a čuj hlađenja u kanti nikad dosta ja ču si uskoro sigurno uzet novo kučište
radi boljeg hlađenja i veće urednosti a opako mi se sviđa i hlađenje RAM-a
to mi je sljedeća investicija.
Printable View
a čuj hlađenja u kanti nikad dosta ja ču si uskoro sigurno uzet novo kučište
radi boljeg hlađenja i veće urednosti a opako mi se sviđa i hlađenje RAM-a
to mi je sljedeća investicija.
Od kud ta doktrina da hlađenja nikad dosta?
Ma bitno je samo da se komponente ne griju pretjerano, a ne sad 244 ventilatora ugrađivat da bi temp pala za 4.32 stupnja! O buci da ne govorim... Mislim stvarno... Kaj je previše je previše.
A tebi damgol kad si već zapeo za bespotrebno trošenje love na komp preporučam hlađenje tekućim dušikom... ;D
Šalu na stranu, rađe bi one hardove mogao malo ohladiti nego RAM... probaj ih malo popipati nakon rada, pa ćeš vidjeti o čemu govorim...
BTW samo čekam da se sjetiš vodenog hlađenja pa da i na to pljuneš koju kunu... ;D ;)
ma gle žalosno je da ovo kaj sad imam u kompu budu u ovom tijesnom
kučištu,kužiš ovo je idealno za neki malo slabije napunjen komp,a ja sam
ipak svoj dobro opteretio sa stvarima koje se trebaju hladit;)
ne vodeno hlađenje me ne zanima......
Zalaman ili freezer bi pasao na matičnu, pogubio sam se ;D? zalman za cpu mi je preskup :( mislim da ću prvo riješiti northbridge, to mi je najmanja investicija, jedino me brine kak bu se to hladilo i hoću li pasivnjak i coolermaster uopće moći staviti na svoju ploću, meni je hladnjak od northbridge-a pod 45 stupnjeva, vidi se na onoj slici koju sam stavio. A i pitanje je koliko će se to dobro hladiti jer je ova sada zujalicu poprilično vruča. Znači predlažeš coolermaster vent, zalman pasivnjak i coolermaster potenciometar?= Citat =:
Izvorno postao Trayche
Kako si izrezao rupu na bočnoj stranici? Razmišljao sam ju staviti baš na isto mjesto kao i ti, ostaviti originalni hladnjak od cpu i samo staviti jednog papsta od 9dB (1000 okretaja) da vuće taj zrak van iz kućišta. Kao što rekoh, dok mi je kućište otvoreno dio vremena cooler od cpu-a niti ne radi... Ili možda samo uzeti neki tiši vent i namontirati ga na blok koji dolazi sa box coolerom, umjesto ovog venta sada.
I onda na kraju ako će biti potrebno staviti još i silencer za grafičku i jednog papsta od 9dB da vuće zrak van iz kućišta...
BTW, zvučnici su s obzirom koliko koštaju (i koliko sam ih ja čuo) odlični, nadam se da ne očekuješ hifi, bas je dosta nabrijan iako su tanki. Radi se o VS2120, a seka je htjela zvučnike bez sub-a, ovo je bila jedina solucija i poprilično povoljna.
