zato kaj znam dečka malo dulje, i o takvim stvarima ne bi kenjao samo tako . . . ;)
Printable View
evo me opet . . . :D
u subotu, nakon tekme, na trgu sam išao do mcdonaldsa . . .
i negdje na sredini trga, na onim stupovima sjedi skupina od jedno 5-6 pijanih zagoraca (nemam ništa protiv pijanih zagoraca, da ne bi krivo shvatili, ali oni koji su na tekmama malo češće će skužiti)
i, prolaze pored njih 4 cure, ponavljam, CURE, obučene u crno, valjda darkerice, ne znam, i jedan im počne pjevati dobit ćete batina, dobit ćete batina . . .
dečki došli na derbi, napili se i provociraju, jer oni su face, veliki navijači, bili su na tekmi, . . .
a nikad ih u životu nisam vidio . . .
i kaj da se nekaj dogodilo?
mislim, nije da se ne bi umješao i napao te pijane debile koji imaju muda biti bahati samo kad su pijani i kurčiti se curama, a da su trijezni i sami, bili bi manji od makovog zrna . . .
naravno, nije ništa bilo, ali nema veze . . .
šta da se nešto dogodilo?
naslov u novinama bi bio: bbb proslavili naslov tukući cure na trgu . . .
a nitko od njih kolko ih je bilo nema veze s grupom . . .
kolko sam vidio, u blizini sam bio samo ja, nitko drugi koji je redovito na tekmama . . .
i je li on onda bbb jer na sebi ima majicu koju je dobio uz kartu, napio se i dere se?
je on je bbb,al ocito fejk ;D
s jedne strane, jbg bili su pijani sta ces...a s druge, likovi su idioti ocito i slazem se stvojim postom...
pojavili se na mojoj zgradi novi grafiti," smrt plavom vulkanu, p.s. nedamo maksimir i ponos grada mog" ono GO DIE IN A HOLE :rolleyes:
i to preko mog tega :angry:
da, za tebe je bbb . . .
da, bili su pijani pa ih to opravdava?
ti se slažeš sa mnom?
ljudi, sutra sjekire padaju, nemojte izlaziti van . . . ;D
a za poruke (to za mene nisu grafiti, ako za tebe jesu . . .), najbolje se mišljenje naroda vidi po zidovima grada . . . ;)
ne, ne opravdava ih,samo kazem da treba sagledati sa obje strane...kad je covjek dusevno bolestan i ubije nekog, ide ona neuracunljivost itd...
al likovi su ocito idioti i slazem se stobom ,da... :)
zaboravio sam staviti sliku šetalice koja je dignuta, a nije nigdje objavljena, što inače nije slučaj . . .
očito je kako nekome smetamo i želi to zemljište . . .
dosad su gotovo sve koreografije bile popraćene barem sa jednom slikom u medijima, a pogotovo je uvijek bio neki komentar o navijačima . . .
poslije ove tekme, ništa, niti a, niti b . . .
to govori kako se radi protiv te lokacije, protiv maksimira, da su tu neki viši interesi i struje . . .
http://www.badblueboys.hr/img/ArticleImages/14392.jpg
dobro si zakljucio lol
http://vinovo.magnify.net/watch/play...2XVFD2M9T3J55Z
Hrvatska huliganska reprezentacija
Izbornik Dena je odabrao momke koji ce blatiti cast nacije na EURU 2008 :hrv:
Ubit cemo, razbit cemo, koga - Austrijance
Ubit cemo, razbit cemo, koga - Poljake
Ubit cemo, razbit cemo, koga - Svabe
http://hnkhajduk.com/galerija/albums...j-rij_0004.JPG
Kazni li HNS Torcidu zbog razvijanja južnjačke zastave i natpisa White Boys, to će vjerojatno prvi put u povijesti biti da je netko kažnjen zbog nečega što u zakonu ne postoji!
- Kažnjiv je po naputku UEFA-e i FIFA-a - tvrde čelni ljudi Saveza, a njihove izjave promptno prenose mediji.
To nije istina, da ne upotrijebimo težu riječ. Kad ih upitate koji je to dokument, spremno odgovaraju FARE dokument. S obzirom da taj naputak nije nedostižan, jednostavnim isčitavanjem, kad sebi date truda da se istina utvrdi, što bi trebao biti cilj novinarske profesije, nađete da te zabrane za Torcidin transparent ne postoji.
U dokumentu se taksativno navode kažnjivi natpisi, a Torcidin se u tom kontekstu ne spominje. Zabranjen je onaj s natpisom Ku Klux Klana i teško je, praktički nemoguće, ma kako ekstenzivno tumačili tu normu, svrstati natpis najvjernijih navijača bijelih pod taj propis.
Zašto onda HNS-u smeta? Zbog objašnjenja da je to simbolički prikaz otpora juga prema sjeveru? Juga Hrvatske, naravno, odnosno Dalmacije.
Znaju to u HNS-u, jednako kao što znaju tko je kriv za drakonsku financijsku kaznu koju je Hajduk dobio nakon ogleda s Deportivom. Navijači su najmanje krivi...
http://www.hnkhajduk.com/index.php?o...=1819&Itemid=1
evo i mene iz predivne nam italije . . . ;)
vidim, drvlje i kamenje se baca . . . :notooth:
kao prvo, nismo dočekani kao gospoda (ako pod to ubrajate šator na trgu i cugu i hranu koju su djelili tamo, slabi su vam kriteriji) . . .
na bivšoj granici s italijom je počelo . . .
ajde, pregled auta, popisivanje podatak, tako i onako smo navikli na to . . .
čekanje od nekih pola sata, ali ajde, preživjeli smo . . .
onemogućeni da idemo u trst ( neki su htjeli i u shopping usput ), što je kršenje naše slobode kretanja, ali nema veze, i na to smo navikli . . .
nakon što su nas brižni carabinieri otpratili do autoputa, stali smo na prvoj bengi da pojedemo nešto i popijemo . . .
tamo drugi auto carabiniera, i opet ista procedura ko i na granici, ali ajde, bili su ok, zajebavali se mi s njima, oni s nama, pa je tih pola sata brzo prošlo . . .
makar su sve te podatke već imali, ali nema veze . . . ;)
krećemo dalje do udina bez stajanja . . .
u udinama parkiramo pored stadiona i idemo malo prozujati po gradu . . .
za divno čudo, nikakva ograničenja nam nisu postavljali, mogli smo kud god smo htjeli po gradu . . .
prije početka tekme, prvi incident . . .
dečko ispustio praznu bocu pive koju je popio na pod, a kako je bio u blizini carabiniera, ovaj ga je, očito isprovociran time, odalamio kacigom u glavu . . .
lagano komešanje, kratko naguravanje i sve se smirilo . . .
prije početka tekme umiremo od smijeha kako komentator koji bi trebao biti hrvat za nas, je ustvari slovenac i ne može pročitati obavijesti koje su mu dane . . . ;D
prva bakljada . . .
opet upozorenja . . .
i tako kroz cijelu tekmu . . .
navijanje nije padalo niti u jednom trenutku, niti nakon primljenog gola . . .
palilo se i palit će se, razlozi su već dobrano znani, ne treba ih ponavljati . . .
sve u svemu, odlično gostovanje . . . ;)
@Ico
kakvi povici?
P.S. otvoren za pitanja i kvalitetnu raspravu . . . ;) :D
mozes li mi objasniti zasto su gadjana dva igraca koja su vam dosla pod tribinu? Obzirom da ste u italiji okarakterizirani kao izrazito problematicna skupina-da,docekani ste carski! Ne sjecam se da je ikoga od gostujucih navijaca na trgu bana jelacica docekao sator. Reci,za koga ste vi jucer navijali? Jer za klub sigurno niste! Sramota i katastrofa! Sto vi hocete? Kakvo postovanje i prava kada vi nikoga i nista ne postujete! Sinoc vas se svatko s imalo zdravog razuma sramio. Da nije bilo onog prekida dinamo je imao ogromne sanse ostati u natjecanju,i x je bio dovoljan. Hvala vam za sramotu!
sramotno je ponasanje dijela BBB-ovaca jer ovakvim ponasanjem blate svoj klub i cijelu Hrvatsku.ne znam za koga navijaju BBB,za Dinamo i Hrvatsku sigurno ne.
sad kad se Hrvatska priblizava Evropi BBB svojim primitivizmom pokazuju da nam je mjesto na Balkanu,a ne u Evropi.sramota!!
meni je zao sta sam uopce ikada isao sa tim tipovima na stadion...
na vrijeme sam se od svega distancirao...
sramota...
budimo realni,koje šanse??? mozda dok su bili Eduardo i Modric,s kim da igraju?Sa ovim igracima tesko.Pa nemoze gol pogodit s 2 m. daj...Dok se god nesredi politika i vlasnistvo u klubu (a to nebu tak brzo)dok ce igrati ovak i dok ce mjenjat trenera nebu nist od Eu.Kaj se tice navijaca ,ja im se ponekad stvarno divim,ali onima koji su pravi navijaci i koji fakat vole svoj klub.Naravno neopravdavam vrijedanje ,bakljade i ta sranja.Mislim da dok ce Mamic krojit pravdu ,to ce se dogadat,taj revolt protiv njega ,a samim tim i protiv svog kluba.A kaj se tice ovog kaj je brljo rekel ,za pijane i mlacenje.Pa nije to samo povezano s navijacima,pa daj citate crnu kroniku? pa izmlate te i ubiju zbog par kuna il kaj im se nije dopala frizura.Ja kao malo starija mogu samo rec da se ova danasnja omladina razbahatila i neznaju kaj od dosade da rade,al to je vec drugi problem:angry:
Ja bih lijepo onim "navijačim" koji samo rade sranja, lijepo organizirao za vrijeme svake utakimce kluba koji navijaju organizirao skupni prijevoz i smještaj do rešetaka zatvora.
pa ti lijepo u ćuzi gledaj tekmu, a ne da radiš sranja okolo.
i svakoga tko zapali baklju, stolicu ili baci nešto na teren, lijepo u stanicu i izgon sa stadiona...
Koja sloboda navijačima?
koga mi tu varamo?
neka ti delikventi slobodno gledaju utakmicu iz kućnog pritvora ili iz zatvora...
da su se poštovala pravila, sinoć je ili utakmica trebala biti prekinuta ili se trebala isprazniti tribina.
Mislim da bi Uefa treba odrediti boysima kaznu da nesmiju dolaziti više na euro utakmice.
možda bi se tad neki smirili...
Nećeš ti navijača.
Vrijeđaju cijelu upravu kluba (ajd, nije uprava nešto, mamić nije sav svoj, al opet), gađati vlastite igrače, koje "bodre".
ebeš takvo bodrenje i navijanje ako gađaš vlastite igrače.
