ja kupim onaj md medij koji imaju u dučanu... obično je to tdk ili sony
Printable View
ja kupim onaj md medij koji imaju u dučanu... obično je to tdk ili sony
ooooo vajtboj!imaš dobru spravicu.kako sam ljubomoran na sve vas vlasnike MDa!!!
Ova Aiwa jako lijepo izgleda...
Sigurno i "lijepo" košta ;)
Kažem vam, koštala je 600 maraka u Parizu prije 2 godine. Tad je bila najbolja a kao što vidite i danas se dobro drži. Današnji najbolji modeli isto tu negdje koštaju.
A ovo je mašina za "po doma" na kojoj sam se uvjerio u superiornost MD tehnologije: (ST-HD505MD)
http://www.eoltel.it/immagini/technics.jpg
Naravno po nju sam morao u Graz jer u našem Panasonic/Tehnics dućanu nisi ni uz najbolju volju mogao naručiti ovu verziju sa MD playerom umjesto kazetofona.
veri najs...a kao nema se para...:D to je izbor pravog audiofila!kolko te je došla mašina?
1420 maraka u Grazu. 100 kuna carine...(nabacio sam lik umiljatog momka...), -merverštojer... na kraju me sve zajedno lajna došla oko 1200 maraka... a za to vrijeme (1999.) je u Hrvatskoj takva samo sa kazetofonom a ne MD-om u Panasonic/Tehnicsu koštala oko 1400 maraka. A u Grazu je verzija s kazićem bila za 200 maraka jeftinija, a ovu s MD-om nisi mogo ni mitom naručiti. Al baš sam tu htio! U početku je bila i Yamaha Piano u igri ali je bila preskupa i malo ogrebana a nisu ih više imali u skladištu.
Zvuk je odličan! A pare sam skupljao kroz rođendane, Božiće, baka & deda....
pa kaj če ti md komponenta, pa jednostavno je i spojit md i liniju kablom... (i puštaš si mjuzu s md-a na mrcine od 400W, tak ja radim).........
zapravo imam spojen komp slinijom pa puštam mp3ice cice
svaka pjesma se zove 'kad se zidovi zatresu'...
naravno, takve pjesme puštam kad mi niko nije doma, a i živim u kuči a ne u stanu....
Gle FloKi, puno je ljepše (i zvučno kvalitetnije) imat liniju s mini komponentama. Još kad upalim ultra-plavo lateralno osvjetljenje komponenti...TULUM MOŽE POČETI!
Uostalom tada (1999.) nisam imao nikakvu liniju i trebao sam si ju kupiti ovak i onak, pa kad već kupujem idem na najbolje u granicama mogućnosti. I ja sam TADA već inzistirao na MD playeru u sklopu lajne... da sve bude pakung-cakung. Zato sam se i pomučio da je nabavim. I super sam zadovoljan. Perfektno!
A portable MD sam kupio da mogu presnimavat stvari s MD-a na MD (s ostalih media sam mogao sa svojom linijom) i tako si slagati kompilacije. Nažalost već ga duže ne koristim jer imam auto s čejnđerom i idem linijom manjeg otpora pa pržim CD-e. (Uostalom ne bi li glupo izgledao da se vozim autom sa slušalicama od MD-a u ušima?)
Ali doma mi je najljepše pustiti si neki dobar MD. Na svojoj prekrasnoj lajni!
ja imam samsungovu sa moving control -multi jog sistem
meni je sasvim ok. 3cd changer
čuj,dosta je to para za liniju...al siguran sam da vrijedi svake lipe!imas dobar ukus.svaka čast rista!:D ja neznam kad bi skupio takvu paru...;D
Hvala! Stvarno vrijedi tih para.
A čuj bilo je dosta odricanja... ono kaj ti ostane nakon izlaska - u kasicu prasicu, pa kao što sam ti rekao, baka, teta, starci, rođendani, Božić... za svaku prigodu tog tipa sam ih tražio da mi daju "kuverte".. skupi se.
Ma super je lajna, a s obzirom da se radi o mini-komponentama Tehnicsa (koji je po meni jedna od najkvalitetnijh firmi) cijena je OK.
Da sam kupovao tu kombinaciju (pojačalo, tuner, CD player, MD player, zvučnici) u posebnim komponentama došlo bi me sve najmanje 3000 maraka (ak je kvaliteta komponenti relativno OK).
Inače starci od cure su za vjenčani dar (prije nekih 25 godina) dobili Tehnics komponente... i danas ne samo da dobro zgledaju nego i super rade i još bolje zvuče. Imaju neke pizdarije koje ni nove linije nemaju... i još u to doba pa imaju činčeve za ulaz CD-playera... nisam ni znao da je CD u to doba postojao.