p.s. Nisam vidio ovo za pioneer-a, sada se grizem... :(
ok, to je istina...= Citat =:
Izvorno postao damgol
Tako je, ne radi se uopće o temperaturi, tenutno je proc na 32 stupnja u zatvorenoj sobi. Maloprije sam halao COD jedno pol sata i temepratura je bila 43 stupnja. Radi se o prokletoj buci....= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Evo da vidite kak zgleda uredno kućište... :)
http://web.vip.hr/brle44.vip/DSC00905s.jpg
http://web.vip.hr/brle44.vip/DSC00888s.jpg
I 108-ica nije baš tiha... možda je to Pioneer thing... ili su takve sve DVD pržilice, nemam pojma jer mogu samo usporediti dva optička uređaja koja ja osobno imam, Pioneer 108 i TEAC W552G.. TEAC se recimo ni ne čuje dok radi...= Citat =:
Izvorno postao gog
a jest uredno je ali iskreno malo i propuh vuče kroz njega
od premalo dodataka;)
pa naspram tvog fali samo TV kartica od dodataka, ali to ide dolje u PCI pa se gotovo niš ne mjenja na urednosti... :) Posebno sam ponosan kako sam kabel od LED venta složio sa produžnim da ide po stijenci kućišta i zaljepio ga na dno izolirbandom... :)= Citat =:
Izvorno postao damgol
Istina, malo ti je propuh, a kablove nisi baš najpametnije složio, tagan nema od kuda povuči zrak kada su mu kablovi nagurani na ulaz ;D A i malo ti gay ova boja venta ;D
Propuh i jest poanta dobro složenog kompa! Onda ni nije potrebno stavljat ne znam kakve ventove za hlađenje i buka je daleko manja... kao što rekoh, nemaš ni ti ništa značajno više od dodataka u svom kućištu od mene. TV kartica ide u PCI, dakle tu se gotovo ništa ne mjenja na 'propuhu', a osim toga ja imam interni modem što ti nemaš, dakle tu smo na nuli po pitanju unutrašnjeg zauzeća prostora. A što se dodatnog harda tiče, pogledaj malo moje kućište i raspoloživ prostor za hardove. ;) Fino i uredno. Nice and neat. :)= Citat =:
Izvorno postao gog
e vidiš baš sam si i mislo kako će netko to gledati dvodimenzionalno... ;) bez brige, kablovi su složeni tako da ne smetaju intake vent od tagana, pokazat ću ti kad dođeš da si ne moraš naprezat glavicu razmišljanjem u tri dimenzije... ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
UV gay? A dobro, valjda je kad ti tako kažeš, ti najbolje znaš što je gay... ;D Vidiš, drugi put ću za savijet pri odabiru boje LEDica pitat svog komp. stilistu, tj. tebe... ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
Ma tko ti je to ispričao?= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Pa u tom i jest poanta, meni je kućište premalo, kabel od napajanje do ploće mi smeta hardu-(o)vima...= Citat =:
Onda ni nije potrebno stavljat ne znam kakve ventove za hlađenje i buka je daleko manja... kao što rekoh, nemaš ni ti ništa značajno više od dodataka u svom kućištu od mene. TV kartica ide u PCI, dakle tu se gotovo ništa ne mjenja na 'propuhu', a osim toga ja imam interni modem što ti nemaš, dakle tu smo na nuli po pitanju unutrašnjeg zauzeća prostora. A što se dodatnog harda tiče, pogledaj malo moje kućište i raspoloživ prostor za hardove. ;) Fino i uredno. Nice and neat. :)
O tvojim maštarijama vezanima uz moju "glavicu" ne bih sada u javnosti ;D= Citat =:
e vidiš baš sam si i mislo kako će netko to gledati dvodimenzionalno... ;) bez brige, kablovi su složeni tako da ne smetaju intake vent od tagana, pokazat ću ti kad dođeš da si ne moraš naprezat glavicu razmišljanjem u tri dimenzije... ;D
Kakav UV? Ono kod tebe je neka roza-ljubičasto-lila boja, to su ti vjerojatno dali kad su te vidjeli u dućanu, LOL ;D Očekivao sam barem plavu od tebe ;D= Citat =:
UV gay? A dobro, valjda je kad ti tako kažeš, ti najbolje znaš što je gay... ;D Vidiš, drugi put ću za savijet pri odabiru boje LEDica pitat svog komp. stilistu, tj. tebe... ;D