Ali kako to objasniti skupini "primitivaca"?
pojedini "kvazi-BBB-i" samo sramote Hrvatsku i sve ljubitelje nogometa na ovim prostorima i sve koji bi nekad htjeli otići ili koji odu na utakmicu.
a da stvar bude gore, ostatak te "grupe navijača" ih podupire.
@bbbrljo: da li je vrijedilo sinoć napraviti sranje na stadionu (ne kažem da ti sudjelovao, ali po tvoji postovima se vidi da ih opravdavaš) te da vam cijeli stadion fućka, da vas gledaju sa prijezirom?
ako toliko volite Dinamo, zašto mu stalnim srnjima izbijate novac iz džepa (novac koji se može iskoristiti za kupnju nekog pojačanja ili za stadion) ??
Malo je navijaca u Hrvatskoj,odnosilo se to na navijace Dinama,Hajduka,Rijeke i da sad ne nabrajam. U toj silnoj ekipi,ima onih koji su svjesno i s namjerom dosli napravit sranje,a pravi navijaci koji se time ne bave ce ostat sjedit mirno i odgledat ce utakmicu,ako joj se dozvoli od strane navijaca i od strane sudaca da se nastavi nakon prekida. Eventualno se mogu smijat onima koji prave takve probleme dok ih se pakuje u policijska kola,sto bih i sam napravio. Smijao bi im se,jer drugo od nikoga ni ne zasluzuju. Zar zbog igre da se prave neredi? Ne zelim nikoga uvrijediti,al onakvo ponasanje treba kaznit i to papreno,jer nije prvi put da se dogodilo. I tako svaki put sve paprenije dok ne postane toliko skupo,da se ne moze platit,jer samo ce to izgrednike naucit pameti. Kad ste vidjeli da se u njemackoj ili engleskoj ligi ovakva sranja dogadaju? Ne kazem da su tamo ljudi bolji ili normalniji od nasih,al tamo brate znaju sta je crno,a sto bijelo,i znaju sta ih ceka,a ovi nasi su navikli da se lupa klub po dzepu,a navijacima pokoja prijava i koja iljada kuna kazne... To bi ja sve rijesavao na brzi i efikasniji nacin,i zabranio bi svim navijacima koj prave nerede da dolaze na utakmice. Ljudi su navikli da ih se ne kaznjava jer su nadmocna masa i ovakvi ispadi su im postali skroz normalni,a to vec nije u vezi s normalom. Ako sam nesto pogresno rekao,ispravite me,ali me kao eventualni simpatizeri ili iskreni navijaci bilo kojeg kluba ne optuzujte sto sam realan. Nikoga ne mrzim,i nisam pritiv fer i dolicnog ponasanja,vec sam protiv nemira,nereda i onih koji ga uzrokuju,bilo na terenu ili na tribinama... :wave:
zašto su gađana?
igrači, koji su imali priliku napraviti povijesni iskorak u europu, igraju kao da igraju za kikiriki, boli ih ***** za sve, što su i pokazali igrom . . .
i onda dođu smirivati navijače?
kojim razlogom?
da se na prekine sramota koju klubu nanose?
ili samo da dobiju neke poene kod navijača?
odavno u dinamu nije igrao čovijek koji je bio i ostao ljubimac navijača . . .
za šator, englezi svaki put imaju takav doček, organiziraju ga oni sami . . .
a to kaj nitko iz grada ne želi dočekivati strane navijače u zagrebu, to me baš zaboli, nije do nas . . . ;)
a kog bi mi to trebali poštovati?
policiju koja nas svakodnevno i redovito maltretira, ljude iz vodstva kojui samo trpaju u svoje džepove kradući klub, igrače koji izlaze po narodnjacima, mrtvi pijani idu doma, makar je idući dan utakmica, . . . ?
luna, navijali smo za dinamo, za dinamo bez preplaćenih oronulih nogometaša i kvazi zvijezda, za dinamo u kojem je sve transparentno, a ne mutno kao sada, za dinamo u kojem su igrači ginuli za dres, za svetu boju i grb na njemu, a ne za ovo što ljudi sad nazivaju dinamom . . .
i da nije bilo onog prekida, dinamo niti ne bi zabio gol . . . ;)
sranje na stadionu?
ne znam, ja ga nisam vidio . . .
zapaljene baklje nisu sranje, sranje je nešto sasvim drugo, a tome na stadionu a ni u gradu nije bilo ni traga . . .
fućkanje?
misliš da me pogodilo?
daj molim te ne budi smiješan, navikli smo na to gdje god dođemo . . . ;)
mamićev agent ili plaćenik?
boldana izjava je kao da ti je to netko rekao da kažeš . . . :notooth:
svi znamo da lova koja je naplaćena kaznama niti bi išla za pojačanja i poboljšanja voljenog nam kluba, a kamoli za stadion, išlka bi nekome od dobro poznatih ljudi iz kluba u džep . . .
a to što oni govore da mi izbijamo novce iz proračuna kluba nije istina, izbijamo ih iz njegovih džepova . . . ;)
prvo kazes da su oni trebali napraviti iskorak, a onda kazes da su oronuli.. hm..
vidi, i biscan i sokota imaju godina na plecima i daleko su od sjajne forme. i to svi znaju, ukljucujuci i one neodgojene navijace koji su ih gadjali. nisu njih dvojca kriva sto ih je dinamo kupio. na krive ljude ste se okomili.. nakon takvog ponasanja i ja bih vam igrala k'o da igram za kikiriki. sumnjam da su u dinamu zbog para, tu su jer su (kao i velika vecina igraca) karijeru htjeli zavrsiti tamo odakle su i krenuli.
toliko si ogorcen na igrace i igru, a reci mi, koliko je dana proslo od smjene ivankovica i dolaska vlaka? zar zaista mislis da obojca imaju identicne vizije, taktike i pristup igri? zar zaista mislis da su trebali biti uigrani? u biti, da, trebali bi biti. da se radi o nekom drugom klubu. ali radi se o dinamu. u kojem vec dugo puno toga ne stima. a tu su zaista najmanji krivac igraci.
kao navijaci kluba vi biste UVIJEK morali biti uz klub i za klub!! ovo sto ste napravili nema veze s razumom, a kamoli s klubom. iz tvojih izjava iscitavam da dinamo nije nista, niti klub, niti nogomet, dinamo je jednako navijaci. mda. ne postoji dinamo zbog bojsa nego bojsi zbog dinama. a ovakvi bojsi mu ne trebaju! nikome ne trebaju! i nitko vas nikada na ovakav nacin nece postovati. niti cete sto postici osim prijezira i gadjenja.
i baklje definitivno nisu dio nogometne utakmice!!
Jednostavno se moram uključit jer mi sve ovo postaje smiješno...
Ti stvarno misliš da je veća sramota izgubit tekmu (usput,od boljeg protivnika) nego napraviti ono što ste vi (BBBovci) tamo napravili? :rolleyes:
A jeste li možda pomislili da je problem u vama? :jehon:
Ako ćemo iskreno, mislim da je policija i predobra prema vama ;) Ajde mi reci maltretiraju li policajci normalne (civilizirane) gledatelje na tekmi? Ne trebaš odgovarat, znam odgovor ;)
:lol: Ma bravo, a možda da je bilo pet prekida možda bi zabili pet golova? :rolleyes:
Nemoj me krivo shvatit, ovo nije nikakav napad na tebe osobno, nego mi je jednostavno već zlo od tih BBBovaca i njihovog primitivizma... I daj shvatite više, pa nije navijanje (ako se ovo što vi radite uopće može zvati navijanjem) za klub najvažnija stvar na svijetu! :rolleyes:
ja bih jos samo nadodala za onu izjavu da zapaljene baklje nisu sranje.. ma lol. svuda su zabranjene i kaznjive, al ti se usudjujes reci da nisu sranje? uostalom, cemu to sluzi? kakva mrtva atmosfera?! ljudi dolaze gledati nogomet, igru, a ne stadion u plamenu!! s tim bojsima opako nesto ne stima, oni svi uvjereni da su ljudi dosli gledati njih, njihove baklje i sramotu koju rade, a ne nogomet.. vonabi stars.. ne kuzim, zaista ne kuzim!
Priznajem, nisam citao cijelu temu, ali ovaj detalj mi je nekako zapeo za oko.
Nikako mi nije jasno, zasto se onda i dalje drzis tog svijeta? Zasto se ne maknes? Ocigledno se sve previse promijenilo, nije za prepoznat, nije kako je bilo (ili kako bi htjeli da bude). Ja bi na tvom mjestu onda vec davno otisao iz toga, i navijao za svoj klub na drugi nacin (kad bi uopce navijao za nekog).
Ali dobro, ja vas ne shvacam, vi ste navikli biti neshvaceni... :)
Sranja cesto pocinju bakljama i slicnim akcijama.
Iako, po mom misljenju, baklje su samo divljanje, to nema veze s navijanjem...
Hm, znaci agresivnost ne treba sprecavati nego se na njega naviknuti?
Mislim, cinjenica jest da se covjek na svasta navikne, da netko vidi ubojstvo dovoljno puta, naviknut ce se na to, ali to ne znaci da je ubojstvo ispravno, zar ne? ;)
Eh brljo, da sam na tvom mjestu počeo bi navijati za Šibenik. Ti dečki su se stvarno trgnuli i vidi se da imaju elana. A njihovi navijači, siguran sam, mogu rezervirati sobu u gostujućem gradu bez ikakvih problema ;)
Ma daj molim te brljo, uz takvo ponasanje kako mozes uopce ocekivati da ce vas policija docekat rasirenih ruku? Naravno da ce pratit svaki vas korak i sprijecavati bilo kakve probleme...
Isto tako ono jucer je bila sramota, gadjanje vlastitih igraca umjesto da ih motivirate je stvarno dno. Velik je ulog bio u igri i trebalo se stvarno potrudit, igracima je trebala jaka podrska da ih se sto vise motivira i ohrabri, a ne ovakvo ponizenje.
