meni je tako rekao frend..sad jesam li ja dobro cula..neznam :)
Printable View
meni je tako rekao frend..sad jesam li ja dobro cula..neznam :)
= Citat =:
imas u narodnim novinama ispricnice,samo ti zig treba
i jel se može nabavit ispričnica tam, baš mi treba jedna, ak je ko nabavio nek mi se javi na PM, ili ako netko zna koji je to obrazac
Kako se razbolit?Jedan savjet,ako dosad niste imali gripu sad ćete ju dobit kao npr. ja i neidem u školu već 2 dana
U mom razredu je vec prosla sezona gripe...nedavno ih je 9 (a nas je 20) falilo cijeli tjedan...nismo nis radili jer nas je bilo malo ;D
ja sutra prvi put od srijede odo u skolu
evo kaj sam iskopao http://www.medicinskanaklada.hr/hrv/...sp?m=0&s=3&t=9 ima ispričnice za 10lp jel može ko to provjerit? kakve su to ispričnice da ne dolazim bezveze u zg
ajme ova tema je uzasna,dabog vas primorac vidio .
@Flejmka kod nas ih nije bilo 13 od 23
ajd ak ko živi na črnomercu u blizini Cankarova ulice 13 ili prolazi tamo nek pogleda....please
Joj vi jos ovdje pricate o bolestinama :) meni je trebalo samo za onda! ;D
Ekipa, ja sam s frendom, u srednjoj, zaradio fino love na prodaji ispričnica. Vidim da se nećkate, i to dosta dugo, pa da vam objasnim:
DISKLEJMER: Ovo što pišem je čistog zezanja radi, nikako za upotrebu u stvarnom svijetu. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i mjestima je čisto slučajna. Prvo lice u priči koristim radi većeg doživljaja.
;)
1. Ko što je netko već rekao, kupe se bianco-ispričnice u bilo kojem kiosku Duhana. Ja sam ih kupovao gore u Duhanu kod MIOCa. Onda ih je bilo, a brijem da ih i dalje ima.
2. Ode se do nekog čike koji izrađuje žigove (ima ih tone po cijelom Zg, a brijem i širom lijepe naše). Da se napravit neki žigec koji izgleda donekle ozbiljno. Naš je bio pravokutnik nekih 3x2cm, tako nešto. Bio je tanki okvir a unutra je pisalo "DOM ZDRAVLJA" u prvom redu i naziv u drugom redu (recimo, DOM ZDRAVLJA BABINA GREDA).
3. Upotrijebi se nekakva medicinska enciklopedija, neki priručnik, something of a kind. Ima sigurno neki od frendova ako već ti nemaš doma, a ako baš nitko nema, ima u knjižarama, antikvarijatima...hell, ima i u školskoj knjižnici nešto.
Zašto? Pa da ne bude na svim ispričnicama diagnoza "proljev" ili "temperatura" ili "viroza" - zvuči fancy ako piše npr. "diarrhea" ili nešto na latinskom, štagod to bilo.
4. Vježbati rukopis. Ovo je bio najteži dio. Tj. bio bi, da frendov stari nije bio liječnik i frend je jako dobro skinuo rukopis - pravi liječnički.
Ako ne bi išlo nikako, uvijek se može ili na pisaću mašinu nakucat tekst ispričnice (PISAĆU MAŠINU, NE NA PRINTER!!!). Ali potpis se MORA uvježbati. I to par različitih, ne samo jedan.
5. Nabaviti žig s datumima. Ja mislim da svi navedeni žigovi skupa ne koštaju više od 150-200 kuna. Ma i to sam puno rekao.
6. Mislim da dalje ne trebam crtat. Ili?
I ako se pitate: DA, pali smo. Provalili su nas. Naime, desilo se da smo jednom, u nekim alkoholnim parama, markirajući jedan od mnogih sati, nekom klincu prodali ispričnicu na kojoj je pisalo da je imao menstrualne tegobe ;D
I ko za inat, razrednik je uspio pročitat rukopis, odgonetnut stvar na latinskom, i shvatit kaj je to.
Klinac je propjevao ravnatelju, otkuco frenda (mene nije), a frend je sam zgutao sva govna, mene nije spomenuo. Car, stvarno.
znaš BlueDevil svakim danom me sve više i više iznenađuješ... naravno pozitivno.... ;)
e al zašto ne na printer, mislim da bi to laserski dobro spržio
Zato kaj to doktori ne koriste ;D
E točno tako. Ako ja, primjerice, prepoznam da li je nešto na laseru ili na pisačoj mašini, i drugi će (jer nisam Superman ;))
A kako Gog veli, gdje si vidio ispričnicu na laseru!? Jok, najbolje je rukom. S tim da mora biti tekući i (ne)čitljiv rukopis. Ako nije savršen, bolje mašinom pisat.
Definitvno rukom najbolje. Mašinom doktorska ekipa piše isključivo po bolnicama kada postavljaju dijagnoze težeg kalibra.
Svi ovi opće prakse rukom pišu, tako da je dobar rukopis prijeko potreban :)
LOL, BD svaka čast! Ali danas se u bolnicama "već" uglavnom mogu naći kompovi s pripadajućim printerima, ali naravno, pisaće mašine i dalje su 'in' u nedostatku novaca za modernizaciju zdravstva... ;D
iako čak i neke ordinacije opće med imaju komp! yupiiii!! ;D (jest da ga je vjerojatno kupio sam doktor ili je došao kao poklon ordinaciji od pacijenata.. :rolleyes: )
Moja dr ima komp, ali piše sve rukom, komp služi samo da se popuni moji podaci na uputnici ili receptu...
e to je fantastično kad ima taj program za uputnice i recepte, to stvarno olakšava posao i doktorima i farmaceutima u apoteci (koji taj recept moraju odgonetnuti)... a to kaj ona ostalo piše rukom, njezin je izbor.. :)
Ma ja mislim da ti kompovi služe da prašina ne pada po stolu.
Ili, kod naprednijih korisnika, za liječničke aplikacije tipa "Solitaire" ili "Freecell" ;D
Generacija informatičkih liječnika tek dolazi, po mome (that is, ako WBa ne izbace s faksa prije roka ;D)
evo nabavio sam ispričnice, tj. napisao sam ih na komp, čak sam i žigove doktora nabavio još samo papir moram, BlueDevil jel znaš možda kakav je najbolji?
Ne znam, nisam to nikad radio. A da jesam, velim TEORETSKI, onda bi vjerujatno kupio u Duhanovom kiosku one štampane kakve svaki liječnik ima, pa bih te koristio.
ček ti kažeš da ispričnice kakve liječnik ima... da to ima za kupit na kiosku?
DAAAAAAA!!!! DA DA DA DA! DA!
Ne na svakom nego u Duhanu. Odeš, tražiš ispričnice, i kupiš ih.
onda je slijedeći kiosk moj...;) tnx >>BlueDevil<< :thumbup:
Ma nema beda.
Velim, sve je to izmišljena priča, za zabavit široke narodne mase ;)
--> good luck! <--