nasa sam 2 apliakcije za to i niti jedan mi nece radit. kao da nema kartice ili da zakljucana. mozda zato jer je usim ,a ne obicna sim?
Printable View
nasa sam 2 apliakcije za to i niti jedan mi nece radit. kao da nema kartice ili da zakljucana. mozda zato jer je usim ,a ne obicna sim?
poz ljudi, totalno sam nov i nis ne kuzim u vezi htc-a i androida pa bih zamolio samo malo pomoc oko neceg. stari mi je kupio htc desire preko burze i sad bi ja trebao sve sa njega maknut. i logicno mi je bilo da samo odem na restore i na tvornicke postavke vratim samo. ali kad odem nes mi zasteka i pojavi se neki crni ekran sa zelenim slovima i nes sere. i onda odem reboot jer nis drugo nemogu i upali se i opet sve po starom. imali neka kvaka i kako da ja sve sa njega pobrisem??? hvala unaprijed
Nisi prakticki nista rekao. Sto bi tocno trebalo znaciti "nes sere"?
Shvacam da si totalno neiskusan sa android uredjajima, ali ako ovdje ocekujes dobiti bilo kakvu pomoc, morat ces biti puno precizniji.
Inace, nakon vracanja tvornickih postavki, normalno je da se telefon prvi put pali znatno duze nego inace.
Isto tako, ne znam sto bi ti tocno znacilo "sve sa njega maknut", ako mislis na HTC Sense i/ili preinstalirane aplikacije, nista od toga neces maknuti vracanjem na tvornicke postavke. Ako mislis korisnicke podatke (imenik, poruke, home screen ikone, google account itd.), onda da, toga ces se rijesiti.
a mislim maknut to da, korisnicke podatke, account za google jer mi stalno dolazi da se nemoze spojit, aplikacije njegove i tako to... a ovo mi se pojavi evo kad ja odem resetirat uredaj
http://img703.imageshack.us/img703/6002/img0777w.jpg
Mobitel je rootan i ima custom rom. Prvo probaj iz Settings->SD & phone storage izabrati Factory data reset. Ako to ne upali, prvo napravi backup iz ClockworkMod recovery-a te onda probaj izabrati sa volume tipkama wipe data/facotry reset, wipe cache partition i u advanced wipe dalcik cache.
evo to napravim sve i opet nece... odem na reboot i sve po starom. stalno nes pise da nemoze nac MISC
http://img684.imageshack.us/img684/4296/img0778m.jpg
Vjerojatno imaš ext particiju koju CWM ne može mountati (događa se). Flashaj neki stock rom dok ne skužiš kako particionirati karticu. Imaš tutorijal na ovom forumu.
GB rootan stock rom: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1200261
Froyo rootan stock rom: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=773997
Kad malo skužiš što i kako napravi particiju na kartici i flashaj a2sd.
ovaj /sd-ext problem imam i ja, poceo sam sumnjati da kartica ne valja
jer na 4gb napravim ext i app2sd radi normalno, a na 32gb nemogu nikako napraviti ext pa samim tim ni app2sd ne radi :\
Prema ovim slikama, tebi su data i cache uredno formatirani i ne razumijem kako ti je na mobu sve ostalo, a sd-ext particiju moguće da niti nemaš (isti error imam i ja jer ne koristim ext, ali to u principu niti nije error).
Ako želiš sve vratiti na početak, stavi gore RUU ROM i vozi:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944038
Nemoj mu sugerirati RUU jer već im rootan mobitel. Kasnije će nas gnjavit kako da roota i s-offa :)
Imas SLCD verziju moba sa PVT4 edicijom matične ploče. Isto tako, erasesize ti je 40 000. Raspitaj se malo o tome ovdje : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=853583
Ukratko, verzija recoverya koju si dobio po defaultu uz root ne podržava ediciju tvog mobitela, te ćeš morati nabaviti custom verziju 2.5.1.3 koju je sklepao Alpharev, ili potraži neku noviju koja nema frke sa novim NANDom.
Imam htc desire i uočio sam neke probleme s njim recimo kad tipkam sms nekad mi vibracija zna zaštekat jednostavno prestane vibrirat i kad ga malo prodrmam opet proradi i to se dešava samo kad pišem sms kad zvoni i drugo je sve ok. Drugo, kad snimam video u 720p video mi zašteka na minutu kad ga reproduciram, nekad zna samo jednom nekad više puta. Na njemu je stavljen oficijalni gingerbread 2.3.3 i nedavno sam stavio unutra 16Gb class 10 adata memorijsku karticu, nije nikad pao niti ništa slično.Uređaj je još pod garancijom pa neznam sad dal ga trebam radi toga odnijet na servis il ne, može neka pomoć jel netko možda imao sličnih problema ?
Mogu li ikako napravit da mi po defaultu sve aplikacije budu instalirane na SD?
Krenio sam neku navigaciju instalirat i ne mogu nikako jer ostajem bez interne memorije.
Hvala ekipa!
Rootani ROM + apps2sd, plus jos u postavkama oznacis da ide sve na internu memoriju (koja nakon apps2sd vise nije interna).
Ima sve o tome u drugim temama.
Da mi odmah po defaultu instalira na sd...
To ti je to, sa custom romom i a2sd(+) skriptom po defaultu se sve sprema na sd. Stavi LeeDroid sa a2sd, napravi sdext i miran si.