A sto se tice toga da je Dinamo trenutno u k***u, mislim da se bas zato ne biste smjeli tako ponasat i jos vise upropastavat klub i njegovu sliku u Hrvatskoj i svijetu.
luna, oni su došli tu jer nisu igrali za svoje tadašnje klubove . . .
rekla si i stalno ponavljaš da smo mi tu radi dinama, a ne dinamo radi nas . . .
kako onda kažeš da bi i ti igrala ko oni da mi navijamo za tebe?
oni su tu da rade i ostvaruju rezultate i za to su plaćeni . . .
a ovo da nisu uigrani ti ne stoji, makar to nisam ni spominjao negdje . . .
vlak je bio pomoćni trener cijelo vrijeme dok je i bio ivanković, i nije previše mijenjao igru, tako da . . .
a ni az vrijeme ivankovića oni nisu pokazali nešto . . .
mi smo UVIJEK uz klub i UVIJEK ćemo biti uz njega . . .
izgubiti tekmu od boljeg protivnika?
udinese je u istom rangu sa dinamom, u našoj grupi jedino tottenham malo odskače, ostali su svi tu negdje . . .
i ne govorim samo o jučerašnjoj utakmici, nego o svemu općenito . . .
problem je u nama jer u klubu dugo nije igrao netko ko je zaslužio biti ljubimac navijača? :confused:
kakav je to normalan i civiliziran građanin?
onaj koji dođe u ložu, popije sve kaj se nudi i onda od tamo gleda tekmu derući se?
da, maltretira, jer su za njih svi isti . . .
kad vidiš pred svojim očima kako cura ili malo starija osoba dobiva pendrekom po leđima, neke bi ti stvari bile puno jasnije . . .
izvlačenje iz konteksta . . .
naravno da ne bi bilo, ali ovaj prekid im je, ako to možemo nazvati pomoću, pomogao da se bar malo saberu . . .
zato jer neću dopustiti da me sve te stvari maknu od nečega što volim . . .
isto si to izvukao iz konteksta . . .
navikli smo da nam fućkaju i da nas dočekuju stisnutih šaka . . .
i ne bježimo od toga . . .
ljubavi se ne mjenjaju samo tako . . .
nisam ja od onih kako vitar puše . . . .
a ni oni nisu bubice, o tome mogu osvjedočiti mnogi udubljeni blatobrani i razbijene šajbe od šibenskog kamenja . . .
misliš da ja to kao bbb ne mogu?
to je u redu da nas prate i paze, ali ograničavanje slobode kretanja je nešto sasvim treće . . .
mi se nismo trudili?
kad je pao gol, jesi li vidio/čuo da se ugasilo navijanje?
da svi šute?
navijanje je bilo još jače i gromoglasnije, sve da ih se motivira da dođemo do onog što svi želimo i priželjkujemo . . .
kao jednu napomenu, nakon prekida, kad mi je brat poslao poruku da se utakmica nastavlja za 5 minuta, kada čovjek od jedno dobrih 60 godina, nakon nastavka utakmice kaže: ubacite u teren još par baklji, da se prekine ova sramota . . .
ne znam, da li je i on huligan?
makar mislim da će i ovo biti krivo protumačeno . . .
kako ja kao zensko nikada nisam imala problema na stadinu?
kako moj buduci sogor koji svako malo ode na sjever nikada nije imao problema? ma nitko, ama bas nitko koga znam nikada, ama bas nikada nije imao probelma na stadionu od strane policije? a ti stalno i stalno pricas o tim incidentima, ispada kao da se nista osim toga na tribinama ne desava, samo murija mlati navijace..
a komentar covjeka koliko gdo on godina imao, samo govori o njegovoj kulturi koja je ocito na stupnju prkosnog pubertetlije.. vi niste suci i nemate pravo odlucivati o tijeku utakmice. tocka.
A dobro. Ja bi vjerojatno uslijed razocarenja situacijom i svime spontano odustao od svega toga. Ono, ne treba mi to u zivotu, ima i pametnijih stvari za radit. Dakle, ne razumijem te bas, ali to si vec shvatio. ;)
Po meni, nema (ili ima jako malo) stvari zbog kojih bi ovako ustrajao u necemu, naganjanje neke lopte po nekom terenu dok u pozadini mafija obrce vrtoglave cifre definitivno ne spada u takve stvari. Ovime samo dokazujes da si prkosan i ustrajan, i nista vise.
Hm, ti to mozda gledas kao veliku hrabrost i ponosis se time, ali ja se iskreno ne bi time uopce hvalio...
Iako sam musko, ne mogu na ovo reci nista drugo do: bespotrebno i beskonacno musko dokazivanje. Premlatili smo ih. Drugi put su oni nas. I tako ukrug, bez nekog cilja i svrhe.
Meni je puno vise hvalevrijedno da ako ikako mozes IZBJEGNES tucnjavu i obracune. Neki takve nazivaju kukavicama, ja ih nazivam razumnima.
evo sto je moguci ishod navijacke ljubavi prema dinamu
a sto reci, bojsi valjda toliko vole svoj klub da ga silom zele poslati na najidealnije mjesto - u trecu ligu..
ne znam kaj da ti kažem na tvoju konstataciju . . .
ne kažem da se to događa svaku utakmicu, ali se događa . . .
i to dosta često . . .
slučajeva ima mnogo . . .
ako hoćeš, rado ti na pm ili msn objasnim kako se postupalo prema frendicama koje su bile privedene . . .
totalno si skrenuo s moje rečenice i njenog značenja . . . ;)
ja sam napisao kako smo navikli da gdje god dođemo da nam fućkaju radi bakljada i tako toga, nisam u nijednom kontekstu spominjao nasilje . . . ;)
gdje se tu spominje treća liga?
spominje se jedino moguće izbacivanje iz europe . . .
a to što će neki ljudi iz UO kluba tada primati manje para, to me baš zaboli . . .
mi ćemo i dalje biti na sjeveru . . .
UPRAVE I IGRAČI PROLAZE, OSTAJEMO SAMO DINAMO I MI ! ! !
Jao, ostaje samo dinamo i mi:lol:
primi se knjige, tekmu uz pivicu i cips gledaj u birtiji,bude ti bolje,vjeruj mi...;)
ja ne razumijem BBB,ovako samo unistavaju klub i stavljanu crnilo na hrvatske navijače po gledanju svijeta,pogledajte na svjetskom prvenstvu,dvije ili tri balje su bile zapaljene...tko su ih palili???????? HRVATI
neke BBB(Torcida također) pogledaju jednu utakmicu iz Engleske ili Njemačke,to je navijanje....pjevanje,a ne lomljenje i bakljada
Pa zapravo, ne bih se složio s tim da su Europljani nevinašca.
Vidio sam jako puno bizarnih nesreća na terenu u europskim utakmicama izazvanih od navijača- goli navijači na terenu, glavnog suca(!) je navijač pogodio flašom, bacane su svinjske glave na Figa itd.
Ali razlika je u tome što njihovi navijači nisu uvijek takvi, najčešće navijaju civilizirano, dok BBB većinu vremena obvezatno učine glupost van ili unutar terena.
Po meni, tkz BBB-i (ja još uvijek vjerujem da su pravi BBB-i pošteni ljudi s obiteljima, poslom i životom) su samo hrpa obrijanih majmuna koji i imaju majmunske nagone.
Prema životinjama se treba i ponašati kako to rade životinje- brutalno.
U svakom slucaju, puno previse agresive.
Mozda to proizlazi iz tzv. "strastveno navijanja" ili slicnog, ali takvo ponasanje neminovno priziva i povlaci za sobom nasilje. A sto za sobom povlaci predrasude, veci nadzor od strane policije, fućkanje, mrznju (opravdanu ili neopravdanu) i sve ostale popratne efekte.
Jasno mi je da se svatko na ovaj ili onaj nacin mora s vremena na vrijeme "ispucat", "istrosit visak energije", ali IMHO postoji bolji i losiji nacin za to...
molim sve koji sudjeluju u raspravi da pripaze na rijecnik!! uvredljive rijeci, pa cak i indirektne, nece se tolerirati!!
netreba nijednom našem klubu europa, tamo samo dokazujemo kakvi smo balkanci...
što manje nas vide, bolje za nas
sramota i špot
dragi emineme, mi svi kao građani hrvatske imamo pravo na jednak tretman pred policijom i sudstvom, što nam je ustavom zagarantirano . . .
bez obzira na težinu i okolnosti djela, svi bi trebali biti jednaki pri privođenju i na suđenju . . .
ubojice, silovatelji, pedofili i ostala gamad imaju puno bolji tretman pri uhićenju i sprovođenju u zatvor ili pritvor, a njihova djela su puno gora i gnjusnije od našin nekoliko zapaljenih baklji, pokušaja unosa pirotehnike ili tako nečega . . . ;)
kad sam već spomenuo ove dvije frendice, sutkinja ih je htjela pustiti samo uz upozorenje jer im je to prvi prekršaj, obje su djeca samohranih majki, nikad nisu bile kažnjavane i tako to, ali se drot koji ih je ispitivao i iživljavao na njima mora složiti sa odlukom sutkinje, i on se naravno nije složio jer mu nisu ništa htjele reći . . .
toliko o tome . . .
Bez uvrede, ali i ja bi vas tukao jer za vas još ima nade, dok su pedofil i ubojica svoje obavili i rijetki će se promjeniti. Ne slažem se, naravno, da su batine najbolja odgojna mjera, ali lijepih riječi u vašem slučaju je previše izrečeno tako da... Uglavnom, volio bi čuti tvoja razmišljanja na ovu temu za par godina . . . ;)
xlr, krivo misliš . . .
upornim zlostavljanjem i premlaćivanjima stanje se samo pogoršava, jer je ljudima dosta maltretiranja bez razloga . . .
onda su im tek okidači sve brži, jer se sve to skuplja pa i za najmanju sitnicu krene nešto veće . . .
a time što će nas policija mlatiti se neće baš ništa promijenti, može postati samo još gore kako sam iznad napisao . . .
pa, najvjerojatnije će ostati ista jer se stvari za par godina neće bitnije promijeniti . . . ;)
najbolji primjer ti je tekma protiv varaždina prošlu nedjelju i događaji poslije nje . . . ;)
citam ovak i moram ovo reci. Ovako,moj necak je isao s bbb i par puta su ih uhitili zbog recimo sranja ili se jednostvno nasao u toj grupi,mada on nije agresivac. Dalje,dobio je zabranu ici na tekme ,jer su ih pofotkali i imaju ih u evidenciji.Nema teorije da se pojavi na tekmi.Koliko mi je poznato video nadzor je odavno na stadionu,ali ocito da i klubu tako pase,jer ko bi im isao na tekmme da nema bbb i da ih sve zatvore i kazne.Nije samo problem u bbb sve je tu povezano.Jer ako se sjetimo samo koliko su se borili za povratak imena Dinamo,a nebi ga dobili da nam je predsjednik pozivil,unatotoc silnoj demokraciji.A sada je Maminjo Bog i batina i kak bu on rekel tak bude.Koliko je sam obecaval da nebude prodal Eduarda,pa Modrica,a svi su mu vjerovali ,ma daj on veli kak voli Dinamo ,dada voli svoj bankovni racun.Vani je isto bilo sranja,ali kad su drasticno povecali kazne i promjenili zakon i nema toga,jedino im ostaje verbalni obracun. Vidjet cemo dali ce novi zakon kod nas zazivjet,mada poznavajuci nas mentalitet treba ce jako puno vremena ili bolje reci zivaca za ta sranja.:angry:
A da se navijači puste na miru, pizdarija bi opet bilo. . .
