Ponegdje moraš dva puta stisnut (recimo poruke i glazba) da bi prihvatio naredbu, to je karakteristika softwarea.
Printable View
Ponegdje moraš dva puta stisnut (recimo poruke i glazba) da bi prihvatio naredbu, to je karakteristika softwarea.
ja nisam dobio tu torbicu??? a kupio prije nekoliko dana u srijedu...
Gdje mogu provjeriti koji mi je firmwere?
Moje zamjereke.
Nakon dva Sony Ericssona (k750i i k770i) svidila mi se ova nokia. I sad sam malo razočaran u pogledu softwera. Npr. Ide mi na živce što ne postoji, kao u SE mogućnost stvaranja foldera i sortiranja muzike, slika i videa po njima, već je sve nabacano po galeriji.
Notifikacija za novu poruku je premala... SE su imali puuuno manji ekran pa bi mi bar bila slika za svaki kontakt. To je po meni čisto neiskorištavnaje tog ogromnog ekrana. Ima svega pet ikona za prečac ili kontakte. Bilo bi dobro kad bi se poruke listale u konverzaciji, ja poslao ovo, ti ono...
Music player je odličan - ali opet dolazi zamjerka br 1. gore navedena, ali to sam riješio preko stvaranja lista na nokia music.
Malo pohvale.
Mogučnost instaliranja dosta zgodnih aplikacija, tipa garmin i sl.
Sjajan način video snimanja.
I reproduciranja videa.
Ogromna memorija.
Sve u svemu, mob mi odličan... Iako mi se čini da čim SE napravi svoj TS mob ja prelazim na njega :D
EDIT:
sad sam zvao službu radi te torbice i rekli su mi da ona dolazi u paketu i da mi oni ne mogu pomoći ali da se obratim prodajnom centru gdje sam kupio paket pa da vide kako će mi pomoći
Ja sam kupio 11.3. i tad su valjda davali torbice, ne znam zašto ih sad ne daju.
Ali, vrijedi otići tamo i zatražiti- jer vidim kakva mi je torbica sva izgrebana, ne mogu zamisliti da mi je takav mobitel :D
Jest da stalno moram vaditi mobitel iz te torbice, ali pošto imam i onaj daljinski za slušalice- nije mi problem.
Loki85- provjeravaš firmware upisivanjem: *#0000#
SE ti ima 15 TS mobitela.
Ali, mislim da se ni jedan ne može mjeriti s 5800 u pogledu cijene i funkcija. :)
ovaj čovjek koji mi je prodao mob (radi u ht-u kao što sam naveo u prijašnjem postu) kaže da se na zadnjim verzijama torbica više ne dobiva...:thumbdown:
e sad jedino neznam dali se može kupiti u mobisu, znam da sam jednom prilikom tražio etui za e71 pa mi je prodavač naglasio da se takve stvari jedino mogu dobiti u prodajnom paketu zajedno s mobitelom, zasebno se ne prodaje...nadam se da to nije slučaj i sa 5800 jer je ako je istina da se više ne dobiva to im i nije neki potez...
soft version mi je 11.0.008 datum 09-12-2008 a custom version 11.0.008.253.02
je li to dovoljno novo?
kako updejtam?
ma ja sam mislio na nešto kao ovo
http://www.youtube.com/watch?v=G-Q7AYRatuM
TomZG- Bezveze...
Žao mi je što ti rušim nade :), ali ne vjerujem da možeš kupiti tu torbicu posebno.
Jer- nema je na Mobisovoj stranici, a niti na Nokia shop UK, također tamo nema torbice navedene u popisu opreme koju dobiješ sa mobitelom...
Tako da jedino preostaje ili da kupiš neku drugu, ili preko oglasnika (makar ćeš teško naći nekoga tko prodaje samo torbicu).
Loki85- Nije dovoljno novo :D
Imaš noviju verziju (imaš dvije, ali ova zadnja ti sigurno nije dostupna).
Ovako napraviš update.
Zadnja verzija je v21, a zadnja koja bi ti trebala biti dostupna v20.
Makar,nekima nije dostupna ni v20.
