Svaka čast, i taman kad ga dobiješ stići će i službeni ICS update.
Printable View
Svaka čast, i taman kad ga dobiješ stići će i službeni ICS update.
dojmovi?
Vidiš da sam ostao bez teksta? :-)))
Šalu na stranu, za sad sam oduševljen ali čekam da prodje još neki dan dok ne napišem nešto ozbiljnije. Radi već jedan dan i 19 sati a baterija na 40 %!
Prelaskom sa V3 na Milestone 2 bio sam oduševljen, android, aplikacije, čuda, bogovi... Kad sam kupio tablet, takođe se osetilo poboljšanje, međutim, ovo sad je nešto što sve ove prelaze baca u provaliju. Ja prosto ne umem da napišem koliko sam fasciniran telefonom i zaista ne znam šta bih pre izdvojio. Brzinu, funkcionalnost, bateriju, tečnost u radu, Gingerbread, po mom skromnom mišljenju rasturio Honeycomb. Takođe, upoređivao sam froyo i ginger na istim konekcijama. ZA NEVEROVATI!!! Youtube se na milestonu vuče, secka, koči, na maxxu radi "k'o" sat. Probao i kamere u identičnim okolnostima (postaviću slike, pa ćete sami uporediti) Ekran je tek posebna priča... Sve u svemu za 3d 13h xxminuta rada i "prčkanja" po njemu... ja sam oduševljen i nije mi žao ni jednog jedinog centa datog za telefon.
Ali evo i prvih loših vesti... :(
Sasvim slučajno, jutros, primetih par tačkica po ekranuhttp://imageshack.us/photo/my-images...azrscreen.jpg/...
http://img809.imageshack.us/img809/3858/razrscreen.jpg
Sliku sam našao na netu, zato što me je mrzelo da se ja bakćem sa podešavanjem jer nije baš lako primetiti ih, ali sve u svemu slično je i kod mene. Tamna soba i taman (ali ne potpuno crni) wall. Ovih problema nema pri normalnoj ili jakoj svetlosti ili kad stavim svetli wallpaper.
Naravno, odmah sam "proguglao" i video različite informacije, od onih: "to je normalno za sAMOLED ekrane", do onih "ima razr maxx i nemam tačkice".
Ima li neko sličnih iskustava?
P.S. Čisto da dodam, većina "normalnih" ljudi ovo ne bi ni primetila, jer je zaista teško uočljivo i primetno ali perfekcionisti poput mene ovo "bode oči".:censored:
ja bi reklamirao istog trena. puno je to love za ovakav fail.
Ma znam, sigurno ću reklamirati.
EDIT:
Bez nekog natezanja, firma gde sam kupio telefon mi je potvrdila da novi telefon stiže danas i da sutra dođem da ga zamenim uz uslov da novi na licu mesta proverimo da slučajno i on nema te tačkice. Sve u svemu, retkost je ovakav odnos kupac <- firma, tako da svaka čast za Mobilnishop!!!!
P.S. Držim palčeve da novi nema tačkice!!!!
Takođe, pogledajte temu u vezi sa ovim "bug"-om na zvaničnom motorolinom forumu:
https://forums.motorola.com/posts/9030b1a2d9
Mislim: "The Droid RAZR display uses a new high efficiency OLED material. These screens may in some cases exhibit slightly darker regions, like you've noticed. Because the darker regions are only visible when viewing the black screen in a very dark environment, they will not interfere with general use. Most importantly, they don't change over time and are typical for this generation of OLED material. They in no way indicate a problem or defective screen."
Skoro pa da čovek ne poveruje!!!!
Čitao sam i ja da Razr ima problema s tim, ali isto tako znam da nije jedini jer sam imao i Galaxy Nexusa koji je isto imao takva zatamnjena područja po ekranu. Jedino se to primijeti dok se uređaj pali i prilikom prelaska recimo dok se kamera gasi pa je crna pozadina komplet i onda se te mrlje ističu...inače ih je nemoguće primijetiti ako netko ne upozori na to
To je valjda jedan od nedostataka ovih današnjih S-AMOLED ekrana.
EDIT:
S-AMOLED Black Spots SGS III ;D
Kažem ti, "normalne" osobe to ne bi primetile uopšte ali mi drugi :-)))))
Šalu na stranu, ako je to (globalni) nedostatak onda bi ga SVI sAMOLED ekrani imali (i svi RAZR-i) zar ne? A nemaju ga...
Čitajući o ovom "zajebu" naišao sam na šalu da sAMOLED nije skraćenica za Super AMOLED nego Splotchy AMOLED (LOL)
EDIT:
E ovako, pre par dana bio u prodavnici, stigao novi telefon. Naravno, u dogovoru sa ljudima iz firme uradio test. Taj ekran je bio 10x gori nego moj. Pa on je imao čitave šare.
Sad sam im rekao da sami skinu zaštitnu foliju na trećem (četvrtom, petom...ikstom) i ponove proces provere te da me pozovu kad ne bude mrljica. (iskreno, prihvatam i dve tri tačkice :-)))) ) Danas me je zvao čovek i kaže da ne može da pronađe tačkice na jednom od isprobanih, tako da sutra idem po njega, pa ćemo videti...