Mislim genijalno.
Najbolje da policija ništa ne poduzima, neka rade nerede,bakljade i krvoprolića- nek se majmuni zabavljaju na štetu drugih
da, bilo bi ih . . .
to je kao neko obilježje navijačkog pokreta . . .
ali te pizdarije ne bi bile kao sad . . .
tipa, dopuste se baklje, dimne i ostala pirotehika, ništa od toga ne bi završavalo na terenu već bi lijepo ostalo na tribini . . .
dopusti se totalna sloboda govora, a ne zabranjivanje raznih poruka i transparenata . . .
prekine se ograničavanje slobode kretanja . . .
policija koja bi radila na tekmama bi trebala biti ko u češkoj ili engleskoj, interventna policija, ali jako dobro obrazovana i fakultetski školovana, te, kao i kod njih, obavezan tečaj ophodnje s ljudima . . .
. . .
@ lili
i, kako mu je sad?
pošto je dobio zabranu ni kriv ni dužan jer je potpisao?
kako su iznudili potpis?
jel mu sad lijepo što se svaku tekmu mora 2 sata prije javiti u muriju, te boraviti na prijavlljenoj lokaciji za vrijeme i još 2 sata poslije tekme?
to ja naše pravosuđe i pravni sustav . . .
i vjerojatno njegovo ime sad ide na popisu koji naša murija šalje gdje igra dinamo ili hrv. repka kao mogućeg izgrednika . . .
svi stalno spominju engleze . . .
kod njih se ljudi sa zabranama ne moraju javljati svaku utakmicu . . .
ne moraju se uopće prijavljivati u policiji . . .
može i riskirati i otići na utakmicu, ali ako ga ulove, zna da će kazna biti rigorozna . . . ;)
Strah me da bi i takvi policajci opet bili pregrubi prema nefakultetski ili nesrednjoškolki obrazovanim navijačima.
To mora da je san svakog našeg navijača, ipak takav nam je mentalitet.. A kad bi se još konačno uredio i taj zakon sigurno ni kazna ne bi bila prevelika da me spriječi da skupa s kolegama bacim koju baklju iz nekog buntovnog nama poznatog razloga.
Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne. Tome mu još više pogoduje država u kojoj se nalazi jer kao što si i sam primjetio sve je u penisu i nedorečeno, sve nešto ne valja ili nije po pe esu. To je 'zatrovana' sredina. Kad bi se napokon to stanje sredilo, kad bi se znalo tko pije a tko plaća i kad bi pojedinci počeli malo više cijeniti tuđe vrijednosti, tek tada (pretpostavljam) i vuk može promijeniti svoju ćud.
Vas trenutno engleska policija ne bi dovela u red pa da su neznam kako obrazovani. Ali siguran sam da bi najbolju dijagnozu za vaše probleme napisao psiholog.
pirotehnika je s razlogom zabranjena i kaznjiva po cijelom svijetu (barem u civiliziranim drzavama) i nitko vam nikada ne bi trebao dopustiti unosenje pirotehnike na tribine!! mozes povrijediti sebe, mozes povrijediti druge!! i ne, nemoj mi sada tupiti kako si ti pazljiv i tebi se to ne moze desiti! desiti se moze svakome! ajmo jos jednom, ljudi na stadionu (i oni pred ekranima) zele gledati nogomet, N O G O M E T, a ne vatrogasnu vjezbu na sjeveru!!
sto se tice transparenata ista stvar. zivimo u vremenu kada frizera mozes tuziti za dusvene boli ako nisi zadovoljan frizurom (ne se smijati, ovo je ozbiljno, na proljece donesen zakon!), a vi zahtjevate da po transparentima mozete pisat sta god hocete, samim time i jebavat rodbinu kome god hocete?! daj razmisli malo!
i apsolutno se slazem s onime sto je iks napisao, vi zahtjevate visokoobrazovane policajce i ne znam sta sve ne, a sami ste podivljalo i neodgojeno krdo!
Rekoh da necu postat vise ovdje,al moram par pitanja postavit.
1. Zasto stojis u obrani necega sto nije u redu?
2. Kakve veze s nogometom imaju tucnjave,materijalne stete,izvikivanje svakakvih pogrdnih rijeci koje se odnose na razne nacije koje pritom spominjete?
3. Cemu pirotehnika,kad nitko normalan to ne koristi na utakmicama,vec samo mi Hrvati...
4. Zasto vase ponasanje povezujes s policijskim tretmanom koji imate?
5. Zar mislis da vas oni iz cista mira tako dozivljavaju,ili ste pak takav tretman zasluzili?
Hvala na eventualim odgovorima... NHF
Visokoobrazovane policajce :lol:
Mislim da covjeku ne treba fakultet da bi smirivao hrpu podivljalih navijaca. Stvarno me nasmijes sa tim zahtjevima i ocekivanjima, da se normalno ponasate policija ne bi ni trebala.
Osim toga zasto se cudis sto su takvi prema vama?? Mislis da je njima ljepo kad znaju da ce te radit sr*nja i da ce se morat obracunavat s vama? Umjesto da uljepsate dan sebi, igracima i policiji unistite ga svima: vi kukate protiv policije i igraca, igraci su nezadovoljni i razocarani vasim ponasanjem a policajci se moraju obracunavat s vama umjesto da u miru odu doma nakon utakmice...
I jos jedna stvar: stalno se zalite na nesto, ne valja vam uprava, ne valjaju igraci, ne valja policija, nis ne valja, pa zasto onda uporno idete?
To što se evidentirani "prijestupnici" moraju javljati prije i poslije tekme u policiju, to mi je skroz OK.
i to bi trebalo napraviti sa svim kvazi-navijačima (kao što su kvazi-boysi koji rade sranja (pale baklje, stolice, bacaju baklje, gađaju nogometaše) ). A može ih se uhvatiti jer kamere na stadionima postoje.
Kakvi visokoobrazovani policajci na stadionu. LOL
pa šta se oni moraju onda spuštati na razinu neobrazovanih budala koji rade nerede?
A ovo da se dozvoli pirotehnika, baklje, dimne bombe na stadionu je stvarno presmješno.
pa u kojem vremenu i u kojem društvu ti bbbrljo živiš?
Ti si za to da se smije unositi pirotehnika na stadion, jel da? iz tvog posta se vidi da jesi.
Onda si ti isto tako i za to da se dopusti nošenje vatrenog oružja (te upotreba istoga) na ulicama u bilo koje doba dana i bez obzira na to da li netko zna baratati oružjem ili ne.
pa ne živimo u divljem zapadu (kakvog prikazuju na filmovima) di su ljudi šetali sa revolverima po gradu.
Dozvoljavati razne transparente
Opet LOL :lol:
kako bi bilo tebi da ti hrpa adolescenata koji nemaju važnije posla na stadionu ili negdje u gradu stavi transparent i hebe rodbinu?
bbbrljo: kada kvazi-boysi viču: "mamiću cigane", "ubij srbina" (a igraju protiv spartaka koji je iz Rusije), "za dom spremni" , "ubij tovara" (makar mi nikad neće biti jasno zašto boysi hoće ubiti životinju, magare, dok gledaju nogomet, možda su gladni :jehon: ) i slične gluposti
da li ti zajedno sa njima vičeš ili se ogradiš od toga (tipa ostaneš sjediti ili stajati i šutiš) ?
A što je najgora stvar, ne samo kod boysa (i torcida viče da se ubiju purgeri i ostali se međusobno vrijeđaju), je to što je rat davno prošao a njima je do ubijanja.
i onda ti pusti takve ljude na stadion. To su ozbiljne prijetnje radi kojih ljudi idu na ispitivanja i u zatvor.
a navijači bi htjeli slobodu.
možda u nekoj drugoj državi, di su navijači daleko daleko kulturniji, di navijači prate nogomet, di se ne tuku na stadionu, na pale baklje/pirotehniku, da - tamo dati slobodu navijačima. kod nas ne.
Možda jednog dana, kada netko od navijača nastrada od vlastite pirotehnike (a to se lako može dogoditi), možda se onda malo opamete i prestanu sa tim.
ne bi . . .
gdje treba potpisati, odmah potpisujem da umjesto naše murije dođe raditi češka ili engleska murija koja nas je čuvala tamo na tekmama . . . ;)
ne bi nas dovela u red jer navijače nitko nikad neće moći dovesti u red, ali bi ophođenje prema navijačima i općenito tretman bio puno bolji . . . ;)
ne znam kaj će nam psiholog kad nemamo problema . . . ;)
luna, od baklje još nitko nije poginuo niti bio ozbiljnije ozlijeđen . . .
pištolji su opasni, zašto ih se ne zabrane?
da, nitko ne želi gledati, ali je svatko pun komentara hvale kad se napravi ogromna bakljada i dimnijada . . .
(pod bakljadom i dimnijadom mislim kad sve to i ostane goriti na tribini)
ne luna, pritom ne mislim na transparente koji dotičnima *ebu majku i spominu rodna mjesta, već na poruke koje su u nekoliko navrata bile zabranjene jer su bile indirektno protiv nekih ljudi iz politike i iz kluba . . .
a da ne govorim o zabranjivanju unošenja slike ubijenog nam prijatelja na utakmicu . . .
zašto?
zato jer se njima tak digao taj dan . . .
podivljalo - možda, neodgojeno, ne bih rekao . . . ;)
zato što smo navijači ne možemo imati tretman kao ostali građani RH?
eh . . .
zato jer je to dio mog života . . .
vama možda to nije u redu, isto kao što meni neke stvari koje radite vi nisu u redu, ali navijačima je to normalno . . .