Uglavnom, samo radi po uputama i pisati će ti ako nije ništa novo dostupno.
A, osim Idou- a, imaš Xperiu, ali je skuplja, i dosta drugačija (u dosta pogleda) od 5800.
A ne sviđa mi se xperia :D
Hvala vam na savjetu
DA, po novom se ne dobiva torbica niti rezerna olovčica.
Na trzistu su se pojavile nove gumene i koznate torbice za Nokiju 5800:
Nokia 5800 XpressMusic Rubberized Back Hard Case po cijeni od US$11.00. :jackie:
mobile.brando.com
http://mobile.brando.com.hk/prod_img...00900_01_M.jpghttp://mobile.brando.com.hk/prod_img...00900_02_M.jpg
http://mobile.brando.com.hk/prod_img...00900_07_M.jpg
Ili iz Njemacke gps-haus.de po 9,95 eura.
http://www.gps-haus.de/images/produc...es/26869_0.jpg
Ili iz Engleske Alu-Leather Flip Case - Nokia 5800 po £23 inc VAT.
http://clove.co.uk/productimages/ful...152D8E8722.pnghttp://clove.co.uk/productimages/ful...9E9059B5B2.png
koliko vidim ne stiti ekran od udaraca ko torbica koju dobijes (ili se dobivalo) u paketu.....
edit: Nokia torbica CP-361....evo.....ko zeli moze kupiti...to je najjednostavnije...i stiti najosjetljiviji dio - ekran.....
Ja sam naručio preko ebaya zaštitne folije za 5800, čuva ekran od friževa i sl.
Ne znam kako se zove, to sam preko prijatelja jer ja nemam paypal
Mozda bi bilo najjeftinije uzeti kod Kineza. Vjerojatno imaju ovi sto prodaju po sajmovima i trznicama. Ionako nijedan nije original Nokia! :sheriff:
Meni se svidja ovaj koznati iz Engleske, a ima i aluminijsku armaturu. :jackie:
Kineski imaju gresku jer pokrivaju senzor za svjetlost pa onda bude poblema sa samoinicijativnim paljenjem i gašenjem ekrana
je li normalno da mi titlovi koje zakačim sa format factory-em da mi ne ma š, ž, č ć đ?
evo jedno pitanje za korisnike, postoji li mogućnost da sa glavnog screena maknem search i kalendarski unos?
pretražio sam sve opcije, ali nigdje nisam našao je li to moguće! bar sa shortcutom na aplikacije mi najviše paše, ali mi ove dvije stvari strašno idu na živce!
što se tiče torbice, ako vas zanima evo link:
http://cgi.ebay.co.uk/ORIGINAL-NOKIA...3A1|240%3A1318
Postoji:
Menu> Settings> Personal> Home Screen> Home Screen i sad tu isključiš što ne želiš (naravno, neke stvari se pojavljuju samo kada su aktivne- tipa radio, music player...)
Menu> Settings> Personal> Home Screen> Home Screen theme- tu namještaš da li ćeš imati kontakte na glavnom zaslonu, da nema ništa, ili shortcuti na 4 aplikacije koje želiš
Menu> Settings> Personal> Home Screen> Shortcus- tu odabireš aplikacije koje najviše koristiš
Preporučam da si staviš shortcut "Meni"- da ne moraš stiskati bijelu tipku da bi ušao u menu.
Ako te zanima još nešto- pitaj. :)
Oprosti, ali ja ne kužim kako maknuti "Search" sa ekrana i da li se uopće to može....
Menu> Settings> Personal> Home Screen> Home Screen
I sad tu makneš kvačicu sa Search.
toga nema u mojoj verziji softa v11
To je nova stvar koja tek dolazi sa v20.045...
Evo danas preko Overseasa dobio paket s mobitelom. Blue verzija, soft v11. Obavljena 2-3 razgovora, koliko vidim nema problema sa zvucnikom.
A ni tu cudesnu rupu kroz koju prodire svjetlost koja iritira, ni nju ne vidim. E sad ili ne znam di gledat ili te mega-rupe nema...
Eto, NSU kaze da nema updatea.
Zasad zadovoljan...