Pročito u BUG-u još kad su konfe testirali, pa su imali posebnu ocijenu za urednost onoga što je posloženo unutra, baš radi boljeg propuha... ;)= Citat =:
Izvorno postao gog
a da ti nisi daltonist? ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
ma šalim se, ljubičasti sam uzeo kad nije bilo plavog, a jeftin je bio i nisam ga vidio kak svijetli dok ga nisam ugradio i upalio, ali bolje izgleda uživo neg na fotki... ali bez brige, ako neven ciganović, pardnon gog kaže da trebam plavi, morat ću kupit plavi... ;) ;D
E, ak su to oni referenca, nemamo o čemu pričati ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Ma nravno da bolje izgleda uživo, kod tebe nemre ništa loše izgledati ;D A ovo za Ciganovića psssss!!!, on mi samo radi PR i pojavljuje se u javnosti umjesto mene, ja ne bih nikad uspio u tim vodama zbog svog izgleda, jebeš stilista koji ne zgleda kao derpe... ;D= Citat =:
a da ti nisi daltonist? ;D
ma šalim se, ljubičasti sam uzeo kad nije bilo plavog, a jeftin je bio i nisam ga vidio kak svijetli dok ga nisam ugradio i upalio, ali bolje izgleda uživo neg na fotki... ali bez brige, ako neven ciganović, pardnon gog kaže da trebam plavi, morat ću kupit plavi... ;) ;D
I ok, sada dosta offtopica, ovdje se pišu važne stvari, Trayche čekam odgovor ;D
misliš?= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
eto to je tvoja konfiguracija a ovo moja pa sad reci dan nam se samo po= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
tv kartici razlikuju;)
a sad kalkulator u ruke pa zbrajaj;)= Citat =:
Izvorno postao damgol
da, bolje da si mi ti referenca... ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
joj damgol stvarno si malo :retard: pa neću valjda 'gamepad' zbrajat i takve gluposti. a i citirao si moj post prije nego sam i zvučnu ubacio u kučište...= Citat =:
Izvorno postao damgol
konačna računica je da od mene imaš samo dvije komponente više u kućištu - TV karticu i dodatan hard. I jednu manje - ispušni vent. Al nema veze, samo ti reci dečkima iz hg spota nek se nauče čemu služe vezice za kablove. ;)
I ovime prekidam svaku daljnju diskusiju u prepucavalačkom tonu, jer to zaista nema smisla ovdje, to ostavimo za birtiju ili nogać. Takve posteve ubuduće brišem bez pardona.
Uuuuuu što se ovo razvuklo.
Whitboy savaka čast za urednost (imaš pravo što se tiče propuha, bolje posloženo kučište znači bolju cirkulaciju) ali ja stvarno nemem gdje sa kablovima.
Damagol slična konfa kao i moja samo je razlika u grafi i procu. Ja imam 6600GT i 3500+ winija.
Gog, chipset cooler ti stane na matičnu samo sam rekao da će ti raditi probleme ako budeš stavljao silencera na grafičku. Sada pričam o chipsetu, fora ti je da tog zalmana možeš okrenuti kako hočeš a i cooler možeš pričvrstiti ns koju hočeš stranu. Sam chipset se dosta grije ali nebi ti sugerirao da mjenjaš taj cooler ako ti nije glasan. Ovaj koji sada imaš ti je dovoljan. Ako ti je visoka temperatura u kučištu razmisli o boljem hlađenju kučišta jer niti jedan cooler ti neće dobro hladiti ako nemaš dobru podlogu odnosno nisku temperaturu u kučištu. Mislim da ti je cooler na chipsetu 4x4 cm a zalman je 37x37 mm i još sam naveo da se na vrhu sužava tako da mislim da ti stane koliko ja mogu vidjeti po onoj slici. Potenciometar je isto zalmanov i košta 32 kune u linksu.
Sada procersor. Freezer ti sigurno stane na mtičnu a za zalmana moraš provjeriti na njihovoj stranici. Iako taj zalman ima cijelu kilu i ja sam nekako sumnjičav prema to kuleru. Ima osjećaj kao da će ti odvaliti matičnu. Znam da su male mogućnosti ali mene prati takav osjećaj.
Freezer se drži prosisane težine propisane od AMD-a a to je nekakvih 480 i nešto sitno grama. Freezer je teži od tog propisa 5 grama. Mislim da je težak nešto malo manje od 490 grama. Stvarno je tih cooler.