(da vas preduhitrim, ne, nije normalno izbosti nekoga, da 10 ljudi napadne 1 čovjeka, da se pale auti, kamenuju i tako to . . . )
nemaju s nogometom, imaju s navijačima . . .
materijalne štete su najčešće štete na automobilima samih navijača, a ostala šteta se nikad ne dogodi sama . . .
da nema navijača, ne bi bilo ni nogometa . . .
a navijači se tako prepucavaju i dokazuju nadmoć nad drugom navijačkom skupinom . . .
moram li ti stavljati linkove sa youtubea ili drugdje ili ćeš sam pogledati da su baklje i ostala pirotehnika neizostavan dekor gotovo svih navijačkih tribina na svijetu . . .
zato jer je dio tog ponašanja bunt prema represiji i odgovor na policijsko maltretiranje . . .
kad te netko maltretira, trpiš, trpiš, ali jednom moraš puknuti . . .
takav tretman nitko nije zaslužio, jer smo ipak mi svi ljudi . . .
na ovo pitanje ću ti odgovoriti jednim protupitanjem?
zašto onda kad privode pedofila ili silovatelja ne premlaćuju i tako to?
da, to je u hrvatskoj nevjerojatno za očekivati . . .
da, čovjeku treba faks za tako nešto, jer najlakše je mlatiti . . .
treba malo razmišljati, jer samo jednim udarcem možeš izazvati nešto što ne bi možeš izazvati nešto što ne bi mogao savladati . . .
kako je nas cca 200 u pragu noć prije utakmice, ne svladalo, nego na lijep i civiliziran način okružila policija . . .
s tim da su nas pratili jedno pola sata po gradu, bez pokušavanja ograničavanja slobode kretanja . . .
i na trgu nas okružili bez primjene sile i bez ijednog udarca . . .
gle, njima je super kad rade utakmicu . . .
u hrvatskoj se rijetko događaju sranja, a oni dobiju plaćenu duplu dnevnicu, plaćene sve troškove, hranu, . . .
i odlično im je . . .
bar po pričanju nekoliko drotova s kojima sam uspio normalno popričati . . .
zašto bi mi odlazili?
zašto ne bi otišlo ono što ne valja? ;)
Nakon ove rečenice, više nisam imao potrebu pročitat cijeli post...= Citat =:
ne znam kaj će nam psiholog kad nemamo problema . . .
za primjer ću ti dati lilinog bratića . . .
on je priveden a da nije ništa napravio . . .
najvjerojatnije su mu prijetili osmero dnevnim zadržavanjem u pritvoru (za što nemaju zakonske osnove), a ako čovjek radi, a ne zna svoja prava, pod mogućim strahom gubljenja posla potpiše svašta . . .
još je gore ako je "prekršitelj" maloljetan, jer onda nisu odmah zvali roditelje, tj. zvalu su ih tek nakon zastrašivanja i iznuđenog potpisa na zabrani . . .
i sad, čovjek recimo radi u srijedu kad je kup utakmica . . .
on mora odlaziti ranije s posla da bi prijavio mjesto boravka dva sata prije utakmice, za vrijeme utakmice i dva sata poslije utakmice . . .
i on mora na tom mjestu biti cijelo vrijeme . . .
i recim, tekma je u 14, on radi do 15, ali kako je prijavio mjesto boravišta radno mjesto, tamo mora biti do isteka vremena . . .
to je tebi normalno i ok?
da, znam, znanstvena fantastika u hrvatskoj . . . ;)
kako obožavam to generaliziranje . . .
da, jesam . . .
ajde, idemo tvojim logikom koju vidim iz tvojih postova . . .
ajmo onda ljudima zabraniti kompjutere jer njima mogu hakirati nešto i nanijeti ogromnu štetu . . .
ajmo ljudima zabraniti vožnju autom i ostalim prijevoznim sredstvima jer izazivaju sudare . . .
trebam dalje?
za trnsparente sam napisao u postu iznad . . . ;)
da, kao nije se znalo zašto se viče ubi srbina . . .
da, jako smo gladni kad vičemo ubi tovara . . . ;)
na tekmi ne sjedim, i ne, i ja naijam vičući mamiću cigane i ubi tovara . . .
jesam li onda potencijalna opasnost za sebe i društvo?
to ubi nema veze sa ubijanjem i to dobro znaš i ti i svi koji su ostavili tragu u ovoj temi . . . ;)
navijači nigdje nemaju slobodu, jer predstavljaju opasnost za vlast . . .
navijače nije strah reći što misle, brojčano ih ima mnogo, i to je potencijalna opasnost za vlasti diljem svijeta, i onda policiju koriste kao represivni organ i to pokušavaju suzbiti, a samim time pogoršavaju stanje . . .
jer, navijaču možeš oduzeti slobodu, ali njegov glas nikada . . .
stradati nitko neće, jer tko god je koristi zna se time koristiti . . . ;)
eh, luna . . .
nitko, ponavljam nitko nije stradao od pirotehnike jer ljudi koji je koriste znaju kako se s njom koristiti . . . ;)
i nitko se neće ozlijediti . . .
ne, nisam toliko inteligentan jer sam navijač pa sam ti odgovorio kako si i tražio . . .
naravno, nisam prepoznao što si želio jer sam navijač, a oni su glupa i zatucana masa . . .
dođi na tribinu, upoznaj ljude i vidjeti ćeš da su sve to normalni ljudi koji žive svojim životom i uz to odlaze na tekme . . . ;)
ne znam ime tog stranog psihologa, ali njegove riječi:
. . . nemojte se truditi shvatiti nešto o čemu ne znate ništa . . .
njegovo razmišljanje i odgovor na pitanje o navijačima . . .
ikao mi je zlo od cijele ove teme
eto ipak par mojih zapažanja......
čitajući neke postove jel za sve bi trebao imat i vremena i živaca
shvatio sam da su naši "dragi" navijači:
1. Takva nevina bića da je to strašno
2. Da njih nema klubovi bi propali
3. Da bi u stvari klubovi trebali plaćati navijačima kaj dolaze na tekme a ne suprotno.....
4. Navijači nisu nikad krivi jel oni samo navijaju i ne rade probleme
5. Najnormalnije je paliti baklje i razbijati sve oko sebe jel naravno njihov "voljeni" klub ne igra dobro i on je isključivi krivac tj. on je opravdanje za nastalu situaciju.
6. Oni su navijači i oni navijaju i zato imaja pravo radit šta hoće a koga briga za ostale
ljude koji u isto tako došli na stadion, jer oni nemaju pravo glasa
7. Da jadni navijači dobiju batine stalno i bez ikakvog razloga
8. Da svi znaju pametovati iako neki ni nemaju 20 godina a misle ak su otišli
na par tekmi da im trebamo medalje dati zbog toga
9. Da se svi protive novom zakonu protiv navijača, a pitam se pa zašto se protive kad
oni samo dolaze na stadione i navijaju??????????
ma mogao bi sad pisat svašta ali kad vidim da je ovdje tako i tako jedna osoba koja
govori u ime svi njih i koja brani ta nevinašca i sve te stvari koje oni rade, mislim da
ni nema potrebe da uopće više išta kažem.....
a ono kad su gađali igrače dinama koji su ih došli smiriti i to pogotove igrače
koji su rođeni u zagrebu i kojima je dinamo bio prvi klub u kojem su počeli igrat
je najžalosnija scena koju sam ja ikad vidio na stadionu!
nda
bojsi su sveznajuci. multitalentirani. sve oni znaju. mejutude su i vidoviti pa znaju da se nitko nikada nece ozlijediti! ma jok.. opce pa nema niti jedne pijane budale na tribini koja bi mogla zateturati i eto ti sranya dok trepnes. al ne. pirotehnika nije opasna. i svatko zna baratat njome. gore na tribini. cak i oni s neznam kolko promila krvi u alkoholu.
brljo, ovo postaje smijesno. u svom nastojanju da nam dokazes kako si u pravu posezes za totalno nebuloznim primjerima.
i ja sam se upitala zasto uopce postam tu kad nema smisla, mozak ti je ispran. samo i dalje pokusavam dokuciti, jer te osobno poznajem, znam da nisi malouman, znam da se ne mlatis i da si ekčuli mamino milo dijete koje mrava ne bi zgazilo.. pokusavam skuziti sta ti to treba? fanaticno braniti podivljalu masu kao sto su bosji.. zbog cega? i nemoj mi rec zbog Dinama, jer smo svi skuzili da ovo veze s Dinamom nema, da se dinamo prezire, igraci pljuju, gadjaju.. i smao nemoj opet k'o papiga ponovit onu "igraci i uprave prolaze, ostajemo smao dinamo i mi", jer bez igraca i uprave nema Dinama. lol!
iskreno, bbbrljo, imao sam puno bolje mišljenje o tebi kao osobi i kao navijaču dok nisi napisao ovo boldano...
I ako će mo realno, navijači koji pale baklje, potuku se su opasni za društvo.
Bez obzira koliko te navijanje i alkohol ponesu, smatram da se pametan i razuman navijač može sudržati o hebavanja rodbine članovima kluba, navijačima protivničkog kluba i sl...
ma odustajem od rasprave na ovu temu...
i kod nas ima normalnih navijača i oni osuđuju izgrede na stadionima, ograđuju se od toga...
ali je žalosno što zbog "šake jada" pojedinih neciviliziranih navijača, se normalnim navijačima i ostalim smrtnicima neda ići na stadion...
pa onda utakmicu Dinamo - Zagreb, gradski deri (a takvi su obično u svijetu jako posjećeni) gleda jedva 200 ljudi (ako i toliko)
a vidim da nema svrhe, ne da mi se više . . .
bilo je više gledatelja, cca oko 1000, a od toga dobra polovica na sjeveru . . . .;)
i ne, ne pijem prije tekme . . .
a poslije rijetko . . .
ne treba mi alkohol da bi uživao u nečemu . . . ;)
i opet generalizirate . . . ;)
ne, to nit ne misle nit ne traže, samo otvaraju oči ljudima da nije sve tako kako oni to vide i zamišljaju . . .
ne, ne protive se novom zakonu, protive se samo nekim odredbama koje se donose u njemu . . .
tipa, nošenje šilterice se smatra sakrivanjem i maskiranjem, te je kažnjivo, . . .
takvih odrebi ima kolko oćeš . . .
a jedina osoba koja tu piše o tome sam ja jer druga dvojica više nisu toliko aktivna na forumu, a i ne da im se pisati . . . ;)
normalno! jer ljudi zele gledati nogomet! jer ljudi bi poveli djecu, unucad na tribine. al se ne usude. zbog svih sranja koja se dogadjaju. zbog ponasanja i vokabulara. i onda ispada kako su bojsi jedini vjerni. a zapravo su glavni krivac za pad zaineresiranosti. nije da nam je nogomet u rvackoj na nekom zavidnom nivou, ali svakako da nekultureno ponasanje uvelike pridonosi tom negativnom trendu.
za sliku o navijacima zasluzni ste si sami. ne mamic, ne igraci, a bome ne nit policija ni mediji.
zadnji put sam na utakmici bili 2007. s hajdukom. i rekla nikada vise. fuj. i meni je osobno puuuno zanimljiviji bio vatromet kojeg je klub organizirao od onih bakljada na sjeveru.
al ne. navijaci su glavni. samo su oni bitni. kava igra, kavi igraci, kakav klub. ma navijaci. nogomet postoji zbog njih..
