"Das Boot" je nedavno izašao na DVD-u kod nas...
Printable View
"Das Boot" je nedavno izašao na DVD-u kod nas...
Ja sam ga prije trazio, morat cu ponovo pogledati. Hvala za informaciju, ja sam mislio da ga ni nece biti na dvdu jer je film prilicno star.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Sega
U videoteci sam ga posudio bez razmisljanja cim sam ga skuzio da je na polici.
Moram nekako otici u videoteku, nisam vec godinu dana nista posudio. Flat internet i digitalni satelit su ubojice videoteka. :evil:
"Gospodar rata" (Lord Of War) - da se razumijemo, ne radi se u akcijsom trileru kao što se spominje na DVD omotu. Jest da ima nešto akcije, ali u biti više je riječ o krimi-drami. I bolje. Barem akcijskih nađeš pored svakog filma na polici. Film me se nije nešto posebno dojmio, mada daleko od toga da je loš. Prvenstveno zbog nekoliko nebuloza, kao što je ukrajinska putovnica iz sredine osamdesetih prošloga stoljeća. A i Nicholas Cage mi izgleda pomalo tupavo u ulozi svjetskog preprodavača oružja. Ali, dobro... ;D
6.5/10
"Wallace & Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri" (Wallace & Gromit: Curse Of The Were-Rabbit) - neki ih se vjerojatno sjećaju još sa TV-a kad su se mogle vidjeti neke kraće epizode dogodovština smotanog Wallacea i zamjetnije inteligentnijeg mu psa Gromita. Nakon toga uslijedio je "Chicken Run" ili "Pobuna u kokošinjcu" koji je jednako odličan kao i ovaj dugometražni stop-motion film. Preporuka... Nije da ćete se valjati od smjeha, ali zabava je zagarantirana...
8/10
"Opasno plavetnilo" (Into The Blue) - mnogi koji su pogledali ovaj film bilo je zbog Jessice Albe, makar film ima sasvim dovoljno napetih trenutaka (tu ne uključujem scene Jessice u vodi i netom izlaženja iz nje ;)) ne radi se o nekom djelu sa "dubinom". Na to se sigunro nije ni ciljalo, ali za pogledati prije ljetne sezone i odlaska na obalu, poslužit će kao kratkotrajna zabava...
6.5/10
Heroj....
gl.uloga: Jet Li.
ocjena: 7/10
iznimni specijalni efekti, no nisu revolucionarni, viđeni u matrixu i inim SF filmovima.
nakon prvih 10 min mislio sam ugasiti komp, no nisam i na kraju nisam požalio. riječ je o jednom epskom filmu, tradiocionalno kineskom, prikazuju jedan povijesni događaj, no na mitski način. svakako, zanimljiva priča, iako nerealna.
Heroj je meni odlican film, cak najbolji koji je prosle god (il to bjese pretprosle??) igro u kinima.
Film je vizualno stvarno jak, od prirode koja je u filmu (pogotovu fight na jezeru), preko upotrebe razlicitih jarkih boja.
Prica je takodjer odlicna, o zrtvi za vece dobro > Heroj.
Doduse film nie za svakog, kinesku tematiku i njihov stil razmisljanja, opcenito azijski stil je nesto sto nie za svakog covjeka, il drugim rijecima nekad ih je tesko shvatiti ;)
Nezaboravan mi je fight u kuci saha :thumbup:
da, vizualno je predobar, no kažem, efekti su već viđeni, nije revolucija.= Citat =:
Izvorno postao Smrt
tematika je jaka, ima povijesne temelje, a dodan je daj mitski motiv, poznat u kineskoj (HK) kinematografiji. Film je sam po sebi vrlo jasan, ali ga treba gledati sa voljom. za relaksaciju uma, jako dobar.
Samo što se polako pojavljuje efekt ponavljanja: "Heroj", "Kuća letećih bodeža", "Ratnik"... svi imaju manje-više sličnu tematiku, smješteni su u isto vrijeme...
Ak pod Ratnik mislis na film: Musa ratnik, taj film nebi trpao u isti kosh s Herojem, a kamoli s kucom letecih bodela.
