-
Ovi su daleko najjeftiniji.
Prvi mjesec džabe, a onda za 6 EUR Talijani mogu uživati u 70 GB te neograničenim minutama i porukama.
U EU-u imaju tek 3 GB, ali koga briga pored njih 70 u domaji.
---
Kena 5.99 Flash Promo: minuti, sms e 70 Giga a 5,99 euro al mese con il primo mese gratis
Minuti illimitati di chiamate verso tutti i numeri fissi e mobili, SMS illimitati verso tutti i mobili e 70GB di internet 4G (inclusi 3GB in 3G per navigare in Europa) a 5,99€ al mese.
-
Provjerili smo i kako, po pitanju odgode plaćanja, "dišu" teleoperatori. Tele2 se, primjerice, pohvalio dodjelom besplatnih gigabajta podatkovnog prometa svojim privatnim i poslovnim korisnicima. Riječ je o 6 GB-a koje oni mogu potrošiti nakon što iskoriste sav podakovni promet iz svoje tarife. Učenicima koji prate nastavu na daljinu Tele2 daje 5 gigabajta podatkovnog prometa svakih sedam dana. O mogućnosti plaćanja računa s odgodom, u Tele2 očigledno ne razmišljaju.
Ista je stvar i s tele-tvrtkom A1. I ovaj teleoperator navodi, naime, kako su, uslijed situacije s koronavirusom, osigurali brojne pogodnosti za svoje privatne i poslovne korisnike. O prolongiranju plaćanja računa zasad ni riječi.
- Mobilni privatni pretplatnici dobili su besplatnih 20GB prometa, korisnici na bonove 5GB, a Tomato korisnici na pretplatu i bonove besplatnu flat opciju kako bi mogli ostati povezani s obitelji, prijateljima ili neometano raditi na daljinu. Svi poslovni korisnici, također, su dobili dodatnih, besplatnih 20GB prometa po svim mobilnim linijama - navode iz A1 napominjući kako njihovi djelatnici ovih dana ulažu nadljudske napore da bi osigurali funkcioniranje telekomunikacijske mreže.
Ni korisnici Hrvatskog Telekoma ne moraju se nadati nikakvoj poštedi u ovim nesretnim vremenima. Ovo je odgovor kojeg smo dobili iz HT-a:
- Kako bi barem djelomično olakšao ovo razdoblje puno izazova, Hrvatski Telekom je svim svojim korisnicima od 16. ožujka omogućio korištenje brojnih pogodnosti, bez dodatne naknade. Intenzivno pratimo daljnji razvoj situacije u zemlji te razrađujemo različite scenarije kako bismo prilagodili svoje poslovanje i omogućili daljnju i nesmetanu komunikaciju za svoje korisnike.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...sljaju-1011789
-
Kod ovih ponuda interneta kod nasih operatera treba citati "sitna slova":
HT daje prepaid korisnicima (Simpa, bonbon) 2Gb ali oni se mogu trositi tek kad se potrosi internet iz paketa/tarife.
A1 daje prepaid korisnicima 5Gb, koji vrijede samo 5 dana i koliko znam moze se samo iz aplikacije aktivirati.
Tele2 daje 3Gb prepaid korisnicima koji se skidaju tek kad se potrosi internet iz paketa/tarife.
-
Ja imam osnovnu tarifu, tako da mi pašu 3GB u Tele2.
-
Talijanski KENA nudi neograničene pozive i 100 GB za 9.99 EUR.
-
Kad ćemo mi imati tako nešto? Ovih 100GB je strašno
-
Lako ja to nabavim, samo je pitanje koliko GB daju u EU i na koji period.
-
Vrijedi samo pri promjeni mreže, a u EU-u može se potrošiti 5 GB.
Inače, hrvatski Terrakom nudi neograničeni fiksni internet za 99 kn, stoga bi tih 100 GB naši mogli ponuditi za iste novce.
Ali nisu ludi kada korisnici pristaju na paprene cijene.
Inače, slovenski Hofer u novim paketima za 9.99 EUR daje 40 GB mobilnog interneta, a za 14.99 EUR dobiva se 80 GB.
I jasno, pozivi su neograničeni.
Ako Hoferov korisnik treba samo internet, onda za 14.99 EUR dobiva 200 GB.
-
Windtre (Italija) za 7.99 EUR daje 100 GB mobilnog interneta (3.8 GB u EU-u).
-
Predobro, na ovako nešto ćemo se kod nas načekati.
-
Kena (Italija) za 5.99 EUR, ako korisnik prenese broj u Kenu, daje neograničene pozive i poruke te 70 GB mobilnog interneta (3 GB u EU-u).
-
TRENDOVI CIJENA U TELEKOMUNIKACIJSKIM USLUGAMA
https://www.itu.int/en/ITU-D/Statist...s/default.aspx
STRANICA 27/178
- košarica osnovnih govornih i mobilnih usluga u RH stoji 2.1 posto bruto-nacionalnog dohotka u 2019. (111. smo na svijetu)
- Hong Kong 1., Slovenija 65., Srbija 88., Crna Gora 100., Sjeverna Makedonija 114., BiH 116.
STRANICA 41/178
- košarica osnovnih mobilnih usluga u RH stoji 1.4 posto bruto-nacionalnog dohotka u 2019. (76. smo na svijetu)
- Luksemburg 1., Slovenija 34., Crna Gora 44., Srbija 74., BiH 81., Sjeverna Makedonija 92.
https://www.itu.int/en/ITU-D/Statist...rends_2019.pdf
-
HT-Internet posvuda 60Gb za 49kn
Pretplata kod HT bez ikakvog uvjetovanja da se ima neka druga pretplata kod njih i bez ugovorne obveze. Ja sam bas jucer narucio karticu pa znam iz prve ruke.
-
Iskon to također nudi. Sve mi se čini da je to usmjereno protiv novoga vlasnika Tele2 jer HT vjeruje da će konkurent ponuditi dampinške cijene. Pa da ga preduhitre!
-
Ja imam tu uslugu na Iskonu, 60 GB za 49 kuna i zadovoljan sam.
Poslano sa Huawei Mate 20 Pro
-
Tko god da je ponudio 60Gb za 49kn to je, po meni, pocetak normalnih cijena mobilnog interenta u Hr. Do sada nisi mogao proci za manje od 10kn po 1Gb osim Tele2 - Raspali ali i tada su A1 i HT dosta dugo odoljevali da ponude nesto slicno. Ovo je po meni pravi put.
-
Da, samo kada bi bilo tako nešto na bonove...
-
Ne bi se bunio ni da je na pretplatu bez ugovorne obaveze.
-
Pa ovo nema UO. BTW, HT bi trebao od vikenda nuditi vikend flat svojim pretplatnicima. Nešto kao što A1 radi. Znači free.
-
HT-ovi pretplatnici plaćaju najskuplje tarife. Davno su oni otplatili taj neograničeni internet.
-
-
-
Meni se cini da je ovo dobar put, jer do sada se nije moglo nikako dobiti 60Gb a niti manja kolicina ispod 100kn i onda se isplatio Tele2 za 169kn. I ovo nije zamjena za fiksni internet, vec samo dopuna.
-
Kako nije zamjena? Tih 60 GB sasvim je dovoljno ako nisi opterećen smiješnim igricama i beskorisnim filmovima.
-