@damgol - svaka čast za post, stvarno nemam šta za dodat :respect::goodpost:
Mislim da je ovime sve rečeno i da je to možda i najveći problem navijača, takvo razmišljanje... bbbrljo, moram priznat da mi te je pomalo i žao jer jednostavno nisi sposoban stvari pogledati u pravom svjetlu, kao nijedan od tvojih "kolega"... Baš me zanima što ćeš reći na sve ovo kad (ako) se jednog dana trgneš i shvatiš koliko si bio u krivu ;)
Kojih navijača ?= Citat =:
da nema navijača, ne bi bilo ni nogometa . . .
Onih pravih što bodre svoju momčad civilizirano ili oni huligani što se ponašaju kao spiljski ljudi iz doba mezozoika ?
Jesi i to veća opasnost nego što misliš,čim bi vidio par torcidaša na cesti razbio bi ih jer ih mrziš,tako bi se dokazao svojim prijazeljima huliganima.= Citat =:
na tekmi ne sjedim, i ne, i ja naijam vičući mamiću cigane i ubi tovara . . .
jesam li onda potencijalna opasnost za sebe i društvo?
Kao i ostali huligani štuješ ideologiju "Dinamo je svetinja" "ubijmo sve koji nisu bbb-ovci" "bacajmo baklje".
Mislim, lijepo je i krasno što se BBB-i zabavljaju , ali stvarno, što je s ostalima?
Kako bi roditelji s djecom (ukoliko bi takvi došli na stadion) reagirali kad bi BBB-i počeli pjevati Mamiću cigane, trgali stolce, kurili uzmicu na stadionu i provocirali policajce tim postupcima?
Ja ne idem na utakmice isključivo zbog toga. Oprostite mi ako utakmicu želim pogledat bez neugodnosti.
Jedan lik iz mog razreda (koji ima nepunih 16 god) stalno ide na dinamove utakmice i stalno se tam tuče i radi nerede, često pljuje mamića i upravu te mrzi policajce.
Kako je tragično što je već s 15 godina jedan život upropašten-
On ne zna šta radi,vidio je da svi se tuču i ?ebu Mamića pa je i on odlučio to napraviti,= Citat =:
Jedan lik iz mog razreda (koji ima nepunih 16 god) stalno ide na dinamove utakmice i stalno se tam tuče i radi nerede, često pljuje mamića i upravu te mrzi policajce.
Pitaj ga pravi razlog zašto to radi.
@damgol svaka ti dala :respect:
:lol:
Sva sreca da imamo navijace da nam otvore oci i izvedu nas iz zablude i neznanja ;D
A ono da ih se drzave boje pa zato koriste policiju kao oruzje protiv njih... :respect: Boje se njihove slobode govora, npr. to bi bilo stvarno katastrofalno za Sanadera da se ustanovi da je Mamic stvarno cigan ;D ;D
Ma nakon tolke kolicine izrecenih gluposti mislim da vise opce nema smisla ovdje raspravljat s tobom brljo, sad tek vidim koliko si zapravo u banani... :thumbdown
adrenalin rush na jedan potpuno krivi nacin?
http://www.net.hr/sport/page/2008/12/11/0460006.html
200 000 €
:thumbdown
:wow:
Da sam ja vlasnik kluba, zamolio bih policiju da ne puštaju nikoga od tih izgrednika i da oni svojim radom odplate kaznu...
kad bi se navijače opalilo po džepu, možda bi i odustali od takvih sranja...
ma daj ico kaj ti je...bojsi nisu nis krivi,murija je kriva,sanader je kriv,talijani su krivi ili neka bakica bar iz italije...
ne mozes ti toj ekipi kojima je iq manji od 32 nes objasniti...
sram me nositi bbb majicu zbog tih maloumnika...
na kraju ipak onaj pršut i vino nisu bili besplatni :(
Ali najbitnije je da je njima kriv mamic...zbog mamica neredi i sve ostalo....bbbrljo mozes li mi reci samo jedan razlog osim mamica zasto su se bacale baklje u udinama?
potpis, čemu uopće rasprave...
bravo Ico, identicnu stvar sam i ja pomislila. postoje snimke s kamera na stadionu, postoje snimke s kamera granicnog prijelaza, mozda cak i neka kompjutorska evidencija u kojoj stoji ime i prezime svakog bojsa koji je taj dan usao u italiju. i svima redom, opce me ne zanima tko je palio a tko nije kad su ionako ko musketiri - svi za jednoga jedan za sve, svima odredit iznos koji moraju platiti/odraditi na neki nacin. ipak, oni su jedini zasluzni za tu kaznu svom voljenom dinamu.
Evo jedva nekako pisem. Svaki stiskaj ovih tipki na tastaturi me boli. Natucen sam cijeli - cijeli. I neka sam.
Samo cu postaviti par pitanja tu clanovima ovog foruma koji su cvijece nase drzave i ne vide dalje od svog televizora i pisanih clancica jos popisanijih novinarcica. Stvarnost je vani, na ulici. Ono nije doma. Ono nije na vijestima, ono nije na papiru, na planskim i smisljenim konferencijama tamo nekih butrica koje daju tako lijepe i sablonirane izjave i priopcenja. STVARNOST JE NA ULICI. Koliko god da mi je zao ljudi koji nisu navijaci (bas navijaci) i dosli su na jucerasnju utakmicu, vidjeli slike uzasa, tako mi je i (Boze mi oprosti) drago, jer ce se siriti rijec onoga sto su vidjeli i sto se zapravo dogodilo.
PITANJA KOJA CU POSTAVITI onima koji ne da su glupi, nego su zatucani i obmanjeni ultra mega super smisljenom kampanjom iskorijenjavanja navijaca i mazanjem ociju ovoga hrvatskog puka:
- Jeste li ikada vidjeli kaos?
- Jeste li ikada vidjeli udaranje pendrekom po glavi covjeka koji nosi naocale?
- Jeste li ikada vidjeli skakanje po glavi covjeka koji nosi naocale?
- Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak (sto navijaca, sto djece, starijih ljudi, zena) ljudi, uz grozan jauk?
- Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak ljudi, uz grozan jauk i brutalno pendrecenje po 20ak specijalaca s gornje i donje strane? Izlaza nema.
- Jeste li ikada bili u takvoj gore situaciji i gazili po ljudima pod nogama, jer nemate gdje stat? Nema poda, pod je nacinjen od bespomocnih ljudi.
- Jeste li ikada pali na pod i ljudi padali po vama? Dignuli se i vidili da ste lezali na curici od 12 godina?
- Jeste li ikada vidjeli prestravljenu majku koja drzi dvoje djece u placu dok oko nje oklopljena policija nemilosrdno udara sve oko njih, ni ne pustajuci zenu da prodje, nego ih naguravaju i dijele cuske u potiljak? Cuske kojom bi i meni zazvonilo u glavi.
- Jeste li ikada vidjeli policajca od 1.90m i svojih 100kg kako s obadvije ruke drzi pendrek i udara 15godisnjacica koji lezi skvrcen na podu?
- Jeste li ikada vidjeli masu naslonjenu na staklo, a policija shvacajuci do cega dolazi jos jace udara? Jeste li bili u situaciji da se derete toj obucenoj specijalnoj postrojbi da stanu jer ce staklo puknuti? Svaka vasa rijec je njihovo jos jace udaranje. Sad si zamislite, to staklo puca i reze djecaka, stvara mu ozbiljne i duboke posjekotine, a specijalna postrojba vidi sto se desilo i pritom jos pojacava nemilosrdnim udarcima. Jel mozete?
- Jel mozete zamisliti da specijalna postrojba naudjuje 60, 70godisnjacima? Jel znate nekog tko ima 70godina? Jel mozete zamisliti da netko tko je obucen da uvodi mir, vidi nemir u nemocnom starceku? Koji pritom drzi unuka za ruku.
... ne mogu vise nabrajati, ruka mi otpada. Ima jos toga...
- Jeste li ikada bili u takvoj situaciji? I sto je najgore, jeste li ikada bili u toj situaciji i onda dosli kuci, te vas napali vlastiti roditelji s rijecima: Huligane!
Jeste li? Da li znate kakva je to nemoc?
Jeste li to sve dozivjeli? E pa ja jesam, i nocima cu sanjati onu curicu ispod mene kad sam se dignuo. Sam dragi Bog zna da nisam vidio to dijete.
Samoga mene mi nije zao, nimalo! Ali najvise boli nepravda i narod koji je obmanjen i lakovjeran. Kako se usudjujete osudjivati iz svojih foteljica na temelju serviranih vam informacija i slicica? Sramite se.
Idem dugo vremena na utakmice, ali ono jucerasnje ponasanje 'hrvatske policije' se moze usporediti s ponasanjem ondasnje milicije.
Stoji na jednom zidicu u VG: pendrek lomi kosti ali srce ne!
Sto udarate jace, to smo mi jaci!
Draga hrvatska policijo, neka vas dragi Bog prosvijetli i sacuva.
samo to imam reći...
vi koji ne shvaćate, probajte shvatiti kad vam dijete, prijatelj, cura, dečko, muž, žena, roditelj, ne daj bože, budu žrtve policijske brutalnosti i prekoračenja ovlasti...
onda će me zanimati vaše mišljenje...
profulo si temu, mogo si komotno na onu o navijacima.
i kaj da ti velimo? kaj da ti ja velim? kaj si radio tamo? zakaj se poistovjecujes s tom hordom koja trga i kuri stolice? cuj, nije da ih niste izazvali. sto je majka s 12ogodisnjim djetetom radila na sjevernoj tribini?! (a nekak sumnjam da si ti bio na istoku)
kak se onaj petrnjicac il kako se vec naziva usudjuje reci da si je policajac sam kriv? pa sve i da mu je kolega nestrucno rukovao topom, jebote, pa jel ga kolega upalio i bacio?
ta sacica petnaestogodisnjaka je uredno trgala i palila stolice koje smo ja i njihovi zaposleni roditelji debelo platili. jer nam grad otkida od place i za dinamo medjutude! pa fakof, i ja bi ih tukla!
olfo, nedamo maksimir, necemo kajzericu, al idemo devastirati maksimir.
da se bar ukine "profesionalna" liga
da se bar ukinu navijacke skupine
da se bar maksimir srusi sam od sebe
jer ovo je vise fakat tu mač
mene je sram di zivim.
mene je sram sto je dinamo iz mog grada. i ne, ne zbog mamica, nego zbog onih koji sebe nazivaju bojsima.
