti najnoviji, bez puno razmisljanja. :)
hvala na odgovoru, potrazicu to za font poslije ,sad mi se neda, pola dana iscitavam ovo za k850i pa sam premoren i jos samo da pitam dali je bolje staviti verziju R1FA035?? ili da ostavim ovu koju imam R1CA037
evo odradio sam stavio sam zadnju verziju, font mi se isto smanjio....sve ok jos samo da hoce neko pametan napraviti patch za zakljucavanje datoteka, poruka kao na k810i...to bi bilo vrhh:)
To češ se načekati.
Zna li netko gdje mogu pronaći ovakav flash menu http://www.youtube.com/watch?v=i5oAo...eature=related
jel se može maknuti logo operatera? da ga neeema O_O
Ubaci takav layout.
layout? misliš temu ili?
i di da nabavim takav layout?
...sto sam ti i ja vec bio napisao. :jehon:
I rekao da potrazis malo... Buduci da je vec objasnjavano.
Ne temu, nego layout (dakle datoteku layout.xml).
Potrazi po forumu ili po netu (Google), ili si napravi sam, nije pretesko.
pa našao sam ovu temu i listao i nisam ništa našao o logu. ostali topici baš i nemaju to. možda pogrešnu stvar pretražujem -.-
jeste. hvala. ne piše tamo, ali odgovara i za v640 i k630
skinuo sam navedeni mega pack za k850i ( k850i music edition). E sad kad ubacivam one ikone, pise u txt dokumentu koji sam dobio uz pack sljedeca putanja: tpa/system/icon...medjutim ja kad odem na tpa/system - nemam opciju da odaberem icon, vec kad odem na tpa/preset/system/icon. Daki mogu da ikone ubacim po zadnjom navedenom putanjom ili??
I dali se theme za navedeni pack stavlja putem A2 uploadera ili moze jednostavno na phone memory u folder theme??
ovak, koristim a2uploader sa c902, i kak sam prije uvjek normalno se flash menue i to prebacivao bez problema, sad više nemogu, imam nod32 4.0, al mislim da nije u tome problem jer se a2uploader upali, kliknem FS tool, i piše hold c and insert cable, što i napravim, al mi ga a2uploader ne prepoznaje, komp ga prepozna kao novi hardware, ali na a2uploader ništa, kao traži ga i ništa se ne događa
jel netko možda zna u ćemu je problem? koristim xp sa sp3
Nešto ti je maknulo USB Flash drivere. Stavi ih natrag.
jedno pitanje vezano za flash wallpaper...dali se uploaduju u mapu sa istu u koju idu flash theme?? na koji nacin se onda pokrecu u mobitelu??
stavi ga u mob bluetoothom ili kabelom,sprema ga u slike i radiš s njime što želiš,samo mora biti flash 2.0(mislim da je taj)
http://slike.hr/slika/bezimena130.jpg
@MASSAVA
ma skinuo sam neke flash wallpapers za k850i ...... postupio onako kako si rekao , znaci samo ih ubacim u mobitel ... i sad kad ih pokrenem nedesava se nista, samo bijel ekran vidim :hm:
To se meni zna desiti kad hocu pokrenuti flash koji je prenov za moj mob.
To bi znacilo da vjerojatno pokusavas pokrenuti flash fileove radjene za verziju 2.1 (a treba ti 2.0).
E rav aj neda mi se kopat rano ujutro je :D .Ocu i ja maknut layout sa svog G502 pa me zanima jel princip isto ko i kod 2020 ekipe ,tj kako vise uopce ide posto ono mjenjanje "1" u "4" u jednom stringu ne radi?i treba mi par tema za moj G502 a vise neznam jel ide 2.1 ili 2.0 neka verzija ,ima ih mali milijon ,ugl trebaju mi menu.ml i ikone jer na onom se jebenom :censored:topse.ru nikad nemogu snaci .:D i jel ima neko nekakvu listu na koje A2 modele idu koje fleš teme.
jedno pitanje prije nego se bacim na posao..
znam da ste uvijek spominjali da treba raditi backup GDFS-a(eventualno i EROM-a, jer znam da kad se to dvoje sje*e, da se nemre lako popraviti), no u prvom postu ovog threada vidim da se spominje samo backup tp-a i fs-a..
u a2uploader-u ne vidim opciju za backup gdfs-a, a sa XS++ v3.1 (Darwin) nemrem napraviti backup gdfs-a.
radi se o w910 cid 52
Pa trebalo bi biti da je 2.0 jer sam naziv spominje da su za k850i tj trebale bi biti 2.0 zar ne. Skinuo sam wallpapere sa
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=37897
@kara, ne možeš napraviti backup GDFS-a.
@alChemy, da li ti je mob debrendiran?
@Xulos, možda ja napravim nešto na prvoj stranici.
@TailS
ma mobitel nije bio ni brandiran ni za koju mrezu imao je stariju verziju softvera pa sam flashovao mob sa novim softwerom (R1FA35) i FS i MAIN i ubacio sam costum pack central europe znaci sve radi bez problema, flash teme mi rade a wallpaperi ne
stavio sam ovaj megapack:Touch FLO3d by DragRacing i imam par pitanja..
u kalendaru mi nece prikazati podebljano one dane za koje je napravljen neki dogovor(appoimtment), kao da nema fonta za bold slova,a ima ga.
pogledao sam fonts.xml fajlove origigi i ovaj novi,sve je isto samo druga imena fontova.
u cem je problem?