Sve u svemu veliki smor za perfekcioniste poput mene. Inače, na stranu to, sve ostalo radi sjajno a posebno me svaki dan oduševljava izdržljivost baterije.
Evo programčeta za proveru:
https://play.google.com/store/apps/d....lcdtest&hl=en
http://chart.apis.google.com/chart?c...c2a41447000010
Na crnoj pozadini u okviru programa i u polumraku, mogu se lepo videti tačkice (linije, mrlje, šta god)
Kad nam stize ICS na Razr?
Ne vredi, peti po redu ima najmanje tačkica i ostavljam ga. Zaista nije više toliko primetno. Juče smo u servisu isprobavali i SIII i HTC One S i svi su imali tačkice, mrljice, linijice... Neki manje, neki više...
Trebalo bi o ovome pisati i pričati više; masa ljudi me bledo gleda kad im pričam da sAMOLED imaju generalno ovaj problem!
Najbolji program za proveru: Burn-in Tester. Potpuno mračna prostorija i ako ih ima, a ima, tačkice se vrlo lako uoče.
i čekaj sad, odustaješ od razra totalno ili ga ostavljaš sebi? ma to je sitnica, takvi su to ekrani i tu nemoš ništ. mada, meni je glupo zašto taj problem ne srede ili neka stave drugi tip ekrana.
Ma gde odustajem. Uzeo sam taj peti po redu koji ima najmanje tih tačkica. Malo je falilo da uzmem onaj HTC one X, ali motorola mi je motorola...
Kao što si i rekao, to je normalna stvar na OLED ekranima. Gotovo sve mobove s takvim ekranom koje sam imao prilike koristiti u mraku su imali neke tamnije šare. Jedino frendov SGS2 nije imao tako izraženo već samo par tankih linija. Moj SGS2 recimo ima skoro pola ekrana "umrljano". Perfekcionist sam, ali (opet, kao što si citirao prije) to ne vidim u svakodnevnom korištenju. Dovoljno je da u mraku na crnom ekranu svijetli mala bijela točka koja te toliko zaslijepi da se mrlje ne primjete (ne znam jesi li probao to) :) Činjenica je da na mobu neću uređivati fotke niti mi nešto znači potpuno crna slika u mraku. Jbga, to je OLED i osobno bih ga opet kupio naspram SLCD-a.
Slažem se ali ja sam fakin' perfekcionista i poprilično mi smeta to, plus što je moj home screen skoro pa potpuno crn (ikonice tamno sive...), pa vrlo često vidim te tačkice, ali bože moj... navika je čudo :-))))) Uostalom, u odnosu na sve ostale kvalitete, ovo je zanemarljivo, mada se potpuno slažem sa legom GoGs-om da bi ovo MORALO da se reši.
Nedavno sam kupio Motorolu Razr xt910 i na njoj pise system version AsianRetail.......znaci li to da je mob za azijsko trziste?
Navodno je danas pušten ICS za sve Razr/Razr maxx verzije....probajte provjerit na svom telefonu... :)
Navodno. Kod mene ništa.
EDIT:
Jutros stiglo obaveštenje:
http://imageshack.us/photo/my-images/836/icsc.jpg/http://img836.imageshack.us/img836/3113/icsc.jpg
Čitam sad malo na droidforums temu ICS on RAZR (MAXX)... Neki kažu super, ekstra, čuda, bogovi, neki prijavljuju da im ne radi ovo, ono... Šta mislite o celom tom update-u? Mislim, ne bih da ispadam glup pa da ne stavim novi OS, ali ne bih ni da imam nepredviđena događanja, takođe.
Zato bi trebao rootat uređaj, instalirati Clockwork recovery i napraviti kompleni backup mobitela, plus Titanium Backupom napraviti backup aplikacija u slucaju da ICS radi kako treba da si vratis sve aplikacije i njihove postavke i podatke.
Meni rarz maxx dolazi krajem mjeseca pa ako te strah, lako pričekaš pa ti kažem kako i što po redu, te da li radi kako treba.
ma samo rokaj, 2.3 je jednostavno prošlost.... :)
napravite update, ne bi ga pustili da nije dobro isklesan. nema bojazni, pogotovo jer je to službeno. ako bude koji veliki bug, bit će to brzo ispravljeno. ako i ima neki bug, to su neprimjetne sitnice. znači, rokajte.
@darije,
Nema potrebe za višestrukim postovima, zato postoji gumb Uredi post.
Znam, naravno, nisam "od juče", ali nisam hteo da budem kontradiktoran u postovima a i zbog aktuelnosti, tj (ne)pročitanih poruka. Hvala na infu, svakako!
Došao droid razr maxx :)))DDDD))))
Vec ima ICS tvornički (nabavio ga iz Svicarske).
Ima jako malo točkica, jedva da se vide i to u mraku potpunome.
Koji fail, nemam onu malu SIM karticu, ako ima treba vise od 1-2 dana da mi ju naprave poludit ću