@Luna - potpis od riječi do riječi.
Nakon što sam čitao i pogledao dosta snimki, jednostavno ne mogu ne komentirat... Meni je smiješno to kako su si ti "navijači" (moram u navodnike jer je moj pojam navijača nešto sasvim drugo od ovoga) umislili da su oni nevini i da njih policija napada iz čistog mira. Ej, o čem mi pričamo! Pa da dođete lijepo na utakmicu, pjevate, navijate, NE PALITE BAKLJE JER SU ZABRANJENE, NE TRGATE STOLICE i NE RADITE SRANJA, mislite i dalje da bi vas policija "iz čistog mira" napdala i tjerala vas 100 na 25 metara kvardatnih kako kažeš? Nemojte bit smiješni, vi ste jedini i isključivi krivci za ovo stanje, nikakva policija... Šta bi oni trebali po vama, puštat da vi palite baklje i trgate stolice? Ma daj...
I još nešto... Jedno je bit navijač i navijat za svoj klub i voljet ga, ali svako pretjerivanje (u bilo čemu u životu) je loše i ne vodi nikamo... Ni ne znaš koliko bih ja vas cijenio da se lijepo kulturno ponašate... Jer stvarno fali navijača u Hrvatskoj, u svim sportovima... I sam sam sportaš pa znam kako je to igrat pred malo navijača, kada je više stolaca prazno nego popunjeno... Ali ove vaše metode su jednostavno krive, i vi to morate shvatit, a ne stalno tupit po svom :-/
Inače se ne uključujem na ovakve tema ali...
Luna i Sniper, slažem se u potpunosti s vama.
Pogledajte britanski dokumentarac o "našim" navijačima na jubitou. Baš lijepa ekipa, ponos naših zemalja. Žare posebno. Ne doprinosi bratstvu, ali doprinosi (s)jedinstvu.
Ovo je prvi od šest djelova.
Moram napomenuti da se slazem sa ovima gore, uz jos par dodataka/napomena:
@bbbrljo,
Vidim da si vidno potresen dogadjanjima i stvarima koje si vidio i dozivio, ali po meni, poziv na suosjecanje ovdje nece naci puno odjeka, jer vjerovao ili ne, velika vecina ljudi uglavnom NE DOZIVLJAVAJU i NE NALAZE SE u situacijama kakve si opisao, i to iz jednostavnog razloga: vecina ljudi, kad vidi da se negdje uglavnom dogadjaju sr*nja i divljastva, zaobilazit ce takva mjesta, a ne bas namjerno odlaziti tamo inatiti se i dokazivati nekome nesto. Osobno bih na vecinu tvojih gornjih pitanja odgovorio: ne, nisam nikada (osim posredno, npr. na TV), te se nadam da ni necu.
Takodjer, sto god ti rekao i mislio o tome, paljenje baklji je iskljucivo i jedino izraz divljastva, a ne nikakvo vatreno navijanje ili sto vec. Stvarno ne vidim nikakvu ljepotu u "stadionu u plamenu", te smatram da su bilo kakve eksplozije, vatra i slicna pirotehnika lijepi eventualno jedino izdaleka, i to kad su dogovoreni sa SVIMA prisutnima (npr. vatrometi i slicno), a ovako u blizini ljudi se mogu svidjati samo blago poremecenim militantno nastrojenim osobama, agresivnim pubertetlijama, "buntovnicima bez razloga" koji eto moraju negdje kanalizirati svoj visak energije, i slicnima. Barem ja to tako vidim. Ne kazem da si ti jedan od tih i takvih, ali eto druzeci se s takvima poistovjecujes se s njima, barem u ocima javnosti. Znas onu: s kim si, takav si. Vjeruj mi, vecina ljudi te baklje i slicno vidi kao cisto divljastvo, te uglavnom nema puno suosjecanja prema ljudima koji to rade. Isto ide i za unistavanje stadiona, trganje i paljenje stolica i sl. Postoje PUNO bolji, prikladniji i civiliziraniji nacini da kao navijaci izrazite jedinstvo i podrsku svom timu.
I na kraju, slazem se da bi se ovo trebalo prebaciti u prikladniju temu.
ajme pa kakve su to price... Omg... Upravo zbog tog nevolim nogomet... Nemam blagog pojma o tom sportu... Jos bolje.., inace ja doso sa mora, sam se moj pesek kupal, niko drugi... :D
@ luna
luna moja draga, svaki policajac na sebi nosi cca 20 kg oklopa...
baš zbog toga se zovu intervetna jedinica...
oklop nosi kako bi ga se zaštitilo od predmeta koji lete prema njemu...
policajac vraćanjem predmeta bačenih prema njemu samo potiče na još veće raspirivanje nereda...
ja sam pogođen stolicom koju je bacio policajac...
ali ja na sebi nemam 20 kg oklopa koji bi me zaštitili...
zato imam poveću masnicu i lakat i dalje boli...
kako se usuđuje reći da je policajac sam kriv?
nije on kriv, kriv mu je kolega...
jer, da je radio po zakonu, ne bi išao vraćati to među ljude...
tako da, kriv je...
@ ravilov
suosjećanje niti ne tražim...
samo pokušavam pokazati istinu, makar je žalosno što svi vjeruju novinarima, portalima, smradovima iz vlade, ...
mi stojimo iza svojih ideala, i ne damo da se netko iživljava na nama bez razloga...
ne damo da nas se gazi po nečijoj naredbi...
i ne, nismo anđeli, ali nismo ni *ebeni problem broj jedan ove države...
gdje je nestala vijest da je policajac silovao 14-godišnjakinju, gdje je nestalo izvještavanje o polančecu, gdje su ostale vijesti?
POD TEPIHOM, samo radi ljudi koji slijepo vjeruju medijima...
na novoj tv jučer u dnevniku objavljeno da propucani navijač nije u teškom stanju, ne znam kako se onda tretira kod njih kada si smješten u šok sobu...
tko će odgovarati za objavljivanje tolikih laži, obmanjivanje javnosti?
znam da vas ne zanima, ali sutra u 12:00 je pressica u prostorijama Udruge navijača Dinama u Draškovićevoj 23...
na kojoj će se iznijeti prava istina...
svi kažete da treba navijače pritisnuti još jače...
jel normalna policija tlači ljude po domovima zdravlja, nakon što su došli kod doktora da bi sanirali ozljede od premlaćivanja?
jel normalno da policajac dijete od 14 godina vukući ga za majicu nabije u vrata, pa ih tek onda otvori?
jel normalno da čovjek koji se ne može pomaknuti kako je premlaćen, nakon razgovora drota s doktorom, ozljede mu budu okarakterizirane kao da ima samo jednu masnicu?
A JE LI NORMALNO DA ČOVJEK KOJI JE PROSTRIJELJEN S DVA METKA, LEŽI ZAVEZAN U POLICIJSKOJ POSTAJI 2 SATA, ČEKAJUĆI HITNU POMOĆ JER JE POLICAJCI NISU ŽELJELI ZVATI?
JE LI TO NORMALNO?
recite što hoćete, suosjećanje ne tražim...
slike mojih ozljeda možete vidjeti, mogu vam pokazati i slike burazovih ozljeda...
on je bio jedan od onih koji su propali kroz staklo...
ništa, vi svi uživajte, vjerujte slijepo novinarima, nadam se da vam se neće dogoditi da postanete žrtva policijske represije...
samo jedna misao za kraj:
"... ali navijači su vjerovatno jedina masa ljudi u RH koji se ne naguze i ne pognu glavu. "
I, PONOSAN SAM ŠTO SAM NAVIJAČ ! ! !
Smijem samo pitat koji su to vaši ideali? Ja u vašem ponašanju/postupcima nažalost ne vidim nikakve ideale...
Daleko od toga da ste broj jedan problem u Hrvatskoj... Ali da jeste jedan od problema, jeste..
Ja ne branim policiju i naravno da i među njima ima svakakvih ljudi, ali činjenica je da ste vi sve to prvi počeli i to ne možeš nikako osporit! Zašto niste mogli biti normalni navijači, bit prava potpora svom klubu i ne radit sranja? Istina je da većina od vas tamo uopće nije briga za dinamo, nego samo idu na tekme da bi se "ispucali" i pošorali na tekmi... Osobno znam nekoliko BBBovaca i svi su redom takvi...
Za kraj, može samo jedan prijedlog? Ajde probajte jednom lijepo doći na tekmu, bez baklji, bez divljanja, trganja stolica i ostaloga šta već redovito radite i navijajte ko pravi navijači.. Pa onda dođite tu na forum i recite jesu li vas policajci napali iz čistog mira...
odgovor na sve vaše postove:
http://www.youtube.com/watch?v=TRR9-U317DE
Evo, opet ti kao da su svi protiv tebe.
Problem je u onima koji rade nered- zbog kojih policajci (od kojih, očito, neki i sami imaju nekih problema) moraju intervenirati pritom ne razmišljajući bistro.
Teško je bistro razmišljati u takvom neredu.
Mislim, naravno da mi je žao nevinih ljudi- ali mi pričamo o huliganima koji su radili nered.
Da njih treba pritisnuti, a ne navijače općenito.
Po meni bi odlazak na tekmu trebalo biti ugodno iskustvo, da vičeš, skačeš, veseliš se, plačeš, podereš grlo- a ne da se moraš bojati da te netko ne razbije ili da razbijaš sve oko sebe.
No, to ćemo još dugo čekati ako se nešto drastično ne promjeni...
Svaka čast tebi i normalnim navijačima, ali ova misao ti je... :rolleyes:
EDIT: Znači, netko je zapalio jednu baklju, svi su stajali i pjevali- i onda je došla hrpa policajaca i počela mlatiti sve po redu- a svi navijači su se micali u stranu? :hm:
Heh, sad jos jedna primjedba: tko kaze da ako se ne slazem s tobom u nekim stvarima, da sam automatski medju onima sto slijepo vjeruju novinama i medijima?
Svijet nije bas tako crno-bijel, znas?
Nikad ne vjerujem slijepo nikome, nego lijepo poslusam sve ukljucene strane te iz toga formiram vlastito misljenje i sud.
EDIT: u vezi ovog videa sto si postao - tek sam evo poceo gledati, i vec sam zastao.
"Navijaci bakljom slave gol" - najzalosnije je eto da ti tu cini se ne vidis problem...
EDIT 2: odgledao video, pa mi jos jedna stvar zapela za oko: kako to da su navijacima UVIJEK drugi krivi, te je redoviti izgovor uvijek kako nisu oni najgori, kako ima i gorih problema u RH, te se obavezno prije ili kasnije spomenu i politicari te njihovi pokusaji skretanja paznje sa sebe, i to eto cesto preko jadnih navijaca. Da se razumijemo, politicare takodjer jako ne volim niti ih imam ikakve namjere braniti, ali zasto ne stanete samostalno iza toga sto radite, umjesto da se odmah automatski usporedjujete sa svima ostalima?