EDIT: problem je u fontu(SonyEricssonLogo_Bd.ttf) iako mi nije jasno zasto,posto se vidi da su slova u tom fontu boldana
vezano za layout-e..
u packu su "layout_main" i "Music_Gui_NowPlaying", koji su malo smrdani, npr kad se otvori walkman player onaj kruzic dole di su play/ff.. nije centriran
i na "desktopu" bi pomaknuo datum.. i tak..
jel netko proucavao te fajlove, kako da pronadjem to kaj mi treba?
(i da odma preduhitrim ravilova,da budem trazio po guglu,al ak je vec netko skuzio,nek podjeli..)
EDIT: vidim da je .:Tails:. u prvom postu stavio link,pa se mozda da nesto skuziti..
EDIT2: skuzio sam "Music_Gui_NowPlaying" layout,dosta je jednostavan, ali main nemrem skuzit nikak..
vezano za sfw fajl,pretpostavljam da je u njemu onaj sat..
kad pokrenem temu taj sat je u 24h formatu, i cim se mora promijeniti ona slicica za sat(znaci kad prodje puni sat) prebaci se u am/pm format..
imam jedno pitanje jel se na c902 mogu staviti music driver-i od W980 pošto su na C902 u 3gp formatu a kod W980 u wbxml formatu....= Citat =:
Pošto mnogi od vas imaju DB3150 telefone i žele ih moddat (što nažalost za free nije moguće), odlučio sam otovriti temu gdje bi postali flashmenu-e i slično za te mobitele. Oni se ubacuju DaVinci klijentom, koji košta 10 eura.
Evo i mojih flshmenu-a: http://www.4shared.com/file/68257229...lashmenus.html
A evo i akustike od W980: http://www.4shared.com/file/68257379...36d/w980i.html
Također bi molio člana MASVA da napiše kakav kratki tutorial (ako je u mogućnosti) kako se ubacuju fileovi.
:wft: driveri u 3gp formatu? Pa u foledru ifs/settings/acoustic na svim mobitlelima je nekoliko wbxml fileova... Stavi, pa javi hoće li raditi.
napravio sam, bio sam ušao u krivu mapu na mobu pa sam zato vidio 3gp datoteke....
samo sad kad sam stavio W980 acoustic drivere slabije mi se čuje nego sa originalnim driverima....
Zato što W980 ima stereo zvučnike, mislim.
w705 u mojim rukama pa
otključan,napravljen debrand(s w715 NORDIC firmware)
@xulos
koristio sam k850 NORDIC custom i radi(jedino postavke za mms morao ručno unijeti)
font sony sketch
modani driver kamere
central hook
drugi meni
maknut logo operatera
http://slike.hr/slika.php?z=j9.jpg
Da li radi GPS na W705@W715?
Pozz..
Ja sam novi ovdje...nekontam se u ovo ni malo,al mi valjda mozete pomoc...:respect:
Imam SE V640i, imal koji nacin da ga otkljucam da mogu druge kartice osim Vipove u njega? Ako ima moze objasnjenje,jer nemam volje ni love da nosim kod nekih servisera da ga otkljucavaju...
:respect:
Kriva tema... vidi ovdje.
MAsva aj mi baci no logo za w705 i za g502
sorry stari nisam vidio ranije
http://www.esnips.com/doc/d0e2f2b2-9...783a01/layouts
Ne radi no logo za G502 eo sad sam probao i ne mice se.Obrisem u A2 stari i stavim novi i svejedno nista.Na w705 nisam jos probao
dali je ovo stvarno istina ili neka prevara jer je fakat jeftino
link : http://cgi.ebay.co.uk/Unlock-Sony-Er...3%3A1|294%3A50
želio bih c905 i k850i otključati, a osim toga imam ebay acc... pa mi nije
bed dati 3 funte.....
hvala
Ovo vise ne radi? :hm:
moze li mi neko rec uredno sam swf file teme prebacio u flash folder preko a2 i kad upalin mob teme mi nema
@Cali_XE,
Kriva tema, pazi kud postas.
nije editirao tfm file u Setflash menu...
Masva ajd nabaci link od te theme il slike :)..
@Ravilov , ispričavam se radi posta ovdje ali se masvi nemogu
slat privatne poruke ^^
EDIT:
Pozdrav ljudi.. Kao što znate , C702 je A2v2 i ne radi ono s 'icon' folderom.
E sad , ima li tko kakav patch za promjenu signal / baterije ikone?
Hvala unaprijed.
Pa dobro, CEMU NOVA TEMA ZA OVO?! :angry:
Ajd da je bar naslov kako treba...
A covice nikako se sporazumit s tobom.. :D
EDIT : Jel izašao sysgfx patch za C702 R3DA029
pozdrav ljudi...imam pitanje u vezi w890i...
pretrazhiva san forum i ne mogu nach nishta o njegovom modanju...npr druge drivere za zvuk..jer je dosta tih...
na nekom stranom forumu san nasha neke drivere..al sad kako ih ubacit...to je problem.. :)
hvala..
Fulao si temu, W890 je A2 telefon, pa ne spada pod K800 i slicne.
Drivere mozes ubaciti A2uploaderom ili Far+jdflasher (valjda, nisam siguran). Pregledaj malo ovu temu za detalje.
I drugi put pazi kud postas.
Mogu li ikako maknit vipov fw sa c905 ???? Neki link il tak nes mi dajte !
Pa ova cijela tema je o tome... :jehon:
Pregledaj temu i koristi pretrazivanje. Kljucna rijec: A2uploader.