Otkad se to CM ROM-ovi moraju naknadno rootat?
Printable View
Otkad se to CM ROM-ovi moraju naknadno rootat?
Ja sam stavio neki dan V20P verziju i mogu reci da je za nijansu bolja od v20I,a pogotovo baterija.
Rooto sam ga,e sad posto imam kupljen g3 tweakbox jos na KK,a za koristenje njega mi treba Xposed,koji je najbri nacin da ga instaliram?
Gle kaj se tiče Root za Cm 12, ono ima u sebi integrirani Root koji treba aktivirati, ali to nije za naprednije jer kako sam navel npr Lucky Patcher traži super su i busy box. E pa u tom slucaju je najbezbolnije skinuti zip sa super su zadnja verzija je 2.46 i flesati u Recovery-u s time je sve rijeseno.
---------- Post added at 09:31 ---------- Previous post was at 05:47 ----------
Od bender007 upotrijebi xposed installer, funkcionira sigurno.
Kucaj autorec na playstore. I ides na ostale programe developera. Medju njima je i xposed installer.
Znaci prvo taj autorec odradim zbog tog custom twrp pa onda taj tvoj xposed installler ili samo ovaj sad instaler skinem i preko njega sve?
Znaci imam root vec ali nemam custom recovery
Jbg prvi put radim sa ovim tvojim skracenim programcicima pa zato pitam a nisam bas neki android freak..
Trebas i twrp. Skines autorec za d855, 1 klik i gotovo. Pricekas dok ti javi da mozes kliknuti na flash twrp, onda kliknes na to i cekas dugacku poruku. To je to. Onda taj xposed installer. On ce automatski restartati mob i moguce da potraje 4-5 min dok se ne podigne sustav.
Imas i one click sve ali nisam uvjeren da to radi dobro, drzim se svoga radije
Evo desilo se ono cega sam se najvise bojao.
Isao sam napraviti root na V20P sa onim one click,2 puta probao i nisam uspio,pise mi da mi mobitel nije rootan.
Onda sam maloprije vratio na V20I jer je njega sinoc od prve rootalo i sad kad mi udje javlja mi gresku neku nazalost System UI crashed i ne mogu nista.
Dovoljni sam noob i priznajem to da sam sad u banani dok pisem ovo i ne znam sta sad da radim.
Ajd ovo sa flashanjem stock romova i root na KK mi je islo super ali otkako sam stavio lolipop problemi.Da budem iskren mob mi je i radio ok na V20I,ali evo sad ova greska i ne znam sta sad da radim??
samo jos da napomenem da nisam nikad dirao taj twrp i recovery jer to ne znam.
Znaci od V20A nisam brisao nista,samo sam stavljao stock kjedan preko drugoga i to je zasada radilo ok.Kad sam presao na Lolipop onda sam napravio onaj CSE flash jer mi je tako bpodnar rekao..
Jel postoji i neka opcija full whipe da napravim i kako da ga vratim na njegov prvobitni software pa da onda opet stavim ovaj zadnji stock lolipop V20P??
Pomagajte,hitno!!! :(
Ugasis. Drzis volume down i power - cekas lg logo. Kad dodje lg logo samo na stotinjku sekunde(banalno receno) pustis i nastavis drzati ponovno. Potvrdis 2put na yes i trebao bi se dogoditi factory reset. A imas i u postavkama isto to.
Vrati će ti sve na tvorničke postavke
Ha? Ne. Vrati ti na izvorno stanje trenutni firmware koji imas(onako kako je i trebalo biti - to je sto cse inace radi)
Upali google i u pretraživač upiši "factory reset explain". :coffee:
Po svemu sudeći previše si izgubljen i neupućen pa upuštanje u ovo nije bila baš pametna ideja... Trebao si ili puno više proučavati i naučiti o tome što radiš, ili prepustiti posao nekome tko zna što radi.
Uspio sam srediti.Flasho sam ponovo V20P.
E sad idem root da odradim na njega jer sam skontao da onaj prvi root sto sam radio je bio za verzije do v20P i zato mi ga nije rootao.
Sad sam napokon nasao ovo:
http://forum.xda-developers.com/lg-g...overy-t3072767
---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:40 ----------
Dobro nemoras biti takav odmah.Reko sam da sam noob,jel tako? Pa sta me kosta da naucim onda? U cemu je problem?
Na drugim forumima ljudi sve lijepo objasne makar pitao 10 puta istu stvar.Ti kao moderator bi pogotovotrebao biti ljubazan i susretljiv prema drugim korisnicima i pomagati im a ne se odma duriti i ocekivati da ljudi sve znaju.
Cim neko pita neko pitanje koje je vec bilo tebi kao da je netko samra opalio i umjesto da mu odgovoris ako znas ti ga ukoris jos,pa mislim ono..
Bas te pratim vec neko vrijeme i vidim kako nove korisnike koji nisu bas sa znanjem rootanja i fleshanjem odma podbadas i imas primjedbe.
Brate aj iskuliraj malo,ok? Mislim stvarno,razmisli malo o ovome kako se moderatori trebaju ponasati na forumima,ako ne znas upali google i u pretrazivac upisi "kako se admin ili moderator treba ponasati na forumu ili serveru"..
Bez uvrede,pozz!!
Obrisan off-topic i prepucavanje. Molim držati se teme.
@ndamjan4
Spusti se malo na zemlju. Druga stvar, ako ti ne odgovara nešto u vezi moderiranja ili općenito vodstva, to se inače komentira na za to predviđenom mjestu. Da se zna za ubuduće.
Molim sad nazad on-topic.
opet sam se malo igrao
stavio sam blisspop novu verziju i za sada radi odlično
samo zbog tema sam stavio asop rom i to radi
mislim da neću stavljati xposed
pa ti mjenjaš romove ko čarape :)
Ja sam na cloudy-u. I ja sam odustao od xposed-a. Ništa ne diram do idućeg cloudya updata.
BlissPop je vjerojatno najbolji AOSP ROM. Ja sam ga htio ostaviti za dulje vrijeme ali znalo se dogoditi da nakon završetka poziva ode u deep sleep i nemože se telefon probuditi sa double tap po ekranu nego samo na Power tipku.
@bpodnar jesi možda vidio da je prije 2 dana izašla nova verzija, koliko sam služio u postovima da su ispravili taj bug
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=60993853
Ako nadogradim na 20P verziju, da li gubim sve podatke sa memorije mobitela, aplikacije i data od aplikacija, i da li mi skida root.
Jesam, tu sam verziju od 27.5. i flešao preko ove od 26.5.
---------- Post added at 22:03 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
Dobar dan i tebi, fala na pitanju mi dobro, a ti? Biće pojašnjenja oko tih stvari u prvom postu da sad tu ne razglabamo o tim trivijalnostima, strpi se malo. :)
---------- Post added 31-05-2015 at 00:45 ---------- Previous post was 30-05-2015 at 22:03 ----------
Napisao sam neki trablšuting i malo općih informacija samo imam problem prilikom uređivanja 1 i 2 posta, forum neda da dopišem jer kaže da ima previše znakova. Molim da se oslobodi post #3 ili da se poveća max broj znakova u postovima. Fala!