Default je GB 2.3.x. Apex je launcher. Nandroid bck radis iz CWM.konzole.
Default je GB 2.3.x. Apex je launcher. Nandroid bck radis iz CWM.konzole.
A jel mi treba taj Aplex lancher? Danas sam nešto instaliravao neki GO Lancher? Koji lancher je najbolji i čemu on služi zapravo?
Najbolji je onaj koji ti se svidi izgledom i mogućnostima. Nekog univerzalnog odgovora nema.
Ovisi što ti treba - brzina, mogućnosti, animacije, dizajn.
A gdje mogu vidjeti neki popis tih lanchera pa njihove mogučnosti i izgled tako da ih mogu usporediti, a da ne moram instaliravati kod sebe na phoneu?
A sad, moraš se malo sam potruditi, tražiti recenzije launchera po netu, vidjeti koji ima kakve mogućnosti.
Iako, najbolje bi bilo da ih sam isprobaš. Znam, oduzima puno vremena no to je ipak najbolji način da nađeš najbolji launcher za sebe.
Vidim da je običaj napisati to javno, pa eto, nabavio sam USB jig i ako nekome (zlu ne trebalo) zatreba mogu mu ga posuditi u Puli, okolici pa sve do Rovinja.
Eto, ako vam je hica, nemate mogucnost kupovine na netu ili stovec, posudjujem jig po potrebi. Ne prihvacam pare, ali pice i hrana dolaze u obzir :)
Sve šta god ti treba imaš o launcher-ima OVDJE ...... ne treba te buniti ako piše da je za Galaxy S III ..
Hvala Xode....
Probat ću ih testirati nekoliko. Ukoliko stalno instaliram i odinstaliram neki luncher to neće škoditi telefonu, recimo da se kakve stvari pomješaju ili slično???
Luncher može jedino nahraniti telefon. :-P
A mijenjanje launchera ne bi smjelo nikako škoditi.
Nakon mjesec dana na Omegi V15, da izjasnim svoje mišljenje:
Jako dobar ROM, preljep dizajn (imam sa ICS temom), Kitchen mu je katastrofa i nije mi baš ROM skroz ispeglan, zna se desiti ponekad da mob se smrzne na kojih 5-10 sec. Turkbey V37 (GB) za usporedbu je stvarno bio avion.
Svi GB custom ROMovi su znatno brzi i stabilniji od ICSa, a realno i nema nekog osobitog featurea na ICSu zbog kojeg valja updateati na nj s GBa.
Koristi netko Omegu AOSP/AOKP da kaže par riječi? Vidim da se slabo updejta, to je pretpostavljam zadnji release?
Također, vi na Omegi v15, rade li vam miševi/tipkovnice preko USBa? Kojim slučajem Logitechov unifying receiver? :) Negdje davno sam pročitao da je tip na stock romu uspio pokrenuti unifying receiver s istovremeno spojenim mišem i tipkovnicom pa me ta ideja malo narajcala... Meni na SlimICSu to ništa ne radi, ali AOSP je vjerojatno kriv ili fale neki libsi, dunno.
edit: ok, radi obični žičani miš (pitanje je kernela), ali htio bih upogoniti Logy combo :)
Pratio sam malo taj Slim i vidim da je dosta ljudi zavrsilo sa smrdanom EFS particijom nakon flasha.
Pratim ga i ja otkad sam nabavio mob i nisam primjetio da se u temi o romu netko žalio... Slabo gledam ostale forume. Gdje si to vidio? Koji rom mi ti možeš preporučiti?
Inače nedavno mi se opet koruptao nv data pa sam ga opet sređivao preko EFS Pro. Zapravo sam se pomirio s tim da mi je mob vjerojatno osjetljiviji od drugih.
Inače, upogonio sam Logitechov unifying receiver + miša i tipkovnicu. Prejaka stvar i radi odlično samo sam trebao updejtati kernel.
http://www.pohrani.com/t/15/VO/3lkY6j6G/img0921.jpg
Sada još nabaviti USB hub i srediti docking s istovremenim punjenjem i ubosti Logy K230... :D
Na xda naravno, nasao sam nekoliko ljudi kojima se poremetila efs particija nakon flashanja Slima. Jel ti u about pise serijski broj?
Sto se ROMa tice, najbolji mi je bio CheckROM v6, no on je GB. Na ICSu Omega.
Da, sve podatke provjerim kada primjetim neki problem i uvijek su isti (imei, serial, mac adrese itd).
Omega AOSP ili ona bazirana na Samsungovom romu?
Samsung based...AOKP ti je skoro identican Slimu.
A bemu, kada ne mogu podnijeti te Samsung based romove. Estetski me baš bodu u oko, subjektivna stvar, znam...
Valjda ce JB biti bolji...
Ok, sad mi je puknuo film. Jucer i danas me mob dok je bio upaljen i na punjacu (puni se preko noci) docekao bez signala i imei-a. Uvidom u logove mob je u par navrata gubio signal na cca 1h i onda bi se signal vratio. Naravno, signal se vrati malo nakon sto uzmem mob u ruke.
Efs je ok, sve je tu, sve radi, ali ovo sad pocinje zivcirati jer se ispad s mreze dogodi sasvim slucajno. Da vracam prvi backup efsa? Da brickam mob i trazim drugu maticnu? Ne kuzim zbog cega je ovaj moj tako osjetljiv...
Sto mi garantira da mi i na Omegi v15 nece biti isto?
Dakle, jesi li te tegobe imao odmah po kupnji ili nakon flashanja customa? Sumnjam da bi s Omegom to rijesii, ali te nista ne kosta probati.
Naravno, sve se ponavlja nakon flesanja custom romova (probao samo cm/aokp based). Vracao sam mob na stock rom NE dirajuci efs i problema nije bilo. Na customu trebam raditi repair nvdata i onda je ok jedno vrijeme... Jasno mi je da rom ili neki vrag non stop prcka po efsu, ali zar ne bi onda vecina na npr slimu ili resurrectionu imala takvih problema? Ispada kao da sam crna ovca. Jel taj efs i dalje misterij ili se zna sto i kako utjece na njega?
Todo lista sto planiram napraviti:
Promjeniti zidni punjac
Vratiti stock gb bootloader + rom i ponovno rootati ispocetka bez updejranja bootloadera
Probati neki sammy based rom
Jedan od uzroka problema su stari bootloaderi. Stavi gore official ICS/boot.
Možda već i imam ICS bootloader jer s jigom ne mogu resetirati counter/trokut... Mob je kupljen polovno pa ne znam kako je napravljen update na ICS. Ako se i preko OTA dobivao novi bootloader onda je zapravo svejedno, ali ne znam.
Uglavnom, flešanjem xxx_home.tar.md5 fajla koji sadrži sbl.bin, boot.img i sve ostale stvari dobivam opdate svega?
Postoji li neka začkoljica ako želim flešati stock xxx_hometar.md5 od Gingerbreada ako i on sadrži u sebi sbl.bin?