Mob je odličan, ja nemam nikakvih problema i baterija uredno traje 4 dana :gun:
Printable View
Mob je odličan, ja nemam nikakvih problema i baterija uredno traje 4 dana :gun:
Kod moje 5800 (stara 7.5 mjeseci) baterija drzi cca. 3 dana uz 10-ak sms-ova, sitna "prckanja" po menijima tu i tamo, 20-ak minuta razgovora i ukupno oko 5 sati koristenja mp3 playera (sa slusalicama) uz prekonocno gasenje u trajanju od 8 sati. Uz sve to, konstantno je ukljucen Handy Shell i jos neki keylock programcic sa satom i mozda jos nesto sitno.
Meni se cini da je to sasvim u redu, nisam primjetio da se trajanje baterije skratilo u odnosu na period od prije par mjeseci. Bez koristenja mp3 playera traje po 5 dana, a uz intenzivno koristenje zvucnika umjesto slusalica, bateriju "sprzi" za dan.
Ja sam zadovoljan. :spin:
Ustvari, koristim dva programa:
DrJukka Key Lock Clock - kada se klikne na bilo koju tipku dok je mobitel zakljucan (osim slidera za zakljucavanje/otkljucavanje), na kratko ce biti prikazan sat i datum velikim fontom, a moguce je odabrati i font koji ce se koristiti.
MyKeyLock - ima puno opcija, meni sluzi za zvuk prilikom zakljucavanja/otkljucavanja, ostale opcije nisam isprobavao.
jel zna netko gdje ima za kupit futrola za 5800 XM i koja je cjena????
Carina se ne plaća, osim ako ne kupiš neku stvar koja je skuplja od cca 300 kn.
Troškovi dostave su ti jasno iskazani ako izabereš da si iz Hrvatske (ili već gdje želiš da ti to stigne).
Ono što bi još trebao imati je PayPall account, jer većinu stvari možeš jedino tako i platiti.
Ja sam naručio preko ebay prije punih mjesec dana USB punjač i držač za auto za N5800, seller je iz Hong Konga i još uvijek mi stvari nisu stigle. Dok su mi zaštitne folije za ekran stigle za 3 tjedna. Jednostavno nema pravila, ali ako naručuješ iz npr. Engleske i piše ti da je seller iz UK-ja možeš očekivati stvari za nekoliko dana (cca 1 tjedan).
BTW, account koji kreiraš na eBay-u ti vrijedi za sve eBay sajtove (uk.co, com, au, at, de,...).
@ZGmike
nema ti veze odakle naručuješ kad ti oni to ionak šalju iz Kine, Hong Konga i sl.
u vezi 5800:
kad odem na izbornik>Lokacija>GPS Podaci>Položaj
u tom trenutku on traži satelite i pokušava odrediti moj položaj al tako može stajati mob po 15ak minuta i nikaj se ne događa. Bio na otvorenom ili ne on mi izbacuje da GSP slabije radi u zatvorenim i nadkrivenim prostorima a ja stojim nasred livade...
Zašto? koliko dugo moram čekati?
ispričavam se ako je već bilo, prešao sam evo sad svih 50 stranica i nisam baš našao što sam tražio
naime, u pakiranju mobitela mi je došao papir koji kaže da ovaj mobitel nema TV out, i da se ne obazirem što mi po onim manualima piše da ima.
Ali kad uštekam slušalice mobitel me pita šta sam uštekao, ovo ono, i između ostalog tu stoji i TVout. Imam kući neki 3.5mm kabel od stare kamere i probao sam to spojiti sa TVom, ali nije radilo.
Pa me zanima ima li još itko kakvih informacija ili iskustva o tome, i hoću li ako nabavim nokijin kabel imati TVout?
Na internetu su opet podjeljena mišljenja, pa ne znam...
Moras imati.Porbaj posuditi od nekoga kabel i spoji.
Možda ti i taj kabel valja. Mora imati 3 chincha (4 prstena na 3,5mm jacku), i važno je da je prsten najbliže kabelu masa (vanjski dio sva tri chincha je spojen na taj prsten). Ako je to zadovoljeno, kabel može ili pasati na nokiu ili imati ispremještane chinceve, pa ćeš trebati otkriti koji je Video (žuti, u orginalu je spojen na prsten do mase, 2. od kabela), dok ova druga dva možeš i obrnuti.
Inače, prema pinoutu s neta Philipsov paše, Aiwa ima video na crveni chinch, a od Sony-a bi se mogao prepraviti da daje samo video (crveni chinch, ali obrnuto vanjski i unutarnji dio idu).
U chipoteci ima neki pozlačeni od 70 i nešto kn, a u kronos-a obični za oko 45kn, međutim ni za jedan nije dan pinout.
Glavno pitanje je bilo radi li na tom koji dolazi bez kabela izlaz ili ne, pa probaj ako još imaš oba.
moze li mi neko rec koji je zadnji softver dostupan za 5800.gledam po stranim forumima,i spominje se v30 i v31,a ja jos uvijek imam v21,i nemogu update-at...