Dario savjetujem ti da odeš u servis, mislim da ga ovih dana otvaraju u splitu i tamo napraviš update...
Meni isto nema opcije da maknem search...
Ma da...to stoji, samo sam mislija odnijet ga kad budem u Zg dolazija.
Na mobis.hr pise da tijekom 2009. otvaraju servis. Odakel tebi da je to ovih dana? Duga je 2009. godina :-) Ako je, idem obavezno...
EDIT: Zna li itko kako prebaciti poruke sa SE K800 na ovu nokiu? Sa MyPhoneExplorerom sam ih exportao ca i u neki format Nokia message format, tao nesto. Al u PC Suiteu nema neke opcije za Import. Ima li jos koji program koji podrzava Nokiu?
imam problem kad idem preko mob. Radit update softwarea pojavi mi se poruka posluzitelj otkazao radnju.Zna li netko u cemu je problem?
Ako imas verziju softa v11 onda ti posluzitelj (znaci Nokijin server) nije definiran. Trebas napravit update preko kompa (na v20) pa ti je onda definiran posluzitelj. Ocito je bila neka greska u proizvodnji/programiranju moba da je Nokija to zaboravila umetnut.
soft. mi je v20!
Zna li netko kako uputiti Voip poziv sa mobitela???Kada idem na kontak nudi mi samo video poziv i glasovni poziv.
Skini Fring,registriraj se i pričaj.
Mislim da zasad nema programa,za 5800, koji će omogućiti korištenje SIP profila.
Imam mali problem s otključavanjem ekrana.
Ponekad mi se događa slijedeće-
Netko me zove i ne mogu odgovoriti na dodir jer je ekran crn(ostane zaključan) uspijem odgovoriti na poziv tek kad pritisnem zelenu tipku.
To se ne događa stalno, nego ponekad i stvarno me živcira. Pogotovo zbog toga što onda ne vidim tko me zove.
Zna li netko u čemu je problem?
Eto da se pohvalim, kupio i ja jučer u t-mobileu ovaj uređaj. (bez torbice, bez extra stylusa, bez splectruma, ali ima neka čudna plastična "kukica" - čemu to služi?)
I da, ima lufta. Verzija FW-a 11.0.008 (18.12.2008).
Ja sam toliko čekao jer sam se nadao da su nove pošiljke ovog uređaja bez tog lufta od pola mm.
Za sad su razgovori OK, ali čekam kad će i da li će početi.
Upgrade preko FOTA ne ide. A jel se može podestiti postavke server profila da ipak proradi?
I još usput, kad već pišem. Opera mini radi, ali je koma živa za koristiti. Onaj tanki scroll bar jedva da sa stylusom uspijem potrefiti. :(
Jel zna itko dali se može u Mobisu ili nekom drugom dućanu kupit ta futrola za mobitel i možda još par rezervnih stylusa. Pošto sam primjetio da mi je stylus već malo labav u kučištu pa se bojim da mi ne ispadne.
Koji su to sve lopovi...
Frend di sam ja uzeo svog prije par dana je vip partner i baš kad sam ja uzimao mob dobio je mail sa izmjenama iz vip-a; piše u mailu da sa 1.6. (!!!!) počinje isporuka 5800xm bez navedene dodatne opreme - torbice, extra stylusa...., a ova mafija to očito već sad vadi iz paketa:angry: Sreća što sam ja sa svojim dobio sve u paketu jer bi nekog hvatao za vrat...
Btw, imaš istu verziju kao i ja, tako da nema šanse da ti proradi upgrade preko FOTA, moraš ići po onom tutorialu ako hoćeš napraviti upgrade, ja sam tako riješio na svom...