Musa je odlican film, jos k tome i Korejski, tematikom nikako nije slican niti Heroju, a jos manje kuci letecih bodeza.
Spec efekti su na odlicnoj razini, ima hektrolitri krvi, za razliku od Heroja, itd.
Ugl Musa je povijesni film, s jos nekim elementima, sve u svemu odlican.
In other hand Kuca letecih bodeza, se malo fura na Heroja, al pokusava malo vise stajat na zemlji, ko fol neka ljubavna prica ovo ono, sve u svemu daleko loshija od Heroja i Muse.
Predlozio bih jos jedan dobar film; Zatoichi
PS: a da mi se dokopati 7 samuraja
noćna straža ili stražari noći,već sam zaboravio...pogledati obavezno!!
Inače, za one koji željno i nestrpljivo iščekuju "Silent Hill", mislim da bi se mogli razočarati... Barem se je ovaj hororljubac...
Vezano uz horrorce, po meni jedan od najboljih u novije (hm sad je to vec i starije) vrijeme je Event Horizont, zapravo sad kad gledam to je film star skoro 10 god :D
Al nebitno film je opako dobar, nie nesto pretjerano strasan, al svidja mi se radnja filma i nacin na koji su izvedene strasne scene.
Za sve horrorljubce preporucam gledanje tih scena na slow motion :D :evil:
Vezano uz Silent Hill, ja isto polazem velike nade u film, nakon pogledanot trailera, neki djelovi specijalnih efekata su mi se ucinili bas "jeftini" kao sto u gore navedenom linku lik prica, al vidjet cemo tek kad ga pogledamo ;)
PS: mozda je to bila neka cenzurirana verzija posto lik veli da je gledal u Londonu :D
Da, "Event Horizon" iliti "Na rubu horizonta" je vrlo dobar SF-horor... Prilično napete i tjeskobne scene u bespućima svemira... Volio bih ga imati u svojoj kolekciji...
hehe Me To, bas gledam di bi se to moglo nac na netu :D
Pogasi svjetla u sobi, stavih dvd u komp i idem gledat: IT
Valjda bum prezivel da napisem recenziju :D
dok nisam zaboravila pogledala sam neki dan
Into the blue= 6/10
Mission Impossible 3 (Nemoguća misija 3) - 8.9/10
Da se razumijemo, ocijena je u skladu s očekivanjem - naime tko ide gledati ovaj film ne smije očekivati neku realnost, isto kao što vrijedi za filmove serijala James Bonda. Meni se film dopao, napet je, ima fantastično snimljenih scena, OK efekata... ima samo jedna zamjerka, ali to bi bio spoiler, pa neću... :)
Naravno, preporuka je ovaj film pogledati u kinu, valjda ne treba objašnjavati zašto...
Crash (Fatalna nesreća) - 9.5/10 - odličan film
'V For Vendetta' - 7.5/10
Eto nije me dugo bilo pa da dodam par ocjena:
Madagaskar: 8/10 - film je odlično napravljen, likovi su isto pogođeni, ali je problem što nekako prebrzo završi...
Ice Age 2 - The Meltdown: 10/10 - Po meni je svaki komentar suvišan (eh da nisam gledao "kino rip" bilo bi još bolje), definitivno film zrači nekom karizmom :rolleyes: , vjeverica je još bolja nego u 1. dijelu... Jedva čekam 3. dio :D
sanjari----Bolesno,samo za filmofile...
Charlie i tvornica čokolade baš dobrodošlo osvježenje 9/10 (zbog odlične glume Đonija Deep-a ;D )
Piše se Depp. :thumbup:
"King Kong" - originalnu verziju filma nisam gledao, ali je zato u ovoj Peter Jackson napravio svoju verziju filma za pamćenje. Pod tim ne mislim samo na spektakularne scene na otoku i borbi između stvorova, već na odličan emocionalni naboj filma. Odličan cast i svaka preporuka. Bez obzira na trajanje od skoro 3 sata, vrijeme vrlo brzo proleti...
9/10
Blade 3 .... :thumbdown
jedino kaj je dobro u tom filmu je 15sec krupnog plana golog tijela glavnog drakulje :licklips: