Hehe, iskljuci javascript u default browseru i nece se vise rusiti. Javascript ima bug. Sto se tice youtuba na operi skini Operu mobile 10.0.320beta, ona ti youtube video otvori u default realplayeru, prilicno efikasno i brzo.
Printable View
Meni youtube aplikacija šteka ili pušta video ubrzano, dok youtube radi sa browserom no dešava se ovo kao i tebi odvrti 10 sec i onda stane, a video ide dalje pa moram povratit nazad i opet pustit da ide dobro.
Također alarm kasni 2-3min.
Hebo im ja kada će više to ispravit.
Evo mene opet na 5800 Xm nakon svkakavih skupljih i jeftinih vraćam se na 5800, malo mi je bolja i zanimljivija od n95 8GB
Prije par mjeseci sam kupio Nokiu 5800 Xm i sve mi sljakalo kako treba, a sad mi se kad otvorim Galerija-Slika i video nakon dvije-tri sekundi izbornik sa popisom sam zatvori i vrati nazad u glavni izbornik. Postaje malo iritantno kad moram nesto pronaci u galeriji...moram to uciniti u te tri sekunde ili nikakao :) Da li je tko imao slican problem i kako ga je rijesio?
ja sam imao sličan problem, nije mi se kamera palila nikako, i problem je u meoriji telefona, naime, iako sve instaliram na karticu, dio app uvik se spremi na memoriju telefona... sad imam preko 60 mb slobodnih na kartici i sve ok, kamera šljaka, a prije mi je ostalo svega 10mb i nije se nikako htjela otvoriti. možda problem nije konkretno u tome, možda je ikoja aplikacija blokirala kameru ali mislim da ima veze sa memorijom telfona...
ajde ekipa pomagajte
8gb kartica koja dolazi uz nokiu 5800 (microsd) mi se ponasa kao da je puna puncata dok je u stvarnosti popunjena 40%
edit: rijesen problem
Kupio sam 5800 xpress music, ver soft je 20. Imam par pitanja:
1. Da li ima problema sa v30 verzijom? Da li je dobro upgradeati?
2. Kako instalirati programe? Tj. da li se moze krekirati ili moram potpisivati? Da li se v30 moze krekirati?
3. Sta jos trebam znati u vezi tog moba ovak nabrzinu :) Neki hint, trick, savjet (sve dobro doslo).
Hvala!
1. Dali problema ima sa tom verzijom softvera-vjerujem da nema, ali je svakako dobro nadograditi softver na najnoviju verziju.
Razlika između v20 i v30 bi se trebala bitno primjetiti pri korištenju mobitela. Znači savjet, svakako nadogradi.
2. One programe koji u imenu imaju SIGNED (ili uopće nemaju u imenu toga, to su neki rijeki programi) se netrebaju potpisivati i netreba imati hakiran soft za njih. Za ove ostale UNSIGNED treba imati hakirani softver ili potpisati tu određenu aplikaciju određenim certifikatom.
3. To baš i nebih znao kazati, nemam taj mob, ali svakako čitaj teme o 5800, imaš ih dosta na forumu.
Kolega ti je odgovorio na prva dva.
Hintovi:
Isključi 3G, smanji svjetlinu, pod općenito -> teme isključi animacije jer troše dodatno bateriju nizašto.
Kod profila općenito isključi:
vibracija dodir. zasloca
tonovi dodirnog zaslona
tonovi tipki
smanji glasnoću zvuka
Kod početnog zaslona makni si ono "pretraživanje" i "e-mail"
pod programi -> lokacija -> određivanje položaja -> načini određ. položaja tu isključi bluetooth gps i odluči dali želiš gps potpomognut internetom
Nađi wlan i odi pod programi -> ažuriranje programa i preuzmi flash lite v3.1
Kod kamere si namjesti da ti snima ovom kvalitetom :
"kval. visoka širokoek." tada snima u rezi 640x360 (16:9), a ona najveća kvaliteta je 640x480.