I da hoces updejtat sa v11 preko fota je nemoguce, zasto? zato sto fota na v11 i v10 ne radi, moras na v20 sa nsu (ako ne mozes promjeni product code) pa onda fota na v21.
jel zna netko jel ima možda negdje za kupiti i gdje futrola(al ne onakva kakva se dobije uz mobitel nego ovak npr. http://cgi.ebay.com/Flip-Leather-Cas...%3A2|294%3A200 ili http://cgi.ebay.com/Case-6-Protector...%3A2|294%3A200 ili tak nešt slično) za nokiu 5800 XM i ako netko zna kolka je cjena .........
pa zašto je jednostavno ne naručiš preko ebay-a?
cijena je ok (kod nas u dućanu bi te sigurno koštalo više), vidim da su selleri također ok (powerseller - 99, odnosno skoro 100 % positive). ja sve takve stvari naručujem na taj način, sa uključenom poštarinom je uvijek jeftinije nego kod nas, a obično sve naručeno stigne za 10-15 dana! (i s obzirom da su sitne stvari ne naplate ti carinu).
Ja sam jucer dobil mobitel... i dobil sam trzalicu ali futorlu ne ?
Danas pem pitat ako sam vec trzalicu dobil, zakaj nisam i futrolu...
Inace mobj e perfektan...
Samo jer ima ko kakave programe i igre za njega... '
A je li ima itko problem da dupliciranim kontaktima u imeniku?
A drugo, kad natipkate poruku pa sad odabirete iz imenika primatelja, pa kad pocnete tipkat prva slova imena da se suzi izbor... onda mi se dogodi da kad pritisnem recimo tipku 5 tri puta za slovo L, on mi napise "jk", znaci kao da sam jednom pritisnuo za J i onda dva puta jos za K. i tako za sva slova. Za "o" recimo, stavi "mn". Ima li kakvo rjesenje?
Ovo sve govorim za v20.
Trzalicu dobijes, al nema rezervne olovcice i torbice, koliko sam shvatio. Bar sam ja tako dobio. Trzalicu da, ali futrolu ne. Prije tjedan dana mi je dosao mob na kucnu adresu.
vrlo jednostavno!
prvo moraš napraviti profile na ebay-u i na njihovom servisu za plaćanje - paypalu (naravno, moraš imati neku kreditnu karticu).
i onda naručiš (pazi što naručuješ, jer jednom kad potvrdiš narudžbu, nema vraćanja), platiš i čekaš da ti roba stigne!
kad stigne, ocijeniš prodavatelja i to je više manje sve! ako te je frka to sam raditi, onda zamoli nekog frenda koji je već naručivao da te provede kroz postupak!
1) duplicirani kontakti: mob ti prikazuje kontakte i iz SIM kartice i iz svoje memorije. Moraš otići u settingse i odabrati koje kontakte želiš gledati, jer ti trenutno prikazuje oba, pa zato vidiš duplo. Stavi phone memory kontakte, pošto u njih možeš stavljati slike i slično, a u sim memory ne.
2) to je zbog prediktivnog teksta. Odeš u settingse, phone, language i isključiš prediktivni tekst.
Ne bi islo. To sam prvo pogleda, iskljuceni sim kontakti.
To sam sad pogleda, iskljuceno. Kao da ima slab odziv tipaka kad tipkam te inciijale. Ako ne pritiscem bas brzo, onda stalno daje prvo slovo sa te tipke, a kod poruka, kod upisivanja bilo cega drugog, radi odlicno.
Pa nikako da izbace soft bez gluposti.
Ovo za duple kontakte sam nasao da jos ljudi ima.
Ja nemam duple kontakte, a ovo za unos teksta, kod mene je gore desno, tam di ima za odabrat velika mala slova i sl. tam treba isključit prediktivni...
Zaigran čovjek.
Dali se na ovoj nokiji mogu igrati igre s grafikom poput iphonea(grafika je super na iphoneu) ?
Pitam jer iphone ima duplo jači software pa nada umire zadnja .:cry:
Na žalost ne.
Suosjećam s tobom ;D
iPhone ima duplo jači procesor od 5800, a ne software. :)
Ali, veći "problem" je što kod iPhone ima AppStore pa ima milijun aplikacija i igara (sve provjerene, bez bugova i gluposti)...
Ubio sam ti nadu :bat:
A po specifikacijama je bolja nokia !
Dali je to i u praksi ?
Ako razumijete pitaje :).
Koliko je bolja grafika ako znate i dali se zbog boljih igara isplati uzeti iphone premda je nokia uostalo svemu bolja (tu i tamo)?
Dali je bolji fotoaparat u nokiji ?