Ja bih ti preporučio da prvo napraviš rupu na stranici. Ja sam je napravio za 120 mm vent. Možeš je iskružiti pomoću ubodne pile sa pilicom za željezo. Samo moraš ići polako. Rupu iskružiš veličine fan grilla kojeg možeš kupiti u linksu i košta 22 kn ta da fan gril pokrije rubove koje si rezao. Ja sam cooler okrenuo prema unutra da freezer vuče svježi hladni zrak iz vana (cooler na stranici je spojen preko potenciometra i radi na najmanje). Prvo napraviš to jer ako ti stock cooler koji sada imaš bude vukao svježi zrak koji će mu gurati cooler sa stranice temperatura će sigurano pasti a samim time i okretaji (buka). Ako ti je i tada sve zajedno glasno uzmi freezera jer je netrebaš vaditi cijelu matčnu van da bi ga montiramo nego se montira na ovo podnožje koje imaš.
Moram ti napomenuti da ćeš za montiranje coolera za chipset morati vaditi matičnu.
Whitboy i damagol molim vas da se prestanete prepucavati čiji je komp bolji i ko ima više stvari u kompu i koje više novaca dao i koje kome dao prijedlog šra da uzme i ko se više kuži u kompove jer je moj tata prejači od vaših :) :) :) :) :) :) :)
My point exactly! ;) :beer:= Citat =:
Izvorno postao Trayche
I da završim - damgolova je konfa daleko bolja i skuplja od moje i ima više 'dodataka' to je valjda svima jasno. :)
Nadam se da sad možemo krenuti dalje.... ajmo pomagat jedni drugima. :beer:
P.S. uskoro ću malo presložit ove posteve, jer sad se uglavnom o hlađenju i buci priča, pa ću to u novu temu odvojit, a ostavit one koji se odnose na konfu do 4500 kn i obrisat one zajedljive... ;)
Cooler na chipsetu je najgalsniji kuler u kompu, mislim da ću uzeti coolermastera, probati staviti samo njega, skupa sa njegovim heatsinkom pa vidjeti kakva je situacija što se buke tiče. Zalmanovog pasivnjaka lagano uzmem kasnije. Brine me samo kako ću znati da li mi se northbridge dovoljno hladi, matična mi ne prijavljuje njegovu temperaturu, a htjeo bih malo smanjiti broj okretaja na coolermasteru glasnoće radi (koliko je glasan bez potenciometra?)= Citat =:
Izvorno postao Trayche
Ma da mene isto brinue težina zalmana, no on ionako ispada iz priče zbog svoje cijene. Zadnje što ću mijenjati je cooler od proca, on nije toliko glasan pri 3150 okretaja.= Citat =:
Izvorno postao Trayche
Ček, hoćeš reči da se freezer montira na blok od box procesora ili samo da ne moram onu plastiku ispod mijenjati? Ukoliko nađem neko povoljno/polovno kućište koje ima prostor za staviti vent s prednje strane radije bih to napravio da izbjegnem zajebanciju sa bušenjem kućišta.= Citat =:
Izvorno postao Trayche
BTW, sa otvorenom bočnom stranicom, nakon cca. pol sata mučenja procesora sa prime-om temperatura je na ugodnih 42-43 stupnja, a vent od proca se vrti na najtišem (3150 okretaja). Stavljanjem bočne stranice nakon cca pol sata temperatura skače na 50-51 stupanj, a vent divlja na 5444 okretaja!!!!!!
Ja bi na tvom mjestu onda nabacio vodeno hlađenje iako nemam pojma zakaj je večina protiv toga.Možeš ga postavit da ne stvara toliku buku.A ak ne barem si onda ugradi sklopku za sve ventilatore i čitač tem. glavnih komponenti tak da možeš kontrolirat tem. ali i buku.Znam da treba para za to ali se isplati pogotovo ak želiš imat sve u svojim rukama :thumbup:
Previše love i previše komplikacija oko postavljanja... Želim složiti nešto što će raditi kako spada i o čemu neću morati razmišljati...
kaj je stvarno tak glasno da te tak smeta gog?