To ti je kvaliteta koja traje i zato volim Tehnics.
Šteta samo kaj su naši prodavači u Ilici tak jebeno nezainteresirani za kupca i čak drski... Cura (da, opet Ona) je nedavno kupila Panasonicov televizor i tad nije bilo stalka za njega, a oni su se naravno (s obzirom da televizor košta 25000 kunića) obvezali da će stalak nabaviti po hitnom postupku... nakon 2 mjeseca čekanja morala je prek veze (starci znaju nekog iz firme) direktno iz Austrije nabavljet stalak i kad je stigao ovi ga iz Panasonica nisu htjeli ni namontirati! Iako su obećali da će sve srediti i kablove prespajati (DVD, satelit, video...) i sakriti u stalak, naravno, sve besplatno (ipak su platili TV u kešu). Frajer se čudom čudio kad su mu rekli da ga složi i još je tražio 100 kuna ako odluči biti tako dobar da napravi što je obećao besplatno! Izbacili su ga naglavce iz kuće! Piz.. mu mat.....!
a istina da.dobro si ti i prošao.još da je to 5.1 sustav...pa pikneš DVD na lajnu...božanstveno!al to je već traženje dlake u jajetu.:D nisam ni skužio da je to Tehnics.cijena je onda u svakom slučaju opravdana.također imam vrlo visoko mišljenje o ovoj firmi(al uopće o svakom japancu).
e al sad sam u dilemi što se tiče MD-a.imao bi para za sonyev diskmen(500-600kn) al totalno želim MD.a razlika u cijeni je soma kuna!imam sad pržilicu i brdo cedeja i neda mi se to stalno presnimavat na kazete za vokmen.šta da sad radim?
Ja sam više ljubitelj kvalitetnog stereo zvuka što se tiče muzike, 5.1 je zakon za filmove i to onda treba spajat DVD na reciver pa uživat u 6 zvučnika, al to treba imat odvojeno od "prave muzike", bar po meni...
Kazem ti meni je MD zakon ali kako stvari idu svi sve prže pa bi ti možda discman bio praktičniji... a kazete sam ja još 1999 potpuno zaboravio... strpo ih u kutiju i na tavan.
Najgore mi je kaj malo ljudi ima MD pa kad ideš nekom na tulum možeš zaboraviti da nosiš MD-e... iako sam ja na par tuluma isfurao portabl MD pa ga spojio na pojačalo i stvar je bila super.
ma mislim da ću si sad uzet diskmen.kad počnem radit negdje i kad mi lova počne kapat,onda ću tek uzet MD.jedino me kod diskmena smetaju dimezije i glomaznost.
čuj,ti spadaš u glazbene entuzijaste i vizionare što se tiče MD-a!:D on je budućnost i nadam se da ju nećemo predugo čekat!mora mu još i cijena malo pasti...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa tak se to radi!!!!!!!!!!:lol: :lol:
još samo poneseš punjač sa sobom da ti se ne ugasi na pola tuluma.... :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Da, nažalost cijena protabl MD-a je jednaka cijeni prave kućne komponente MD-a. Kad bi bar više ljudi kupovali MD.. i cijene bi brže pale.
Jedino kaj je moj portabl MD od kad je pao malo mušićav. Iako je bio na popravku... tak je to kad popucaju štampani vodovi. Sad malo super radi a malo štrajka...
kaj na tom svom mdu možeš snimat samo u realnom vremenu?
to ti je onda fakat sj........
To uopče nije sjeb! Užasno bi se osjećao kad bi snimao brzo na uštrb kavlitete. Ma snimao bi ja i dva put duže od real-time samo da je zvuk vrhunski!
pa čekaj malo, pa netreba ti superkvalitetni zvuk dok si vani negdje...... osim toga ni neprimjeti se (lp2)
recimo ja dok sam doma pa slušam na liniji mp3ove super kvalitete... a u gradu ne zahtjevam kvalitetu, bitno mi je samo da se što brže sprži na md
Al kad slušam doma... isto živim u kući pa mogu i glasno uživat u savršenstvu.
A tu je i taj element psihe.. ono bolje se osjećam kad je tako snimano pa makar i ne primjetio razliku.
Inače, kad recimo snimis neki originalni CD na MD, puno je bolja kvaliteta od snimanja MP3-ca bilo na CD ili na MD. Jednostavno MP3 format nije tako kvalitetan.