Nadam se da mi tu nadu nebute ubili .
.e.d.i.t.e.d.
Ja sam u kutiji s ovom nokiom dobila kao neku torbicu, ili futrolu. Sad, možda je ovo malo glupo pitanje, ali ja ne znam što bih s njom. Mobitel u nju jedva jedvice uguram, a vadim ga još teže. Onda sam pametna pomislila da semožda mobitel iz te futrole ne treba vadit, ima na prednjoj strani neke rupice, ali brate, to zaista nema smisla.
Očito nešto krivo spajam ili su mi uvalili neupotrebljivu futrolu.
Ovo nije neki problem, al me baš zanima ako netko zna rješenje.
Evo kako izgleda ta futrola:
http://www.usporedi.hr/testovi/pogled/2382/3/
da bih rješila problem kupila sam si futrolu za Iphone i sad nju koristim. Al ova gumena me samo zbunjuje
Ej, a koja je stvar sa onako kratkim USB kablom? 15 cm max.!? Okej mi je doma na laptopu, ali na poslu se moram zavlačiti iza kompa da bih prištekal njoku. Mislim, šparaju na kablovinju, pih!
Jel ima netko iskustvo sa ovom futrolom:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...tab%3DWatching
Zanima me ovaj swivel belt clip što se rotira. Jel to sigurno i čvrsto? Da ne izgubim mobitel u hodu... :)
I još nekaj, kad već pišem.
Kad koristim full qwerty keyboard, STRAŠNO me iritira što se znak "," nalazi na strani sa brojakama i spec. znakovima. Mislim, pa zarez se često koristi i onda se svako malo moram switchati. Jel se može tastatura nekak premapirati? Umjesto uskličnika da se stavi zarez?
Ja jedino zalim kaj nisam ju dobil sa svojim... ali ne kuzim... dobijem trzalicu a ne torbicu...
Jucer nisam stigel u T-mobile ali danas idem sigurno pitat...
Jel ima kaj novog za ovaj mob... od programa, igrica i takve stvari ?
Da ti odgovorim na post...
Ja sam za prijasnje mobitele koristil takvu gore torbicu i ok je...
USB - da ne pricam... ali po meni je ok... nema toliko kablovinja po sobama i uredu onda... ali opet je premali je...ovih 15cm je jos dobro kaj si napisal :D
Ja pisem na alfanumerickoj tipkovnici, najlakse je i najbrze... ali nekada se znam zahebavat sa qwety keyboard...
I tastatura se nemoze premapirati koliko sam ja gledal po opcijama moba...
E sad, 15 cm... Jel previše ili premalo... Kako kome... :D
Qwerty je inače OK, nakon dva tri dana privikavanja ide prilično brzo. Još kad čujem da u verziji 20 sve skupa izgleda još bolje i brže. Ludilo!
Nemreš vjerovati!
Koje su to lopuže! A jel još netko dobil kratki USB kabel?
hrc50, kod kojeg operatera si ti uzel i kad?
Ja imam kratki USB i ne zalim se... jos bolje... nema kablova oko kompa vise toliko...
Tak mi sve jedno jer ima 10cm ili 500m...
Mene samo interesiraju programi i igre... :D
Popara, ja sam mislio da se grebe mobitel kada se vadi ili tako nešto- ali već 2 mjeseca stalno držim u toj torbici i nema nikakvog oštećenja (mislim, ne bi davali to uz njega da ga oštećuje). Znači- smiješ vaditi i stavljati mobitel tamo (;D).
kolibri- probaj staviti neki drugi jezik, mislim da je meni različit raspored interpunkcijskih znakova kod različitih jezika.
Ja sam dobio isto kabel od 120cm :)
inace kad ste vec kod usb kabela, zna netko gdje ima microusb(female)-usb(male) converter? Pretrazio sam sve kao da ne postoji, dodje mi da skratim kabel
Mob ima dobre funkcije,ali kvaliteta izrade je KATASTROFALNA + bugovi u firmware-u.
Izgleda kao da je Nokia radila "globalni" beta test za nadolazeći N97.