Ne znam, mozda grijesim, ali meni to tako nekako izgleda...
@bbbrljo
Oprosti sto si se mozda uvrijedio, jel si ti ponosni BBB-ovac, tj Dinamov "navijac".
Sad da ti ja nekaj kazem, nemoj se uvrijedit, ali moram to reci.
BBB-ovci su za mene cisti debili, nemaju posla pa eto idu svoje frustracije na tekmama lijecit.
Da ti "navijaci" nisu poceli paliti baklje, trgati stolice, onda "pjevati" i psovati i vrijedati igrace, pogotovo sa onim svojim plakatima, do svega toga nebi doslo.
Ajde molim te ako imas vremena, pogledaj neku utakmicu u Austrijskoj ligi, ma zapravo, pogledaj u Engleskoj, pokazi mi itijednu tekmu gdje vidis onakve natpise i onakvo navijanje koje mozes na svakoj tekmi Dinama vidjet???
Uopce, sta bakice, dedeki i klinci imaju radit na tom cuvenom "sjeveru" maksimirskog stadiona???
To je opce poznato da se tamo "lome" kosti i da to nije sigurno za takve ljude..
Imas video na Indexu, kako se policija dobacuje sa "navijacima" sa stolicama, dok ih ovi gadjau sa bakljama..
Ma ja da imam tamo pusku, ma opalio bi rafale skroz dok niti jedan nebi vise stajao..
Koji k***c su dosli na tekmu ako mislie tamo trgat stadion koji opet TI i svi mi ostali moramo financirat za popravak!
Imas pravo, niti nasa policija nije najpravednija, ali da nisu nasi "navijaci" taj incident izazvali do toga nebi doslo!..
Na tekmama Hajduk-Dinamo se svi gledaju "preko nisana", al pogle tekmu Hrvatska-XYZ zemlja, kakva je tamo razlika??
Zasto tamo tako ne divljaju i ne trgaju stadione?? Zasto se tamo medjusobno ne potuku kada se vec mrze tolko??
Ma primitivne seljacine su to za mene..
U mom razredu su 2 decka koji su isto tako BBB-ovci, tj barem tako briju, i bili su na tekmi i tam mi se forsaju kako su oni otrgnuli stolicu i pogodili policajca...
Ma daj molim te, to se sve treba pokosit sa gumenim metcima..
Tolko od mene..
Ovo prebacite u "Sloboda navijačima"
@ bbbrljo: Ja bogami ne znam čemu opravdavanja. Rekli smo da su navijači jedno,a huligani drugo i nemaju veze jedni s drugima. (da ne bude kasnije vađenja mojih riječi iz konteksta...)
Dakle:
Ta curica od 12 godina,taj starac od 70 godina,nažalost i ti i sva ostala "raja" koji su ne*ebali ni krivi ni dužni,na*ebali su zato jer su huligani počeli pravit sranja koja su eskalirala u masovno premlaćivanje svih po redu od strane interventnih postrojbi policije ili neznam ni ja koji sve postrojbi. Da oni znaju tko pravi sranja (konkretno) ni ti ni ta curica niti onaj starac ne bi dobili po kostima,a ovako ste dobili svi,iako nepravedno,i to mi je jako zao cut a kamoli i vidjet...
Može se cijela situacija gledata iz milijun kuteva pa se između ostaloga mogu huligani razbježat kad dođe policija,ušetat npr. u moje društvo i onda svi zajedno dobijemo po kostima. Na isti način ta se nesretna curica od 12 godina nađe pokraj takva idiota pa dobije i ona,tako si se i ti našao i dobio batine. Tebi je i dalje drago što si navijač i to poštujem,ali brate mislim da se na takve situacije moraš pripremit na način da toliko duboko ne ulaziš u vatru,jer koliko sam te shvatio,našao si se na krivom mijestu u krivo vrijeme kao i istali "civili" koji su dobili batine.
U Engleskoj ligi nogometa vidimo navijače tik uz teren i nikad ne prave belaja. Zašto? Kazne su takve da ce dobit dozivotni izgon sa svih utakmica u Engleskoj,dobit će novčanu kaznu da im se zavrti u glavi,a možda završe i u zatvoru. Pa nek ulaze u teren koliko oće. Oće jednom i nikad više. Eto zašto.
Sve skupa žalosno. Ti se čuvaj i budi na sigurnoj udaljenosti i navijaj i dalje za svoj klub a loše momke izbjegavaj. Pozdrav!
je li čovjek od 40 godina, oženjen, ima djecu, nakon što biva udaren bez razloga, baci stolicu na policajca, je li i on huligan?
i nemojte spominjati englesku, jer i tamo su česte tučnjave, samo ih nema na stadionima...
nemojte o onome što ne znate... ;)
Sto da ti kazem... Da je na mene nasrnuo policajac, zadnje cega bi se sjetio je da bacam stolicu (ili bilo sto drugo) na njega. Radije bi se povukao sto prije.
Tako da da, i on je prilicno huligan, ako mene pitas. Ima li familiju ili ne, to je ocigledno nebitno, na agresiju odgovoriti (po mogucnosti jos vecom) agresijom i njemu je ocigledno u krvi...
Ali tu onda dolazi ono njihovo "... ali navijači su vjerovatno jedina masa ljudi u RH koji se ne naguze i ne pognu glavu. "... Dakle, da je to napravio, on ne bi bio pravi navijač :fejspalm: To je to kolektivno stanje (ne)svijesti kod "navijača"... @bbbrljo, iskreno se nadam da ćeš što prije shvatit neke stvari i maknut se od tamo, jer po tvojim postovima vidim da ti tamo jednostavno ne pripadaš, prekulturan si za njih ;) Sretno :thumbup:
hvala na komplimentu, ali baš to treba i pokazati ljudima...
da su velika većina navijača takvi...
tko bi od vas podmetnuo leđa pod pendrek da zaštiti curu koju ne pozna?
tko?
vrlo vjerojatno nitko...
Evo, opet ti o veličanju navijača- tj. sebe...
Kao da na svijetu postoje samo navijači (dali bi srce za klub i za svaku osobu), policajci (žele samo naštetiti navijačima) i ostali (kukavice, slijepo vjeruju u sve što se piše).
Takvim govorom (pisanjem) samo omalovažavaš ostale i ne vjerujem da ćeš podići sliku sebe u tuđim očima.
Vjerujem da si ti normalan dečko kao i većina, ali imaš čudne stavove (ili si se nespretno izrazio). :)
U svakom slučaju, nadam se da shvaćaš što želim reći. Ne želim te uvrijediti (ne mogu imati nikakvu sliku o tebi- pošto te ne poznajem, pa ti pišem na temelju onoga što ti pišeš). ;)
prebacila sam postove ovamo, nema smisla da stoje u sta sad radite.
brljo, gle, znamo se, znas da si mi drag, znas da sam se nemali broj puta trudila slusati te, shvatiti, nauciti.
zao mi te kao osobu, kao frenda, nisam sadist da nekome zelim bol.
al te nit najmanje ne zalim kao navijaca. jer nisi glup. jer ti nije trebalo da neke stvari naucis na ovakav nacin. za to si si sam kriv. i zahvali si kompanjonima "sunavijacima". i oni su krivi.
nije murija kriva. iako, po vama, uvijek je. niti jedan bojs, torcidas, kohortas, grobar, delija /nastavi niz - niti jedan nikada nije rekao "ja sam kriv, ja sam napravio to i to, al murija nije smjela bas tako reagirati"
niti jedan! jok, svi ste vi nevinasca, murija je ta koja vas nemilosrdno mlati dok vi, eto, samo stojite tamo.
sve su vas coporativno, od one curice do onog dede, trebali u lisicine i u remetinec. sve redom. pa nek svi kontempliraju sto je navijanje, sto je ispravan nacin i sto rade tamo. al neeee, i to bi vajda bilo nasilje..
al nije nasilje i nije protuzakonito trgat i paliti, kurcity se s bakljama i ostalim ilegalnim sredstvima.
nije, yebote, nasilje nad svima nama sto cemo mi placati vase divljastvo od svojih placa. nije bed, ceste su nam u rupama, nemamo dovoljno skola, nemamo vrtica - al bitno da se pare iz proracuna uporno i iznova daju za fakin polomljene stolice!
nije nasilje nad svima nama, gradjanima zagreba, koji izbjegavamo zagrebacke ulice dok su utakmice, jer se zbog faking huligana bojimo za goli zivot!
shvatite da vas zagreb ne voli, da vas se boji i prezire vas. kao copor huligana. a niti ti nisi nista bolji u nasim ocima jer se uporno i iznova poistovjecijes s takvima. bojsi kao udruga nikada nisu izasli u javnost i rekli "taj i taj nije bojs", nikada nisu sami nista poduzeli da takve divljake sami maknu od sebe, s tribine, sto dalje od imena svoje udruge. nikada nisu rekli "mi smo krivi". nikada.
e, pa, sramite se!
mi vas se itekako sramimo!!!
Tko pametan bi se uopce gurau u situaciju da moze dobit pendrekom po ledjima??
Se sjecas mozda finala Partizan-Cibona??
Se sjecas onog tamo "incidenta" i kako je to sve brzo proslo??
Tribina di su se ta 3-4 debila nasla se u roku keks ispraznila i samo su oni ostali, jel ljudi su znali da ce doc policija i da ce bit sore...
Pametni ljudi ne trce na batine..
EDIT: Potpis na lunin post, a jos nekaj da na dodam..
Ako se ne varam, Dinamov olmajti stadion je kostao 130 mil €!
Stadion u Portugalu za Svjetsko prvenstvo koji je izgradjen kostao je 120 mil €!
Taj stadion je po meni najljepsi na svijetu, ima pomicni krov, masu ducana, restorana, kafica, moze primiti hrpu ljudi, a pogle koji mi stadion imamo??
Da se sutra ili prekosutra pojavi u novinama "Dinamov stadion na Maksimiru se rusi", ja bi dobrovoljno dosao tamo sa lopatom i rusio ga..
A kaj se tice tih opakih BBB-ovaca koji su najbolji navijaci, ups, pardon mislio sam rec huligani, oni jedino kaj su napravili to je kaj su najavili "ciscenje" Zagreba od skinsa i rockera...
Sjecam se samo da je jedan decko nastradao, hrpa ih se skupila i izboli ga..
Ma puj, ja da sam na tvojem mjestu bi se pokrio..