Pošto je danas ve u 21:9 i 16:9 bolje ti je ova 640x360 reza snimanja.
meni se zna dogodit da kad zovem nekoga, ništa ne čujem, i onda prekinem i zovem opet i onda sve u redu, to mi se zna dogodit recimo 1 put u 10-15 dana
ne čuje se ama baš ništa, prekinem, nazovem ponovno i onda sve u redu :hm:
jel to problem sa zvučnikom ili neki sofverski, jer mislim da je sa zvučnikom, prekidalo bi prilikom poziva, čuo bi se šuštanje i javljalo bi se češće ?
mob je kupljen u 9. mjesec, soft. v31
ovo se i meni događa, ali ne kad ja zovem, već kad imam dolazni poziv. javim se i ništa. ali već sam naučio, pa jednostavno kažem "sorry ne čujem te, nazovi me opet!". s tim da se meni to događa barem svaki drugi-treći dan jednom!
btw. meni se čini da možda neki instalirani program radi pogrešku! naime, imam dvije 5800ice. na prvoj (plava t-mobile) to mi se uredno događa svako malo. prije 10-tak dana nabavio sam i 5800 navi (isto t-mobile) i prvih par dana radila je normalno (nije bilo toga). otprilike četvrti dan dobio sam opda certifikat, potpisao par programa (handy taskman, mylockcode i restart phone) i instalirao ih. i od tada mi se tri puta dogodilo opisano! tako da vjerujem da možda ima nekakve veze s tim!
ima netko sličnih problema, pa da eliminiramo koju mogućnost?
I ja imam isti problem prilikom dolaznog poziva a nemam niti jedan od programa koje si ti naveo.Ocito je neka greska u mobu.
Meni se dogodilo možda 2-3 puta. Meni je čak palo na pamet da bi Tele2 mogao biti problem.
Hvala ljudi! :respect:
evo da i ja pomognem:
srijane, elvis i ostali, pogledajte ovamo:
http://www.symbian-freak.com/forum/v...hp?f=7&t=27394
a evo i od mene nes u vezi 5800:
-za certifikat trazite na ovoj stranici http://cer.opda.cn/en/index.php
-upgrade na v30 je odlican
-debrandajte mob jer radi brze, kod za plavi balkans je 0559395, novi NSS radi sa 5800, moze se promijenit kod s njim, pa updateate preko nokia software update
-wefi preporucam za wireless koristenje
pitanje jos: gdje da nabavim TextQuick aplikaciju za ovaj mob?
Ne radi mi GPS kak spada bez onog A-GPS-a, jednostavno odbija naci satelite koliko god ja cekao i gdje god cekao.
Zadnji firm je 31.0.101 i dostupan je za product codove na našem tržištu, pa tako i za T-mobile. Ne treba ništa mijenjati.
Navodno je izašao firmware 31.2.008. Ništa od widgeta ni scroll-a za sad.
hmm, koliko vidim nista od tog firmwarea. Tj. nisam ga nasao.
ja bi podrsku za widgete !!
Svi pričaju o widgetima i kinetičkom skrolanju koji trebaju doć u nekom slijedećem firmware-u. Jel to Nokia obećala napravit ili to kruži po netu onako neprovjereno?
Neprovjereno, ali sudeći po Nokia bugreport forumu izgleda da se nešto radi po tom pitanju. Živi bili pa vidili.
Ovdje ista stvar, ja sam na Tomato 092, a to mi se počelo dešavati negdje krajem ljeta, valjda nakon nekog update-a firmware-a ili šta ti ja znam čega...istina, s druge strane sugovornik čuje sve kako treba, pa kad prekinem i čekam da me opet nazove, vrišti 'šta mi prekidaš'...
baš sam pokušao razmontirat mobitel, izvadit zvučnik, izvukao ona dva mala kontakta i malo ih više presavio i vratio na mjesto, mada se čini da je poptuno nevažno kako su okrenuti (sve je isto), uopće nisam siguran ako sam ga uspio 'popraviti', ali sam siguran da mi se prije ono zujanje, šuštanje, kad priča sugovornik nije čulo... :D
.... imam v31. xxx nešto-nešto 08, firmware, pokušam ga update-ati preko wirelessa, ali kaže da nadopune ne postoje, za nekakve sitnice, tj. da mi se u biti samo promjeni verzija, a ne ispravi nikakav bug, niti mi se ne da mjenjati product codove, pa sve nazad itd. itd....
Nije do zvucnika. I meni se desilo 3x u zadnjih mj dana od kada sam presao na 31.0.108. I ja sam popravio zvucnik jos u 3 mj i nisam imao problema. Mislim da je do firmwarea zato sto nisam cuo sugovornika kad me nazvao, a on mene je i to u mom autu (Imam bluetooth i preusmjeri mi poziv na zvucnike i mikrofon na autu) i morao sam prekinuti poziv, probao sam ponovo nazavati i opet isto dok nisam resetirao mob. Znaci da nije zvucnik u pitanju jer ga nisam cuo ni na zvucnicima od auta preko bluetootha. Bug mi se javio i na samom mobu isto.