Nedopustivo je da ima problema kao da je neki kineski lažnjak(problemi sa zvučnikom,mikrofonom,"famozna" rupa u gornjem desnom kutu).
Kontrola kvalitete,za ne baš jeftin mobitel,od strane Nokie katastrofalna.
Čitam u susjednoj temi da svaka nokia ima problem.
Pa piše da je prodan u rekordnom broju.
Kaj onda ljudi vole kupovti pokvarene mobove (retoričko) ?
Bojim se da ako kupim mob da ću ga morati baciti a nemam baš para za drugog.
Jel baš tako jako loš kako se priča ?
Nije, novije serije (sadašnje) ne bi trebale imati tu grešku.
A i ako ima- odneseš na servis (zato služi garancija) i poprave ti u jednom danu.
Ma slobodno ga kupi, neces se pokajat. Ja sam ga kupio prije nek je bio i legalno u trgovinama sirom Eruope. Jos sredinom sijecnja sam ga narucio i dobio krajem sijecnja! Original Product code mu je neki iz CIS zemalja (Azerbedjan, Ukrajina, Rusija itd.). Naravno, nije imao HR jezik, ali su u Nokia servisu prebacili na drugi product code. Jedina greska dosad bila je ta sto mi se gasio zaslon prilikom dolazeceg poziva i nisam vidio ko me zove. S tom greskom sam ga i dobio. Dao sam ga na servis i to su popravili. Odonda, NO problem! Na njemu imam instalirane navigacije: Garmin i Sygic McGuider i obje rade bez problema. :hrv:
Nije baš pohvalno za Mobis koji uvozi mobitele sa tvorničkom greškom,distribuira našim operaterima a oni nama prodaju takve mobitele koji mi odmah nosimo na servis.
Moja frendica odnijela na servis zbog lufta na kućištu,stavili novu masku-opet ima lufta.Kažu sve su takve.Ako udje vlaga,garancija ne vrijedi i što onda?
Nije Mobis kriv, Nokia je naravila takve mobitele. Imaš slučajeva s maskom i zvučnikom po cijelom svijetu...
Ali, meni su promijenili masku i više nema lufta.
Da opet ima lufta- nosio bih im ponovno. :)
Apsolutno-Nokia je kriva.
Nisu u pitanju pojedinačni slučajevi,već je problem u cijelom svijetu.
Kontrola kvalitete u tvornici-nula ili su izračunali da će ih povlačenje određenih serija koštati previše novca pa nek se krajnji korisnici sa tim muče.
Izgleda da su se malo opustili u Nokii jer kao najveći su svijetski proizvođač.
Inače i ja sam nosila mobitel na servis, imala sam više problema- gasio mi se ekran prilikom poziva i bilo je lufta na maski. Sve su mi popravili za jedan dan i instalirali novu verziju software-a. Tako da sam s mobisom super zadovoljna.
Već sam im prošle godine nosila N95-ticu, isto su sve popravili, instarirali novi software i radi ko vurica.
Dakle, nije kriv mobis nego Nokia.
Svima koji kupe 5800 savjetujem da ih i zbog najmanje sitnice odmah odnesu u mobis, i sve će biti rješeno.
Očito je istina da svaka 5800 ima grešku, odnosno više njih, ali hvala bogu, sve pokriva garancija
Kako to da svi spominjete popravak u mobisu za jedan dan a meni je danas ženska na telefon rekla da popravak traje nekoliko dana. A nisam tražio ništa više doli popravka maske i upgradea.
Očito ako dođem na lice mjesta, dade se dogovoriti. :)
Mislim da ti ona to kaže samo ovako.
Za svaki popravak im je dosta par dana.
Ali, valjda ti neće reći da će biti gotovo za 1 dan- jer ako iz nekog razloga ne bude da ne možeš govoriti da je rekla da će biti gotovo drugi dan. :)
Evo ja tek sad skuzio da imam malu rupicu sa strane... ali ja sam stisnul par puta i vise mi ne prodire svijetlos...