Sdext? Particiju moram slozit?e to me zanima.Imam insertcoin+a2sd.
Hvala frende
Trebao si prije postavljanja silnih pitanja malo pročitati sticky temu
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...flash-nandroid...
tamo je sve fino objašnjeno sa tutorialima...
Što se tiče particije, imaš u gornjoj temi:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944047
[HTC Desire] - Par brzih pitanja!
Pozdrav!
1) na Desireu imam rootan Oxygen / GOLauncher - i naravno, sve aplikacije koje skinem mi se spreme na unutrašnju memoriju, mene sada zanima kako/šta da napravim da se aplikacije odmah, direktno automatski memoriraju i instaliraju na SD karticu? Usput, koristio sam MOD INSTALL sa androd marketa pomoću kojeg biram hoću 0 automatski, 1 phone ili 2 external saveanje fajlova - ali izgleda da ne služi svrsi. Koristim i onaj app2SD program pomoću kojeg prebacujem već instalirane fajlove na SD karticu (mada mislim da jedan dio ostane u memoriji telefona!)
2) kako očistiti unutarnju memoriju mobitela, popunjeno mi je 109MB a ostalo prazno oko 45MB - bar tako piše, kako što više osloboditi tog mjesta?
3) GoogleMaps je nemoguće instalirati na rootanom Desireu na Oxygenu - instalirao sam BlackMart, tamo pronašao karte i pokušao instalirati, ali kad se instalacija završi piše da nije uspjelo. Isto tako, na android marketu ih nisam uspio pronaći dok nisam instalirao MarketEnabler, onda sam pronašao GoogleMaps ali ih također ne mogu instalirati? Zašto?
4) nakon svakog reboota mobitela, mobitel mi ostane u defaultnom launcheru od Oxygena, pa onda ja moram manualno pokretati GOLauncher, kako da ga stavim u startup nakon svakog reboota? Ili još bolje, da ostavim ovako kako je?
5) Kada sam u meniju GOLaunchera (tamo gdje su ikonice svih programa i izlistavam sve moguće instalirane programe, odaberem neki program (nevažno bilo skype, market, gps,...) i prilikom tipke return vraća me na HOME DESKTOP početni, a nikako na onaj meni? Kako urediti funkcije tipki? Napominjem da nemam nijednu ikonu na dekstopu, on mi je prazan, već listam programe iz menija (tako da je vrlo vjerovatno normalno da me baca van na home page)?
-> Ako zatreba, koristim - Desire, Oxygen, GOLauncher i Tomato 092
Hvala Vam puno! Lijep pozdrav!
Jedan dio uvijek ostaje na mobu i to je jednostavno tako.
Uninstall aplikacija, čišćenje cachea aplikacija (traži Cache cleaner NG), s-off i promjenom particijske tablice (kad već koristiš Oxygen, zašto ne)...
Stisni home tipku i ako te pita kojii launcher želiš, označi kvačicu i odaberi Go launcher.
Ako te niš ne pita odi u settings - apps - manage apps - all - nađi defaultni launcher i odaberi clear defaults te ponovi gornji korak.
Jel mi moze netko pomoc napraviti bootanim i splash?
Na XDA sam nasao samo flasher, ali ne i tutorial
bootanim je jako jednostavno napraviti. Otvori bootanimation.zip, u njemu ćeš naći dva foldera, part0 i part1 te desc.txt. Može biti i samo jedan folder. U folderima su png-ovi koje editiraš ili sam napraviš kakve želiš, samo paziš na rezoluciju.
desc.txt uzgleda ovako:
480 800 5 -> rezolucija, zadnji broj je fps
p 1 10 part0 -> 1 da će se vrtiti ta animacija jednom, 10 označava pauzu nakon zadnjeg frame u trajanju od 10/fps
p 0 0 part1
Ja sam si napravio sam svoju animaciju od par png-ova da mi zauzima što manje mjesta.
Zavisno od roma bootanimation.zip zna biti na različitom mjestu. Sve ovo si mogao zgooglati ili samo da si otvorio bootanimation.zip.
Edit: Zaboravio sam napomenuti ovo da se zipa bez kompresije, thanks xlr.
Splash mora biti u 24bitnom bmp formatu, a Android Flasher ga kasnije konvertira u img i fleša preko fastboota (potreban s-off).
Boot animacija mora imati bootanimation.zip ime, to je zip bez kompresije (samo store). Najboje skini neku boot animaciju i pogledaj kako izgleda njen sadržaj. Baci oko i na http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1096068
Kaže mi jedan prijatelj da je našao neki custom ROM koji u totalu instalira aplikacije na SD karticu? Isto tako, kaže da se ROM instalira na particiju ali da kartica mora biti class 4 ili 6? Usput, kako određujem i saznam koje je klase moja SD kartica? Imam originalnu koja je dolazila sa nokiom 5800 od 8gb?
koja je razlika ukratko između app2sd i app2sd+ romova? koliko sam skužio ovi sa plusom još više guraju aplikacije na sd karticu i više memorije ostane interne slobodno?
Cesto puta zna pisati na memorijskoj koja je klasa, onako zaokruzeno, malo bolje pogledaj. Sto se tice rootanja i slicnih dtvari, to ce ti netko drugi reci.