I ne brinem se previse oko toga... jos samo ako nazicam torbicu i to je to... nemam brige... a ako nesto ode, tu je garancija...
ja gledam i gledam ali nigdje ne nalazim te rupice o kojoj svi pričaju i problem sa zvučnikom
kupio sam mob oko polovice travnja, prva pošiljka bez torbice, mamu im :mad:
i moj je stigao bez torbice, pa sam je naručio sa ebay-a! baš mi je jučer stigao (otprilike za tjedan dana) i mogu samo reći da je torbica stvarno odlična! tvrda, štiti mobitel sa svih strana! ako je niste dobili, preporuka, nabavite je! evo još jednom link na adresu sa koje sam je ja nabavio (teško je procijeniti jeli stvarno originaln nokia, ali izrada je vrhunska)
http://cgi.ebay.co.uk/ORIGINAL-NOKIA...3A1|240%3A1318
cijena sa poštarinom 13 funti (oko 100 kuna)! carinu mi nisu naplatili!
Da pitam, jesu vama slušalice koje ste dobili s mobo jednake veličine? Meni je kabeel lijeve slušalice dulji nego od desne.... Hm... ?
Naravno da nisu ;D
To je tako namjerno.
Staviš slušalicu s kraćim kablom u uho, a onda onu s duljim iza vrata u drugo uho.
Kužiš?:)
To je, ja mislim, zbog lakšeg i boljeg korištenja onog ugrađenog mikrofona u daljinskom.
nije to samo kod nokije tako :D
ali divota kod nokie je što ti možeš taj nastavak sa slušalicima potpuno zamijeniti i staviti slušalice koje te pašu :D I opet imaš handsfree!!!
to mi je veeeliki plus nakon SE. Kod nokie je stvarno ta multimedija do izražaja došla, imaju posebno rupu za punjenje i za sušalice
Nego, zanima me što sa satom? On uvijek ide malo unaprid... Kako to riješiti da bude točniji?
Meni sat normalno radi...
Ovo sa hadsfree- jem, misliš ono da možeš slušati na slušalice i pričati u mobitel?
Mislio sam na više stvari. :D Prva je ta da kod nekih mob kao kod SE slušalice idu u utor koji je i za punjenje-usb-slušalice, kod nokije svak ima svoj poseban utor. Tako npr. mogu puniti mob dok gledam film priko njega ili slušam muziku.
A druga stvar je ta da u paketu dobijemo njihov headseat, u dva dijela, onaj dio sa pravokutnim kontrolorom i slušalice, koje uopće ne moramo koristiti, već u taj kontrolor možemo prikopčat neke puno moćnije i bolje i opet imamo mogućnost upravljanja mulitimedijom i pozivima!
Još jedna opcija koja mi se svidila je my folders u porukama. Pomoću toga je moguće napraviti povijest dopisivanja, slično kao kod iphona (što mi se i sviđa kod njega) samo je caka što se to radi ručno.
Inače, ja sam sa SE dobio ovaj punjač, ali 3.5mm utor je nešto hvale vrijedno (što i priliči glazbeno orijentiranom mobitelu).
Makar su kod SE glazbeno orijentiranih mobitela dobivene slušaluce meni puno bolje nego ove kod nokije...
Meni s tim "daljinskim" nešto zeza player, nekad mi se pjesme reproduciraju kao da sam skroz smanjio glasnoću (tj. ugasio zvuk)... pa ga niti ne koristim, a i preduge su mi onda slušalice (oko 1,5 metra :D).
Ali, sviđa mi se 3.5mm utor.
Omg ,kaj ova nokija nema N-Gage (bar sam tako čuo ) ?
Ako nema, kaj ni je glupo da njezini prethodnici to imaju a ona nema ?
To je XpressMusic Nokija. N-Gage imaju samo N series mobiteli...
A čuj, tako im piše na N-Gage stranici. Sad neznam za sve mobitele samo sam htio reč da večina N Series mobova ima N-Gage, pošto je N serija (ako se ne varam) samo za multimediju (video, kamera, muzika, igre).
A jel ARM 11 procesr dobar na nokiji toj ?
Nokia 5800 ARM 11 369 MHz
Nokia N97 ARM 11 434 MHz
Evo usporedba
nov sam sa nokiama, što je to n gage točno?
I jel se ikako može prominiti glas sintisajzera na hrv?